פרק ב' - יש דבר כזה?

r o n35a

New member
פרק ב' - יש דבר כזה?

מתבונן בעולם החדש שלי עולם הגרושים והגרושות מנסה לעמוד על טיבו ומגיע לאותן שאלות שלא מניחות את דעתי :האם תתיכן זוגיות שניה? , עד כמה אנו מוכנים להקריב למענה? ,איך מתגברים על החששות שלנו? . במסגרת היותי חלק מאותה קבוצה שהפכה להיות נפוצה בעולמנו אנו ,מוצא עצמי מנהל שיחות עם נשים על השאלות הללו ואיתם מושגים שהיו חדשים לי כמו: תקופת הוללות , סטוץ, חי ותן לחיות ועוד. הדבר הנפוץ הנוסף שעולה בשיחות זה להיות לבד . "תהנה מהלבד שלך" לא פעם שמעתי . החשיבות של תקופת הלבד ,ככה הוסבר לי, תקופה שבה אתה מרוכז בעצמך,בך , עובר תהליך של שיקום והבראה ומכין את עצמך לסטאטוס החדש. לבד זה נהדר, אבל מה קורה שמתרגלים. מתרגלים כל כך לנוחות שלנו ,לעולם שבנינו לנו ,לשקט שלנו כך שלא נותר מקום או רצון להכניס גורם נוסף לחיים. מתבונן מהצד על אותן נשים שנמצאות לבד מספר שנים. הן בנו להם עולם משלהן. מרוכזות סביב הבית ,הילדים והמשפחה הקרובה. נמצאות בד"כ באתרי בכרויות מחפשות את האחד. הגבר הרציני , היציב, נראה טוב שיהיה מוכן לקבל אותן עם כל "החבילה" לפרק ב' הנכסף. חלקן נמצאות שם על מנת להגדיר עצמה כ"מחפשת". חלקן התייאשו מאתרי הכרויות והגיעו לתובנה שעדיף לזרום עם החיים, ולזרום עדיף לבד. ומה לגבי קשרים, אהבה ,סקס שאלתי?. התשובה שקיבלתי הייתה,נעים במערכות יחסים קצרות שנעות בד"כ בן חודש לשנה ומספקות את הצרכים הבסיסים של בן האנוש. ומה קורה שרוצים יותר ?. חייכו , אין יותר . הגבר בד"כ לא בנוי למערכת ארוכה. יש התאהבות הוא משקיע ונותן אבל משהשיג את המטרה, הכוונה את ליבך, הוא מתקרר ואיתו הקשר. מכל כך הרבה אכזבות למדנו לא לסמוך, לא לצפות ,לא להאמין. פשוט לא רוצות להיפגע. יושב ומתבונן בהן. בחורות נחמדות, נראות טוב שנראה כי באמת הן רוצות קשר רציני, איכותי .קשר עם עוצמה ובעיקר עם ביטחון. ושואל את עצמי ראבק מה עד כדי כך אנחנו שרוטים?

childman1

New member
פרק ב פסוק 69

האמת היא שבדיוק אתמול פגשתי זוג נשוי שלשניהם זה פרק ב והם נראו מאוד מאושרים יחד. אני חושב שזה מאוד אינדיבידואלי, יש מי שמתאים לו ויש מי שלא. זה ממש לא קשור לכך שכולם שרוטים, יש שרוטים ויש לא. אני חושב שמי שמאמין באהבה ובזוגיות ימשיך לחפש וגם ימצא פרק ב. אני חושב שאדם צריך ללמוד מכשלונותיו ולא להרים ידיים אלא להמשיך ולנסות עד שימצא את מה או מי שבאמת גורם לו אושר. לצערי בהרבה תחומים בחיים אני מוצא שכאבי הכשלון מונעים מאנשים להמשיך ולנסות עד אשר תגיע ההצלחה. צריך להיות מודע לכך שכשלונות זה חלק מהחיים ולהשתדל ללמוד מהם כדי להצליח להבא.

ערסlight

New member
פרק ב'

