פרשת בועז כהן ו"כאן"

פרשת בועז כהן ו"כאן"

יסלחו לי חובבי הרדיו הותיקים כאן שאיני מתמצא עד כדי כך בטעמו המוסיקלי של כהן (מודה - מעולם לא שמעתי אף תכנית שלו בשידור הציבורי, כי לא האזנתי לרוב לשידור הציבורי עד ששידרתי בתחנת 106, אי שם לפני שנתיים פלוס מינוס) אבל אני לא מבין משהו.

אתנצל אם המילים אינן מדויקות, אבל אני כותב אותן כפי שהבנתי אותן ואשמח אם יתקנו אותי במידה ואני טועה: בועז כהן התלונן על כך שבתחנה שבה הוא שידר (כאן 88) הייתה התערבות בעריכת הפלייליסט. ממה שאני שמתי לב (בכתבה ששודרה ב"כאן 11" - תקראו לה ערוכה אבל זה מה שנאמר שם) יש רק עורכת מוזיקלית אחת לכל תוכנית. נכון שזה לא נעים שמתערבים בעריכה המוזיקלית, אבל זה לא סוף העולם (על כך ארחיב בהמשך הפוסט).

בועז כהן, שוב - ממה שהבנתי, עזב את "כאן 88" מהסיבות האלו. מסיבת הפלייליסט "האיום והנורא", או כפי שיכנו אותו בכת "משמר 88" - הגלגלצי. נכון שגלגלצ היא לא שיא השלמות, אבל היא גם לא התגלמות הרוע. נכון שיש התאפיינות של קו מסוים ונטיה מובהקת לקו הזה בעריכה המוזיקלית הקבועה בגלגלצ, אבל בתקופה האחרונה גלגלצ נותנת ביטוי גם לאמנים חדשים.

לעומתה, ECO 99 FM משמרת את הדרך הגלגלצית הישנה. כל מי שעבר עם בועז (מסיבה שלא ברורה לי - מכל התחנות האזוריות, דווקא לגלגלצ 2?) בעצם יורה לעצמו ברגליים: ECO 99 FM נבנתה על בסיס גלגלצ. מרבית שדרניה גלצניקים, ויש בשורותיה גם עורכים מוזיקלים גלצניקים, ובתחנה גם כן יש קו מוזיקלי שנשאר בשלו - אותם השירים, כל יום, בסדר קצת שונה. אני מודה - הייתה תקופה שמאוד אהבתי את ECO 99 FM, היא הייתה בעידן אקו דרייב עם גיל אנגלשטיין, לפני מיליארד שנה בערך עד שהחליטו בתחנה להתמסחר לאללה ולאבד כל קשר למותג הירוק והנעים שהם קנו ביושר. מאותו רגע אקו 99 הפכה מתחנה מיוחדת לעוד גלגלצ.

למה שמישהו שמתלונן על העריכה המוזיקלית ירצה להיכנס לתחנה שבה העורכים המוזיקלים עורכים את כל היום? ומה זה אומר גם לגבי שאר השדרנים - נגיד ובועז כהן יורשה לבחור לעצמו את הפלייליסט מדי תוכנית, למה כל שאר השדרנים כפופים לעריכה המוזיקלית של העורכים? למה הם לא יוכלו להביא את טעמם האישי?

ECO 99 מזמן הפסידו אותי (ועכשיו כשסילקו - אין לי מילה אחרת - את חיים גיל במהירות מרצועת הלילה זה בכלל היה מאוד לא נעים - את חיים גיל שמעתי לאורך הרבה זמן בלילות ונורא אהבתי), רק מצער לראות שאף אחד בכת "משמר 88" לא מתייחס לדברים האלו ופשוט הולך עם העדר ועם בועז - כמה שיותר רחוק מהתאגיד. ואי אפשר לשנות את התאגיד ואת פניו אם קמים ועוזבים - אני בכל מקרה כבר כיוונתי ל"כאן ב".

