פרק ב'-מי נותן מה

שאול125

New member
פרק ב'-מי נותן מה

שלום
אנו גרושים בני 60 ,בזוגיות טובה עד היום זה כשלוש שנים.
כל אחד מאיתנו גר בדירה שלו, אבל אני נמצא אצל בת הזוג 3-4 לילות בשבוע.
בשל האהבה לא ליבננו את חילוקי הדיעות בנושא חלוקת המשאבים.
ההכנסה הפנויה שלי גבוהה במעט מההכנסה הפנויה שלה.
לדעת בת הזוג הגבר צריך לממן את כל הבילויים המשותפים וחלק מהוצאות הבית כמו קניות.
לדעתי חלוקת המשאבים כאשר אין מגורים משותפים היא לפי ההכנסה הפנויה, כלומר אני
צריך לשאת כ-60% מההוצאות.
כדי לשמור על הקשר ,לקחתי על עצמי לשלם עבור בילויים משותפים כ-1000 ש'ח לחודש
כן אני מעביר 300 ש'ח כל חודש ישירות לבת הזוג בשל העובדה שאני נמצא אצלה 3 ימים בשבוע.
לאחרונה צצה הבעיה ומאיימת על קיום הקשר, יש לציין כי בת הזוג מעולם לא חייה כרווקה, מבית הוריה לבעלה
לאחר 38 שנות נישואים התגרשה ואז הכירה אותי, לדעתי זו הסיבה לחוסר ההבנה שלה.
או שאולי אני טועה.התחושה שלי אם אענה לדרישות שלה היא שאני קונה אהבה בכסף, וזה מפריע לי.
אשמח לקבל משוב לדבריי אלה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש פשט ויש דרש

בפשט: מדברים על כסף. וכסף זה רק כסף. לא לוקחים אותו לקבר.
אני בהחלט לא חושב שאתה לא קונה אהבה בכסף. כסף זה חלק מהחיים.
העצה שלי היא מאוד פשוטה. תהיה נדיב. זה מאוד כיף.
אני לא אומר שתיכנס לחובות. אבל אם אתה בזוגיות ואתה אוהב אותה - תהיה לארג'.
ככה אני מאמין.
&nbsp
בדרש, זה כבר סיפור אחר לגמרי.
זוג שנמצא יחד שלוש שנים נמצא כבר במאבקים. אין מה לעשות.
החוק הראשון במאבק הוא שהכל קשור בכל.
בדרש, כסף הוא לא רק כסף. הוא חלק מהמאבק.
ואז השאלה היא: על מה עוד אתם נאבקים, חוץ מכסף?
כי לפעמים יש כעסים גדולים על המשפחה של הצד השני, או על זה שאתה לא רוצה לעבור לגור איתה (נו, פגעתי?), או כל דבר אחר.
ואז לא נעים לומר את הדבר עצמו, ורבים על כסף.

שילה1

New member
כהתחלה-עליכם להכין "הסכם ממון" -ליתרבטחון ואוליי גם

צוואןת.כדי להקדים תרופה למכה.
ביחס לחלוקה-מעבר להצעה של מריוס להיות נדיב,רבע שבוע אתה שם.על כן-עליך,לדעתי,לשלם רבע מהוצאות הבית הכוללות גם קניות,חשמל וכו'.ביחס לבילויים-חלוקה ביחס להכנסות של כל אחד ממך.ושוב-נדיבות רק תעזור.

נומלה

New member

אמרלדה

Active member
חצי שבוע הוא שם, לא רבע

הפתרון: לפתוח חשבון משותף, נוסף על החשבונות הפרטיים שלכם.

להכניס לתוכו סכום כסף קבוע כל חודש, ביחס של 40:60 - אם זה יחס ההכנסה הפנויה.

להוציא ממנו את כל הוצאות החופשות המשותפות ואת כל הוצאות הבית.
אז נכון, אתה תשלם יותר מאשר חצי מגורים בשבוע, בעצם תשלם כאילו אתה גר שם כל הזמן,
אבל מצד שני, ההוצאות שלך על הבילויים יוקלו.

חוץ מזה, אולי תרצו לפתח את יחסיכם בעתיד. הנוסחה הזאת תמיד מתאימה. ואם נוסעים לחו"ל או שצריך לארגן כסף מחוץ להוצאות השוטפות, שניכם מכניסים תוספת לפי הצורך.

אבל, אתה חייב להגיד לה את זה. תציע לה את זה, תסביר לה את ההיגיון, תגיד לה שזה אומר שאתה לוקח את מלוא החלק שלך בכל ההוצאות כאילו אתה גר אצלה (נדיבות), ושאם תעבור לגור אצלה בעתיד זה לא ישתנה, וגם ההפך.

אם היא תקבל את זה, הנושא יירד מסדר היום ויירגע לשנים רבות, כי זה לא פתרון מקומי או רגעי, זו נוסחה שעובדת לחיים. וכמובן, הוצאות אישיות כמו מתנות למשפחה המורחבת או אם היא תחליט לקנות לעצמה מתנה ב-4000 שקל, יוצאות מהחשבון האישי. לעומת זאת, אם היא הולכת לקוסמטיקאית או קונה לעצמה חולצה - ראה את זה במסגרת ההוצאות השוטפות.

