פרשת גולן

RossieL

Active member
פרשת גולן

בשנת 2013 החלה חקירה משטרתית נגד גולן, אביו דני ביטון ואחרים, בחשד לבעילה אסורה בהסכמה של קטינות. מסקנת החקירה הייתה, כי לפחות ארבע מהקטינות העידו עדות שקר בחקירתן. על כן, בפברואר 2014, הודיעה הפרקליטות על סגירת התיק נגד אייל גולן.

הפרשה שבה לכותרות בדצמבר 2018, עם המחאה הציבורית סביב ההחלטה להעניק לגולן בכנסת את "אות יקיר הזמר העברי.
ח"כ מוסי רז ואחרים פנו במכתב ליו"ר הכנסת, בו נטען כי אדם שניצל את מעמדו לטובת ניצול מיני של נערות, אינו ראוי לכבוד מכנסת ישראל, גם אם אין במעשיו גוון פלילי.
[איך זה הסתיים כולנויודעים]

ואם חשבנו שבזה תם המסע של אייל גולן, הרי שהתבדינו.
ביום שלישי הקרוב מתעתד לעלות לשידור סרטם "פרשת אייל גולן" של אורלי וילנאי וגיא מרוז שמבקש "לשפוך אור" ולחשוף פרטים חדשים על הפרשה.

אני מנסה להבין, באמת, מה מניע אנשי תקשורת, להמשיך ולדוש ולבחוש בנושא שכבר היה בכותרות ומיצה את עצמו?
מתי הפך מסך הטלויזיה לבית המשפט ועמוד התליה של המדינה?
מדוע לא המשטרה היא זו שחוקרת את נ' ו ט' על ה"פשעים" של אייל? מדוע לא נדרש בית המשפט להחליט אם היתה או לא היתה עבירה?
ונ' וט' – למה בפנים לא גלויות?
אם אמת דיברתן, למה לא להיחשף? למה להסתתר מאחורי הצללה?

עם אחת התגובות לכתבה אני בהחלט יכולה להזדהות.
יש בה משהו
"ממש לא מעדת מעריצו של איל גולן והז'אנר המזרחי בכלל.
אבל יש כאן רדיפה וטרף קל.
מעניין שלאפרים שמיר או זמרים אחרים מהצד השני של הגלובוס והמפה הפוליטית מניחים להם לנפשם"

אז מה, בית המשפט ייעתר לבקשת צו המניעה שהוגשה או שנחזה בכתבה צהובה, משפילה ומקטינה או לחילופין, נהיה עדים לרעידת אדמה שטרם הורגשה כמותה בביצה המקומית?

נראה לי שיש שם איזה משהו אישי בינהם...לא בטוחה

מסכימה איתך.
גם אני באופן אישי לא אוהבת את האיש, לא את מעשיו ולא את המוזיקה שלו. אבל אם נקבע שאין פלילים במעשיו נשאר לי להסתייג ממנו באופן אישי.
אבל נראה שיש פה איזו רדיפה חסרת פרופורציות שמונעת מאיזה משהו אישי.

לגבי בית המשפט אני לא יודעת אם יש בסיס לאסור את השידור...בינתיים הפרומואים ממשכים לרוץ.

dory38

New member
רכילות זולה שלא מעניינת איש

כאדם שכלל לא מתעניין בז'אנר המוסיקלי שלו (או במוסיקה ישראלית בכלל), מזיז לי את קצה הזרת אם ישודר או לא. בלי קשר, מזרחית היה בעיני המכנה המוסיקלי הנמוך המשותף ביותר, מקביל לריאליטי בטלוויזיה. בקיצור, זה לקהל של מירי רגב.

RossieL

Active member
משה פרץ, קובי פרץ ושיראל

wow דורי, מרגיש לי שקצת נסחפת.
מוזיקה מזרחית זה לקהל של מירי רגב?

תשמע, אני אשכנזיה אסלית, פולניה משני הצדדים, ועדין, מוזיקה ים תיכונית עושה לי שמח בלב, מקפיצה וגורמת לגוף לזוז בנוחות.
אוהבת שירים של אייל גולן, משה פרץ, קובי פרץ ושיראל

אז כן, אפשר לא להתענין בסוג מוזיקה כזה או אחר, אבל, אמירה כזו?
בדיוק כפי שהייתי אומרת שמוזיקה של לד זפלין או סגול כהה זה מוזיקה של עבריינים שבד"כ הם גם מקןעקעים ורוכבים על אופנועים.

