פרק 28

גילוס

New member
פרק 28 ../images/Emo58.gif

סתם משהו שהופיע כמה פעמים ולא הבנתי בדיוק את אותו: מה זה המונח the greater good ועכשיו לפרק 28 מישהו יכול להסביר לי מה לעזאזל קורה בסוף הפרק? ארינה יוצאת מתוך התמונה ומביאה איתה את נוויל? תודה לעונים

yoavj1

New member
../images/Emo58.gif

the greater good - הטוב הנעלה או משהו כזה. האידיאולוגיה הזו אומרת בעצם שאם צריך להקריב קורבנות מסויימים כדי שהעולם יהיה טוב יותר, כך יהיה. לדוגמה, רובין הוד. התמונה שם היא בעצם מעבר נסתר בין הוגוורטס לפונדק. האפקט עם אריאנה הוא רק אפקט. היא לא בחיים או משהו כזה.

אני לא ראיתי את זה ככה../images/Emo58.gif

מדובר בביטוי שנשמע מצויין כביכול אבל הוא בעצם רעיון פאשיסטי. לא מדובר בהקרבת קורבנות מרצון לטובת רעיון נעלה. זה בדיוק ההפך. הרעיון הוא שלטובת הכלל או איזשהו רעיון שיכול להיות גם טוב כביכול, אפשר לפגוע באחרים. שמי שהוא מעל אחרים, יודע מה טוב עבורם ויכול להחליט החלטות שיפגעו בחלק "לטובת הכלל". בספר זה מוסבר היטב על ידי הרעיון שהיה לגרינדלוולד ביחד עם דמבלדור שהקוסמים ישלטו בmuggles. זה כביכול נעשה לטובתם.

yoavj1

New member
צודקת, זה מה שהתכוונתי ../images/Emo58.gif

כנראה לא ניסחתי את עצמי טוב כ"כ, אבל את הסברת את זה מצוין

holo

New member
נכון ../images/Emo58.gif

יש בספר עוד קריצות פאשיסטיות שהבולטת מהן היא Magic is might יחד עם כל המשטר האנטי מוגלגי שקם עם עלייתם של אוכלי המוות לשלטון.

guy li

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo58.gif

the greater good = טובת הכלל הגישה שתופסת שמותר לפגוע בפרט למען טובת הכלל.

InBaR 85

New member
../images/Emo58.gif

בדיוק..אפרבות' הולך לדיוקן של ארינה ואומר לה: את יודעת מה לעשות. ואז היא הלכה להביא את נוויל.

1כתר

New member
לי זה הזכיר את... ליתר ביטחון ../images/Emo58.gif

העבודה משחררת....
קשה לי להסביר למה זה מזכיר לי את זה, אבל זו היתה האסוסיאציה שלי. הטוב הכללי גובר על הטוב הפרטי - משהו כזה

זה בדיוק מה שזה הזכיר לי../images/Emo58.gif

זו סיסמא פשיסטית בעלת משמעות דומה. כאילו משהו טוב ובעצם, משהו איום ונורא.

למעלה