פרק 5

zekit

New member
פרק 5 ../images/Emo58.gif

לא ראיתי דיון..אז הרשתי לעצמי לפתוח.. אז מה אתם אומרים? באופן אישי אני חושב שזה היה פרק דיי טוב, אהבתי את הסצינה בין סרסי לרוברט והקרב בסוף בין נד לג'ים היה תוספת נחמדה (אפילו שזה לא קרה בספר, אהבתי את זה :) ). הדבר היחיד הפריע לי זה שאני כרגע קורא את עימות המלכים והסצינה עם אריה קצת הרסה לי כי עד עכשיו לא ידעתי מי היו האנשים שדיברו בצינוק וזאת הייתה אחת ה"תעלומות" בשבילי שעכישו דיי נהרסה..אבל אני מניח שזה סיכון שהייתי צריך לקחת מראש. אה גם הקטע בין אביר הפרחים לרנלי ממש הפתיע אותי, בספר אמנם היו רמזים על טיב היחסים בינהם, אבל זה ממש לא היה כלכך ברור (לפחות בשבילי). הסצינה בקן הנשרים עם האחות של קייט ליסה הייתה מצויינת, הילד והכל..בידיוק כמו שדיימנתי. בכל מקרה אני אוהב את העובדה שיש סצינות של מתרחשות בספר, אפשר לאמר שזה הגיוני כי הסידרה לא מוגבלת לכמה POV'ים של דמויות מסויימות, מה דעתכם על זה?

Cheshire Fool

New member
../images/Emo58.gif

באופן אישי הסצנה עם רנלי ולוראס עצבנה אותי. אהבתי את הדיאלוג, הוא רמז בצורה מאוד מעניינת מה הולך לקרות בעונה הבאה. אבל לא אהבתי מה שהם עשו עם הסטינג של הסצנה. במהלך הטורניר, כשרמזו בעדינות שיש משהו בין רנלי ללוראס זה דווקא כן מצא חן בעיניי, בעיקר הבדיחה של ליטלפינגר. אבל אני חושבת שזה היה צריך להישאר בגדר רמיזות עדינות, לפחות בינתיים. מה שהם עשו עם הסצנה היה בעיניי קצת מרגיז, ובעיקר זלזול באינטילגנציה של הצופים להבין רמזים. יכול להיות שהייתי מרגישה אחרת אם היו מחכים עם הגילוי הבוטה עוד כמה פרקים. אם, נגיד, היו שומרים את הסצנה הזאת לתקרית בספר השני (אם אני זוכרת נכון, הכרונולוגיה של הספרים מתבלבלת לי כל הזמן) זה היה יכול להיות ממש מוצלח. חוץ מזה הפרק היה נחמד מאוד לדעתי, הוא הצליח להעביר את התחושות של הספר, במיוחד הקטע עם ליסה, שהיא אחת הדמויות היותר מלחיצות (בעיניי) בספרים. היא והילד שלה עשו לי צמרמורת בספרים וגם בסדרה, לפי דעתי זה היה מעולה. הופתעתי שדאינריז לא הופיעה בכלל בפרק הזה, אולי הם שומרים אותה לפרק הבא מוזהב במיוחד

amberos

New member
../images/Emo58.gif אהבתי את הפרק הזה

סוף סוף אקשן! הקטע עם ליסה ורובין היה מטריד
מוזר לי שתיאוריות שאנשים בנו במשך שנים פתאום רואים את האישור להן (רנלי ולוראס, ואריז ואלריו) איזה עוד תאוריות נקבל אישור? (אולי נגלה מי הוריו של ג'ון?
) איך לא הראו בכלל את דאני ואת ג'ון? אני כבר מחכה לפרק הבא! (עברנו חצי, נשאר רק עוד 5 פרקים!)

tanj

New member
כשאני חושב על זה, הרבה טיפוסים אצל מרטין מטרי

בספרים מתוארית ההתנהגות הפסיכופטית של אנשים כמו ג'ופרי, או ראמזי או לייסה, אבל זה בסך הכל ספר... המעבר למדיום הוויזואלי יוצר עוצמה שחסרה מעט בספר. אולי זו יכולת הדמיון או הצורה בה המוח שלנו עובד, אבל המראות במדיה הויזואלית כל כך חזקים. כמו למשל החרב בעינו של מלווהו של נד ששכחתי את שמו, או הנשיות המופגנת של האדונים לוראס וראנלי. אני דווקא לא הוטרדתי מלייסה ובנה המיסכן. דווקא הסצנות שתוארו בספרים על הילד ואימו היו הרבה יותר חזקים (אולי בגלל ראשוניותם) ואני זוכר איך קראתי בנשימה עצורה את הסצנות הללו של רובין ולייסה. יותר מדי עירום יש בסידרה הזאת, ודי הרבה דם (אגב סוסו של גרגור...). מרטין בשיאו.

quoll

New member
קשה לי שלא להביע מחאה

ממתי הומוסקסואליות=נשיות?