ובכל מקרה, לא סוג מוזיקה הוא נשוא הדיון אלא הבחישה בחייו הפרטיים של אייל גולן והאם ראוי שכך יעשו למישהו רק כי האפשרות קיימת.

דיברגנט חדש

Well-known member
הבחישה הזאת מוזילה את עניין ההטרדות המיניות

הציבור כבר מזמן החל לאבד את האמון בבתי המשפט ואת ניצול הרגישות של נושא הטרדות מיניות שמנצלים את הנושא להוריד אישים שהצליחו בחיים, אם זה בעלי הון, עמדות בכירות, או סלבס.
&nbsp
המצב יגיע לידי כך שיפסיקו להאמין למי שבאמת עברה את התעללות מינית והמצב יחזור כפי שהיה במאה ה-19 ובכדי למנוע את זה, צריך לתת לכל מתלוננות השווא על רקע סחיטה/פרסום/נקמנות/אידיאולוגיה לקרוא את דג הזהב, כי נראה שיש להן חסך ילדות רציני.

dory38

New member
שיהיה לך לבריאות

אני לא מתחבר ואין לי בעיה עם מי שכן.

דיברגנט חדש

Well-known member
את היית רוצה שיחשפו את פני בנותייך/נכדותייך אם היו במקומן?

לא מספיק נעשה להן עוול, את רוצה שיהיו להן עוד צלקות?
&nbsp
אגב, מסכים עם התגובה שציטטת, כי ראינו את ההבדל בהתייחסות בין משה איבגי לבינו.

RossieL

Active member
חשיפת הפנים

לא מדובר בילדות אלא בנשים בוגרות שהחליטו לצאת ולשחרר לאוויר העולם על מעללי אייל גולן שהן היו חלק מהן. בהסכמה!

אז אם אין להם מה להסתיר ונגרם להן עוול, יואילו נא הגבירות הללו להיחשף ולהגיד: אייל גולן התעלל בי מינית.

מה קשר בין זה לבין מה שכתבת?
הרי ידוע הוא שמי שהולך לישון עם כלבים, בל יתהה איך זה שהוא מתעורר עם קרציות.

דיברגנט חדש

Well-known member
הן היו קטינות וחוץ מזה גם כגבירות צעירות הן מעדיפות לא

להתפרסם, אף אחת לא רוצה שירחמו עליה או שיצביעו עליה ברחוב כמסכנה.

dory38

New member
לא בטוח שגבירות זה מונח נכון לשונית

מילונית, הכוונה היא לאישה מכובדת, מלכה או מושלת. מאחר ומדובר בנשים שרחוקות אלפי שנות אור מהתארים האלה, במקרה הטוב הן גברות.

קלייטון.ש

Well-known member
תפקידה של התקשורת לדוש בבעיות שהיא רואה

בחברה, בפוליטיקה, בכלכלה וכל השאר. זה תפקידה של התקשורת.
הרבה עוולות מגיעות לחקירת משטרה ואחרי כן למערכת המשפט רק בגלל שהתקשורת דשה בהם. המשטרה לרוב לא יוזמת חקירות - היא צריכה מתלוננים. מערכת המשפט בכלל לא יוזמת תביעות - היא צריכה שהמשטרה תחקור והפרקליטות תגיש כתב אישום. גם הגורמים האלה צריכים לפעמים שידחפו אותם קצת, וזה תפקידה של התקשורת. התקשורת היא שמביאה לידיעת הציבור בעיות שהוא לא יודע עליהן בלי התקשורת, וכך נוצר לחץ על בעלי תפקידים לטפל בבעיות.
אייל גולן הוא אדם חזק ועשיר ורב השפעה והוא יכול להגן על עצמו. יש לו חברים חזקים ועשירים ורבי השפעה שעומדים לצידו. הנשים שהוא ניצל - על פי הטענות - הן הרבה יותר חלשות ולא יכולות להגן על עצמן. לכן התקשורת באה ומניעה תהליכים כדי להגן על הצעירות.
אני לא רואה למה צריך לרחם על אייל גולן. הוא באור הזרקורים מבחירה והוא מתפרנס מזה. לפרסום יש מחיר, שאתה חשוף לביקורת והתקפות. במיוחד אם עשית מעשים שאתה מודה בהם ואשר מעוררים התנגדות בקרב אלה ואחרים. אם לא היה מפורסם לא היו מתעסקים בו. אבל אז גם לא היה מתפרנס מפרסומו. זה הולך ביחד. אז יש לו כסף, יש לו כוח, יש לו חברים, שיתמודד.

