פרק שני

פרק שני

אחלה כותרת לא? כולנו פה בעניין, אז עברו להם שלוש שנים פחות קצת (אבל מי סופר) מאז שהחלטתי על סיום הפרק הראשון... תחילת השני... מצאתי את עצמי מחדש.. את החיוך.. את השמחה.. את האהבה ואת האופטימיות שכל כך אפיינו אותי וברחו להם ממני אי שם בסוף הפרק הראשון. האמת חשבתי שהוא יהיה יותר קל, הפרק השני. הבטיח כל כך הרבה, חופש, הגשמה עצמית, ושחרור ממה שהתחיל כמו גן עדן.. שלוש שנים עם אני החדשה ישנה... זאת שיצאה לחופשי ומצאה את החיוך שוב.. עם הרבה הבטחות לעצמה לא להתפשר.. לחכות לו, לחצי השני שיגיע.. וישלים את מה שעוד חסר בי.. עם ההתרגשות, הפרפרים, והציפייה ליחד הזה. אז איך זה שאני מוצאת את עצמי מאוהבת מעל לראש עם מישהו שמתלבט? שאומר שאוהב.. שמאוהב.. אך עדיין לא מוצא את הכוחות לזרום עם הקשר הזה? ואני חשבתי לתומי ... שהאהבה תנצח.. אם לא בראשון... לפחות בשני.. ומוצאת את עצמי מתלבטת.. לא מוצאת את הכוח לנתק.. ולהמשיך הלאה.. אולי מצאתי את עצמי אבל איבדתי את האמונה? האמונה בעצמי.. וביכולתי להמשיך הלאה?

רות 2

New member
את שואלת איך זה......

שאת מוצאת את עצמך עם מתלבט......... קיראי אדם כמו דואלי ובתביני יקירתי אגב ברוכה הבאה!! אונעים מאוד אני רות הציניקנית התורנית של השבוע.....

ophra

New member
אובדן התמימות

הוא לדעתי אחד המאפיינים הבולטים של פרק ב' ולא אני לגמרי לא צינית יש לו המון יתרונות, לפרק ב' שהיטבת לתאר ובטח גם לחוש בעצמך חופש הגשמה עצמית שחרור שובם של החיוכים והאופטימיות הכל נכון וקיים אבל יחד עם כל אלו, יש גם את אובדן התמימות אנחנו מבוגרים יותר מצולקים יותר מסובכים יותר גם ברמה הטכנית (ילדים, משכנתא, עבודה) וגם ברמה הרגשית אז לצפות שפרק ב' יהיה פשוט יותר נראה לי טעות... הוא אולי יפה יותר, נכון יותר, שלם יותר אבל ממש-ממש לא פשוט יותר עפ
(נטולת ציניות אינהרנטית)

לא רוצה....

לא רוצה עדיין.. להפרד ממנה מהתמימות הזאת... ולהכנע לציניות... שמתדפקת על דלתי.. ומבקשת שאפתח אותה.. יש בה משהו אמיתי.. ועמוק בתמימות הזאת, שגורם לי עדיין לרצות אותה בחיים שלי.... ואולי אני בכלל בת יענה....

dganit32

New member
צודקת..

שמאבדים את התמימות..ומחליפים אותה בצניות מאבדים משהו יפה..למשהו קר. נכון...אנחנו שואלים יותר שאלות רוצים תשובות תמימות זה משהו ..רך , נעים, ילדותי.. ציניות זה משהו..קשה..קוצני,ובלי חיוך..

r e d head

New member
ציניות...

זאת מגננה מסוימת שבהחלט יכולה להיות מטובלת בהרבה הומור וחיוך. כל עוד היא לא מרירה מידי.

r e d head

New member
ההפסקות שלי.....כל פעם במרווחי זמן

יותר גדולים כשאני מרגישה שהציניות בורחת לי מכל החורים. ואני אומרת לעצמי red את לא יכולה לנסות להכיר ככה... גרמת לי לחשוב, מי נפגע יותר התמים או הציני. הציני לא נותן שיתקרבו אליו והתמים יפול חזק מאוד כי לא השאיר לעצמו נקודות אחיזה בדרך. האמת, לדעתי צריך להיות אופטימי ללא תקנה כדי להשאר תמים אחרי תקופה מסויימת של ניסיונות עם "מפחדי מחויבות" למנהם.

dganit32

New member
כשאני אומרת "תמימות"

אני לא מתכוונת להליכה עיורת לאיבוד שיקול דעת.. לחוסר דעה משלך.. אלה להשאיר תמיד חלון פתוח..תקווה ..אמון.. חיוך...צבעים.. כי כשהצניות משתלטת..לא נשאר כלום..רק מרירות.

