פרק 500

גלינקה2

New member
פרק 500

כריסטי ורונדה דנות על החזון של המירוץ של כריסטי. החזון הוא להעניק השראה לנשים שעדיין לא מוכנות להתחיל מחדש. החברות בבית עוזרות לה בכתיבה וברעיונות. היא גם פונה למעצב גראפי ולמאגן אירועים ואז היא מגלה כמה זה גדול. רק עכשיו הבנתי את הדמות של פסלון "מתחילות מחדש". זוהי אשה שמותחת את עצמה ולכן היא ארוכה הרבה יותר מאשר במציאות. כריסטי מעלה גם את המועקה שיש לה בגלל תחושת האשמה בקשר לאחיה בן ה-12 כי היא מרגישה צורך לטפל בעצמה. קאסי מתפוצצת מרוב אושר, אבל חוששת מאמו המאמצת של בנה. מתברר שהיא צדקה. האמא התחרפנה ככשמעה על קאסי אבל הבן שומר על קשר עם קאסי. רעיון שצץ לי זה עתה. כנראה שהאמא המאמצת זכרה לא רק שקאסי בזמנו היתה על סמים ואלכוהול ולא מסודרת אלא שכבר אז קאסי היתה נחמדה מאוד וחמה והיא יכולה באמת להקסים את הבן, מה שבאמת קרה. ניאמבי ניתקה את הקשר עם החבר ומרגישה כמו בגמילה. איאנלה אומרת לה שהגמילה היא מדו-השיח השלילי שבתוכה. היא מכורה לכאב שיוצרת השיחה הפנימית. בעזרת איאנלה היא מכה בבובה שמייצגת את עצמה כמו שהיא מתעללת בעצמה עם כל הביקורת העצמית. לבסוף היא מתנצלת על ההתעללות העצמית ומספרת לכולם על התהליך שעברה. האם זה מספיק כדי להפסיק את הדו-שיח הפנימי השלילי? קשה לי להאמין. זהו תהליך ארוך אבל זוהי גם תחילת המודעות העצמית שלה. אנטוניה מבינה שאין מה להאשים את האב, שיש קשר בין בעיותיה הכספיות לאביה, אבל עדיין המועקה שלה גדולה.

גלינקה2

New member
כריסטי כמטפלת של אחיה

כריסטי מרגישה שהיא לא יכולה לטפל באחיה בן ה-12 כי אין בה מספיק כוחות. אני חושבת שדווקא להיפך. כאשר היא תטפל באחיה היא תתחיל לקבל כוחות והערכה עצמית. היא תגלה אצלה אהבה שלא ידעה שקיימת אצלה. היא תתפלא איך היא יכולה לתת אהבה בשעה שאמה היתה בעצם אמא נוטשת מבחינה רגשית. האם זה אפשרי? זה קורה במקרים רבים בהם מישהו צריך לטפל באחרים והוא מוצא את הכוחות. זה נמצא כמעט אצל כולם. אנשים שיש בהם אהבה יכולים תמיד לגייס אהבה כלפי אחרים. רק אלו שהם אנוכיים ומנותקים במיוחד מתקשים בזה ודווקא אפשר למצוא הורים כאלו. אם אנשים היו מחכים עד שיהיו מוכנים לטפל בילדים לא היו כמעט נולדים ילדים... אגב, משהו כזה קורההיום בעולם המערבי.

א ו ר3

New member
לא כ"כ עקבתי אחרי הפרקים האחרונים

אני כל פעם מתחילה לראות ואז פשוט משתעממת נורא מהר והולכת לעשות דברים אחרים. לא יודעת... משהו שם נהיה פשוט יבש ומשעמם נורא. או שזה רק אני

גלינקה2

New member
לא רק בידור אלא למידה

אם היו מציגים את החיים האמיתיים שלנו בטלוויזיה זה היה עוד פחות מעניין. החיים לאורך זמן הם די שיגרתיים. בתוכנית ניסו להכניס נשים שיש להם חיים הרבה יותר דרמתיים מהממוצע. לנו, אני מקווה, אין בעיות של הורים מסוממים, עבריינים, ילדים והורים שנעלמו, עבר של זונה, אבל זה מה שסיפקה ההפקה כדי שיהיה יותר אקשן. גם בסרטים רגילים יש תמיד אקשן שאין בחיים. גם המאמנות הן נשים שצריכות להקסים קהל כמו שחקנית לשעבר וכמרית והבית תמיד זוהר והלחץ על הנשים הוא חזק מדי כדי ה שהן יישברו מהר וזה ייראה דרמתי. בכל זאת חבל לראות את הסידרה רק כבידור משום שאפשר ללמוד שם הרבה. יש שם הרבה תהליכים שאפשר לראות גם בחיים האמיתיים. לכל אחד כמעט יש התמכרות כמו התמכרות לאנשים מסויימים, התמכרות למחשבות מסוימות, התמכרות לדברים שמסתירים את הכאב האמיתי, או חוסר סדר כספי וחוסר יכולת למצוא את סדר העדיפויות בתחום הכספי, או התעסקות מוגזמת בגוף רזה והזנחת הבריאות, וכך הלאה.