RossieL

Active member
תקשורת ותחקירים

אין חולק בינינו כי התקשורת מהווה כר בריא לחשיפת עוולות.
אלא שיש הבדל עצום בין חשיפה לבין מה שאורלי וגיא עושים בסרט שהם מבקשים להקרין.
חשבתי רבות מה ואיך לנסח את הדברים שרצים לי בראש, ואז קראתי הודעה של זיו רובינשטיין Ziv Rubinstein בפייסבוק.
מביאה אותה כלשונה, היא עונה בדיוק לכל מה שהעלית.

עשרות תגובות ציבורית , 10 תגובות בפרטי והמון אסמאסים קיבלתי כי העזתי לכתוב נגד ׳התחקיר״ של מרוז ווילנאי נגד גולן.
אני מבקש להתנצל על שכתבתי נגד גיא מרוז.
על שכתבתי בעדינות מדי.
אדם שאמר בראיון עיתונאי: ״מה לעשות, אייל גולן ואני לא נושמים את אותה התרבות״
מה שזרק אותי לאימרה אחרת: ״האם היתה צורה של זוהמה או של פריצות, בייחוד בחיי התרבות, שלא היה מעורב בה לפחות יהודי אחד? ״ שאמר פעם אדון ״אסור להשוות״, אבל כניראה שזה רק אני והאסוציאציות הנוראיות שלי. ובאמת אסור להשוות.
שני דברים מאד הפריעו לי בתגובות.
הדבר הראשון הוא שאותם אנשים! שכותבים נגד הנסיון של הימין להפחית מכוחו של בית המשפט, עושים זאת בעצמם, שעה שמסרבים לקבל את החלטתו בנושא אייל גולן וממשיכים לחדור לפרטיותו של מי שלא ניראה להם שהוחלט נכון לגביו.
הדבר השני שמעיק הוא שהתכתבתי עם לפחות חמישה עובדי הערוץ שמצדדים בי אך טוענים שמקבלי ההחלטות בערוץ לא מעיזים להתווכח עם אורלי וגיא.
זה נורא בעיניי.
אני אוהב אהבת נפש את מקבלי ההחלטות בערוץ הזה כי עבדתי איתם בעבר. אימפוטנטיות שכזו מצידם, מעציבה אותי.
אני חוזר ואומר שאני חושב שאייל גולן הוא לא הטיפוס שהייתי רוצה שיסתובב בחברת נשים שאני מכיר. אין לי ספק שהאיש הוא לא בדיוק ולנטינו והתיחסותו למין הנשי מסתכמת בנוטריקין הפואטי ׳פותמוביל׳.
עם זאת! להיות אדם שכזה, כלומר שמתנהג בצורה שכזו לנשים, זה לא פלילי.
התעסקות שבהתנהגותו של אדם - היא רכילותית.
ורכילות עיתונאית זה בסדר גמור, אך שעה שהיא מצטעפת בכסות תחקיר, אני מוצא את עצמי מתגעגע לתחקיריו של עיתון ׳בול׳.
שמוליק קראוס דפק מכות רצח לאשתו -זה פלילי.
זוהר ארגוב השתמש בסמים וגנב- זה פלילי.
אריק אינשטיין ז״ל, אהוב ליבי, נתפס עם חשיש- זה היה אז פלילי.
כל זמר ששם משפחתו ׳פרץ׳, משום מה, נתפס שהוא גונב מהמדינה - זה פלילי.
אני יכול להמשיך כך שעות...
איל גולן, החליטה התביעה, אינו כזה שמעשיו הם פליליים .
הצדקנים זועקים כי אני טועה, כי התביעה אמרה ש״אין מספיק ראיות״. נו?? אם היו ראיות-הייתה תביעה הרי.
אך ההנחה הבסיסית של הצדקנים היא שברור שהיה מעשה פלילי והבעיה היא בראיות.
אין לצדקנים שום יכולת להסכים עם הרעיון לפיו אין ראיות כי לא היה מעשה פלילי.
הצדקנות הנוראית הזו, עולה למסך הטלויזיה בערוץ שפעם פעם, כל כך רציתי שיצליח.
ב׳מר ורטיגו׳ כותב שליח האל, פול אוסטר, כי הצדקנות מובילה לעיוורון כלפי מעשיהם של הצדקנים עצמם.
אורלי וגיא פועלים מתוך אוטומטון התענגותי, שאיני בטוח לגבי מניעיו, אך אין בין מניעים אלו שום דבר שקשור לחשיפתה של אמת כלשהי.
כנופלים שדודים, הם מאמינים לפיקציה שהם עצמם יצרו ובעשותם זאת חושפים את המזבח התקשורתי, עליו מוקרבים מדי פעם, אנשים חפים מפשע, רק כי מי שצריך לקבל החלטות אתיות, בוחן את הדברים דרך טבלאות הרייטינג.

