פרשת ייגרמסטר

כן, מזמן,

כשהייד פארק היה של ארנון שטלריד, היה לי ספק, אבל אני לא יודע אם אתה מחשיב את הייד פארק כאתר תוכן גדול.

תלוי במידתיות.

תראה, ממה שקראתי והבנתי, בהתחלה הגיעו לפשרה מאוד סבירה עם ייגר: הוא הסכים למחוק את הביטויים החריפים, שלגביהם כמעט ואין ספק שהם לשון הרע והשמצות. אלא שלאחר כיומיים באה דרישה שהוא ימחוק גם את הכינוי "אתר המסיבות והריכולים" ככינוי לאתר ONE וגם עיכבו לו 13 פוסטים. אני לא משפטנית, אבל המשפטן (סליחה שאני לא זוכרת את שמו) שרואיין לכתבה בעין השביעית (הלינק לכתבה באחת ההודעות הקודמות שלי) טוען שלא היה סיכון בהשארת הביטוי הזה. גם באתר של חיים רביה תמהים על ההתקפלות הגורפת של תפוז. ואני רוצה להפנות אותך למה שכתבה אילנה תמיר, עורכת תוכן גולשים בנענע (אמנם זה רק טוקבק לבלוג ולא משהו רשמי, ואמנם בהמשך התגובות שלה היא כבר מהססת ופחות נחרצת, אבל היא בכל זאת משקפת מציאות אחרת בנענע): "האמת, יצא לנו לקבל כמה פעמים מכתבי איום בתביעה כאלו. בכל הפעמים, שלחנו את עורכי הדין לחפש את החברים שלהם, והבהרנו להם שממש לא כדאי להם להתחיל עם לדרוש לצנזר בלוגרים, כי זה יבוא להם בהפוכה. בנתיים זה עבד. אני רוצה להאמין שברגע שממש ממש נידחק לקיר, נוכל לעמוד בלחץ ולא נפעל כמו תפוז. לאחרונה גיליתי שהמנכ"ל שלנו, זאב חספר, הוא כל כך פרו-חופש ביטוי, שאפילו תקנון השימוש שלנו הוא מגביל מידי לטעמו. ככה שיש ביצים פה. צודקת דבורית שרגל שאומרת שהחקיקה במדינה בעיתית, אבל אני מאמינה שאם ONE היו לוקחים אותם למשפט, תפוז היו יכולים לנצח. חבל בעיני שהם ויתרו על ההזדמנות להילחם במופגן על חופש הביטוי ועל הזכות של הבלוגרים שלהם להשמיע ביקורת". http://israblog.nana10.co.il/comments.asp?blog=8793294&user=19129#06

נקודה מס' 3 שלך, מבטאת את הבעיה המרכזית,

לפחות להבנתי, של הפרשה הזו. תפוז עכשיו שידרו שהם לחיצים ונסחטים ונבהלים מהר. ולו אני הייתי בלוגרית בתפוז, או מישהי ששוקלת לפתוח בלוג - הייתי חושבת מאה פעמים אם תפוז הוא המקום הנכון בשבילי. וזה לא כי אני יודעת שאני עומדת להשמיץ אנשים ו/או חברות, אלא כי כל אחד שאולי ירגיש נפגע מדברים שאכתוב - יודע שכל שעליו לעשות הוא לשלוח מכתב התראה לתפוז עם דרישה לשני מיליון. ואתר, שמבוסס באופן בלבדי על תוכן גולשים, לא יכול להרשות לעצמו להיות סחיט בצורה כזו; כי מהר מאוד הגולשים יברחו מפה. מעניין לקרוא את גל מור, שאמנם לא כתב בהקשר של הפרשה הזו, אלא בהקשר של עזיבת מנכ"ל תפוז גיא אליאב לתפקיד אחר: גל מור מציין את שלושה הפיצ'רים החזקים של תפוז: הפורומים, הצ'ט והבלוגים. כל שאר הפיצ'רים של תפוז, לדעתו של גל מור, הם או לא מוצלחים ו/או עומדים לתחרות חריפה מאוד עם מתחרות חזקות מאוד. "מה שבעייתי במיוחד מבחינת תפוז היא אסטרטגיית me too מבולבלת ותחרות חזקה מצד ענקים בינלאומיים היושבים בדיוק על משבצת זהה - שירותים מקוונים". [...] "במציאות חלופית או בזכות קבלת החלטות שונה, תפוז - ולא וואלה - היה ראוי להיות הפורטל המוביל בישראל. אלמלא המציאות קבעה אחרת". ( "הפוטנציאל המבוזבז של תפוז" - מאת: גל מור, 18.3.08 ) דרישה לשני מיליון היא דרישה לשני מיליון, אבל גם התקפלות גורפת למכתבי התראה עלולה להיות שווה הפסד כספי.

ailag

New member
מבחינת טיעון הקידום

אם גוגל מקדם אתר לא חוקי למקום הראשון בחיפוש אחר.. לא יודעת, ווארז. פורנו. הם לא אחראיים לזה..

גוגל זה גולם.

