פרק היום

buffgirl

New member
כשהוא כועס עליו הוא ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

קורא לה ג'ואן. ככה הוא קורא לה ג'יין, מההתחלה.

QueenMaria

New member
הוא לא../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

הוא ייחודי ומצחיק ומגניב ומושלם ובעלי
ארגגג לא לזבל עליו

מה שמעניין אותי הוא

האם אלוהים תיכנן שג'ואן תמצא את הקונדום ותחשוב שאדם רוצה ממנה סקס, או שזו הייתה עוד התרחשות לא צפויה? מה אתם חושבים

S h a y 9 9 9

New member
אני מעדיף לחשוב שאלוהים לא

עד כדי כך זול ומגעיל... אבל זה שאלה מעניינת

Luna Lovegood

New member
אני חושבת שאלוהים יודע הכל

וכנראה הוא כן התכוון שהיא תמצא את הקונדום אבל לא כדי שהיא תשכב עם אדם אלא כדי שהיא תתמודד עם זה ותדבר על זה עם אדם..

buffgirl

New member
לדעתי הוא לא "תכנן" ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

כלום חוץ מזה שג'ואן תביא לאדם מתנה. יש לה בחירה חופשית והיא יכלה גם לבחור לא לחטט לאדם בתיק. אלוהים לא יכול להגיד לה מה לעשות.

כן נו

אבל אולי אלוהים חזה מראש מה תהיה הבחירה של ג'ואן, ועל כן אמר לה שהיא צריכה להשיג מתנה לאדם - ביודעו שבשביל להשיג מידע על איזו מתנה היא תרצה לחטט בתיק שלו

Orm Embar

New member
נו, זה פרדוקס הבחירה החופשית

במקורות קראו לזה "הכל צפוי והרשות נתונה". נדמה לי. אם אני זוכר נכון, הפילוסוף שעסק ב-Free Will (ג'ון סטיוארט מיל, וזה אפילו מתחרז), היה דתי (לא שהיו הרבה ברירות במאה ה-18) ומין הסתם התחבט בשאלה איך יש לאדם בחירה חופשית אם הכל ידוע מראש לאלוהים.

buffgirl

New member
יש הבדל בין הכל ידוע ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

לרמון חופשי. אדם א' יכול לבחור איך שהוא רוצה. זה לא משנה את העובדה שאלוהים יודע שהוא יבחר בזה. הוא לא גורם לו לבחור בזה, הוא פשוט יודע שהוא יבחר בזה ולא יעשה שום דבר לשנות את זה כי אין לו רצון להתערב.

אבל אם זה ידוע שהוא יבחר בזה

אז אין כאן בעצם עניין של בחירה, כי הכל קבוע ונחתם מראש... זה בעצם אומר שכל מה שיקרה בעתיד כבר ידוע לאלוהים, על כן אין כאן בעצם בחירה חופשית - אלא רק אשליה של בחירה חופשית

למעלה