אה, והגיע הזמן להגיד את האמת, האפליקציה שלהם איומה ומיקסטייפ תחת השם "ערוצי מוזיקה" זה כל כך ניינטיז

d1f2

Well-known member
לבועז כהן לא אכפת מאף אחד חוץ מבועז כהן

כל השדרנים של "כאן" היו כפופים לעורך צמוד, מלבד בועז כהן שהמשיך לערוך את התוכנית שלו בעצמו.
&nbsp
לפי מה שהוא סיפר בראיון ל"הארץ", בועז לא אהב את זה שיש מישהו מעליו שיגיד לו שעדיף לנגן יותר להיטים. אביעד רוזנבוים עבר על הפלייליסט שלו וביקש להחליף שירים בשירים של אותם אומנים אבל מוכרים יותר ולבחור שירים חזקים בתחילת שעה.
כשבועז בחר לנגן דווקא שיר אחר בתחילת שעה, שיר שאביעד חשב שהיה חלש וביקש שישבץ אותו בהמשך השעה, כי "זה ממש התחשק לו באותו רגע" והוא קיבל על כך הערות, הוא החליט להתפטר ולעזוב לגלגלצ 2 כי שם ישלמו לו שקל וחצי ב12 בלילה וישדר שם מה שהוא רוצה, בלי שאף אחד באמת יאזין.

אני לא בטוח באיזה צד אתה נמצא

מה שכן רק אומר שאני ממש לא בעד התערבות בפלייליסט, אבל זה מאוד מוזר בעיניי שמישהו שמתנגד לפלייליסט מצטרף לתחנה שבנויה על ומקדשת את הפלייליסט (ואקו 99 אפילו הגדילה לעשות ומנסה להתחרות ב"סופשבוע רגוע" עם ה"סופסופסופ שבוע" שלהם). אני לא מכיר לא את אביעד ולא את בועז אבל אני מאמין שבשידור הציבורי לא פספסו כלום - בועז סתם עשה רעש ועבר לתחנה שאולי משלמת לו טוב יותר מתאגיד השידור. אני יכול להבין את הרצון של רוזנבוים בשירים חזקים יותר - ככה משאירים את המאזינים ומונעים מהם לזפזפ לתחנות האחרות.

"בועז לא אהב את זה שיש מישהו מעליו שיגיד לו שעדיף לנגן יותר להיטים" - בכל מקום עבודה יש דבר כזה שנקרא "בוסים", גם בECO 99 FM (שוב, תחנת האמ-אמא של הפלייליסט), ולדעתי לפעמים לא מזיק לשמוע לעצה של אחרים, גם אם הם גלצניקים והוא מרשות השידור (הי"ד). ונראה לי שיש יותר גלצניקים בECO 99 מאשר ברדיו של תאגיד השידור הישראלי

גלעד2211

New member
"בלי שאף אחד יאזין"....מאיפה הקביעה הזו?

אני האזנתי וגם בן רד שמשדר ב11 בלילה רשם שהוא יאזין בדרך לתוכנית שלו, ואני מניח שעוד רבים מהעוקבים שלו בפייסבוק האזינו.

שמע אני מבין את שדרני 88, הם מנוסים ויש להם ידע אדיר במוסיקה, ולא רק לבועז כהן גם לרוני ידידיה הענק ולעוד. פתאום אחרי 20 שנה ויותר של שידור שם, שמים להם איזה צוציק מגלגל"צ שילמד אותם מוסיקה ויכתיב להם מה לעשות. זה מקומם.

ido1355

Member
ECO 99 FM לא נבנתה כלל על בסיס גלגלצ

בתחילת שנות האלפיים התחנה שידרה מוזיקה שונה לצעירים כשהיה לה הסכם עם ESC ועוד חברה אחרת
מי שבנה אותה על בסיס גלגלצ הוא אלדד קובלנץ מנכ"ל התאגיד
לא הלכנו עם העדר אחרי בועז כהן יש העדפה אליו כי הוא משדר מוזיקה שונה ואחרת וחיים גיל לא היה משדר את זה הכל היה מוכר ולהיט לעייפה
אני לא חושב שסילקו את חיים גיל הוא שידר תקופה ארוכה בתחנה של מספר שנים אולי החליט מיוזמתו לעזוב את התחנה אבל לא הודיע שהוא עוזב
רוב העורכים בתחנה הם לא מגלגלצ חוץ מאמיר צוויבן שהוא היחיד שם
השדרנים מגלגלצ לא יכולים לעשות החלטה עכשיו ולכפות על בועז כהן להיטים כמו שאביעד רוזביום עשה בתאגיד אין להם את זכות ההתערבות בתכנים הם רק שדרנים
לתאגיד יש שלושה עורכי מוזיקה
אביעד רוזנביום
נעמה הדסי
ורועי דלמדיגו