רד.....ומה עם משהו שהוא...

בין ציניות לתמימות? האם צריך להיות בשחור או בלבן? אכן, התמימות מפנה לעתים מקום למשהו אחר אבל אצלי אין ציניות... משהו אחר, לא מוגדר ו...עדיין מנסה לשמר גם משהו מהתום...קצת...

כל כך מבינה

את חוסר הרצון להפרד ממנה מהתמימות מרגישה בדיוק אותו דבר חושבת שניתן לשמור עליה במידה מסויימת יחד עם עיניים פקוחות לא חייבים לפנות את מקומה ולהפוך אותה לציניות זו הדרך שנכונה לי מי יודע אולי גם לך?

ophra

New member
../images/Emo124.gifעצרו שניה כולכם!! ../images/Emo124.gif

מי אמר שאת התמימות מחליפה ציניות??? ממתי "ציניות" היא ההופכי של "תמימות"??? אמרו בצדק לפני - ציניות היא סוג של חומת הגנה אנחנו מטבלים בהומור שחור מצבים שקשה לנו איתם זו דרך, שרבים נוקטים בה, ואני לא מתיימרת להיות נקיה ממנה ולפעמים אפילו מחבבת אותה כדרך להתמודד עם קשיים אבל להגיד שזה מה שנשאר כשהתמימות נעלמת??? סליחה, אבל ממש לא!! כשהתמימות נעלמת מגיעה החכמה כשהתמימות נעלמת מגיע הנסיון כשהתמימות נעלמת מגיעה ההבנה של מצבים מורכבים כשהתמימות נעלמת מבינים שהחיים הם לא שחור ולבן אין "טובים" ו"רעים" אין אמת אחת או צדק מוחלט אבל ציניות???? היא אולי תוצאה נפוצה, אבל בטח לא הכרחית. אפשר להיות עם עיניים פקוחות, עם נסיון והבנה של העולם בלי טיפה של ציניות אבל בשביל זה צריך קודמקול להיות רגועים על-באמת-של-החיים מבפנים עם עצמינו ואז הציניות הופכת להיות מיותרת (לפחות רוב הזמן
) עפ
(אין אייקונים אבל היה אמור להיות כאן פרצוף רוגז עם חיוך)

dganit32

New member
לחצתי על הברקס..

הרמתי את האמברקס.. ולוקחת חשיבה...

maof

New member
אצלי הבלמים משוחררים../images/Emo6.gif

כבר מזמן ידעתי שמעצורים גורמים לחריקות באמצע הדרך ......... להיות שקול ולהקשיב כל הזמן לאחרים לישמוע את החששות ועיצות אחיתופל...... לעמוד כל הזמן במקום .....מלא חששות ולישאול את עצמי מה יהייה?????? במקום זה אמרתי לעצמי שחרר !!!!! אתה יודע שאתה נימצא במקום טוב ..... למה להיות תקוע עם זכרונות העבר..... חייך לחיים כי החיים מחיכים אליך..... תו ללב להדריך אותך למקום הנכון..... לא חושש ....לא דואג....ולא בונה סיטואציות מפחידות אני מאמין שאלוהים אוהב אותי ....... ונותן לי את מה שרציתי...... אולי זה בעיקבות החלום ....אולי זה בגלל האינטואיציה ואולי זה בגלל האישה שהכרתי..... ואולי בגלל הכל ביחד......אבל אני יודע שמשהו טוב קורה בחיי....... מעוף

touti

New member
אני ממש מקנאה בך../images/Emo13.gif

עם כל העבודות של פסח פתאום אני מרגישה כל כך לבד, יש לי חבר ואני מרגישה כל כך לבד, משונה לא?

עוף כנף

New member
הרגשות שלך - הרגשות שלו

מתבלטת לי: ומי אמר ששני בני זוג חייבים לחוש רגשות זהים זה לזה? ומדוע רגשות שונים או התלבטות של בן הזוג אמורה להעיד עלייך? ואם הוא עדיין לא שלם עם בקשר, לא כדאי לתת לו זמן?

למעלה