פרשת דרכים

שיר שיר1

New member
פרשת דרכים

אני נמצאת בפרשת דרכים בחיי. התחלתי לפני שנתיים ללמוד פסיכולוגיה והפסקתי לאחר שנה משום שלא ראיתי את עצמי עוסקת במקצוע זה למרות שזה מאוד עיניין אותי. החלטתי שאני רוצה ללמוד עיצוב ולכן נרשמתי למכינה על מנת להתמקד בתחום המסוים בעיצוב וכן גם להכין תיק עבודות ולהתכונן למבחני הקבלה, בזמן המכינה הבנתי שאני מאוד נמשכת לתחום של עיצוב תעשייתי. נרשמתי לכמה מוסדות (הביקוש מאוד גדול ומספר המקומות קטן). לאחרונה קיבלתי תשובות שליליות משני מוסדות שאליהם נרשמתי, ישנו עוד מוסד שלא החזיר עדיין תשובות אבל אני בספק אם שם אתקבל. עכשיו, אחרי האכזבה הזו שמאוד פגעה בי מכיוון שכל כך רציתי, קיוויתי והשקעתי את כל כולי אני יושבת וחושבת מה אני רוצה לעשות בחיי, אני יודעת שאני רוצה ליצור להביא משהו מתוכי ולהוציא אותו החוצה לעולם ואני יודעת גם שאני מוכשרת ויצירתית ולכן חשבתי על לימודי קולנוע אבל אני נורא פוחדת שלא אמצא עם זה מה לעשות אחרי הלימודים. אני יודעת שאהנה בלימודים כאלה אבל לא יודעת כמה הם יועילו לי במציאת עבודה ובמימוש היצירתי שלי לאחר הלימודים. מצד שני יש לי נטיה ראלית מאוד חזקה ואני טובה במקצועות ראלים אבל זה הרבה פחות מושך אותי. בטכניון אני מתקבלת כמעט לכל מקצוע שקיים שם ולכן אני חושבת ללמוד שם סוג של הנדסה (הנדסת תחבורה נשמע לי די מעניין) , מה שיקנה לי הרבה יותר אופציות למצוא עבודה טובה. אני כל כך מבולבלת הלב אומר לי ללכת למשהו יצירתי כמו קולנוע אבל הראש אומר ללכת לכיוון ראלי. באופן כללי אני בן אדם די שקט, אני לא אוהבת להיות במרכז הבמה אבל יש לי צורך שיכירו בי, במעשיי שיראו אותי דרך מה שאני עושה ויעריכו אותי. אני מאוד לא אוהבת דברים רוטינים ועבודה שגרתית שדומה למזכירות, ראיית חשבון או מקצועות מהסוג הזה. אני לא אוהבת שנותנים לי יותר מדי הוראות, אני יכולה לקבל עליי פרויקט אפילו פרויקטים גדולים מאוד אבל אני צריכה את הזמן שלי בחלוקת העבודה, אני חושבת שאני יכולה לנהל פרויקטים למרות שאני שקטה, אני חושבת שאפילו יעשה לי טוב לנהל את סדר הדברים ולהחליט איך הדברים יראו. יש לי פיתרון שנשמע לי הכי הגיוני, ללכת ללמוד הנדסת תחבורה בטכניון, להתמיד בזה 4 שנים גם אם יהיו פעמים שאני אשתעמם. לסיים עם תואר ביד שיקנה לי ביטחון ואם לא אהיה מרוצה וארגיש צורך לפתח את היצירתיות שבי אלך ללמוד איזה שהוא תחום יצירתי ללימודי תעודה. נראה לי שהפיתרון הזה הכי מתאים אבל אני באמת חוששת ולא בטוחה, אני פוחדת שמאוד אשתעמם ולא אדע איך להעביר את ה 4 שנים האלו. אודה לכם אם תוכלו לחוות את דעתכם, אולי אפילו להאיר את עיניי במקצוע שלא חשבתי עליו ותואם את התכונות שלי...

bridges

New member
בחירות והחלטות

הי שיר, קראתי את הודעתך בעיון, ויש לי מספר שאלות: אמרת שקיבלת תשובות שליליות משתי מוסדות ונפגעת. האם יש עוד אלטרנטיבות ללמוד ו/או לעסוק בתחום של עיצוב תעשייתי? האם זה שאותן מוסדות דחו אותך זה סוף פסוק? האם חייבים ללמוד עיצוב תעשייתי כדי לעסוק בעיצוב? מה את יכולה להביא לחברה שעוסקת עיצוב תעשייתי אחרי שלמדת הנדסת תחבורה? אני מזמין אותך להיכנס לאתר של חברת העיצוב הטובה בעולם ולראות מה הם מחפשים. אני מאמין שזה יפתיע אותך.