למרות שמדובר בנושא לעוס קצת, הנה שוב, השאלה החשובה היא לא אם רוצים פרק ב' אלא... למה. רובנו יוצרים במצב של זוגיות, תלות. למשל, גבר שבקלות מרכיב ארון קיר אבל לא מסוגל לתפור כפתור, זה גבר שבתת מודע שלו רוצה ליצור תלות. במקביל יצור מיומניות נחוצות [בישול, פרנסה, גיהוץ וכאלה, אבל גם בונוסים ריגשיים] בכדי ליצור תלות אצל בן זוגו. זו מערכת מצוקתית שנועדה להנציח מצב שגם אם היא בעייתית, עדיין מאיימת פחות מהפחדים של להיות לבד. במערכת כזאת, סף הרגישות הוא מאד גבוה, והזוגיות מהווה ברירת מחדל בהגדרה. אנשים שבאים ממערכת כזאת, חווים פרידה בצורה קשה ויקשו על בני זוגם מלעזוב ככל שהם מעיזים. במקביל, אנשים כאלה ימהרו [ככל שיש באפשרותם], ליצור מערכת זוגית חלופית בכדי למנוע התמודדות אישית עם עצמם. [עוד מאותו הדבר] אנשים שחיים בגפם, בין אם בחרו או שנכפה עליהם, ברגע שלומדים שאפשר לבד, [מצב שלמידה של היתרונות שלו והוכחת יכולת עצמית, תאפשר שחרור מהפחדים] ועדיין יעדיפו חיים בזוג, באים ממקום אחר. הזוגיות צריכה לספק רווח נראה לעין [מה שזה אומר...] ומתוך שלא חייבים. החיים לבד לאורך זמן, והוכחה עצמית שזו אפשרות אמיתית ולא רק מצב של אין ברירה, הם [לדעתי] כורח בהתפתחות האישית שרק אחריו אפשר לבחור. רק חיים זוגיים שאין בהם תלות יכולים לאפשר יתרונות של זוגיות נקיה בלי המחירים הכבדים שאנחנו כבר התרגלנו לשלם כמובן מאליו.

maof

New member
פרק ב'...........

להתחיל פרק ב´ זה מבחינה מסוימת קל הכל נימצא ממש ממול כתוב באותיות מאירות היא גרושה + ???? הוא גרוש + ???? אין כאן מצב לא ידוע (בהנחה שאין שקרים) הדברים ידועים המצב הוא חבילה אחת גדולה.... אין מצב להפריד את האישה מהילדים שלה.... ואיך אומרים זה מה יש......הכל או לא כלום...(כנ"ל לגבר) כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו לפני תחילת הקשר לפני שיפגעו הילדים קטנים או גדולים..... ולראות אם מתאים......החבילה הכוללת הכול...הטוב ואת הפחות טוב אם מתאים להתמודד עם זאטוט עקשן או אם בוגר בגיל הקשה ולא לשכוח זה הקטן גדול יהיה......וגם הוא יהיה בגיל הקשה שניהם רואים את הדברים בצורה ברורה וריאלית לעולם לא על חשבון הילדים שנמצאים ואם שני הצדדים ידעו להראות את הדברים לילדים הקודמים לעזור ולתמוך בקשר עם בן הזוג הדברים יצלחו (גם אם לא ברגע הראשון) מה מחבר בסופו של דבר שני אנשים יחד?? צל של חלומות.... זיכרונות של העבר... ותקוות העתיד... (רמי קלינשטיין) מעוף

ואללה

בדיוק אתמול שוחחנו על זה..אז ככה. ונשאלתי שאלה לגבי זוגיות והתשובה היתה.. לא אני לא רואה עצמי בזוגיות רגילה...כבר לא בנויה לזה. התרגלתי להיות לבד..אוהבת את העולם שלי..הבית שלי..החופש שלי להחליט...ואם בן זוג יבוא..הזוגיות תהייה של נסועים..הפינה שלו והפינה שלי. לא רוצה להכניס לחיי לצמיתות 24X7 גבר...לכולנו שריטות אבל אני רואה עצמי עצמאית כמו עכשיו..לא רוצה שגבר יחליט או שיצפה שאני אשען עליו..זה לעולם לא יקרה. אז יש כל מיני זוגיות וחבר לחיים בצורות שונות ומשונות...וכל אחד צריך למצא את מה שמתאים לו....

t o t a l

New member
תפנים ....

לא כל מי שלא רוצה לעצמו את אותם דברים שאתה כן משתוקק אליהם, הוא שרוט. זוגיות היא לא ערך עליון ורק מי [חלק ממי] שחווה זוגיות [נישואים] מבין את זה. יש אמיתות [מנטרות] שנתפסות כאקסיומות אבל מעולם לא הוכחו. אחת השחוקות ביותר היא: "לא טוב היות האדם לבדו" מי אמר שלא טוב? אולי כן טוב? מי צריך בכלל את השטויות האלו? [כדברי עדי אשכנזי {השווה בהחלט}] ואני אומר [או מרגיש או מתרץ או משלה את עצמי] שרק מי שלא חייב זוגיות ורק מי שלא משתוקק בכל נימי נפשו לפרק ב' ורק מי שחי בשלום עם הלבד שלו, רק הוא יכול באמת להנות מקשר של אהבה וחברות.

noali

New member
וואלה

G a v ® i e L

New member
פרק ב'

פרק ב' אצלי כבר התחיל, התחיל ביום בו התגרשתי והוא מתברר כפרק שונה מפתיע ומרגש הרבה יותר מפרק א'. לא חושב לחלק את חיי לפרקים רק כתנאי לנוכחות זוגית, כאילו זמן הביניים מתבטל... ואגב, אתה יכול להיות רגוע, גם אם התרגלת ל'לבד', מאוד כיף טיבעי וקל להתרגל ל"ביחד". כי זהו המצב הטיבעי, וכמו שכולם יודעים, לבסוף הטבע מנצח... גבריאל, מסדר גבות.

