פרק 2 ל"אותה השנה"

פרק 2 ל"אותה השנה"

שוב, אני אשמח לתגובות, טובות או רעות. תודה :) הפרק: למחרת בבוקר קמתי כחצי שעה לפני שהייתי צריך להיות בביה"ס לשיעור הראשון, שלפי המערכת ראיתי שהוא ספורט. כשקמתי והתחלתי להתארגן, הדבר הראשון שחשבתי עליו היה גיל. הדבר נראה לי מוזר מאוד. מדוע בעצם אני חושב עליו? לא פחדתי לראות אותו שוב או להיות בסביבתו. אז למה אם כן חשבתי עליו כבר בבוקר, עוד לפני שראיתי אותו או בלי שמשהו הזכיר לי אותו? יכול להיות שהסיבה לכך היא שרציתי להתייצב מולו ולהראות לו שהוא בכלל לא מפחיד אותי ושאינני חושש ממנו כהוא זה(בכלל). אבל ידעתי עמוק בפנים שזו לא הסיבה. הייתה סיבה אחרת לכך שחשבתי על גיל, אבל לא ידעתי אז מהי אותה סיבה. יצאתי בחוסר רצון מהמיטה והתחלתי להתכונן לביה"ס. התלבשתי והלכתי לאכול. "בוקר טוב", אמרה לי אימי כשראתה אותי. "אתה מוכן כבר לביה"ס? כדאי שתמהר כדי שלא תאחר. הנה, אני מיד מביאה לך את ארוחת הבוקר לשולחן". כשהתחלתי לאכול נשמעה דפיקה בדלת, ונכנסו לבית תקווה ואימה. אימה של תקווה, ...... , פנתה לאימי ואמרה לה "בוקר טוב, נחמה". אימי השיבה לה. יחד עם זאת, תקווה התיישבה לידי בשולחן, שאלה אותי מה שלומי, ועניתי לה ששלומי טוב, למרות שעדיין הייתי מוטרד מהנושא של גיל. תקווה פיתחה איתי שיחה, אבל לא הייתי מרוכז בדבריה. משום מה, גיל עדיין היה במחשבותיי! לאחר כמה דקות של מחשבה עליו, שמעתי את קולה של תקווה אומר בעצבנות "יאיר! יאיר! אתה מקשיב לי בכלל?!". אמרתי לה, "כן, כמובן. אני פשוט גם חושב על ביה"ס ואיך יהיה לי היום בשיעור ספורט. הרי את יודעת שאני שונא שיעורי ספורט". לאחר דקות מספר, פנינו אני ותקווה ללכת לביה"ס, ונפרדנו מאימהותנו, שאיחלו לנו יום טוב. בדרך החוצה נדמה לי ששמעתי אותן אומרות משהו עליי ועל תקווה, כמה שאנחנו חמודים ביחד. בכל אופן, לא שמעתי זאת בבירור ובפירוט כי עדיין חשבתי על גיל. אני ותקווה הגענו במהרה לביה"ס ונפרדנו, כל אחד מאיתנו הלך למקום אחר. אני פניתי לכיוון אולם הספורט של ביה"ס וראיתי את שלומי. המורה עוד לא הגיע והתחלנו לדבר. תהיתי מדוע גיל עוד לא נמצא שם, הרי עוד דקות בודדות יהיה צלצול ורוב התלמידים כבר היו שם. הצלצול קטע את שיחתי עם שלומי, ולאחריו הגיע המורה לספורט. הוא התחיל לדבר- "שלום לכולכם. שמי ירון ארליך ואני המורה שלכם לחינוך גופני". לאחר מכן הגיע גיל, והמורה המשיך לדבר- "השנה אתם מתחילים תיכון. כרגע אתם ילדים. התפקיד שלי הוא להפוך כל אחד ואחד מכם לגבר חזק". אני ושלומי הסתכלנו זה על זה בחיוך. שמעתי את גיל אומר "נראה לי שחלקנו זקוקים לכך הרבה יותר מאשר אחרים", והבחנתי בכך שהוא מסתכל עליי במבט מתנשא ולועג, "וחלקנו זקוקים לכך פחות". היה לי ברור שגיל מתכוון אליי, וייתכן שהוא צודק בדבריו. יחסית לאחרים אני די נמוך, ואני לא אוהב במיוחד ספורט. אני לא מתאמן אף פעם מחוץ למסגרת שיעורי ספורט. אינני שרירי או חזק במיוחד. ובכל זאת, לא הייתה לגיל שום הצדקה להתייחסות הזאת כלפיי, למבט המזלזל, הלועג, המתנשא, שכ"כ העליב אותי. אבל בעצם, מה אכפת לי בכלל מה גיל חושב עליי? הרי אני לא סובל אותו! אבל כן היה לי אכפת מה הוא חושב עליי. אני אדם שאכפת לו מה אחרים חושבים עליו. אבל בתוכי ידעתי שאם ילד אחר היה אומר זאת ומסתכל עליי באותו מבט כמו גיל- זה לא היה מפריע לי באותה מידה. אם כן, מדוע מפריע לי כ"כ שדעתו של גיל עליי היא שלילית? המשכתי לחשוב על כך במהלך חלק מיום הלימודים. אז עוד לא היה לי מושג, אבל בעוד זמן מה אני אגלה את התשובה לשאלה זו, שהציקה לי כ"כ בתקופה ההיא. מהרגע בו אגלה תשובה זו, חיי יחלו להשתנות, עד שאגיע לבסוף למשבר הגדול ביותר בחיי עד כה.