tanj

New member
לאו דווקא

אבל קל לראות את התנהגותו של לוראס כנשית. כידוע, כל אדם (זכר או נקבה) נע בין שני קטבים של התנהגות שבני האדם בחרו לכנות "גברית" ו"נשית". צורת ההתנהגות של לוראס דומה למה שמכונה "התנהגות נשית" בעוד צורת ההתנהגות של רוברט, למשל, מוגדרת כגברית. יש גברים רבים שאינם הומוסקסואלים, שקרובים יותר לקוטב הנשי מאשר הנורמה (מיצוע ההתנהגותיות של זכרים) וכנ"ל יש נשים שקרובות יותר לקוטב הגברי שלהם בלי שהן לסביות. אין בזה תיאור גנאי או ביקורת. יכול להיות שנימת הדברים נשמעה כביקורתית אבל היא לא, ואני מתנצל.

gal06

New member
|ספ סוף סוף נ ה נ תי ... מחכה לאקשן , נראה ש

מתחילה להתניע .... הגיע הזמן אחרי 5 פרקים , וכל כך כואב לי להפרד שוב מנד :(

Indego

New member
בסדר, כבר דפקתי לעצמי ת'עונה (ספויילר):

נכנסתי לאתר של שיר של אש וקרח, ומופיע שם השיר האחרון של אד סטארק. אני מתאר לעצמי (לפי השיר) שהוא הוצא להורג. :-\

ניר4819

New member
פתרון פשוט ונאה

קרא את הספרים. הם נפלאים. וככה לא יהיו לך ספויילרים לעונות הבאות. ולפחות אתה לא יודע איך הוא מצא את מותו, באילו נסיבות ומה היו התוצאות. עשה לעצמך טובה, אל תספיילר לעצמך את זה.

פרק טוב ../images/Emo58.gif

להלן הרשמים שלי - סה"כ אהבתי מאד. אהבתי במיוחד מה שלא היה בספר, הסצינה בין רוברט לסרסיי הייתה ממש טובה. גם בין רנלי ללוראס, אני מניח שלוראס כאן בן 20+ ולא בן 16... אני מבין את החבר'ה שאומרים שזה קצת בוטה מדי ושהיה צריך להשאיר קצת רמיזות לדמיון, אבל צריך להבין שצופה רגיל לא מבין עדיין מי זה רנלי ולמה הוא קשור, אז אין מה לעשות - צריך להשאיר אנשים בתמונת הסיפור, אז צריך לספר קצת מהר יותר נד... אין מילים, אין שכל, אין דאגות. ליסה מדהימה (אבל רזה?) לבן שלה לא קראו רוברט? זה שמשחק את טיריון ממש מעולה. הראו את ברון די הרבה אבל לא מצאו לנכון להזכיר את שמו - חבל אז אני מניח שוייסריז ישתה את הזהב שלו שבוע הבא..

tanj

New member
באמת שנד די תמים...../images/Emo58.gif

כשקראתי את "משחקי הכס" נד היה עבורי הגיבור. מרטין בערמומיותו גרם לי לחשוב שהסיפור הוא על בית סטארק...בכל אופן, הייתי משוחד ולא הבחנתי ברמיזות העדינות על נכלוליותה של חצר המלך, התככים בה, וכמה שנד לא מבין כמה הוא מסכן את עצמו, את משפחתו ואת עתיד בית האב שלו בעקרונות האציליים המטופשים שלו. אם זכרוני אינו מטעני, מרטין לא מגלה לנו על היותו של ג'ורה מורמונט סוכן כפול של הכתר על ידי השיחה במועצה הקטנה של המלך רוברט. כניראה שבסדרת טלויזיה צריך להאכיל את הצופים על כפית. ורוברט כזה שמן! בספר מתואר melee שרוברט זוכה בו. חבל שצונזר מהסידרה. בלי ספק היה זה אמור להיות משהו משובח עם הרבה דם כהילכתו.

is00

New member
מרטין כן חשף.

באחת מפגישות המועצה בספר, הקורא כן קיבל את המידע שז'ורה הוא מרגל. אגב...לא צפיתי בפרק עדיין. אני אצפה בו ביום חמישי ביחד עם יתר צוופי "יס" ב"ה.

ellendili

New member
עדיין לא ראיתי את הפרק. ספויילר.

אבל לדעתי עקרונות אציליים לא יכולים להיות מטופשים. נד פוליטיקאי גרוע ללא שום ספק. תפקיד הימין מתאים לו כמו ששמלת נשף מתאימה לבריאן. אבל הוא לא טיפש. הוא אדם הגון וישר בחברת נוכלים תככנים. לא חושבת שאדם טיפש היה יכול להיות מושל הצפון. ועוד אחד אהוב ומעורר כבוד כמו נד. הוא אחת הדמויות שיותר אהבתי והמוות שלו היה אחד הקטעים העצובים ביותר בספר בשבילי. ואגב, אני חושבת שהסיפור הוא כן על בית סטארק. לא רק, כמובן. אבל ילדי סטארק הם הקרח של השיר. והם הזרזים שיביאו את העליל ליעד שמרטין תכנן עבורה.

ידותון

New member
פרק טוב../images/Emo58.gif

הדבר היחיד שהפריע לי היא קן הנשרים וליסה. היכן הגובה? היכן כל הטירות באמצע העליה לקן? היכן המסע על הפרדות ובשק? התיאור בספר כל כך חי ומרשים עד כדי פחד גבהים. חבל שלא הכניסו את התפאורה הזאת לטלוויזיה. חוץ מזה, ליסה נראתה לי כמו שדמיינתי את אישתו הגרמית של סטאניס ולא כמו השמנמנה המתוארת בספר ולבנה בכלל קוראים רוברט ולא רובין. אבל בסופו של דבר פרק מעניין וטוב.

למעלה