שיר שיר1

New member
תודה על המענה המהיר

אני אענה לך על שאלותיך יש עוד אלטרנטיבות ללמוד עיצוב תעשייתי אבל רק בלימודים לתעודה ולא לתואר. אמנם במקצוע כמו עיצוב תעשייתי לא חייבים תואר כדי למצוא עבודה בתחום אבל התכנית לימודים בלימודי תעודה פחות עשירה ומעניינת מלימודי התואר, בנוסף אני לא רוצה להגביל את עצמי, אולי בעתיד ארצה ללמוד לתואר שני ולכן אני מעדיפה לימודי תואר ראשון. לגבי השאלה הבאה שלך, כמובן שכדי לעסוק בעיצוב לא חייבים ללמוד עיצוב תעשייתי, הרי יש הרבה מאוד סוגים של עיצוב: גרפי, פנים, אדריכלות. אבל אלו תחומים שפחות מושכים אותי. ולגבי שאלתך האחרונה והמעניינת ביותר, כשחושבים על זה לעומק באמת להנדסה ועיצוב יש קשר מאוד גדול, אחרי לימודי הנדסת תחבורה אוכל להשתלב בחברה שמעצבת כלי תחבורה. לכן חשבתי שאם אלמד הנדסת תחבורה ואחר כך אמשיך ללימודי תעודה בעיצוב תעשייתי שני אלה יוכלו להשתלב לי מצוין. מה דעתך?

bridges

New member
הנה היצירתיות שלך מתחילה לבוא לידי ביטוי

עם יצירתיות אפשר לשלב כל דבר. איך עוד את יכולה לשלב הנדסת תחבורה עם עיצוב תעשייתי? ועוד נקודה למחשבה: לימודי הנדסה הם ארוכים (4 שנים). האם את רוצה לחכות את כל הזמן הזה + לימודי תעודשה כדי להיכנס לתחום של העיצוב התעשייתי? איך תוכלי לקדם את כניסתך לעולם הזה?

שיר שיר1

New member
הלוואי

והייתי יודעת איך לקדם את כניסתי לתחום עיצוב תעשייתי. אני לא חושבת שיש דרך כזאת אלא אם כן אני לומדת רק לימודי תעודה ווהסברתי כבר שאת זה אני לא רוצה.

bridges

New member
עיצוב ותואר

היי שיר, שימי לב מה אמרת עד עכשיו: אמרת שאת רוצה ללמוד הנדסת תחבורה ואח"כ ללמוד לימודי תעודה לעיצוב תעשייתי. מה שאני הבנתי מזה זה שיש לך שני רצונות: 1. להיות בעלת תואר ראשון, עדיף בתחום יישומי לעיצוב תעשייתי (כגון הנדסת תחבורה); 2. לעסוק בתחום של עיצוב תעשייתי (וללמוד לימודי תעודה בשביל זה). כרגע בחיים, זהו גם סדר העדיפות שלך (1 קודם ל-2). מצד שני את אומרת "הלוואי ויכולתי לקדם את כניסתי לתחום עיצוב תעשייתי". האם יש דרך לעשות את זה? האם זאת דרך שאת מוכנה לקחת על עצמך כדי לקדם את מה שאת באמת רוצה? רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
יצירתיות ../images/Emo126.gif

נדמה לי שאת לא הכי מרוצה מהפיתרון ההגיוני שמצאת לעצמך. מקצוע שלא מענין יכול להקשות עלייך גם ללמוד וגם לעבוד ולהצליח בתחום אחר כך. נדמה לי שוויתרת מאוד מהר על הכיוון היצירתי והעיצובי. אולי התעורר שם שדון שמונע ממך לנסות משהו שישלב עבודה יצירתית? מה אומר השדון שלך? כאשר אני קוראת את מה שאת כותבת, מקצועות כמו אדריכלות ועיצוב פנים נשמעים אפשריים ויכולים להיות מעניינים. למה ויתרת על עיצוב תעשייתי או עיצוב בכלל? אם זה מרגיש לך מאוד מתאים עבורך כדאי לך אולי לבדוק מדוע לא התקבלת. האם אין סיכוי להתקבל שנה הבאה? או במקום אחר?

שיר שיר1

New member
תראי

גם אני ניסיתי למצוא מקצוע שישלב עבודה יצירתית אבל לא מצאתי. ויתרתי על עיצוב תעשייתי לבינתיים כי השנה נרשמתי לכל המוסדות שמציעות מקצוע זה ואני לא חושבת שלחכות שנה יהיה נכון עבורי, אני מאוד רוצה כבר להתחיל ללמוד ולצאת מהבית. אני לא מאמינה ששנה הבאה סוג היצירתיות שלי פתאום יהיה מתאים להם, ומכיוון שאין שום אפשרות לדעת מה מכל המבחנים שלהם גרם לאי קבלה אני לא יודעת על מה לעבוד או מה לשפר בשנה הבאה, כך שזה נראה לי חסר טעם. בנוסף לאחרונה גיליתי שהחומרים שיש לקנות במהלך זמן הלימודים מסתכמים בעשרות אלפי שקלים לשנה מה שגם קצת מרתיע אותי. לכן הפיתרון של ללמוד הנדסת תחבורה ואחר כך תעודה בעיצוב תעשייתי נשמע לי כרגע הכי נכון עבורי.