הערה על הפרק

הסיבה לכך שלא כתוב שמה של אימה של תקווה היא בגלל שעוד לא החלטתי על שם.. אני מעונין בשם שיהיה סמלי לאישיות שלה, כמו שלמשל השמות מר שלו או תקווה (ויהיו עוד כמה שייחשפו במהלך הספר) מתאימים לאישיות של האדם.

מורן א

New member
אותה השנה

הייתי מוותרת על הסיומות שמבטיחות את ההמשך. הן אמנם יוצרות ציפיה להמשך ספציפי, אך מונעות ממך ככותב לזרום עם העלילה וסוגרות את קו המחשבה. הסיפור, מעניין ואני מקווה שהמשכו יהיה מעניין לא פחות. מורן

הערה ושאלה למי שקרא את הפרקים!

תודה על התגובה שלך, מורן... אני אחשוב על זה ואשקול להוריד או לשנות את הסיומות, למרות שבעצם קו העלילה וההתרחשות כבר נמצא כולו בראש שלי ומחכה להיכתב. הסיומות נוצרו על ידי כדי להעלות את המתח ולסקרן את הקוראים בקשר למשבר הגדול בחייו של יאיר, שבמהלך הסיפור אני ארמוז עליו רמזים קטנים ומטרימים אבל בלי להראות שהם קשורים לאותו משבר. למישהו יש ניחוש מהו אותו משבר?

להיכנס ולקרוא בבקשה!!!!!

אף אחד חוץ ממורן לא הגיב על הפרק השני וכמעט אף אחד גם לא הגיב על הראשון. תיכנסו ותקראו בבקשה, אני מאוד רוצה לשמוע מה אתם חושבים על זה.... תודה :)

טליאמתי

New member
פרק א'-קראתי! נא להירגע!

קראתי את הראשון. מבטיחה תגובה מאוחר יותר הערב כדי לעשות את זה יסודי יותר. דבר אחד אני יכולה לומר כבר עכשיו: היה קשה לקרוא את הטקסט ברצף. הוצאתי אותו מודפס והעומס העיק. לא הנושא! הצורה. בבקשה! כדאי להתחיל ציטוט מתוך דו שיח בשורה חדשה. לתת קצת אוויר... באשר לתוכן ועיקר העיקרים, מאוחר יותר!!! מבטיחה! טלי

הסיפור עצמו נחמד ומעניין...

אני נאלצת להצטרף למורן... הסיומת שמודיעה על ההמשך שמטרתה ליצור מתח/ ציפייה להמשך מסויים, מיותרת לדעתי. אולי היה כדאי לסיים את זה אחרת. אבל הכתיבה נחמדה ומעניינת.. מצפה להמשך...