שילה1

New member
נו הגיון.במצב רגיל-חצי חציץנמצא חצי שבוע-ישתתף

ברבע מההוצאות.מה כל כך קשה להבין?

אם אתה מרגיש לא נח עם הסיטואציה

אז לא נכון עבורך להמשיך בה. אם אתם לא מצליחים להגיע לבד לפשרה שתניח את הדעת לשניכם, אפשר ללכת ליועץ שהוא גם מגשר. יש מצב כמו שאמר המנהל שלנו שיתברר שהכסף הוא רק סימפטום והבעיה האמיתית היא למשל שזוגתך לא מרגישה בטוחה בקשר ורק כשאתה "שם עליה כסף" זה נותן לה תחושה שאתה רציני כלפיה ומעריך את הקשר שלכם.
אגב, אני אישית חושבת שאם אתה משלם את כל הבילויים, אז לפחות מבחינה כלכלית זה מתקזז עם הוצאות האירוח שלך, כך שזה נשמע לי קצת קטנוני לבקש הוצאות דיור... אבל זו לחלוטין לא אמת אבסולוטית ויש הרבה אנשים שלא יסכימו איתי, אולי גם אתם ביניהם...

נוסעת27

New member
לא יודעת.. נשמע לי ממש הזוי

"משלם לה 300 שקל על זה שאני נמצא אצלה 3 פעמים בשבוע"
נו מה נסגר אתכם? "שם 1000 ש"ח על יציאות ובילויים..".
נשמע לי ממש הזייה כל הסיפור הזה.. אתם אנשים בני 60 לא ילדים בני 20 שאמורים לספור כל שקל ולהתקטנן על השטויות האלה. במקום לשלם לה מיסים על מספר הימים שאתה ישן אצלה, היא גם יכולה להתארח אצלך וככה תפסיקו עם דמי תשלום על "נשמתי אוויר בבית שלך ועשיתי 3 מקלחות בשבוע". כמו שיעצו לך פה קודם להיות לארג' זה לא מזעזע ואפילו כיף, ובטח בגילכם שזה הזמן המושלם להינות מהחיים כשכבר אין הוצאות על ילדים ומשכנתא..
הצעתי היא לשחרר, ברגע שבן זוג אחד מתקמצן זה גורר גם את השני, זה בלתי נמנע. ברגע שמשחררים גם הצד השני יהנה לתת יותר.

לא הבנתי איזו בעיה צצה לאחרונה?

ההסדר שיש לכם עד עכשיו לא מספק בעיניה?
האם יכול להיות שהיא מרגישה (או שמישהו עוזר לה להרגיש) פראיירית? שאתה מנצל אותה?
&nbsp
מסכימה עם מריוס שהסיפור הזה עם הכסף הוא רק פני השטח. בעומק יש סבירות גבוהה שהיא מרגישה חוסר ביטחון בקשר איתך, או רוצה יותר ממה שאתה רוצה לתת.

גארוטה

New member
טיפ חינם

באהבה לא עושים חשבונות של כסף.

אם הבעיה צצה לאחרונה אז מן הסתם תם פרק הזמן של ההתלהבות וההתרגשות
ואז האוזניים מצליחות לשמוע את ההערות של הסובבים (ילדים למשל) שמרגישים
שהגברת מנצלת, חיה על חשבונך ועוד מן כאלה משפטים וכנ"ל גם מהצד שלה רק מהכיוון
ההפוך...הוא אצלך חצי מהשבוע הוא חייב להשתתף בהוצאות..מה פתאום את משלמת על בילויים..

כמו שמריוס אמר, יש לך תהיה לארג'
רוצה פנקסנות? תגיד ביי ביי לאהבה

חשוב מאוד כן לדבר על דברים

&nbsp
וכן ללבן את נושא על כסף. על כסף יפול דבר. למרות האהבה אני מכירה זוגות שהיה בינהם קשר מדהים אבל נגמר כי לא הצליחו להסתדר בנושא הכסף.
בקשר לתשלום על בילויים, זה מאוד יפה ורומנטי שגבר משלם, בלי קשר לגובה ההכנסה הפנוייה. גם תלוי מאוד מה היא מביאה למערכת היחסים. לפעמים זה לא נמדד בכסף. הכי כייף לאישה כשגבר נושא אותה על כפיים. אבל בהחלט גם יפה אם מדיי פעם היא תציע לשלם עליך, וגם, לא חייב שהיא תשלם על בילויים. היא יכולה לשלם את החשבון במוסך, או שהיא תביא את הצ'ק לארוע שאתם הולכים אליו מה"צד" שלך.
אתה יודע, לא להפעיל קלקולטור של 40% 60%, אבל להראות שהיא נותנת וכן משקיעה גם כסף במערכת היחסים הזאת.

למעלה