פרק ב' בחיי ה-X

עוף כנף

New member
פרק ב' בחיי ה-X

ה-X נמצא זמן מה בקשר שבסיסו התחיל בימי נשואינו. בינתיים התגרשנו, אחרינו גם היא התגרשה, and they live happily ever after. אלא שיש עוד כמה גורמים במשוואה הפשוטה הזאת, שלא נלקחו בחשבון. הילדים. הילדים שלנו. הילדים שלה. הילדים שלנו מתראים עם האבא פעם-פעמיים בשבוע ואחת לשבועיים- סופשבוע. גם כשהם באים לביתו, תשומת ליבו של האב נתונה לילדיה, הצעירים יותר. רק בשבועות האחרונים הבן שלי התחיל לדבר על דברים שמטרידים אותו שם- אצל האבא, היכן שהכל נעשה בסודי סודות ("אל תספרו לאמא" - מוכר למישהו?). השבוע הגיעו אליו והופתעו לראות ארגזי צעצועים ובגדים, חדר בבית שמתחיל להתרוקן ולהתמלא בדברי הילדים שלה, הערכות למעבר קבע. הבן שלנו (16.5) נדהם. הצעירה יותר עזרה לפרק דברים. איש לא הכין אותם לזה. "גם ככה הוא לא מתייחס אלינו. הוא כל הזמן עסוק בלפנק את הילדים שלה". והוא, הבן, דואג שהם יפגעו. והוא דואג שהאבא ייפגע ממנה. והוא חושש ש"היא" לא תרשה להם לבוא יותר לביתו של האב. הוא כועס כל כך שלא שתפו אותו. ופתאום הוא בא והתחיל "לשפוך" הכל. וכל כך כואב לי עליו. הסברתי לו שהאב תמיד ישאר האבא שלו ושל הבת. שהוא אוהב אותם ואיש לא ימנע ממנו לראותם. שהוא מנסה לבנות לו חיי משפחה חדשים. בקשתי שינסה ליזום איתו שיחה ויסביר לו מה הוא מרגיש (הוא ניסה, וה-X התחיל להעליב אותו), שיספר לו על הפחדים והחששות. ואני, ה-X של ה-X צריכה להסביר לבן שלנו על אופן החשיבה של האב... כי מי שהיה צריך - לא טרח לעשות כך. לדעתי, ה-X היה צריך קודם כל לשבת ולשוחח עם הילדים. לשתף אותם בהחלטה שתשפיע על חייהם איתו. לתת להם לפרוק. לא להציב כעובדה מוגמרת. ובימים כאלה, מתחשק לי לטלטל אותו ולומר לו: תראה איך אתה פוגע בילדים שלך!! מאיפה האטימות הזאת? ומרגישה כל כך חסרת אונים מול הפגיעה הזאת בהם.

יהודה א

New member
עוףףףףףףף../images/Emo24.gif

כל כך מוכר אבל כ"כ אומנם מהצד השני גם ה X שלי לא מתחשבת בילדים מה שאוכל להגיד לך אל תסיטי את הילדים נגד ה X אלא הראי להם שהם החשובים ביותר בחייך זה בכל אופן מה שאני עושה הילדים יודעים טוב מאוד איך להחזיר למי שפוגע בהם

אני ענת

New member
כואב לקרוא אותך - עוף כנף

צר לי שילדיך נקלעו לסיטואציה כל כך לא נכונה. מסכימה איתך שה X היה צריך לשתף אותם לפני השינוי. אני חושבת שנהגת בחכמה רבה, ששוחחת עם הבן והסברת לו. גם אני נוהגת כך כשהילדים שלי מעלים טענות לגבי התנהגות של אביהם או של אשתו. אני, אחרי שמסבירה להם, מתקשרת אל ה X שלי ומשתפת אותו בתחושות של הילדים ומבקשת שישוחח איתם על הנושא.

michaly43

New member
מה חשבנו? ביירדי בנ'ץ?