טליאמתי

New member
פרקים 1+2 תגובה כמו שהובטח!

הבטחתי תשובה ומעמיקה.... אל תגיד שלא הזהרתי!!! אז ככה, הנושא: מסקרן, מעניין, הגיל הזה קצת רחוק ממני אישית אבל הוא בהחלט תואם את גיל ילדי, וזה מסקרן עוד יותר... סיגנון השיחה העצמית של הגיבור עם עצמו, מתאים לגילו וכן גם התיאורים שלו. אלא שכאן יש קטץ' קטן. בחלק מהתיאורים והמילים אתה בורח לסיגנון מבוגר ו'אינטלגנטי', ספרותי יתר על המידה. ובגלל זה יש לדעתי קצת אי אחידות. ובעניין סיומות הפרקים, מסכימה עם מורן. לטעמי האישי (ורק לטעמי) מותר להשאיר דברים פתוחים ואין צורך להוביל את הקורא באף. אפשר לתת קרדיט לאינטליגנציה של הקורא הממוצע. וגם אם היא לוקה בחסר (האינטליגנציה...) לאא נורא. הוא יופתע! לא כדאי לתת הכל על מגש של כסף. וד.א. אני מעריצה אותך על כך שכל הספר נמצא כבר בראש!!! אצלי זה עובד הפוך. יש לי תמונה כללית ואני מתחילה איפה שהתמונה בהירה יותר. וממשיכה לאן שהספר לוקח אותי. עוד לא קרה שהתחלתי בפרק 1. לפעמים מהאמצע וכותבת קדימה ואחורה ולפעמים מהסוף אל ההתחלה. זו דרך טובה לתת לספר דינמיקה פתוחה וזורמת. לא לסגור אותו בתוך רעיון ופורמט קבוע מראש. זה מאפשר לשנות, להתגמש, לתקן ולפעמים למחוק מתוך מקום שזה מה שמתאים לכתב היד. שיהיה בהצלחה מאיר! נכון שכייף לכתוב??? ומחכה לפרק הבא! כל הכבוד!!! מקווה שקראת את ההערה הטכנית שלי לגבי איוורור הטקסט? טלי

תשובה לטלי

תודה על התגובה הארוכה והמפורטת שלך, טלי.... ראיתי את ההודעה שלך על אוורור הטקסט וזה משהו שייעשה יותר מאוחר, כרגע חשוב לי יותר לכתוב את הדברים ואת התוכן של הספר, אח"כ אני אוכל להתעסק בצורה שבה זה נראה. רצות לי המון מחשבות בראש איך לכתוב את הספר ואני ממש מת לכתוב את הכל כבר. בקשר למה שאמרת על סגנון הכתיבה שלך (לא מתחילה דווקא בהתחלה), אני התחלתי בהתחלה כי ידעתי בדיוק מה רציתי בה, והאמת שלפני כמה ימים כתבתי את הסוף, ואני עצמי (למרות שאני משוחד למדי) מאוד מאוד אהבתי את הסוף. עכשיו נשאר לי רק למלא את כל החלל שבאמצע :) שוב, תודה על התגובה ובקרוב אני מקווה אני אפרסם את הפרק השלישי.

טליאמתי

New member
היי מאיר!

הבהרה: הקטע של צורת הטקסט לא נאמר מהבחינה הצורנית של הספר. ברור לגמרי שיש זמן עד לעבודה על צורה חיצונית. אבל כשטקסט מוגש ברצף, שורות מלאות שמביאות כל כך הרבה פרטים ומחשבות ואמירות ויש לשים לב לכל מילה, זה מכביד על העין. מאוד יכול להיות שזו בעיה אישית שלי. ודבר נוסף: אז אתה לא כותב ברצף כרונולוגי!!! יופי לך!!! אם כתבת את הסוף ואתה ממלא... זה בדיוק למה שהתכוונתי... מעולה! זה משאיר את כל האופציות פתוחות גם אם נדמה שהכל ברור וסגור... יישר כוח! ומחכה לפרק 3 ! טלי

למעלה