פרשת בראשית

פרשת בראשית

פרשת בראשית " בראשית ברא אלהים את השמים ואת הארץ והארץ היתה תהו ובהו.." ( "אין חדש תחת השמש" אמר קהלת . הארץ עדיין תהו ובהו.) הערה צינית שלי. אף על פי כן הבריאה היא המעשה הנפלא ביותר מאז ועד היום הזה. הפיזיקאים מכל הדורות מחפשים את "הנע הנצחי" מערכת משוכללת שהיא פועלת ומתנהלת מעצמו ללא הפסקה. והם לא מצאו. השם ברא בשישה ימים, ביום השביעי שבת מכל מלאכתו אשר עשה, את העולם. מלאכת מחשבת שאנו בני אנוש עם כל הטכנולוגיה והמדע שלנו, לא מסוגלים אפילו להבין ולהכיר כראוי. " אלה תולדות השמים והארץ בהבראם.." בראש היצירה ברא את האדם. " וייצר השם אלהים את-האדם עפר מן-האדמה ויפח באפו נשמת חיים.." את התכשיט הזה, את פאר יצירתו הוא רצה לשמור במקום מוגן. " ויטע השם אלהים גן-עדן וישם שם את האדם אשר יצר.." הוא רצה אדם פשוט שחי בטבע ללא מזימות וללא בעיות, לכן אסר עליו לאכול מעץ הדעת. אך הנחש והאישה פיתו אותו. אכל ונהיה פתאום חוכמולוג. על כך גורשו מגן העדן. העונש שהוטל עליהם שינה בין-רגע את פני העולם. " אל האישה אמר: הרבה ארבה עצבונך והרנך . בעצב תלדי בנים ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך.." לאדם אמר: " ארורה האדמה בעבורך.. בזעת אפך תאכל לחם.." גם את שמחת הבנים מנע מהם: קין הרג את הבל אחיו והפך לרוצח. מבוקש שנע ונד כל חייו. כך התחילה האנושות ברגל שמאל. עד שבא נח. מצורף הסיפור הגרוש הגן העדן שבת שלום

sitvaniyot

New member
שאלה ליצחק????

לא נראה לך כי את הסיפור הזה המציא האדם כדי להסביר למה הלידה היא תהליך כל כך מכאיב, ולמה צריך לעמול כל כך קשה כדי לאכול 3 דקות 3 פעמים ביום? ולמה אין לנו חיי נצח? גם אם נאכל אוכל בריא ולא נכניס לגופנו כל מיני חומרים זרים כמו שיעל ממליצה לנו?

הסיפור המצורף מוכיח

שהנושא תמיד אקטואלי. כמו שכתבתי פעם: התרוץ הכי טוב הוא לא יותר מתירוץ. מטבע הדברים אנחנו מחפשים כל הזמןתירוצים כדי לתת לגמיטציה לחיים שלנו.

יצחק, תודה לך על פרשיות השבוע

שאתה מביא לנו מדי יום שישי, שמחה שאנחנו מתחילים שוב מ-בראשית - הזדמנות נפלאה לרענן את כל מה שלמדתי לפני שנים רבות ולא נגעתי בזה מאז, ויש להניח שאולי גם - שכחתי.

בת אל 7

New member
נהנית לקרוא את פרשת השבוע שאתה

מציג...בריאת העולם ,חידה, אם המון שאלות לא פתורות.

erika6

New member
חמור והאיכר../images/Emo108.gif

חמור האיכר נפל לבאר הישנה והיבשה. החמור החל לנעור ולקרא לעזרה. האיכר לא ידע מה לעשות, מאחר והחמור ממילא היה כבר די זקן, והבאר יבשה ומטה ליפול, החליט האיכר לקבור את החמור בתוך הבאר ובאותה הזדמנות גם לסתום אותה. קרא האיכר לכל שכניו, כולם באו עם אתים החלו לעדור זבל לתוך הבאר. תחילה החמור נער, אך אחרי מספר רגעים הוא השתתק. האיכרים המשיכו לעדור זבל לתוך הבאר, והחמור שותק. הלך האיכר והציץ לתוך הבאר ולהפתעתו הרבה ראה כי החמור עומד בבאר על ארבע רגליו, כל פעם שכף זבל הושלכה עליו, הוא ניער אותו מגבו ודרך עליו. כך הלך הזבל והצטבר בקרקעית הבאר ועם כל כף נוספת החמור עלה עוד ועוד מספר סנטימטרים למעלה. כך, עד שהבאר התמלאה והחמור צעד החוצה מן הבאר הנטושה. מוסר השכל: גם אם זורקים עליך זבל, לא הבכי והיבבות יוציאו אותך ממנו. יש לנער את החרא המושלך עליך ,לדרוך עליו, ולהתקדם הלאה. קבלתי באיימל

עמליה3

New member
אריקה

המסר יפה. באמת יש לנער את כל הזבל ששופכים עלינו בחיים. לקום ולצאת גדולים.