א ו ר3

New member
חלק מריאלטי זה בידור, מה לעשות .

בעבר היו בנות יותר "ססגוניות" ומעניינות בבית, ומה לעשות זה חלק ממה שמושך אנשים לראות את הסידרה, אני לא רואה את הסידרה רק בשביל בידור זול - ממש לא . אבל כן, בזמן האחרון אני פחות ופחות רואה פרקים עד הסוף, ואת יודעת מה, אני בטוחה שאם היו עושים ריאלטי על החיים שלי אני הייתי נרדמת כבר מזמן מול הטלויזיה.

FreshF5

New member
וחבל שהבידור מושך את האנשים לצפות

במ"מ, בידור אפשר למצוא בכל מקום, למידה (+ רווח) ברובד כזה לא.

ריאליטי = בידור

בוקר טוב, השמש זרחה! את רוצה להגיד לי ש"הישרדות הישראלית" זה מחקר מעמיק על תכונות האדם והתנהלותו במצבי לחץ ותחרות? אני לא קונה את זה ולא מאמינה בטלוויזיה שלא למטרות רייטינג. ריאליטי זה בידור, ושלא יטעו אותך הנושאים ה"רגישים והעמוקים" המדוברים בתוכנית. יכלו לממן תכנית כזו מחוץ לטלוויזיה, ויכלו לטפל בהרבה יותר נשים. חלק מהעניין הוא רייטינג, ונושאים אקשניים (או "עסיסיים", אם תרצי) שנוגעים לכולנו או לחילופין רחוקים מאיתנו שנות אור ומסקרנים אותנו - זה מה שמביא קהל. אחרת, למה לא בחרו עקרות בית רגילות שבעייתן הגדולה ביותר היא באיזו חנות עדיף לקנות סבון כלים ? כי זה מ-ש-ע-מ-ם ולא מבדר ולא את ולא אני נצפה בזה. מה לעשות, האמת מכוערת (כדברי ניאמבי).

מה זה קשורלבידור בכלל?!

אני קוראת כאן את התגובות ונדהמת מהשטחיות ...ותוהה ביני לביני באיזה גיל האנשים שמשתתפים בפורום. מדובר אמנם בתכנית ריאליטי,אבל בתוכנית עם ערך מוסף ענק לצופים בה. כל אחד מאיתנו יכול למצוא את עצמו בניואנס כזה או אחר של הנשים בבית.ולא חייבים תיק תיק בשביל זה... למי מאיתנו אין בעיות של ערך עצמי,או דימוי עצמי, הכחשה.בריחה,מסכה,פחד מדחייה...לא חייבים הורים מסוממים או אלכוהוליסטים בשביל זה...זאת תוכנית שאפשר להפיק ממנה המון תובנות,מה קשור כאן רייטינג...מי שלא מבין את זה מוטב שינטוש לטובת "אמא להחלפה" או משהו כזה...מי שרוצה הצצה צהובונית שיידבק לגיא פינס...ו"יתחיל מחדש" לצפות בתוכנית אחרי שיגדל קצת...

זו תוכנית טלוויזיה.

אף אחד לא אמר שאין לה ערך מוסף, ובכל זאת.. ריאליטי.. אקשן.. הצצה לחיים ולבעיות אינטימיות של בנאדם.. אתה באמת מאמין שאין לזה קשר? לאדם יצר מציצנות טבעי, וזו לא בושה להודות שיש לו חלק בצפייה שלנו בזה. קצצת מודעות לא תהרוג אף אחד. למה להיות יפה-נפש?

FreshF5

New member
שבוע טוב, השמש שקעה!

אם הייתי צופה בהישרדות ובדודותיה, הייתי מגיבה. ריאליטי נתפס בעינייך כבידור, בשבילי מ"מ נתפס כמשהו אחר ושונה, גם כשמשעמם. אז אולי את לא תצפי כשמשעמם, אני כן.

גלינקה2

New member
זאת קבוצה רגועה יחסית

אין מריבות, כולן תומכות אחת בשניה. לכן יש הרבה פחות דרמה חיצונית, אם כי יש הרבה דרמה פנימית. אני אישית הייתי מעדיפה לחיות בקבוצה כזאת. מניסיון אני יודעת שלחיות עם אנשים דרמתיים לוקח המון אנרגיה. יכול להיות שיש כאלו שאוהבים לחיות עם כאלו. אני הייתי מתעייפת מלחיות עם טי.ג'י וקלי אבל עובדה שיש להם בני זוג טובים.

א ו ר3

New member
לא דיברתי על מריבות בתוך הקבוצה

דיברתי על זה שהבנות באמת הרבה יותר רגועות ושונות מבנות קודמות בסידרה, ואולי בגלל זה הפרקים קצת מעלים פיהוק.

למעלה