פרשנות לחלום

Sonic hedgehog

New member
פרשנות לחלום

מה זה אומר שחלמתי אתמול בלילה על כך שהלכתי לראיון לפוסט דוקטורט אצל מישהי באונברסיטה העברית אבל גיליתי שהמעבדה שלה הוא בסמינר "החדש" בירושלים בגלל שהיא חרדית ונאלצתי להתראיין עם כל מיני מורות חסודות בנוסף?

אני טוענת שזה אומר שאיבדתי כבר כל קשר למציאות בחברה החרדית עם בחלומות שלי אני יכולה לדמיין מעבודות וחוקרות בסמינר (באור יום גם המורות הצדקניות כנראה גם לא נראו והתנהגו כפי שמתאים למורות בבית יעקב)

החלום הרטוב של סוניק

מעבדה בסמינר החדש בירושלים:)

טוב נו, זה אומר שאת ממש רוצה לחזור בתשובה ושבקרוב תבואי לבקר.

Sonic hedgehog

New member
דווקא לפתוח מעבדה בסמינר החדש

ולחשוף בנות שם למחקר נשמע לי כמו חלום די ראוי, לא חשבתי על זה ככה.

Sonic hedgehog

New member
וגרמת לי לחשוב על רעיון בלתי ריאלי

אמרתי לעצמי שאולי בביקור הבא בארץ אוכל לתת הרצאה בתור בוגרת בסמינר הישן שלי (אפילו הייתי מוכנה ללבוש חצאית) ולנסות לעורר קצת עניין באפיקי המשך לא קונבציונלים והשכלה אקדמאית.

מה שכן כנראה שכחתי שמנסים לדכא עניין באפיקים שכאלו לא לעורר אותו (מידי הרבה חשיפה שלי כנראה לנסיונות לעודד מחקר במיעוטים ופעולות של נשים במדע גרמו לי לשכוח את זה) ומה שעושה את זה כנראה אפילו פחות ריאלי שבהשתעשעות עם הרעיון הזה גיליתי שהסמינר שלי כנראה נסגר.

כל כך חבל שזה בלתי ריאלי בעליל

אין מצב שזה יקרה אפילו בחלומותייך הטובים ביותר.

Sonic hedgehog

New member
עכשיו מה מעניין אותי

האם הסמינר נסגר מכיוון והוציא פירות ביאושים כמוני.

אני חוששת שלא.

את יודעת, דווקא אני למדתי במקום 'פרטי' עם מעט בנות יחסית וחינוך נגיד קצת יותר פתוח ואני היחידה שיצאתי בשאלה ושלא נשואה מכל הכיתה... יכול להיות שזה אומר משהו על החינוך החרדי הנוקשה.

Sonic hedgehog

New member
האמת שזה נשמע קצת כמו המקום שאני למדתי בו

בחרתי סמינר שהיה בשנתו הראשונה (כי הבטיחו לנו כל מיני הבטחות שיכשירו למקצועות מלבד הוראה כמו טכנאית רנטגן, יא רייט) הוא היה יחסית קטן והתפצל לשניים בעקבות סכסוכי מנהלים אחרי שנתיים (מעורבים בפוליטיקה חרדית כבר בטח יכולים לנחש באיזה סמינר מדובר).
בכל אופן משערת שהסכסוך בין המנהלים וההתפצלות הוא באמת מה שתרם לסגירה (אבל כמדומני שיש -43 יוצאות/דתיות לייט מהמחזור שלי אבל יתכן יותר כי אני לא ממש בקשר עם אנשים).

DoronModan

New member
חלום בדרך כלל מדבר על ההווה

את בטח יודעת את זה, שגם אם החלום מזכיר את עברך, הוא מדבר על עכשיו, אולי על צומת דרכים וחשש שנלווה לכך. והסמינר, זה כמו שאני חולם הרבה שאני נמצא בדירת הילדוּת שלי (ושמעתי שגם אחרים כך), אבל זה רק כי שם חייתי יותר שנים מאשר בבדירות אחרות, וזה מה שהתקבע לי בזיכרון כבית.

DoronModan

New member
מעניין

הוא יכול לייצג כל דבר שהוא תחליף לא רצוי למה שאת מתאווה לו, וחוששת ממנו. (מבוסס על כך שהן סמינר והן פוסט דוקטורט קשורים בלימודים, אבל יש הבדל גדול ביניהם). יש סיכוי של כמעט 100 אחוז שאני טועה, כי אני לא מכיר אותך, אבל זו אחת האפשרויות

Sonic hedgehog

New member
יתכן לא חושבת שאי מי יכול לדעת

כולל אני.חייבת לציין שבאופן אישי אני מעדיפה את הפרשנות של כיפה אדומה.

למעלה