בת אל 7

New member
שבת שלום,../images/Emo24.gifמחוכם ביותר לא

להתעמת עם זורק הזבל...מי שזורק זבל הוא בעצמו...... ועל כך נאמר החיים הם מלאים
החכמה לא לשקוע בחרה(סליחה על הביטוי) אלא לצוף מעל. ביי

yaely2

New member
מנהל
שלום לכל החברים כאן

צהריים טובים לכולם. תודה לכותביי הבוקר כולם, תודה לאריקה על הקסם של קסם, מדהים ממש ומשל החמור נתן לי השראה לכתוב את ההפנמה. ה פ נ מ ה רואה דברי חוכמה על כעס, ועל כל צורות המעש, ומהנהנת בראשי, ממש נכון הוא, חי נפשי כך עוברות הן מול עיניי, דרכים לשיפור חיי לא לרגוז ולא לפגוע, לתת לאגו קצת מרגוע סבלנות והתמדה להעריך, לומר תודה וכל אותם ערכיי חיוב כמה כל אחד חשוב ורק החשוב ביותר נשכח בלעדיו מאום כאן לא יִצלַח בלעדיו קוראים ושוכחים הכל ולא נשארת בלב כל בת קול. המילה היא הפנמה היא היחידה המסוגלת לשנות קללה לתודה להביא תכונה טובה ללב ולמוח ולגרום לאדם שלא לשכוח. הפנמה מסוגלת לשנות את הרע לטוב לפנות אל הזולת מבלי לגרום מכאוב. אך להפנים צריך המון רצון בולדוזר כל הזמן על הדק המאוזר אך בהתמדה והמון עיקשות ונחישות, נבין שהצלחנו למרות התשישות.

יעלי,../images/Emo47.gifלראשך על כתיבתך אשימה,

על מילותיך היפות שחודרות פנימה, היטבת לבטא מבלי למצמץ, תורת חיים שכדאי לאמץ, מי ייתן ובאמת נדע, תמיד תמיד לומר תודה לא לקחת ללב אם מישהו מרגיז, זה לא שלנו,זה של זה שהרגיז, זהו, כל היתר נמצא בכתובים עליהם אני מגיבה בהשראתך יעלי ,בחרוזים.
.

erika6

New member
יעלי../images/Emo47.gif ורוקסן../images/Emo47.gifלשתיכן../images/Emo24.gif

ומכל
מה להגיד ומה לומר יעלי את מפתיע כל פעם מחדש הללויה

yaely2

New member
מנהל
לרוקסן ואריקה תודה רבה ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

לשתיכן תודה מעומק לב,
כבר אמרתי בעבר מה שנכתוב יותר תשתפר כתיבתנו. רוקסן היא ההוכחה לצידקת דבריי.

יעלי ../images/Emo24.gifואריקה,../images/Emo24.gifהמון תודה

זה כמעט כמו שבועז כתב לי מקודם,כמנהג היפנים , קדים קידות מספר פעמים לפני שנפרדים. את קידותי אני עושה בכיף והנאה.

תודה לאריקה על ההזמנה../images/Emo140.gif

איזה קידות עושים שנפגשים בפעם הריאשונה? כן, אני כאן בפעם הריאשונה, ומברכת אתכם בשבוע טוב ומבורך.

שבוע טוב ומבורך לאילה ולכולם,../images/Emo39.gif

ברוכה הבאה אילה, כל הזמן עושים פה קידות,
פה נשיר ונשתעשע נספר ונאהוב
בכל שעות היממה,

erika6

New member
אילה ברוכה הבאה ל../images/Emo82.gif

אני מקווה שתמצאי ענין בו אחרי הברכה והקבלה של שוש אין לי הרבה להוסיף רק חיבוק נוסף.

אדזה

New member
אילה

מצטרפת למברכים,ברוכה הבאה,והמשיכי לבקר אותנו בנעימים.ותודה לאריקה שהזמינה אותך אלינו.

yaely2

New member
מנהל
ברוכה הבאה איילה האחת../images/Emo24.gif../images/Emo34.gif

שבוע טוב, באתי הביתה כרגע מלאה חוויות כרימון והנה נוספה לי עוד חוויה אורחת בפורום. שמחה לבואך איילה, מקווה שנזכה להנות מכישרון שבך ולתת לך ממעט הכישרון שיש לנו. כפי שיד רוחצת יד גם אנו נתרום לך וניתרם ממך. מצטערת שהשטיח האדום בכביסה, הנה סידרתי משהו סימלי במקום.

למעלה