פרשת כי תבוא

פרשת כי תבוא

פרשת כי תבוא בהמשך לפרשה הקודמת, כי תצא, בה מדובר בעיקר כיצד להתנהג כלפי השכנים, כלפי הזרים, מה מותר לנוכרי וכה.. פרשת כי תבוא עוסקת ביחסים הפנימיים בתוך הארץ המובטחת. יחסים בין האדם לשם, אבל בעיקר יחסים בין אדם לחברו. " כי-תבוא אל-הארץ אשר השם אלהך נותן לך וירשתה.." קודם כל עליך להביא ביכורים, " כל פרי האדמה.." כדי להודות ולזכור, כמו שאמרו חז"ל: " מאין באת, לאן אתה הולך, ובפני מי אתה עומד לתת דין וחשבון". לכן עשירית מן היבול יש לתת, לגר, ללוי, ליתום ואלמנה בכל שנה שלישית. עליך לשמור את החוקים והמשפטים! " כי השם האמירך היום להיות לו לעם סגולה.." הדברים אף צריכים להראות. " והקמת לך אבנים גדולות ושדת אותן בשיד וכתבת עליהן את-כל-דברי התורה הזאת.." " ובנית מזבח לשם, מזבח אבנים לא-תניף עליהם ברזל.." " ארור האיש אשר יעשה פסל או מסכה.." " ארור מסיג גבול רעהו.." " ארור משגה עור בדרך.." " ארור מטה משפט גר, יתום ואלמנה.." " ארור שכב עם אשת אביו או אחותו בת אביו או בת אמו.." " ארור שכב עם בהמה.." " ארור מכה רעהו בסתר.." " ארור לוקח שחד.." " ארור אשר לא-יקים את-דברי התורה הזאת.." שוב חוזרת האזהרה: כל הברכות מול כל הקללות. " כי גוי עז פנים אשר לא-ישא לזקן ולנער לא יחן.." " ושמרתם את- דברי הברית הזאת ועשיתם אותם למען תשכילו את כל-אשר תעשון.." בשבוע הבא פרשת נצבים. אכן, כדאי לנקות את הראש לפני שניצבים בפני ראש השנה. שבת שלום

עמליה3

New member
שבת שלום

השבת נכנסה , הנרות דולקים
ואוירת השבת מסביב. הערב הזמנתי אורחים חברים והייתי עסוקה בהכנות. קראתי את כל הסיפורים והמצגות (האחרונה של אריקה לא נפתחת) אני לא זוכרת את כל השמות כי לשמחתי יש היום הרבה כותבים וכולם מענינים ובמיוחד פרשת סוף השבוע(תודה) שמחה עם יעלי שהבדיקה בסדר. נחסך ממך הרבה -מי כמוני יודעת מה עוברים עם כל מיני גושים תודה לאל שהכל בסדר.. אני כל שנה נבדקת פעמיים בשנה ותמיד הלב מפרפר בחוסר הודאות וזוכרת את הרגשת השחרור כשאומרים שהכל בסדר. (שתמיד יהיה)

yaely2

New member
מנהל
ליצחק תודה רבה ../images/Emo63.gif../images/Emo45.gif

ליצחק ממש נהניתי וברשותך אכתוב גם אני כמה מילים
"כי תבואו אל הארץ" אומר משה. אני חושבת על משה ואינני יודעת כמה אנשים היו עומדים במקומו. הוא כל כך רצה להיכנס לארץ, הוא כל כך ביקש הוא כל כך התחנן, פרשה כולה נקראת אחר התחנונים שלו – פרשת ואתחנן – ודווקא הוא נדרש להסביר מה לעשות באותה ארץ מופלאה שאליה הוא לא יכנס. אחרים במקומו היו אומרים "אינני מסוגל, אחרים פחות חזקים היו עושים דווקא ומתנכלים לאנשים ולתוכנית, אך לא משה הוא קורץ מחומר אחר ולכן היה מנהיג העם" יש לנו הרבה נושאים בפרשה ואחד מהם זו פרשת קללות "ארור אתה... ושוב "ארור אתה..." יש לנו בעבר בכמה מקומות קללות, מדוע פה נוספו? מה החוט המקשר בין כל הקללות המדברות על "ארור אתה.." חכמים אמרו שכל הקללות הן לגבי מעשים הנעשים בסתר. בחטאים אלה אין האדם יכול לשפוט את חברו על דברים שנעשו ולכן מי שיעמיד לדין וישפוט את האדם זה ה' בעצמו. דע לך שגם אם אין יודעים על מעשיך, יש "עין רואה ואוזן שומעת וכל מעשיך בספר נכתבים"

למעלה