פרק שני
כי יש לי את הרוח הישראלית, כמאמר ברודי. עברנו את פרעה, עברנו את נירון, עברנו את היטלר, נעבור גם אותם. או: אלף צוררים לא יצליחו לעצור אותי. כי איך אמר פעם דוד גרין aka הזקן: עלינו להילחם בבריטים ובאמריקאים כאילו אין עוינות בפורום, ולהתעלם מהעוינות בפורום כאילו אין בריטים ואמריקאים. הצלחתי לעצבן כאן אנשים עוד לפניי שאמרתי מילה על מה שיש לנו (וזה כן הרבה), כנראה שזה כשרון מלידה.
הסבר לעוינים
כן, יש לי פואנטה... כן, יש רוק בארץ. כן, והוא לא מוערך. כן, זו טעות להיות פרו-גויים.
ולפניי שיקטלו
ואני אומר - מה יש להם שאין לנו? לאלו יש בוב דילן, לנו יש מאיר אריאל. לאלו יש ביטלס, לנו יש כוורת. לאלו יש ג'ניס, לנו יש ג'וזי כץ (או קורין אלאל, תבחרו לבד.). לאלו יש פינק פלויד, לנו יש החברים של נטאשה. לאלו יש בלאק סבאת', לנו יש בנזין. לאלו יש מאנקיז, לנו יש תיסלם. לאלו יש אלביס, לנו יש זהר. וזה עוד בלי שהזכרתי את דקלון !
בהרחבה יתרה
חברים, תתעוררו ותריחו את הפרחים - בארץ ישראל יש הכל מהכל, ובגדול. (אני נשמע כמו קמפיין של משרד התיירות?) רוצים מוזיקת לילה נעימה? תשמעו אריק איינשטיין. רוצים מורכבות סגנונית ? תשמעו אחרית הימים. רוצים מוזיקה קלה ? יש תמוז רוצים לתת בראש ? בשביל זה יש את פורטיס.
שלא תגידו שאין פואנטה
בניגוד לכל מיני לוקשים שמוכרים לכם אנשים כאלו ואחרים, יש סיבה טובה מאוד למה נוצרנו. אלוהים, מה לעשות, רצה קצת פידבקים חיוביים על המוזיקה שלו, אז הוא עשה אנושות, ועשה פורטיס, שיהיה לו נביא.
אבולוציה בחמישה שלבים
- קודם היו תרנגולים - ואז בא לעולם יהורם - ואז הגיע אריק - ואז בא פורטיס - ואז פורטיס הפך לדינוזאור, אבל מוזיקלי. והנה לכם גם עשרת הדברות - 1. הללו מזונכם. 2. קללו דורכם. 3. האשימו נשים בכל, כי בצלם האדם נבראו. 4. בקשו מהנשים ללמדכן על דרכי העולם. 5. השמיצו סמים. 6. צעקו על האלקטרוניקה. 7. עבדו את השמש. 8. דברו עם הגויים. 9. הללו את פיצול האישיות. 10. תצעקו. והרבה.
ועכשיו, קצת אחרת
פלונטר, אלבום הבכורה של רמי פורטיס, היווה חידוש מרעיש למדיי במוזיקה הישראלית. נכון שהוא לא עורר הד כפי שעוררו אחרים, אולם - המילים הבוטות, המוזיקה הגסה והמחוספסת, הנושאים השנויים במחלוקת, והפורטיס - כולם נחקקו בזכרון הקולקטיבי של כולנו (טוב, שלי.). 1978 היא השנה, ומהפיכת הפאנק שמתחוללת בבריטניה מגיעה גם לארץ זבת חלב ודבש. רמי פורטיס מנסה להקצין את האלבום ככל יכולתו, בלי להזרק מכל חברת תקליטים אפשרית. והתוצאה, כמו שנאמר, משהו משהו. עד מהרה יהפוך פורטיס לנציג הרוק הבוטה יותר בארץ, רוק ללא עכבות, יעשה גם גיחות קטנות לחו"ל (ויקצור הצלחה לא רעה עם ההרכב מינימל קומפקט.) עד שיהפוך בעיקר לדינוזאור, אבל כזה שיודע לעשות מוזיקה. שוב, אזל לי הזמן. אני אמשיך מתישהו, אולי ביום ראשון.
כי יש לי את הרוח הישראלית, כמאמר ברודי. עברנו את פרעה, עברנו את נירון, עברנו את היטלר, נעבור גם אותם. או: אלף צוררים לא יצליחו לעצור אותי. כי איך אמר פעם דוד גרין aka הזקן: עלינו להילחם בבריטים ובאמריקאים כאילו אין עוינות בפורום, ולהתעלם מהעוינות בפורום כאילו אין בריטים ואמריקאים. הצלחתי לעצבן כאן אנשים עוד לפניי שאמרתי מילה על מה שיש לנו (וזה כן הרבה), כנראה שזה כשרון מלידה.