פרשנות לאופק חדש...

פרשנות לאופק חדש...

עלות הפקת הגז אצלינו הם אפסיות...
תשובה מוכר ב9 $ ל CF... גבעות תרוויח
יפה ב 2-3 $. האם כוחה של ההתארגנות
אינו נובע מכוחות אלו? הכללי יתדיין כל הזמן עם
המפקח בבתי המשפט. צווים נגד השותפות...
האם התמונה אינה ברורה???

ofek new

New member
ראובן

הוא למיטב זכרוני גם מיבא נפט מחבר העמים לשעבר

בשבת האחרונה כתבתי פוסט וניסיתי לגרום

לאנשים לחשוב.
מה שכתב אופק והפרשנות שלך הם רק קונספירציות חלקיות למיגוון האפשרויות אליהן כיוונתי
בפוסט שלי שהתבטאתי בנושא הכרישים שלוסקין/הכללי והכי חשוב המוגבל צריכים לחשוש מהם.
אין אני מתכוון להרחיב יותר ממה שאוזכר על מנת לא לגרום רעיונות למישהו.
הפוסט הקודם שלי לגבי שמואל זיסמן ותחושת אי הנוחות רק מגבירה את חששי שהקונספירציות הללו יש בהן יותר מאשר קונספירציה.
השאלה ששאלת בפוסט שלך "האם כוחה של ההתארגנות אינו נובע מכוחות אלו ?" והמענה של נחמיה על השקיפות של מקורות המימון מוסיפה עוד יותר לתחושת אי הנוחות שלי.

F35 - שאלת אותי שאלה לגבי הפוסט

שכתבתי בשבוע שעבר.
אז התשובה החלקית בנושא הכרישים עשוייה להימצא בכתוב לעיל.

אף35

New member
תודה. ניתחתי את התרחיש בתגובה לפוסט של אופק

חדש. להערכתי אין לתרחיש הזה סיכוי.

החוזקה של ההתארגנות היא בכך שמדובר במאות רבות של מחזיקים שלהם בין עשרות אלפים לעשרות מילוני יחידות.

ולא במחזיק בודד עם אחזקות רחבות.

חודש טוס

אפריים יקירי , מדוע ההתארגנות דורשת שקיפות

מהכללי , אבל נשיא ההתארגנות נגד שקיפות של מקורות המימון של ההתארגנות?
האם אין אפשרות שגורמים עלומים "תומכים" בהתארגנות?
המניע של צנעת הפרט מקובל , אבל יש דרכים להוכיח זאת בצורה אחרת.

אף35

New member
אילן היקר,

אתה וראובן מעלים תאוריות שכביכול עומדים מאחורי ההתארגנות טייקונים או בעלי אינטרסים זרים שמטרתם חלילה להשתלט על השותפות.

בפוסט שלי, שנכתב כמענה לתרחיש של אופק-חדש, ניתחתי למה לדעתי אין לתרחיש הזה סיכוי.י

בכל מקרה, כפי שכתבתי כבר היום, החוזקה של ההתארגנות נובעת מהיותה תנועה רחבה של מאות רבות של מחזיקים קטנים כגדולים.

כ-300 איש מהם, אלו שהטפסים שלהם הוגשו למפקח, מחזיקים יחד כ-15% מהיה"שים ובנוסף להם ישנם מאות מחזיקים נוספים (שאינני יודע בכמה אחוזים הם מחזיקים, אך אני מניח שאתה יכול לשער זאת כמוני).

איך אפשר לשלוט בכמות כזו של מחזיקים? איך התרחיש של ה"טייקון" הוא בכלל רלוונטי בסיטואציה כזו?

הסוגיה כפי שכתבת היא אכן של צנעת הפרט, אני מניח שבכדי לפרסם את הרשימה צריך לבקש את הסכמת התורמים.
ניהול הכספים לא נעשה על ידי נחמיה, והוא מפוקח ע"י רו"ח.

