פרשייה כזו

TrigATUSA

New member
פרשייה כזו

כמו פרשת ג'קו המתוארת כאן גורמת לי לחשוד קצת שהעיניינים ממש ממש מתחילים להשתבשש בתפיסה של הישראלים

ro99

New member
זה פשוט מאוד

התפוח לא נופל רחוק מהעץ. מאיפה ילדים צריכים ללמוד דרך אחרת? לא יודעת מי זה או מה זה ג'קו, אבל כל מה שמתואר בכתבה מוכר לי היטב כבר יובלות, מהרגע שהועליתי לארץ עד לרגע שעזבתי (ואפילו זה היה כבר לפני 25 שנה). מתי היתה אז פעם תפיסה אחרת שכללה בתוכה פתיחות וסובלנות וקבלת השונה ממך? בתקופת המנדט?

bulllli

New member
אבל השאלה למה?

אני לא מבין מהיכן מגיעה ההתנהגות הזאת. לדוגמא, מאז שהגעתי לברלין והכרתי את המקומיים, גיליתי שיש אנשים שיודעים לפרגן ושמוכנים לעזור גם בלי לצפות לתמורה כלשהיא אלא רק כמחווה של רצון טוב. בארץ זה היה יותר נדיר וכמובן שדאגתי להיות בחברה של אנשים מהסוג החיובי. ביקורת בונה לא מוכרת בארץ, הכל מתקבל כמתקפה וכנסיון להכשיל. כנראה רדיפת העם היהודי כבר טבועה בגנים שלנו וגורמת לאנשים להתגונן ו/או לתקוף שלא לצורך. אני לא אתפלא אם בדוגמא של ג'קו, רבים מהתוקפים הם אנשים מתוסכלים המרגישים שביזבזו שלוש שנים בצה"ל ומכעיס אותם שהוא היה יותר מתוחכם מהם ומצא לנכון שלא ללכת לצבא. אבל זה כבר נושא אחר לדיון.

brille

New member
I don't get this

I dont get this because approx ten years ago it was made illegal (for the first time) to be discriminating against people who hadn't served in the army. I read on the websites that mayors have been demanding that no local council in Israel books Jacko to be playing at any future events. I mean, its totally ridiculous... obviously you can't tell the man on the street what to say or what to think, but if i was Jacko i think i'd sue the arse of all these mayors and parlimentarians who even dare to criticise the fact he hadn't served in the army. And by the way hi bulllli, bin auch in berlin, kreuzberg. nice to meet you :)

למעלה