פרק 7X13 Grace - שרשרו!!!

Echelon

New member
בהחלט לא מהפרקים האהובים עלי

אמנם זה פרק שונה ומעניין על הדמות של סאם, אבל הוא נותן תחושה קלסטרופובית-פילוסופית כזו שאני לא ממש אוהב. אמנם זה היה מעניין והעביר את התחושות כמו שצריך, אבל אני פשוט לא כל כך אוהב את הפרק. אגב, ראיתם בפרק את הChevron Guy של אטלנטיס
? הוא היה הקצין קרב או משהו כזה בפרומיתיאוס.

subatoi

New member
פרק נחמד, סם בחשבון נפש, שום דבר

מיוחד מלבד זה. לא פרק רגיל וקלאסי, אבל לא רע בכלל.

Bajoran Priest

New member
לי הפרק..

הזכיר תשלובת של כל מיני פרקים מסטאר-טרק. -ערפילית משונה ומסתורית -פירסט קונטקט עם חללית חייזרית תוקפנית ובלתי מזוהה -evasive manuvers -בורחים לתוך הערפילית -האדם היחיד שנותר על הספינה מנהל יומן אלקטרוני -שאר אנשי הצוות הקבוע מייצגים חלקים מן התת-מודע של של גיבור הפרק -או לחילופין- -הערפילית מתגלה כיישות אנרגיה תבונית שמנסה לצור קשר עם אנשי הצוות בעזרת דמותם של אנשים מוכרים או דמויות ביזריות כמו.. -ילדה קטנה ולא קשורה ששרה שירים ומשחקת

subatoi

New member
גם לי, אבל הדחקתי אותם בטענה ש...

זה לא רק מב"כ, אלא דוגמאות מהרבה גלגולים של מד"ב. אני מניח.

gamus

New member
באמת פרק שונה, האוירה הזכירה לי את

הסרט 'סולריס' עם קלוני. כל ההזיות והצבעונית וכאלה. הפרק מלא בכלום, לא יצאנו (וגם המשתתפים הסדרה לא יצאו) יותר חכמים מהפרק - מי הם החיזרים האגרסיביים, מהו הענן הגזי וכו, אבל לדעתי זהו גם יופיו של הפרק. אהבתי.

Niro85

New member
הכי אהבתי בפרק:

את ה10דקות הראשונות שלו{עד לרגע שסאם מתעלפת}אחרי הרגע הזה כל העלילה כמו שהזכירו פה הזכירה מאוד את הסרט "סולאריס". סיקרן אותי מאוד לדעת מי היו בספינת האויב,מקווה שזה יוזכר בעונות הבאות.