געגועיי לכלבוטק.

קלייטון.ש

Well-known member
עוולות הן לא רק פליליות. יש גם עוולות מוסריות

הדין הפלילי ובית המשפט הם לא חזות הכל. יכול אדם להיות זכאי בדין פלילי ואשם בדין המוסרי. מכיון שכך לא ישב בכלא אבל קלונו המוסרי יוצג בפני כל. אם הוא חושב שהוציאו את דיבתו, הוא יכול לשוב לבית המשפט ולתבוע שם. מכיון שאנו עוסקים באדם חזק, עשיר ומקושר, אין חשש שלא יעלה בידו להגן על שמו הטוב. אם שמו אינו טוב אז ראוי - מאחר והוא אדם מפורסם המתפרנס מפרסומו - שכולם ידעו.

בנוסף גם אם מערכת המשפט עסקה באישומים נגד אדם והוציאה אותו זכאי, אין פירוש הדבר שראיות חדשות לא יכולות לשנות את המצב. אם גם הראיות החדשות לא יובילו להרשעה, אז הוא הרויח. עד הפעם הבאה. זה גורלו, להתמודד חדשות לבקרים עם האשמות כאלה, ולא ייתכן שבגלל שפעם זיכו אותו אז זהו, הוא חסין בפני האשמות נוספות.

כמו שכתבתי, אני לא רואה שום הצדקה להגן על אייל גולן. גם אם הוא חף מכל פשע. שיגן על עצמו עם המשאבים המרובים שבידיו. מי שצריך להגן עליו הן הנשים שאולי נפגעו ממנו, כי הן חלשות ולהן אין משאבים ותפקיד החברה להגן על חלשים. ואם לא באמת נפגעו אז הוא יסתדר עם ההתקפות עליו כפי שהסתדר יופי עד היום, והן זכו לאוזנה הקשבת של החברה, גם אם בסופו של דבר הטענות שלהן נידחו ע"י החברה. שכל אשה שחשה עצמה נפגעת תדע שמוכנים להקשיב לה ולא יגידו לה "הוא כבר זוכה".

poseidon111

Active member
ואולי, רק אולי זה כלל לא העניין אם זה פלילי או לא? אז זה לא

פלילי, כך אמר בית המשפט אבל מה עם זכות הציבור לדעת?
אייל גולן שם את עצמו מזה שנים בכל מדור עיתונות אפשרי על מנת להתפרסם.
תמונותיו מכסות כל חלקה טובה, הוא חי מהעיתונות אשר מפמפמת כל שטות שלו וכל תמונה שלו עם בחורה זו או אחרת למדורי הרכילות.
הוא ניזון מזה אבל ברגע שאותה עיתונות רוצה להביא עניין כלשהו אשר אינו מחמיא
בלשון המעטה, או אז העתונות היא פולשנית ומטרידה...
אז זהו שלא, לעיתונות יש את הזכות ואף החובה לתאר אדם מכל הצדדים, לא רק הצד שיחצנו מעוניין בו. קל וחומר כשמדובר בדמות ציבורית ופופולרית כמו אייל גולן.
מה קרה? תחקיר שמביא את הצד השני של אותה פרשה אינו קביל כי יש חשש שזה יפגע בפרנסת האדונים אייל גולן ורני רהב?
זכות הציבור לדעת גוברת במיוחד כשהכתבה לא תעסוק בהיבטים משפטיים שנדונו בעבר.
כתבת: "אלא שיש הבדל עצום בין חשיפה לבין מה שאורלי וגיא עושים בסרט שהם מבקשים להקרין".
אם הסרט לא הוקרן עדיין, איך את יודעת מה הם מבקשים להקרין?
אל תאמיני לכל מה שיוצא ממחנהו של אייל גולן, הם צד אינטרסנטי.

