פרק 5 בעונה

ניר4819

New member
פרק 5 בעונה

שרשרו לכאן את חוויות הצפיה שלכם מהפרק. אני גם מבקש שמעכשיו כל הדיונים על הפרק יתרחשו רק ביום שישי, כדי שכולם יוכלו לכתוב ולדבר עליו. הודעות על הפרק שיופיעו מוקדם יותר יימחקו. ממש חשוב לי לעשות את זה מסודר.

בעיני הפרק היה מצויין. מלא אירועים ומסעיר כרגיל. טיריון כרגיל שלט עם כמה משפטים אדירים במיוחד (even torturing you is boring...), אבל מי שבאמת הייתה מצויינת בפרק הזה היא השחקנית הצעירה שמגלמת את אריה. היא ממש מוכשרת ואני נהנה מכל רגע שלה על המסך. וזה לא רק כי אריה היא הסטארקית האהובה עלי, אלא כי השחקנית שמגלמת אותה טובה. הרגעים שלה עם צ'ארלס דאנס שמגלם את טיווין היו שירה צרופה של משחק ודיאלוגים. מנגד, דאני מתחילה לעלות לי על העצבים, וגם זה קשור בשחקנית שמגלמת אותה, שנראית כל הזמן כאילו היא עוד שניה פורצת בצחוק, ובכלל מציגה את דאני יותר מדי כילדה קטנה ומעצבנת במקום כחאליסי החזקה. אבל היה נחמד מאד לראות את הדרקון פעם נוספת.

הסיפור המרכזי בפרק היה כמובן מותו של רנלי והשלכותיו. מעניין שהם לא הראו את הרצח בסוף הפרק הקודם, כפי שהיה מתבקש. הסצינה גם הייתה מאד אנטי קליימקס לעומת איך שהספר מתאר את זה. לא הרגשתי את החוויה כמו שם. מה שכן, זה נתן הזדמנות לשחקנית שמגלמת את בריאן להפגין קצת זמן מסך, ואני בהחלט התרשמתי לחיוב. למרות שאני עדיין חושב שהם היו צריכים לחפש שחקנית יותר גברתנית במראה שלה, השחקנית שהם בחרו לבסוף כן מעבירה יפה את מהות הבריאן. אהבתי בעיקר את הוידוי שלה שהפעם היחידה שהיא חיבקה את רנלי הייתה במותו. חוץ מזה, קטעי דאבוס היו טובים מאד בזכות השחקן שמגלם אותו, שלאט לאט אני משתכנע שהוא ליהוק מוצלח. סטאניס לעומת זאת ממשיך לעצבן במשחק מלאכותי, נטול כריזמה ועניין. הוא פשוט לא סטאניס, השחקן הזה.

לבסוף, ג'ון. היה נהדר לראות את קורין ואת היציאה למסע הסיור אחר מאנס. מעניין אם זה אומר שהם יכניסו חלקים מהספר השלישי לותך העונה הזו, לפחות במה שנוגע בג'ון. כי נראה שהם רצים מהר לקראת הספר הזה, ואני יודע שהם כבר ליהקו את ייגריט ואת מאנס, אז...

עכשיו תורכם, אשמח לשמוע מה חשבתם על הפרק.

boby25

New member
פרק מצויין

יום שישי אמרת יום שישי יהיה, למרות שיהיה קשה לתאפק
.

בקשר לפרק אמרת את הרוב אז הקצר.

כרגיל אריה וטיריון שחקנים ענקיים.
אני אהבתי גם את הקטע עם תיאון שיוצא לתקיפה, שהוא גם אחד השחקנים היותר טובים בסדרה.

אם דאני אני מסכים לחלוטין כמה שהיא ילדה שזה כבר מתחיל לעצבן.

בקשר לגו'ן פרק הבא הוא יפגוש כנראה את ייגריט, נקווה שלא יעשו אותה מכוערת לחלוטין כי מאוד אהבתי את הסיפור בינהם בספרים.

thisisme4

New member
פרק מקסים

טיריון מקסים כהרגלו - המשפטים שלו מצחיקים.. הוא אמין הוא שחקן גדול וגם סקסי.
אהבתי את הבדיחות על שד-קוף, ו"אפילו לענות אותך זה משעמם".
דאני הייתה חמודה כרגיל, היא שחקנית טובה..
מותו של רנלי הפתיע אותי מאוד. (אני עוד לא סיימתי את הספר הראשון כך שאני לא בדיוק יודעת מה הולך לקרות בעונה הזו)
סרסיי הייתה מעצבנת כרגיל, והשנאה שלה כלפיי אחיה הייתה כרגיל..
ג'ון פשוט בחור יפהפה.. גם רוב..
והם אידיאליסטיים ... והם מוצאים חן בעיניי.

אריה היתה מדהימה.