בתפוז יש עורכות (עורכת הבלוגיה ומעליה עורכת ראשית) שבוחרות במודע מה לקדם.

ailag

New member
אה כן.. וגם אני אמרתי לפני כמה הודעות ../images/Emo6.gif

ailag

New member
לא שמתי לב נו :) פדיחות

הרבה פעמים בדיון אני מנסה להביא את הקונטרה לדברים שאמרו. גם אם זה לא בדיוק העמדה שלי או אם אין לי עמדה, זה לא משנה כי אנחנו דנים על נימוקים ולא סתם מנסים לשכנע שעמדה מסוימת צודקת. (וכי פיתוח הנושא מעניין). זה בדיון באופן כללי, לא רק כאן. אז אוטומטית ראיתי משפט וקפץ לי הקונטרה.. האמת שגם זכורים לי מקרים הפוכים-בערך, שקראתי איזה דיון ישן ומישהו שם כב הודעה שחשבתי שהיא אחלה - בדיוק מה שהייתי עונה. ורק אז שמה לב שזו הודעה שלי.

לגבי הביטויים המצוטטים,

הבנתי שייגר הסכים להוריד את מרביתם, ואכן עשה כך (מי שמגיע לפוסטים שלו דרך המטמון של גוגל - מוצא ביטויים מאוד מרוככים). אבל למרות שהגיע להסכמה עם דבורית שרגל, עורכת תפוז, לגהי השארת הביטוי "אתר הריכולים והמסיבות" ככינוי לאתר ONE - כעבור יומיים היא חזרה בה ודרשה ממנו למחוק גם את זה. בעין השביעית מופיע סיכום מאוד מעניין של הפרשה, כולל ראיונות עם ייגר, שני המפעילים הראשונים של הבלוג, ותגובת תפוז. http://www.the7eye.org.il/articles/Pages/13_03_2008_jagermeister_tapuz.aspx?RetUrl=/WRITTERS/Pages/oren_persico.aspx כתבה של אורן פרסיקו 13.03.08 אחד הדברים החשובים, לדעתי, הם 5 הפסקאות האלה, המופיעות בערך באמצע הכתבה: "אמנם בעבר התפארו תפוז ומנכ"לו גיא אליאב בפלטפורמה שהאתר מעניק לתוכן הגולשים. חברת תפוז התייחסה לעצמה כ'מובילת מהפכת ה-2.0 WEB בישראל', ובמאמר שכתב אליאב לפני כשנה וחצי לעיתון 'גלובס' הוא כינה את הבלוגוספירה כולה בתואר 'העיתונות החדשה', וקבע כי 'אנו עדים כאן לאחד התהליכים המשמעותיים ביותר שעוברת החברה הדמוקרטית: היא מבצעת אט אט פניית פרסה וחוזרת אל הדגם הפונדמנטליסטי של הדמוקרטיה הישירה'. מובן שגם בדמוקרטיה, פונדמנטליסטית וישירה ככל שתהיה, יש מקום להטלת הגבלות מסוימות על חופש הביטוי. השאלה היא אם במקרה שלפנינו היה ראוי לעשות זאת, ומדוע בתפוז העלימו פוסטים שנויים במחלוקת עוד לפני שהסוגיה הועמדה לבחינת בית-המשפט. לדברי עו"ד איתן להמן, מומחה ללשון הרע ומי שפירסם בגליונות הדפוס של 'העין השביעית' מדור קבוע בנושא, לא ניתן לקבוע באופן חד-משמעי כי הביטויים המצוטטים במכתב מהווים דיבה ולשון הרע, בוודאי בכל הנוגע לביטוי 'אתר הריכולים והמסיבות'. להמן: 'אי-אפשר להגיד על פניו שהדברים שנכתבים פה היו זוכים להגנת בית-המשפט, אבל ודאי שיש מקום לדיון. יש כאן ביטויים קשים, אבל דווקא 'אתר הריכולים והמסיבות' - לא ברור שזה לשון הרע. וגם אם כן, זה משהו שייקל להגן עליו בבית-המשפט בטענה של תום לב'. לדברי עו"ד להמן, תמוהה במיוחד ההתנהלות של אתר תפוז מרגע קבלת המכתב. לדבריו, אין כל אפשרות לראות בהם אחראים למה שנכתב בבלוג, לפחות עד שהצעת החוק של ישראל חסון, הקובעת כי על אתרי האינטרנט הגדולים תחול אחריות לתוכן הגולשים, תעבור בקריאה שלישית".

arik23m

New member
תודה על הסקירה הקצרה (חסכת לי בזבוז זמן../images/Emo70.gif )

arik23m

New member
אממ.. כמו ידיעה בעיתון

שמעדיפים לקרוא רק את הכותרת ואת הקטעים המובלטים. בשביל הידיעה. טוב לדעת שזה קיים, עד כמה זה רלוונטי בשבילי כרגע - ממש לא רלוונטי ולכן גם לא טרחתי לרדת לפרטים. אבל טוב להיות מעודכנים. - התודה נאמרה לא בציניות. באמת. נחמד לדעת וזהו. :)

למעלה