רק תציין גילוי נאות

יש (לי) תחושה שאתה עובד בECO 99 FM ובאת להגן על התחנה

בעניין העורכים המוזיקליים של התאגיד, אני שמעתי רק על נעמה הדסי. דלמדיגו לא היה ב102FM?

ido1355

Member
אני לא עובד בתחנה

ולא מגן עליה אני רק מציין עובדות כי פעם שהאזנתי ל99 המוזיקה לא הייתה נשמעת כמו שהיא היום עם כל מה שמוכר
פעם המוזיקה בתחנה הייתה אלקטרונית ודאנס

- ב-2000 החליפה התחנה את שמה ל-'רדיו BU' והחלה לשדר מוזיקה לצעירים בשיתוף עם חברת הסלולר פרטנר תקשורת.
ב-2003 סיימה התחנה את ההתקשרות עם פרטנר והחלה לשתף פעולה עם חברת פלאפון תקשורת שקידמה באותה עת את מותג הצעירים ESC. התחנה נקראה ESC99 והמשיכה לשדר מוזיקה לצעירים בשיתוף פעילויות סלולריות.

העורכים מגלגלצ לא רק נעמה הדסי
אביעד רוזנביום הוא העורך הראשי של התאגיד
רועי דלמדיגו כן היה ברדיו תל אביב 102FM ומאז שהוא שם התחנה נהרסה (ככה אמרו אחרים)

d1f2

Well-known member
אין קשר בין רדיו BU ו-ESC לאקו99

מלבד התדר. מדובר בזכייניות שונות לחלוטין עם הנהלות שונות, קונספט תחנתי שונה וכמובן פלייליסט שונה.

ido1355

Member
נכון אבל הקו המוזיקלי זהה

בתקופה שהיו הזכייניות
אני זוכר שפעם שמעתי את 99 והייתה מוזיקה אלקטרונית ודאנס לצעירים הייתה זו תחנה ייחודית יותר מהשאר

אני לא מאזינה לתחנות רדיו ישראליות.

חוץ מלרוקר טוב של בועז ולנותן ברוק של בן רד.
הקשבתי לשתי התוכניות שנים.לא יצא לי לי להאזין באופן יומיומי אבל מאוד אוהבת את שתי התוכניות.
כאשר 88FM הפכה לכאן 88 רוקר טוב הפכה למשהו אחר, זה לא היה אותו בועז כהן המוכר והאהוב.
כאילו סירסו אותו, הוא היה כבוי, שמעתי את הייאוש בקולו.
אני שרדתי שלוש תוכניות והפסקתי להאזין, כי זה היה מביך.

בועז כהן לא צריך עורך מוזיקלי. הבנאדם הוא מוסיקולוג בכל רמ"ח איבריו.
החמצן שלי זה מוזיקה אז אני מזהה אנשים שמוזיקה היא האוויר שלהם - ובועז כהן חי, נושם וחולם מוזיקה.

אף פעם לא האזנתי ל eco 99, עד ליום חמישי האחרון כשבועז חזר לשדר.
והוא בהחלט ח ז ר לעצמו.
שמחה בשבילו ויותר שמחה בשבילי.

הבעיה שנוצרה לי היא: התנגשות בין שתי תוכניות רדיו שאני אוהבת....
בועז משדר בין עשר לחצות ובן רד ב- 23:00. מקווה שבן רד יעבור שעה ואני לא אצטרך לבחור.

ido1355

Member
אפשר לשמוע תוכנית אחת בשידור חי ואת השניה מוקלטת

אין כל ברירה אחרת מזל שיש תוכניות מוקלטות אם מפספסים אפשר לשמוע מתי שרוצים
מהאזנה לתוכנית של בועז כהן ביום חמישי זאת הייתה תוכנית ללא פיקוח ודיקטטורה של כל עורך חיצוני ולמרות שהקרייני רצף של התחנה הם מגלגלצ אין להם כל התערבות בעריכת המוזיקה כי העורכים של התחנה חוץ מאמיר צוויבן מגלגלצ לא מתערבים
צריך לזכור גם שידיו של אלדד קובלנץ דרכה שם והוא בנה להם את הקו המוזיקלי דמוי גלגלצ
התחנה משמרת את מה שגלגלצ הייתה פעם כי גלגלצ הפכה להיות תחנה לקהל עוד יותר רחב וגדול עם אמנים שונים

ג'וק כזה שיש לי

לא שומעת הקלטות של תוכניות רדיו
יש משהו קסום בשידור חי.
אז הבעיה שלי עוד לא נפתרה, שאלו יהיו הבעיות שלנו...

ido1355

Member
לצערנו תוכניות שונות לא יכולות לקבל במה בשעות הפריים טיים.