אני לא יודע איזו דרך של דיווח תניח את דעתך.

ofek new

New member
אפרים

עשית שיעורי בית כמה יה"שים החליפו ידים מאז האסיפה ?
ידוע לך לאן הלכו אחוזים כבדים מהיה"שים שנמכרו ?
ידוע לך כמה מהמחזיקים שחתמו בעד החלפת מפקח מתנגדים לדרך זאת ? אתן לך רמז, אני אישית מכיר כמה עשרות מיליון יה"ש.
ידוע לך כמה מאלה שחתמו כבר אינם מחזיקים ?

אף35

New member
אני לא חושב שזה משנה באופן מהותי את התמונה

הכללית. זה "חוק המספרים הגדולים".

אין לי מושג אם מישהו מכר, קנה, עזב או הצטרף.

אבל היות ומדובר במאות של מחזיקים ושל אחוזים רבים מקרב היה"ש אני מניח שהתמונה לא השתנתה באופן מהותי.
(באותה מידה יכול להיות שהקבוצה והאחזקות גם גדלו)

העקרון, כפי שניסיתי להסביר,הוא שמדובר בתנועה רחבה שבשל אופייה ומאפייניה לא יכול להסתתר מאחוריה "טייקון".

חודש טוב

אפריים, הרחבת הקונספירציה , תגיד לי מתי

להפסיק ההרחבה.
אינני יודע את המספר האמיתי של יהשים שהצביעו באסיפה האחרונה אך בוא נעריך שמדובר בסביבות 35 אחוז ממחזיקי היהש בכלל.
גם באסיפות קודמות לא הצביעו יותר מ 35 אחוז מהיהשים.
עולה השאלה איפה נמצאים 65 אחוז הנותרים.
האם הם מפוזרים בידי אלפים רבים של "גברת כהן מחדרה" שלא מבינה ולא מעניין אותה מה קורה בגבעות או אולי בידי גופים חזקים שיודעים להסתיר את פעילותם בהרבה חשבונות מפוצלים.
רק השבוע התבשרנו על פעילות בחשבונות צולבים שהיו מעורבים בהם אנשים בכירים בבתי השקעות אשר שיתפו פעולה עם בתי השקעות אחרים.
האם ייתכן שבין גופים עלומים אלו קיים לפחות טייקון אחד אשר צובר יהשים ככל שהשוק דל הסחירות מאפשר לו.
כוונותיו של טייקון כזה יכולות להיות מונעות מהרבה שיקולים וסיבות וכל עוד שום דבר לא יכריח אותו להחשף והוא יכול להמשיך בפעולתו הרי זה משובח מבחינתו.
האם טייקון כזה יכול באמצעות כל מיני "חברים" בהתארגנות להשפיע על כוחה של ההתארגנות ואף לממנה באמצעות הרבה תרומות קטנות (לפי גודל ההחזקה ) ?
האם נוח לו שההתארגנות מנסה להוציא לו ערמונים מהאש מבלי שהוא צריך להיחשף?
נניח אולי ש 20 - 30 אחוז מכוח ההתארגנות הם בעצם כוחו העקיף של אותו טייקון כך שלמעשה הוא מחזיק בעצם הרבה יותר .
אתה באמת רוצה שאמשיך את כל האפשרויות הקיימות מנקודה זאת.
לגבי דרך דיווח הרי שקל לעשות השוואה בין הדרך שההתארגנות מבקשת שקיפות מהכללי, ובין הדרך שבה תידרש שקיפות מצד ההתארגנות.
אתם מבקשים מפקח מטעמכם על הכללי ואני מבקש מפקח מטעם הכללי או שנאמן על הכללי עליכם.
זה בהחלט יכול להניח את דעתי.

אף35

New member
הכוח שיכול למנוע השתלטות דשל טייקון

היא התאגדות של המשקיעים הקטנים, יחד עם הכללי, כך שיסכלו כל נסיון השתלטות.

המסקנה הראשונה היא שצריך לחזק את ארגון המשקיעים במסגרת ההתארגנות, כך שתהיה רחבה ככל האפשר.

והמסקנה השנייה היא שכדאי שהכללי יגיס כסף וירכוש נתח גדול יותר של יה"שים

חודש טוב

למעלה