פרשת שבוע

abiabi

New member
פרשת שבוע

בס``ד שאלה לכל המעוניין בקצת פ``ש. כשרחל אימנו דורשת מיעקב שיתפלל בשילה שיהיו לה בנים, יעקב עונה לה על פי רש``י תשובה תמוהה. הוא עונה שזה בעייה שלה כי לו למעשה יש ילדים מלאה וזה אומר שהבעייה אצלה ולכן הוא לא יתפלל עלייה. וכי זאת תשובה של אב האומה השלישי?? וכי אליהו ואלישע ועוד עשרות ממנהיגי ישראל וחכמיו לא התפללו למען אנשים אחרים???? לי יש תשובה משלי אך לא ארצה להלאות את אלה שאינם רוצים לשמוע. אז מי שיש לו רעיון או שרוצה לשמוע הצעה לתשובה מוזמן לבקש ולענות!!!! שבוע טוב

elyashiv

New member
לעניות דעתי

בס``ד שמעתי דברים יפים בעניין בשיחתו של הרב מוטי אלון ביום שישי שהביא בשם הרד``ק. מכיוון שהם ארוכים כדאי לשמוע הקלטה של שיחתו ו/או לעיין ברד``ק בפרשה.

abiabi

New member
תודה

בס``ד יישר כח אני אקח לתשומת ליבי. להישתמע בשמחות ומצוות

נצנוץ

New member
הוא היה פמיניסט?!

אולי יעקב האמין שאין שום סיבה שהיא לא תתפלל על עצמה. אולי הוא מהאנשים שחושבים שאשה לא צריכה לסמוך על בעלה כדי לבנות את עולמה הרוחני ושעליה ליצור קשרים משלה עם הקב``ה? אולי? ועל איזו תשובה אתה חשבת?

abiabi

New member
מעניין

בס``ד זה לא ממש קשור לדעתי למרות שזה רעיון נחמד. אני שמעתי מדיין מסויים תשובה. הגמרא כותבת שהקב``ה מביא ייסורין על הצדיקים כי הוא מתאווה לתפילתן. ולכן, מאחר והייסורים הם על רחל אז זה לא יעזור שיעקב יתפלל כי הקב``ה מתאווה לתפילתה שלה הבנת?? אם לא תכתבי ואם כן מה טוב יישר כחך

מולדת

New member
דעה בחז``ל

יש דעה שאומרת (שמעתי בהרצאה של הרב לאו, ומי שמעונין במקור אמצא אותו) שיעקב אבינו לא הגיב כהלכה הגם שאמר תשובה נכונה: התחת אלוקים... הוא היה צריך לנחמה ולהשתתף בצערה וכד`

סקוטץץ

New member
מולדתי

בס``ד יישר כח על החידוש. תראי ייתכן, זאת יכולה להיות תשובה. אבל במקרה יש תשובות יורת טובות. את מוזמנת לעיין במה שכתבתי לקודמייך ותמצאי את התשובה שלי שיותר מוצאת חן בעיני במחילה. אגב, זה לא שלי אני גם שמעתי את זה מאחד הרבנים החשובים יישר כח בכל אופן

שיינדי

New member
ה` רצה בתפילתם של צדיקים

בס``ד לא מאמינה שכתוב מפורשות ברשי שהוא אמר שיש לו ילדים ולכן זו בעיתה שלה אין ילדים,ולכן לא יתפלל עליה. אני חושבת שזה מתקשר לענין שהקב``ה מתאווה לתפילתן של האמהות בדיוק כמו שקרה אצל רחל ? או מישהי קדושה אחרת שה`לא נתן לה ילדים כי התאווה לתפילתה.

סקוטץץ

New member
בתגובה

בס``ד דבר ראשון יישר כח על התגובה. דבר שני, תאמיני שרש``י כותב כזה דבר. אין סיבה שלא תאמיני, קודם כל הלשון של רש``י אינה ``זאת בעייתה`` המילים יותר עדינות. וכן צריך להבין את רש``י ולא סתם לקרוא. ולפיכך אענה לך בזאת שאת די כיוונת לתשובה הנכונה. כמובן שהקב``ה מתאווה לתפילתן וזה בהחלט קשור לתשובה. אגב, לא רחל כי אם שרה ורבקה. כלורמ גם רחל אבל היא זאת בנידון שלנו כך שאין להביא ממנה ראייה. מכל מקום, יישר כח גדול

למעלה