פרק 55

dannyshadow

New member
פרק 55

היה פרק נחמד מאוד:O אני עדיין מהמר על מייג'ין שינצח בסופו של דבר. מעניין אם זה באמת משחק של מקצוענים; אולי גם אני יכול ללמוד מזה משהו.

PENELO

New member
@_@~ .. וואוו המשחק הזה ממש מותח >>

אבל אני חושבת שסאי ינצח .. X_X .. לא יודעת למה .. אולי איזה תחושה פנימית >>" .. או שזה סתם האהבה שלי לסאי
XP

devil women

New member
ראיתי את הפרקים האלו../images/Emo168.gif

ואני יודעת מי ינצח (ראיתי עד לפרק 71...)

CibiHeart92

New member
למה רק עד 71 לכל השדים? @@;

זה בדיוק הפרקים של המושלמות של הסוף!

Tenguy

New member
יש 75 פרקים, וקצת פילוסופיה של יפן

קניתי את כל ה-CDs ב-ebay, ועלה לי איזה 180 ש"ח (הכיתוביות הן באנגלית !!!). נתפסתי לסדרה הזו במקרה, לאחר שראיתי פרק אצל אחותי. מה שיפה בעיניי - זה דווקא היסודות של תרבות יפן שמוראים או נאמרים רק כדרך אגב דרך ה-גו, אבל הם קיימים וחשובים גם בכל שאר האומנויות היפניות (קליגרפיה, ציורי דיו, לחימה ועוד). היסודות האלה הן מן החשיבה והפילוסופיות הזן-בודהיסטיות של יפן, שלא מוכרות בעולם המערבי (כמו בישראל). קצת מן היסודות: 1) יד האלים / יד אלוהית : התנועה המושלמת, בה האדם מתעלה מעל עצמו. זו בדיוק היד שאני שואף להגיע אליה בכל קליגרפיה סינית/יפנית שאני עושה. גם בשאר האומנויות כל אחד מנסה להגיע ליד האלוהית = רצף תנועות מושלם, תוך התמודדות עם יריב שקול, ולהגיע לנצחון או לתוצאה מעולה, שהיא יותר טובה ממה שהגיע עד כה. יש האומרים שזו הדרך להארה עצמית. כמו שטסובאקי מתוודה כי היקארו מצליח ומתעלה על עצמו ממשחק למשחק, בעוד שהוא עצמו לא מסוגל לכך (במילים אחרות: אין לו יכולת להגיע ליד האלים). 2) ההתמדה בתירגולים אין סופיים לאורך "הדרך" בה בוחר האדם ללכת. כמו שהיקארו (וכל אחד אחר שעוסק ברצינות באמנויות היפניות, כולל לימוד השפה היפנית) מתרגל אי-גו יום יום בחדרו מול סאי. 3) סופיות התנועה / ההחלטה : אין אפשרות להתחרט או לתקן את מה שנעשה. כמו שאומר סאי להיקארו, במשחק מול קאגה, ביריד בו נפגשים עם טסוטסואי. 4) זרם התנועה : כל צעד, כל תנועה, כל אבן המונחת על לוח הגו, כל משיחת מכחול, כל הנפת חרב, היא המשך לקודמות לה, ובסיס לבאות אחריה. הזרימה צריכה להיות טבעית, רצופה, בטוחה וכנה - ללא היסוס או בילבול - וכך משיגים הרמוניה אמיתית, תוצאות יפות ומשהו המתקרב להארה עצמית. כמו שאומר סאי להיקארו, "שים לב לזרימת האבנים", במשחק הראשון של טורניר החובבים (עם קאגה וטסוטסואי) בין בתי הספר התיכוניים. 5) היריב הנצחי (ethernal rival) : אפשר ויהיה יריב אחר, כמו אקירה מול היקארו (וברמה גבוהה יותר אפשר לזהות את היריב גם בתוך האדם עצמו). אם מישהו שם לב, בנסיעה של היקארו וסאי עם אקירה ברכבת התחתית לקראת המשחק השני שלהם - סאי רואה שאקירה שולף טלפיים, ולא בטוח אם אקירה הוא הדרקון או הנמר, שהם שתי דמויות מפורסמות, מן המיתולוגיה הסינית והיפנית, והידועות בתור יריבים נצחיים. בהמשך, יש רמזים ברורים שאקירה הוא הדרקון, בעוד שהיקארו נעשה הנמר. גם אחרי המשחק הזה, אקירה נזכר בזיכרון ילדות שלו עם אביו, שאומר לו שיש שתי יכולות: האחת - תוך התמדה בלימוד ושינון טכניקות יותר מכל אדם אחר (בדומה לסגנון הדרקון באמנויות הלחימה), והשנייה - מתוך כישרון מולד ואינסטינקטים בלתי מוגבלים (בדומה לסגנון הנמר באמנויות הלחימה). מעניין גם אם התסרוקת הצבועה של היקארו אמורה להזכיר רעמה של נמר... נו... אפשר לדבר על המון דברים יותר לעומק מן התרבות של יפן מ"היקארו נו גו", שדיי חבל שמפספסים אותם בעיניים מערביות, כמו בישראל.