RossieL

Active member
יצר מציצני וצהיבות יתר

שוב, אין ספק שזכות הציבור לדעת.
אלא ש, לפחות מהפרומואים, כי עוד לא ראינו את ה"סרט", לא מדובר בתחקיר מעמיק אלא בכתבה צהובה שנועדה לגמד ולהקטין את האיש.

אני לא מנסה לסנגר עליו. הוא ממש לא צריך את הסנגוריה שלי או של אחרים, אני פשוט מנסה להצביע על תופעה מכוערת בחברה שלנו.
הכל מתפרץ עוד בטרם הוכח משהו.
הכל מותר, והדם מותר.

יכול להיות שהתנהגותו של גולן לא מוסרית [ענין של השקפה, ולא! אני לא בעד סוג התנהגות כזה!!] ועדין, אין בזה דבר וחצי דבר להוציא כך דיבתו רעה.

הנשים שמתראיינות ל"כתבת התחקיר" אינן ילדות, הן גם לא היו ילדות לפני שנתיים.
הן בגירות שידעו בדיוק עם מי הן הולכות ומה הן עושות.
זה היה, כנראה!, נוח אז, היום....? פחות.

אני לא חושבת שהוגן לפגוע בפרנסה של מישהו רק בגלל יצר מציצני וצהיבות יתר.

עכשיו נותר להמתין למחר, מה שבטוח שיהיו לשידור אחוזי רייטינג גבוהים יותר ממה שאולי היו אלמלא כל הסיקור ובאז.
ונראה, תרתי משמע, על מה המהומה.

יש משהו מאוד הגיוני באמירה שלך

הן היו בגירות וידעו בדיוק מה הן עושות.
הוא לא הבוס שלהן, אין יחסי מרות רק הרצון שלהן להיות ליידו והמוכנות לעשות הכל עבור זה.

poseidon111

Active member
אני חשבתי שזה דווקא יהיה מעניין לך לשמוע את גרסתן לארועים

וזאת לנוכח היותן כל כך חשופות לשפת הרחוב בה הן תוארו עד כה.
יש לך ולצופים הזדמנות לשמוע גם את הצד השני של המטבע, לא צד שנדחף לארועים מכוח הצהוב אלא מכוח זה שתרם את חלקו בארועים כצד מרכזי.
את הצד של גולן פימפמו לנו אנשי יחסי הציבור שלו כמו גם עורכי הדין שלו.
יש להן מה להגיד כנשים ואולי אפילו כנשים פגועות ואף אחד לא יכול לטאטא את גרסתן תחת איצטלא של "פגיעה בפרנסה" וגם לא כ"זה צהוב".
אם זה צהוב אלו היו חוויותיהן עם אדון גולן.
במידה והן משקרות יתכבד ויתבען לדין.
זה לא שהוא מתבייש לתבוע כל אחד שנדמה לו שפוגע בשמו "הטוב".

RossieL

Active member
כל הצהוב הזה

אני חלילה לא מקלה ראש בחוויה שהן עברו.
לא מנסה לטאטא שום דבר תחת שום איצטלה.
פשוט, באופן אישי, לא מענין אותי כל הצהוב הזה.
והן? אם יש להן בעיה עם ההתנהלות של אייל גולן, יסלחו לי כולם, זו בעיה שלהן.
ו"אם זה צהוב אלו היו חוויותיהן ", למה אני ושאר עמישראל צריכים להיות שותפים לזה? למה חיי המין של אייל גולן צריכים לענין אותי?

אני אוהבת לשמוע חלק משיריו, הוא נראה טוב בהופעות שלו ו- זה הכל.

מי ש"תופס טרמפ" על המצוקה שלהן הם דווקא גיא ואורלי, שמנסים ליצור לעצמם איזה הון תקשורתי.
כאמור- לא מענין או מענין כשלג דאשתקד.

למעלה