בכל תחנת רדיו ישראלית תוכניות מוזיקה שעורכים עצמאית משדרים אותה בשעה שאין כוח להאזין

eran289

New member
ההבדל הוא ענק

88 הוא תחנת רדיו ציבורי שממונת עי פרסומות ועי כספי ציבור. מצופה מתחנת רדיו שכזה לנגן שירים אחרים ולא רק להיטים.. תחנת eco99 היא תחנה מסחרית שממונת רק עי פרסומות ולכן ,היא צריכה להגדיל את נתח האזננה ולכן הולכת על בטוח, שירים שהם להיטי. לא צריך לבוא אליה בטענות ,אלא להפך עצם השיבוץ של בועז כהן לתחנה מסוג זה היא ההפתעה .. בנוסף , לפי דעתי eco99 תחנה יותר טובה מכאן 88 החדשה...

eco99 התקלקלה מאוד

אקו 99 הייתה משובחת בתקופת מישל קרמרמן ועל כך אין עוררין - כי בלי מישל, ECO 99 לא הייתה מגיעה לרבע ממה שהיא היום. מהרגע שהתחנה הזאת איבדה כל קשר לירוק ולסביבה והפכה פתאום את כל רצועות היום לרצועה גנרית אחת ארוכה עם אותה המוסיקה: "eco music", היא הפכה לעוד גלגלצ מיותר. אפילו כוח לשמות לחשוב עליהם אין, והמוזיקה אותה מוזיקה לעוסה כ-ל הזמן. (שלא לדבר על ה"פתיח" המעצבן לשירים: "מוזיקה מעוווולה כל היום". ראבק, תתעסקו במוזיקה ולא בלהרוס אותה)

ido1355

Member
לתחנה יש אחלה שם אבל סגורה מדי לסגנונות קטנים של מוזיקה

חבל שהתחנה בחרה ללכת בדרכי גלגלצ במקום להיות שונה ממנה ואני חושב שהיה מתאים לה להיות תחנה של מוזיקה חדשה לקהל צעיר כמו בתחנות השונות בחו"ל

radiofm1231

New member
דבר אחד בטוח כל התחנות אותו דבר

חוץ מישראל בכל מדינה אפילו בשטחים יש סגנון מוזיקה יחודי או לפחות מגוון

ירדן 3 תחנות ירדניות באנגלית
beatfm שמתמקד במוזיקה חדשה והיפ הופ
Spin jordan מוזיקה חדשה ולהיטים
bliss 104.3 הכמעט ארצי משמיע הכל מישן ועד חדש ג'אז קאנטרי
והתוכניות שם כמעט יחודיות מתלוות בסיפורים עם נעימות ברקע
אחת מהתוכניות bliss cast בדיוק כמו של דורי בן זאב ב88
רק שהתוכנית היא רוק כבד וכל שיר הוא רוק או קאבר מפופ לרוק
ויש את ירדן אנגלית בכמה שעות בלבד שהכל מעורבב מנוסטלגי לצד חדש

בשטחים coolfm מבית לחם משמיע כל הסגנונות שקיימים

מצרים 1 באנגלית שהוא בדיוק כמו bliss רק שאין שם תוכניות יחודיות
קול קהיר באנגלית ללא ספק מגוון ועוד עם נעימות פעם בשבוע
או מוזיקה הינדי ללא מילים והטופ התחנה שתמיד הסאונד יהיה הכי ישן
שמשדרת בתדרים רבים והידועים 90.9 ו93.1 כמובן שאפשר להאזין באינטרנט
משמיע נוסטלגיה נעימות קלאסיקות ומוזיקה מיצרית
מה שיחודי בתחנה הזו שאין גם לא בחו"ל תחנה שמשמיע את הסגנונות האלה ביחד
ובכלל התחנה היחידה שגם הולכת בסגנון הזה בתוספות נעימות מפחידות
הם nhk אבל בגלים הקצרים ובכלל זה מה שנדיר בתחנות האלה שאין להם קופי בעולם