ענבל כהן חמו

מנהל
אבל במה תרצי לעבוד?

נשמע כאילו את רוצה ללמוד הנדסת תחבורה וללמוד אחר כך עיצוב. במה מהם תרצי לעבוד?

שיר שיר1

New member
אני

ארצה לעבוד יותר בעיצוב תעשייתי. ויש לי גם חלום קטן להקים בית קפה שיהיה גם חנות לדברים קטנים שאני עיצבתי....

ענבל כהן חמו

מנהל
אני תוהה

להשקיע 4 שנים בלימודי הנדסה כלי ללמוד משהו אחר ולעבוד בו? אולי להתחיל בלימודי תעודה בעיצוב ואחר כך לעבוד למסלול תואר בעיצוב? הגדרת את הבחירה שלך כהגיונית, רק להגיון שלי זה לא מסתדר. האם הנדסת תחבורה תאפשר לעסוק אחר כך בעיצוב מכוניות? בוודאי לא המסלול הפשוט. למה לא ללכת ישר על מה שאת רוצה?

גלעד63

New member
קראתי את כל מה שכתבת, שיר

ומה שלכד את תשומת ליבי בכלל לא היה התוכן, אלא המנגינה, ורציתי לשאול אותך - מה כל כך דחוף? למה חייבים לקבל את כל ההחלטות האלה דווקא עכשיו? אני בנאדם בן 43, למדתי משפטים ואני עו"ד כבר 12 שנה, הייתי בהרבה מקומות, עשיתי הרבה דברים ואני עדיין מרגיש, במידה רבה, שאין לי מה למהר ושכל החיים לפני - למעשה, בדיוק עכשיו אני שוקל בכלל לפצוח בקריירה חדשה
- יכול להיות שהתחלפנו? את פסימית לגבי היכולת שלך להתקבל ללימודי עיצוב גם בשנה הבאה - מאחורי הגישה הזאת נחבאת איזושהיא הנחה לפיה את גמרת כבר ללמוד ולהשתפר ומעכשיו, זה מה שיש - אני הייתי בן 22 לפני 21 שנה ועברתי מאז אינספור שינויים (לא כולם לטובה, אגב
). ואם נראה לך שיש במה שכתבתי נימה של ביקורת את טועה - את בת 22 נהדרת. כל מה שאני מבקש ממך לשקול זה את האפשרות שחייך רק התחילו ושיש לך את כל הזמן שבעולם לנסות ולהשיג כל מה שאת רוצה (אפילו, נניח, לקחת עכשיו שנתיים מרוכזות של לימודי העשרה ואז לנסות להתקבל שוב למוסד מוכר).

אוריק3

New member
דאבל שיר...בארץ לא בדיוק מעצבים מכוניות

אז כנראה תאלצי להתמקד בכבישים וגשרים. מה דעתך על סינית ולימודי מזרח אסיה? מקצוע עם הרבה עתיד עניין.

גלעד63

New member
אה, ועוד משהו

דיברתי הערב עם חברה שלמדה הנדסת תחבורה בטכניון - אין בין זה לבין עיצוב דבר וחצי דבר.

שיר שיר1

New member
אולי בלימודים לא

אבל אם תבחן את הקו שעובר בין מהנדס לבין אדריכל אז הקו הוא מאוד דק, ואדריכל זה סוג של מעצב, לא כן?

גלעד63

New member
שתי פונקציות שונות

האדריכל הוא, אכן, מעצב - הוא מתכנן מבנים כך שיתאימו, פונקציונלית ואסתטית, לצרכיהם של אלה המשתמשים בהם. המהנדס בא אחר כך ומוודא שהמבנה שתיכנן האדריכל ימשיך לעמוד גם אחרי שיפרקו את הפיגומים - הבדיקה הזאת היא טכנית/פיזית טהורה. בגלל זה אף ועדה לא תיתן היתר בניה לתוכנית אדריכלית שלא קיבלה אישור של מהנדס מוסמך. אבל אם כבר הגענו לזה, למה בעצם שלא תלמדי אדריכלות?

שיר שיר1

New member
תודה לכולם על העיצות

האם אימון אישי יכול לדעתכם לעזור לי להגיע להחלטות שיהיו נכונות יותר עבורי? אם כן איך אוכל למצוא מאמן? (אני מאיזור הדרום) ואיך בכלל לבחור מאמן טוב? אם מישהו מכיר או רוצה להציע את עצמו ניתן לפנות אליי באישי...

ענבל כהן חמו

מנהל
אימון ובחירת מאמן

אימון אישי יכול לעזור לך. כפי שיכולת להרגיש המאמן יחקור איתך את הכיוונים המתאימים לך. הנה קישור למאמר מצויין מתוך פורום מאמנים אישיים שיכוון אותך כיצד לבחור. יש בקישורי הפורום מספר אינדקסים של מאמנים, וכמובן תוכלי לפנות במסר למאמן מהפורום שהתרשמת שיכול לדבר אלייך.

למעלה