טוב זו לא ביקורת הכי מוצלחת שיש - הבעיה היא שהתחלתי לצפות בפרק אתמול עם כוס יין ראשונה,- אני צופה בקצב של יס לצערי. אין לי כוח לנסות לצפות קודם באינטרנט זה בדרך כלל לא עובד לי, ואחר כך עוד כוס יין.. ובכוס היין השנייה שלי כבר לא הייתי מפוקסת כמו קודם.. אני כנראה אצפה בפרק שוב..
אחר כך היתה כוס שלישית ורביעית..
ועכשיו יש כאב ראש.

thisisme4

New member
בריאן מאוד גברית וגמלונית כזו

היא די מצחיקה.. לא כל כך אמינה. ולמה היא כל כך נאמנה לרנלי? היא מאוהבת בו או משהו?
היא נראית קצת גרוטסקית, פארודיה כזו.
אני מבינה שהיא תהיה דמות מרכזית ואחר כך אמרתם ש..
או שהתכוונתם לבראן.
שהוא עושה מסעות אל עבר החומה בצפון?
לא חשוב..
קייטלין ירדה ברמת המשחק לדעתי..

thisisme4

New member
אהה כן הגיוני

יכול להיות שבסדרה היא גם תתוודה על זה..
אז היא לא לסבית?

boby25

New member
חחח איך הגעת ללסבית?

בספרים לא הוזכר משהו בכלל על זה...
בגלל המראה שלה? קצת שרירים עשית אותה לסבית.. בא'ונה את יש לך ראש....

אצל מרטין לא, בסדרה יש סצינות לסביות רבות

אחת מהן היא כנראה סצינת הסקס הכי אאוט-אוף פלייס.

thisisme4

New member
זוכרת אותה, עם אצבעון?

זה היה ממש לא מתאים ואפילו מטריד.
ונערות הליווי ששכר והוא "מאמן" אותן?

ממש לא לעניין ולא קשור לכלום. ושוב - מטריד ומעצבן בכוח. לא אהבתי אותה בכלל את הסצינה הזו

EndOfAllHopes

New member
כלומר

זאת סצנה שהרגישה לי שהוכנסה בכח למרות שיש לה לכאורה משמעויות

לא

התכוונתי לסצינה עם אצבעון בבית הזונות. מילא שזאת הייהת סצינה מאוד מפורטת, אבל היא הייתה ממש לא במקום. זה כאילו הכותבים המציאו סצינה מגניבה שלא הייתה בספרים שבה אצבעון חושף כמה פלחים מאישיותיו ומעורמתו, ואז חשבו "אתם יודעים מה חסר בסצינה הזאת? 2 בחורות ערומות שרוכבות אחת על השנייה". אומנם לא ניסיתי את זה בעצמי, אבל אני די בטוח שאם תתחיל לשפוך ווידויים והגיגים בפני 2 בחורות שעושות אחת את השנייה, זה יתברר כרעיון די מטומטם, שכן הם לא יקשיבו לך...

thisisme4

New member
זה בכוונה

הטריק הזה הקולנועי ממש ישן... מראים לך סקס ברוב הפריים ותוך כדי דיבורים "חשובים" ואתה אמור להרגיש לא נוח עם עצמך, כי אתה לא יכול להפסיק להסתכל על המעשיים המיניים. זה אמור להביך את הצופה ולעורר אותו לביקורת עצמית.

אמאדובה

New member
לא נכון, בספרים גם יש סצנות

של סקס לסבי - דאני עם המשרתת שלה וגם סרסיי עם <ברח לי השם שלה>

פאנגירל

New member
קצת גברית וכבר לסבית?

בכל מקרה אני לא בטוחה איך יבטאו את זה בסדרה, אבל היא בהחלט הייתה מאוהבת בו (השנאה של לוראס כלפיה נובעת מזה).

thisisme4

New member
אני בסה"כ קורבן של החברה שהחדירה בי סטריאוטיפ

חשיבת סטריאוטיפית אסוציאטיבית נורמלית ובריאה
גברית = לסבית...

boby25

New member
שחכתי עוד משהו, בקשר לבריאן

דמיינתי את בריאן כמו שהיא. לדעתי הם לקחו תמראה שלה מהספר בעברית
אני לא צוחק לפי התמונה ב"משתה לעורבים" היא דומה בול לזאת מהסדרה...
וככה דמיינתי אותה אז אין טענות על המראה.

הם עוד לא ליהקו את מאנס.

לפי האתר הרשמי, הוא יגיע רק בעונה 3, והנה כמה מועמדים לתפקיד (אאומר!!!): http://winteriscoming.net/2012/04/casting-season-three-mance-rayder/

את ייגריט (כבר אמרתי שהיא נשמעת כמו שם של מעדן חלב פרסי?) כן ליהקו, אבל זה הגיוני כי היא הופיעה גם הופיעה בספר 2. ולמי שחשש שאולי יעשו אותה מכוערת, הנה ראיון עם השחקנית שלה:
http://www.youtube.com/watch?v=wfIu8WEia8k

לגבי הפרק, את הדעה שלי כבר כתבתי ביום שני, והיא די ארוכה, אז הנה היא: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1096&messageid=161347846

למעלה