דבר אחד בטוח זה אולי לא יעניין את המאזינים אבל תחנה כזו כמו המצרית או היפנית
תיהיה ללא ספק תחנה שאי אפשר להפסיק לשמוע ויחודי משאר העולם

יש אולי תחנה בנגב שנקראת קול הנגב שכן משמיע מוזיקה מגוונת
למעשה התחנה היחידה שתשמיע כמעט הכל וגם נעימות
בכלל תחנות שמגיעות מבתי ספר ומכללות תמיד יהיו משובחות ומגוונות
כמובן שהחיסרון הוא שהם משדרים בטווח קצר ולא לכל העיר או מדינה

במילים אחרות הרדיו בארץ משעמם אין כיף והכל לעוס אז לשם מה הם קיימות
יש כאלה שהתרגלו אז אין להם תלונות כי העיקר לשמוע משהוא
ובכלל על מה כל המהומה שדרן מתפטר וזה מחליף
אין ממש הבדל חוץ מאזור הקליטה ותמיד אלה שכיף לשמוע
רחוקים מידי מטווח הקליטה לדוגמא 90fm לא יחודי אבל כיף להאזנה

בקיצור מבחינתי הרדיו הישראלי שכיף לשמוע כבר לא בטווח הקליטה
88fm הייתה האחרונה ופשוט לא קיימת יותר מבחינתי וחבל שהכל גלגלץ מעוך

ido1355

Member
הרדיו בישראל הופך ליותר ויותר פחות רלוונטי.

חבל שהרדיו הולך לאיבוד כאן
כשאני טס לחו"ל אני בודק מה משדרים שם לראות עד כמה יש הבדל בין הרדיו בישראל לרדיו במדינה אחרת ואני מופתע לגלות כמה הרדיו שם הרבה יותר טוב ושאין בו כמעט פרסומות

ארבעת תחנות הרדיו הפופולאריות בישראל מוגדרת כך.
גלגלצ - מוזיקה לעוסה החוזרת על עצמה ונטחנת
ECO99FM - משמרת את גלגלצ של פעם בלי כל השירים השונים שגלגלצ משדרת היום
כאן 88 - הפליטה של גלגלצ לפני 22 שנה עם שירים טחונים החוזרים על עצמם
אפילו גרוע יותר משתי התחנות למעלה 100 השירים החוזרים על עצמם כל הזמן
רדיוס 100FM - דומה להם אבל עם פתיחות קצת יותר רחבה ללהיטים אחרים
אלדד קובלנץ מנכ"ל התאגיד קילקל הרס וחירב את גלגלצ ו88FM והפך אותן לתחנות פלייליסט משמימות אבל גם בECO99FM רואים בבירור את הנגיעות שלו בקו המוזיקלי שב2011 בנה את הקו הפלייליסטי שלהם
תחנות אחרות
כאן גימל - גלגלצ מוזיקה ישראלית להיטים
כאן ב' - חלק מהשדרנים שם אם בכלל באו מגלי צהל והתחנה הפכה להיות תחנת דיבורים רציפים ומשעממים
רדיו תל אביב - כמו השאר אותם שירים (הבנתי שמאז שרועי דלמדיגו אחד מהעורכי מוזיקה מהתאגיד הגיע לשם והפך את התחנה לכזאת של שירים מוכרים)
את השאר אני לא מכיר אבל מניח שבהם יש את אותו קו מוזיקלי

נשארנו עם קצת רדיו מכללות וכאן קול המוזיקה המשדרת מוזיקה קלאסית

כל מה שבישראל נהרס וזה מגיע עכשיו לרדיו

צריך לבצע שינוי בתחנות רדיו בישראל
אבל גם מבחינת איכות הסאונד והקליטה צריך לשפר אותם
התמסורת והציוד שידור לא טובים וזה גורם לאיכות נמוכה
ולהפסיק להגביל את התחנות רדיו הארציות לשידור של ארבעה תדרים ולא להגביל

למעלה