Rinattt

New member
קראתי...

הינהנתי... נכון, גם לדעתי... עכשיו חושבת... 4 וחצי שנים... זה הרבה זמן...

Rinattt

New member
זה=זו אוףףףף האדים מהג'קוזי

עדיין משפיעים
ותיקנתי לפני שזואי תגיע...

miriel2

New member
בפרק ב' קיים בהחלט, אם רוצים אותו

אתה צריך לרצות לחיות בתוך זוגיות וכמובן לדעת שיש הקרבה מסויימת. השאלה האמיתית היא מה טוב יותר בשבילך הלבד או הביחד. כמובן שאתה צריך ללמוד מטעויות העבר ולא לחזור עליהין ולרצות להיות מאושר. אני לא חושבת שיש אדם שאוהב להיות לבד ויש מצבים שהלבד הוא ממש מורגש. בהצלחה

יערית

New member
שרוטים

כן כמעט כולם ,אז מה היתה השאלה?
הרי מה לשריטות ולזוגיות?יש שחיים איתם בשלווה ובקבלה ביחד וגם לחוד. ביטחון מתחיל קודם כל בך,בי ובכל אחד מאיתנו,אם אנחנו לא מספיק בטוחים,כך גם הצעדים שלנו..ולזה יש המשך ארוך עוד יותר,אבל אין לי זמן,צריכה לקרר את הקפה שלי.

פשוט כבר לא מתפשרים

טוב - נישארים, לא טוב - הולכים. נישואי פרק ב' הן לא יהיו ההוכחה שטוב לנו יותר.

g a l i l e e

New member
אתה צודק רון זה לא פשוט

אפילו מורכב.... שני אנשים מאוכזבים מעט מאי הצלחתם שוב מחפשים ומוצאים ומנסים רק שעכשיו אנחנו מפוכחים!!! מנוסים, לעיתים פצועים ושותתי דם כל מה שצריך זה הרבה אהבה ורצון... אבל לא מחייב המציאות. לרבים דווקא החופש מתאים יותר דווקא הלבד- ואין בזה רע ואין בזה לא פסול ובטח שלא שריטה... רק רצון להיות חופשי גם אם זה לבד.... מאחלת לך שתהיה מאושר בכל דרך שתבחר וזוגיות היא רק אפשרות אחת.

בן הקשת

New member
פרק ב' פרק ג' פרק ז'.... אופס ../images/Emo2.gif

אנשים מחפשים תמיד לשים הכל במסגרות, בקופסאות, בהגדרות... שחור, לבן, גבוה, נמוך, נשוי, גרוש, פרק א', פרק ב'... מעצם ההגדרות הם כבר מראש מכניסים את עצמם לסטרס. יצליח? לא יצליח? אני בנוי לזה? אני מתאים לזה? מה חשוב איך אתה קורא למה שקורה? אם אתה רוצה זוגיות טובה ישנם מעט מאד תנאים, אבל הרבה מחוייבות לכל אחד מהם. - אתה באמת צריך לרצות. - אתה צריך להכיר את עצמך לעומק ולאהוב את עצמך (לא את האגו שלך) - אתה צריך להרשות לדברים לקרות לך, ולהרשות את האהבה. - אתה צריך להכיר במי שאיתך כשווה ערך באופן המוחלט ביותר. כל השאר הם רק קישוטים. עכשיו עשה חשבון נפש עם עצמך. אם אתה בנוי לזה, זה יגיע לבד, ללא מאמץ, ללא הרבה חיפוש, ואם אתה עדיין לא בשל - יש לך עבודה לעשות, אבל רק אם התנאי הראשון באמת מתקיים, ואתה באמת באמת רוצה.

maof

New member
וואלה צודק........./images/Emo13.gif

הכל עינין של זמן מוכנות ונכונות..... בזמן הנכון....... במקום הנכון....... עם האדם הנכון...... הרי לכל אחד מאיתנו יש ת'שריטה שלו
השאלה שנישארה....האם השריטה שלה מתאימה לשריטה שלי
מעוף

למעלה