פרק שני

ויוי54

New member
פרק שני

אשמח לתגובתכם לפרק זה? מה דעתכם? מה אהבתם? מה לא? מה הייתם מייעצים לאסף? לאלמה? לילדים? להתראות בהמשך ויוי

goly39

New member
מסכנים הילדים

ויוי - אינני יודעת כיצד את קשורה לסדרה ולמה את שואלת שאלות... אך תדעי לך שאני יושבת עם 3 ילדיי וכואבת את מה שקורה שם - כאילו חיינו מוצגים על המסך. בפרק זה אלמה הייתה חסרת אונים. אלמה - אנא אספי את כוחותייך - ילדייך צריכים אותך.

ויוי54

New member
אני מנהלת הפורום...

תודה על תגובתך. אז, איך אני קשורה? אני מנהלת הפורום ומנחה קבוצות במכון אדלר, ומטפלת בפסיכודרמה ועובדת עם ילדים. אני מסכימה איתך, כי הילדים כאן סובלים מאוד על רקע יחסי ההורים. למעשה יחסי ההורים אינם ברקע ומהווים חלק משמעותי ממה שקורה בבית ולכן נראה כי ההשפעה היא רבה, על כל אחד מן הילדים. את פונה לאלמה, לאסוף כוחות ואני מצטרפת לכך. מה לדעתך היא תוכל לעשות כאשר היא תאסוף כוחות? ויוי

גאלה222

New member
הפרק השני מעורר תהיות רבות...

האם הסידור הזה שאב רוצה לקחת את הילדים שלו פעם בשבוע או איך שמחליטים הוא הכרח המציאות? אתמול בלט מאד האופי של הסידור האומלל הזה. לא היה לו לאן לקחת את הילדים, לא נראה שהיה לו איזה עניין בהם, והוא לא ידע מה לעשות איתם. היתה תחושה כבדה מאד של "עול". אבל כמובן שהוא לא יוותר על ה"זכות" הזו כי כך צריך. עצוב .........

ויוי54

New member
לא בכל מחיר

אני שותפה לדעתך כי לא בכל מחיר הסדרי ראיה חייבים להתקיים. אני מסכימה איתך, כי הפרק האחרון, המחיש מה קורה כאשר לא טובת הילדים מניעה אלא ה"זכות" כפי שאת כותבת לקחת את הילדים, למרות שאין לו בדיוק לאן, וכאשר מצא לאן, הרי שלא היה זה הולם ומתאים ותוך גילוי חוסר רגישות לילדים... ויוי

goly39

New member
הכוחת וסדרי העדיפויות

שלום ויוי אלמה זקוקה לקבוע לה סדרי עדיפויות - עד כמה שאפשר - כוחותיה יאפשרו לה להתמודד עם המצב החדש המשפחתי שנוצר. כולם עוברים משבר. היא יכולה וצריכה לשאוב כחות מילדיה למענם ולמען עצמה. אך לא רק מהם. דבר נפלא שהוצג בפרק האחרון הוא התמיכה שאלמה קיבלה מחברותיה. היא הקיפה את עצמה בחברות תומכות, מבינות ולא ביקורתיות. אם תרשי לי ברצוני לשאול אותך על קבוצה/סדנא בפסיכודרמה בתל-אביב לנוער בגילאי 13-14? האם תוכלי להפנות אותי? בברכה. גולי.

ויוי54

New member
פרגון

הי גולי כמה חשוב לנו להשכיל ולהקיף את עצמנו בחברות או חברים מבינים ומפרגנים... לגבי סדרי עדיפויות וכוחות... בדוואי, אבל נראה בהמשך עד כמה היא תוכל לעשות זאת... ובמה זה יקדם את המשפחה... לגבי קבוצת פסיכודרמה לנוער- אני לא מכירה אך אנסה לברר עבורך. ויוי

AngeL WomaN

New member
יש לי הרבה מה להגיד..../images/Emo15.gif

איזה אבא לא נורמלי יש במשפחה המפורקת הזאת... איזה מן אבא היה לוקח את הילדים שלו לפארק גרושים-גרושות, ואפילו לא שומר עליהם?! ורץ להכיר בחורות חדשות, אפילו שכבר יש לו מישהי.. ועוד איך הוא לקח את הילדים לסרט כחול? האבא נורא נואש.. וגם עוד לקחת את הילדים כדיי להיות בדירה שבגללה המשפחה התפרקה? הבן אדם ממש התחרפן.. אני אהבתי את הקטע ששאול עם הפיצה..וזה..הייתה סצנה טובה.. את ההתנהגות של האבא ממש לא אהבתי.. לאסף הייתי מציעה להמשיך בחיים שלו..אולי זה לא קל אבל אחרת כמו שהוא לא מוצא את עצמו עכשיו זה ידרדר בהמשך. לאלמה הייתי מציעה להמשיך בחיים ולנסות להתגבר גם היא..וגם מאוד לתמוך בילדים, אבל לא להכיר מישהו חדש. לילדים הייתי מציעה פשוט לנסות להתרגל לזה שזה הולכת להיום השגרה היום יומית שלהם.. וזהו אני חושבת..

למעלה