Tenguy

New member
ואשמח לדעת אם יש עוד מסרים

מן החשיבה והפילוסופיה של יפן שפיספסתי, שאחרים כן זיהו באנימה הנהדרת הזאת של "היקארו נו גו".

../images/Emo15.gif מה שכן פיספסו בהיקארו

זה את מנטליות המורה תלמיד, כמו שכתבתי בדיון. אני בעצמי עוסקת באומנות לחימה יפאנית (מסורתית הכוונה, לא מודרנית), ואני מכירה בהחלט את כל מה שהזכרת (מדהים לחשוב כמה זה דומה לתנועה קרבית, כשמדובר בכלל במשחק מחשבה), אבל צרם לי החוסר של מנטליות המורה אצל סאי, בתור "מדריכה" בעצמי (בקיצור בדוג'ו אני סמפאי) אני מבינה כמה השאפתנות האישית שלו מפריעה לתלמיד. אסור שמורה ותלמיד יתנגשו בדרך, כי זה פוגע בשני הצדדים, ואחד העיקרונות הכי יפים באומנויות היפאניות הינו עיקרון: "כל מורה שואף ללמוד מתלמידיו, ורוצה שהם יתעלו עליו" (אצטט את דאי סאנסיי שאחראי על כל המועדונים באזור "השנה חגגתי 20 שנה למועדונים האלו ואת התלמיד השודאן המאה שלי, וזה אומר שעכשיו יש מאה בני אדם שיודעים יותר ממני, ולפחות עוד מאה שיום יבוא ויוכלו ללמד אותי")

star_female

New member
לא סתם גו הוא אחת מהאומנויות...

תודה על הפירוט, זה מעניין. ^^ אתה יכול להרחיב עוד בעניין הנמר והדרקון? דרך אגב, אם זה לא DVDs, אלא דיסקים עם פנסאב, זה לא שווה 180 ש"ח. וזה נשמע פחות מדי בשביל כל ה-DVDs. :X

בת אל ראיתי את פרק 60+61 ../images/Emo58.gif

מי שרוצה לדעת מה קרה אז ככה: בפרק 60 סאי משחק מול היקארו מוקדם בבוקר והיקארו היה בחרופ..ואז סאי התחיל להיעלם!! והיקארו לא שם לב כי הוא חצי ישן, ואז כזה היה מסביב לסאי אור צהוב והשיער שלו עלה והוא עצם ת'עיניים ונעלם ואז היקארו קרא לו אבל הוא לא עה לו ואז הוא הציץ והוא ראה נצנצים צהובים כאלה באוויר... מי שלא הבין תנסו להבין... היקארו בפרק 61 יצא לחפש אותו והוא הלך ללוח גו של סבא שלו כדי לראות אם כתם הדם שהיה על הלוח נישאר אבל הכתם כבר לא היה.. ואז הוא יצא לחפש את סאי ופגש בדרך את קוואי (הזקן הזה שכל הזמן תופס להיקארו את הראש) ואז הם נסעו רחוק לקבר של שוסאקו אבל היקארו לא ראה שם את סאי... (זהו זה, אני בידכאון!!) T__T *בוכה*

shui chan

New member
יותר מזה היא לא יכלה להזהיר ^^;;

היא אמרה שזה לפרקים 60-61~

ד פ נ א

New member
נראה לי שהם יצאו בשוויון../images/Emo13.gif

לא נראה לי שהמיג'ין יפרוש, ומצד שני סאי לא יפסיד...

לא יכול להיות שווין

יש קומי של 5.5 נקודות. חייב להיות לפחות הפרש של חצי נקודה ביניהם

ד פ נ א

New member
פרק מותח....

סאי וטויה האב, המשחק שחיכנו לו כל הסדרה, הגיע סוף כל סוף. המתח בשיאו. האנשים שצופים במשחק דרך הרשת מוסיפים למתח, האם זה באמת שני היריבים הגדולים? ואקירה המסכן, לא מבין מאיפה נחת המשחק הזה... ווואיה יפה לו החליפה הירוקה

CibiHeart92

New member
וגם יפה לו "יושיטאקה" D:

רק חבל שאלה היו הפעמים היחידות בסדרה ששמעו את שמו הפרטי ;; מישהו הצליח לקלוט? 3:

star_female

New member
רק כי ראיתי את זה מוקלט XD

ראיתי שבתרגום כתוב "וואיה" ולא שמעתי אותה אומרת את זה אז העברתי אחורה וראיתי שוב וקלטתי את זה. בפעם השנייה כבר ציפיתי לזה. ^^;

למעלה