kinspirit

New member
אני דווקא אהבתי

מצד שני, אולי זה בגלל שאני מתרכזת בעיקר בדמויות בסדרה, וזה אכן היה פרק 100% על הדמויות - או ליתר דיוק על דמותה של סם. כל שאר האירועים היו רק כמאפשרים ותפאורה לחשבון הנפש של סם. בעוד שבצפייה ראשונה (בזמנו כאשר הפרק יצא לאור) יצאתי קצת מבולבלת, צפייה שנייה אכן הבהירה מספר דברים בשבילי. אין ספק שהפרק היה פרק חשבון נפש של סם. בדיוק כמו ש"Meridian" היה של דניאל, "Abyss" של ג'ק ו"Orpheus" של טיאלק. גם לסם מגיע. אהבתי את העובדה שכל הזיה של סם הייתה צד אחר באישיות שלה - דניאל היה הצד החוקר/הסקרן, טיאלק קול הסכנה, ג'קוב היה ההגיון, וג'ק היה החיבור של ההגיון והלב. את הילדה עדיין לא הצלחתי לפענח עד הסוף, אם היא הייתה הצד הילדי שבה, זה שמעודד אותה להסתכל יותר על דברים בפשטות שלהם, או שהיא באמת הייתה קשורה לגורם זר כלשהו. בכל הקשור לאותו ענן אנרגיה שהיא נכנסה אליו, אני חושבת שהוא זה שאפשר לה לחוות את החזיונות בצורה כזו אמיתית...אבל אני לא בטוחה אם הייתי מגדירה אותו כיצור חי. השורה התחתונה של הפרק הייתה "סיום" הנושא של ג'ק וסם. נכון, כולנו יודעים שזה לא באמת הסתיים ושהם עוד ממשיכים עם הקוצי מוצי (ככה מייקל שאנקס קרא לכל הקטעים האלה של הסדרה), אבל ככל הנראה באותו זמן נתון הם תכננו לסגור את הסיפור בצורה כזו. סם הבינה שהיא צריכה לשים את הרגשות שלה כלפיי ג'ק מאחוריה ולהמשיך בחייה. היא גם הבינה מדוע היא משכה את זה כל הזמן הזה, כי זאת הייתה הדרך הקלה לבחור בה, הדרך שבה היא לא צריכה לקחת סיכונים ו(אולי) להיפגע. פשוט נכון? זכינו גם לראות את ג'ק מראה את רגשותיו כלפיה, משהו שכמעט ולא קרה בעבר, ברוב המקרים ראינו רק את סם מסגירה את רגשותיה, בדברים הקטנים פה ושם. אבל הנה ראינו את ג'ק דואג לסם, יותר ממה שהוא היה צריך לדאוג, ובמיוחד אהבתי איך כולם היו מודעים לכך - כולל המונד. לכולם ברור בדיוק מה הולך שם. ואחר כך כאשר היא חזרה - ג'ק ישב שם והסתכל עליה, חיכה עד שהיא תתעורר... הוא ישב שם והסתכל עליה. לא התעסק עם שום דבר אחר - פשוט ישב והסתכל. והוא בכלל היה כמו ילד קטן בכל הסצינה הזו - אי אפשר שלא לאהוב אותו כשהוא מתנהג ככה
אני בכל מקרה אהבתי את הפרק. לא אחד הפרקים הסוחפים והדרמטיים של הסדרה, אבל בהחלט אחד מאותם פרקים אשר מוסיפים לנו רובד נוסף לדמויות המרכזיות אשר מהוות חלק ניכר וחשוב ממה שעושה את סטארגייט לאחת הסדרות הטובות ביותר.

subatoi

New member
בהחלט תרם מבחינת חשבון הנפש,

אבל... לא יודע... בסופו של דבר, כמו שכתבו לפני, מסתיים הפרק ואתה שואל את עצמך, "אז מה למדנו בעצם?", "מה השתנה?", "מה קרה בפרק?", ומתברר שלא הרבה. נכון, גם בפרקי חשבון הנפש שהזכרת לא יצא לנו משהו ממשי, אבל נראה שהם היו עם יותר בשר. אבל אולי הכל פסיכולוגי. לא יודע. ולגבי הילדה - אני ציפיתי שבכל רגע סם תזהה את עצמה כשהייתה קטנה, שבעצם מנסה לשכנע את סם הגדולה להשתחרר קצת, ולא להיות כ"כ כבדה ורצינית (הבועות!).

kinspirit

New member
בסופו של דבר

סם הבינה שהיא צריכה לשים מאחור את הקטע עם ג'ק ולהמשיך בחייה. חכה לשבוע הבא ואז תבין

subatoi

New member
נו, אז יהיה לה עוד בחור.

זה לא שבתקופה שהיא "הייתה" עם ג'ק לא היו לה בחורים, לא?

Enderew

New member
משהו שלא היה ברור לי

בתחילת הפרק הם הראו משהו בסגנון - "ממעוראות הפרק הקודם". אבל לא זכור לי שראיתי את זה בפרק קודם... אז או שהזיתי את זה או לא יודע מה... כאילו איך הם הגיעו למצב הזה? לא זכור לי לסם יצאה למשימה הזאת... HELP?

subatoi

New member
זהו, שבס"ג טיאלק (שמקריין את המשפט

הזה) לא אומר "בפרק הקודם", אלא סתם previously, כלומר "קודם לכן". זה פרק שהיה לא מזמן, אבל גם לא לאחרונה. אני הנחתי שקרטר פשוט תיאמה איתם להצטרף אליהם ליד איזשהו כוכב שהם עברו לידו, כוכב עם שער, היא הגיעה לכוכב דרך השער, הם אספו אותה, ואז התחיל הפרק. זו ההנחה שלי.

darkndok

New member
מישהו שם לב...

שמגישת החדשות במבזק לפני הפרק אמרה "ועכשיו למשהו אחר לגמרי" זכרונות ממונטי פייטון

subatoi

New member
מונטי פייתון זה לא המקום היחיד

שאומרים את זה... בכל מהדורת חדשות ממוצעת.

למעלה