פרשת מטות

פרשת מטות

פרשת מטות האקטואליה לא נפסקת. המלחמה נמשכת. פנחס השיב את תמיכת האל, ואת ההבנה הבינלאומית, אבל אין בכך די. צו השעה: " נקם נקמת בני ישראל מאת המדימים.." כל המטות מוכנות ופועלות ללא חת. " ויצבאו על מדין כאשר ציוה ה' את משה.." לפני הכול, ובמיוחד בשעת מלחמה, ניתנת חשיבות עליונה שהאדם יהיה שלם עם עצמו, עם מצפונו ושבועתו. אחראי על מעשיו. " איש כי-ידור נדר לה' או- השבע שבעה.. ככל היוצא מפיו יעשה.." האחריות היא משותפת לכל המשפחה, לכל מי שמעורב. בעשייה או מחדל אין להתעלם בשתיקה או בהבלגה. " ואם-הפר יפר אתם אחרי שמעו ונשא את עונה.." משה אף דואג לחלוקת השלל אחרי המלחמה. ראשית יש לנקות: " כל דבר אשר יבוא באש תעבירו באש.. וכל דבר אשר לא- יבוא באש תעבירו במים.." שנית הוא מחלק את המלקוח בין הצבא לבין העדה. אסור שאלופי הצבא יתעשרו מן השלל. חלק לצבא, חלק לעדה וחלק למקדש. בני שבט ראובן וגד מבקשים נחלה מעבר הירדן. " ויתן להם משה לבני גד ולבני ראובן וחצי שבט מנשה.." * בימים טרופים אלה אנחנו מחוץ לביתנו. מתארחים אצל הילדים במרכז הארץ. זו לא הפעם הראשונה שהצפון מופגז. בפעמים הקודמות נשארנו במקום, כי היו לנו תפקידים למלא. אשתי עבדה כמרכזנית במועצה האזורית וקיום הקשר עם כל הגורמים הייתה משימה חשובה. גם אני עסקתי בתפקידים שונים. הפעם כאשר נפתחה האש הייתה לנו התלבטות , מצד אחד כתוב: " ושמרתם על נפשותיכם" ומצד השני רגש הסולידריות. בעבר הייתה איזו נימה של גינוי כלפי אנשים שברחו מקו האש אל מקומות בטוחים יותר. אני חושב שהבחינה צריכה להיות : באיזו צורה אתה מועיל יותר או מכביד פחות על המאמץ המלחמתי. לכן בחרנו לצאת. בתקווה שבקרוב תמוגר החיזבאללה ונוכל לחזור הביתה ולנקות את ההריסות, ( במים ולא באש) ולהמשיך בחיי שגרה. אולי לא נחלק שלל, אבל נחזיר לנו את הנחלה. שבת שלום.

יצחק תודה שמצאת זמן לפרשה

אבל אם אתה כבר במרכז, חבל שלא באת עם אשתך לפגישה שלנו. זו היתה יכולה להיות הזדמנות טובה בשבילך.

עמליה3

New member
בוקר

כבר לפני שעה כתבתי וההודעה נמחקה לי. בכל אופן היה לי נעים מאד לפגוש חברות לפורום. חבל שיצחק ואשתו לא הגיעו. היום מצב הרוח ירד פלאים לאחר תאונת המסוקים מעל רמת נפתלי. לעידוד מצרפת לכם מצגת של פמוקלה שבטורקיה. ברכות טבעיות של מלחים. מקום מרהיב.

עמליה3

New member
מציורי

מצרפת לכם ציור נוסף שסיימתי . בעיקבות טיולי האחרון ליפן. פגודת פביליון ביפן.

וו'אוו עמליה,, זה ניראה כמו צילום,,

כבר כתבתי לך כמה את ציירת נהדרת,, גם אשה נהדרת,,

הודה 77

New member
שלום פורומיסטים חביבים.

היה נעים מאוד להכיר אתמול את החברים החדשים שבאו למפגש.היה באמת "על הכיפק ". המלחמה נמשכת וצריך הרבה סבלנות,זה לא זבנג אחד וגמרנו ,כפי שהיה במלחמות קודמות.אבל אנחנו שוב נמצאים באין ברירה .כי אם נפסיק באמצע ,יחזרו אויבינו ויצטידו בנשק רב הרבה יותר ממה שאגרו עד עתה ,וישקיפו עלינו ממרומי ההרים-עד להזדמנות הבאה להוריד את הישראלים על הברכים. לא לחינם אומות העולם תומכות בנו עתה ,גם הן טעמו את טעם הטרור. באשר לתקווה,התקווה צריכה להיות הגיונית ,ומתואמת למצב הריאלי. כרגע אויבנו מכריזים בכל הזדמנות על רצונם להשמידנו. אנחנו שומעים אנשים,נשים וטף החדורים שנאה כה תהומית וכה עמוקה אלינו ,האם באמת אפשר לקוות לשלום עם אנשים אלו עתה? באשר ליושבים באזורי ההפגזות.בתים הרוסים אפשר לבנות, אבל מי שבאמת אינו מוכרח ,ובעיקר ילדים,אין טעם בסיכונים מיותרים .כל אנשי הארץ בחיבה ובאהבה יקבלו את הזקוקים לכך .אין דבר נצטופף קצת.כולנו באותה קלחת.

רונה 2346

New member
תודה לאריקה על אירגון הפגישה

מאחלת לכולם יום טוב ושקט ושבת שלום ומבורך לכל חברינו שלא יכלו להגיע נקווה לראותכם בפגישה הבאה לחברינו מהצפון שיתפנו לבית חברים או משפחה נאחל שתחזרו למעונכם בקרוב שמרו על בריאותכם אנו מחבקים אתכם ומחזקים אתכם באשר הינכם רונה

אביבה1413

New member
לכל החברות שלום

רציתי לדעת איך הייתה הפגישה אתמול אנא צרו אתי קשר. לא יכולתי לבוא לפגישה לכן רצתי לדעת מה היה. תודה ולהתראות.

מלכה 5

New member
צהריים טובים חברות נחמדות,

שמחתי מאד להכיר כל אחת ואחת מכן, המפגש היה נעים ומוצלח מאד, עם טעם של עוד. האירגון והפירגון מעל הכל. מאחלת לכולנו סופשבוע רגוע. להתראות, מלכה.

sitvaniyot

New member
../images/Emo104.gifצהרים טובים לכולם

שמחתי להכירכן אישית, מלכה, סבתא נעמי ועמליה. ציורך עמליה, הוא משהו משהו. טוב היה להיפגש עם כל הותיקות שוב. חבל טאקיטוס שברחת ברגע שהגעתי. יצחק, חכבל שלא ניצלת את שהותך במרכז לפגישה, היינו שמחות להכירך אישית. מי שלא הגיע הפסיד. מצרפת לכם מצגת על מוה צדק שהזכרתם כרעיון למפגש נוסף.

רונה 2346

New member
תודה לסיתווניות על המצגת

ביקרתי במקום לאחרונה ואחזור לבקר שם שוב מאוד מומלץ רונה

עמליה3

New member
שבת שלום

לשבת יש לי אורחים את הבת והנכדים שתופסים לי את המחשב. ניצלתי רגע שקמו לשרותים לכתוב לכולכם . מאמצת את הרחוקים ותודה לקרובים.(ובמיוחד למצגת נוה צדק. מי יתן ותההזו שבת שקטה.

למעלה