פרשת השבוע "לך לך"

פרשת השבוע "לך לך"

בפרשתינו אנו מתחילים להכיר את דמותו של אברהם אבינו, אברהם אבינו הלך תמיד נגד הזרם, הרבה יותר קל היה לו אם היה מתנהג כבני משפחתו ודורו, אבל, אברהם אבינו לא חיפש חיים קלים. מסופר במדרש שלאביו של אברהם היתה חנות למכירת פסלים. יום אחר הוא השאיר את בנו אברהם לשמור על החנות. אברהם ביודעו שהפסלים הם הבל ואין בהם שום חשיבות - לקח מקל ושבר את כל הפסלים חוץ מהפסל הגדול ביותר, ואז שם את המקבל בידו של הפסל הגדול. כשחזר אביו וראה מה קרה כעס עליו, ושאל אותו מדוע שבר את הפסלים. אמר לו אברהם: "הפסל הגדול רב עם הקטנים ושבר אותם". אמר לו אביו: "איך יתכן שהפסל יזוז??" אמר לו אברהם: "ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר, אם הפסל אינו יכול לזוז ולדאוג לעצמו איך הוא יכול לדאוג לך"?? אביו נטלו ולקחו לנמרוד השליט, ונמרוד זרק אותו לכבשן האש, אך הקב"ה הציל אותו והוא לא נפגע. אברהם אבינו הגיע למסקנה שהקב"ה קיים, והאמין בו - מעצמו, לא היה לו מורה או רב שילמד אותו - הוא התבונן בעולם ומתוך התבוננות זה הגיע למסקנה שיש מי שמפעיל את העולם בכל יום ובכל רגע. ואז, כאשר ידע בוודאות שיש בורא לעולם נתגלה אליו הבורא ושלח אותו לארץ-ישראל להיות אבי האומה הנבחרת. מהמעשה של אברהם אבינו, אנו למדים שכל אדם מחליט לעצמו מהי דרכו - שבה ילך, וכל אחד יכול לגדול ולהיות אדם טוב וירא שמיים אפילו אם סביבתו אינה כזאת. שבת שלום, מדליקה
"אם כשלה הדרך לפסגה תשמח בכל הטוב שיש בך"

שבת שלום ../images/Emo141.gif

מדליקה שלי שבת שלום ושקטה לך ולגרי המון חיבוקים ונשיקות לי היחידה

מיקו 42

New member
לך לך........רוע......

שבת שלום שבת שקטה שבת של אחווה שבת אחדות מיקו

../images/Emo24.gif מיקווווווווווווו מואה|חיבוק

שבת שלום לכל עם ישראל, לך מיקו, לך מדליקה, לך לי היחידה, ולך קליאופטרה. איילת

ואני דווקא למד

שלרוב אינדיבידואליסטים הם היחידים שיכולים לפרוץ קו מחשבתי נפוץ, להוציא עם מקבעון ולהביא לדרך חדשה. לכך נדרשת חשיבה יצירתית וקורט של אומץ ונחישות. קצת מתקשר לשרשורים אחרים פה, לא? תודה מדליקה על פרשת השבוע.

חד קרן1

New member
ועוד להוסיף,,,,,,,, על אישיות

רחל אימנו רחל אימנו, שהשבוע בי"א מרחשון הוא יום פטירתה היתה אשתו של יעקב אבינו ואימם של יוסף ובנימין. היא נפטרה בדרך לבית לחם ושם נקברה - ולא במערת המכפלה כמו שאר האבות, מכיון שיעקב צפה ברוח הקודם שכשיגלו ישראל יעברו בדרכם ליד קברה אז היא תבכה על בניה לפני הקב"ה ותבקש עליהם רחמים - וכך באמת היה - והקב"ה ענה לרחל "מנעי קולך מבכי ועיניך מדמעה כי יש שכר לפעולתם נאום השם ושבו מארץ אויב". חד כמו קרן שבת שלום

למעלה