עשית נכון ששוחת עם הבן שלך, שהוציא את מה שכואב לו... חשוב שיהיה לו מקום, תמד תמיד לדבר... ה
שלך יפסיד את הילד, אם לא ידע לתמרן בחוכמה בין 2 המשפחות... ואת? את אל תכסי את התחת שלו או לנסות אפילו להסביר את קו המחשבה שלו... זו עבודה שלו...את לא עושה פה טובה לאף אחד... לדעתי כשאת מנסה להגן עליו בדברייך (כי הרי הגרוש שינה כיוון) את בעצם פוגעת בהזדמנות וביכולת שלו (של ה
-להסביר לילד את עצמו) את עושה נכון שנותנת לבן את האוזן קשבת ומקום להוציא את התיסכול והכאב, מי שמפסיד ויפסיד זה הוא....

קראתי ובאמת כואב ועצוב

לראות איך ילדים בכל התמונה הזו. ואת מצידך עושה הכל. זו באמת בעיה שאין עליה ממש תשובה. את את שלך תעשי כמו שאני רואה ומבינה שאת עושה הכי טוב שאפשר קשה מאוד ולא נעים עם הקשיים האלה אני בסיטואציה הזו לא הייתי ואם הייתי - אין לי ספק שגם אני הייתי רוצה לזעוק שיראה מה קורה עם הילדים שלו ולא רק לנער. ממקרה מקורב אלי - אני מכירה מקרה כזה, הילדים כבר בני 18,16 כועסים אבל ממשיכים ללכת לאבא - וחבל שכך.

בזמנים שכאלה

ויש הרבה מהם כשהאבא של הילדים שלי נוהג בחוסר רגישות כלפיהם, אני פשוט משתדלת להרגע דבר ראשון שהרי זו אחת הסיבות שאיננו יחד יותר.. אחר כך , עם כל הכאב תזכרי עוף שאת לא יכולה לעשות הרבה , זו ההתנהגות שלו, כך הוא מתנהל בחייו ואין ברירה זה האבא של הילדים שלך אם תרצי או לא תרצי. את יכולה רק להיות שם עבורם, ללטף ולחבק , להסביר מה את חושבת לא יותר אבל האמיני לי שזה הרבה. ילדייך ילמדו להתמודד גם עם זה כמו עם עוד הרבה דברים לא נעימים בחיים. עצוב אבל מציאותי. ועבורך יש לי
גדול

*יערית

New member
אז אולי.....

בכל זאת תטלטלי אותו?תאמרי לו מהי הנקודה שגורמת לילדים להפגע ממנו?לפעמים ישנם אנשים שלא מודעים למעשים שלהם במיוחד אנחנו הבוגרים..אז אם את יודעת והם פתוחים לספר לך אולי תשתפי אותו בהרגשה שלהם ואם זה לא יעזור והוא ימשיך להיות אטום אל מול הרגשתם... הם יעשו את החושבים שלהם לבד...ויחליטו שלא נעים לבלות את הזמן במחיצת אבא יותר...ואולי מכאן תבוא התבונה והישועה! {יערית אף פעם לא שומרת בבטן רגשות שלה ושל ילדיה!מטלטלת חופשי
}

michaly43

New member
המוח שלו ישפך-רק מהעצבים....

כבר מדמיינת חחחחחחחחחחחחחחחחחחח אחר כך, יהיה כזה טמבל, שלא ידע בכלל מאיפה בא לו, המכה....

r e d head

New member
עופ...

הילדים זאת הנקודה הכי כואבת בגרושים. הם תמיד באמצע. יכול להיות שה X שלך עסוק מידי בעצמו יכול להיות שה X שלך לא יודע אך להתמודד עם הילדים שלו וחושב שעובדה מוגמרת היא פיתרון, והוא טועה. אני מציעה לך לדבר איתו, לספר לו בדיוק מה הילדים אמרו לך . מצד שני לאפשר לילדים לשחרר את הרגשות שלהם....להרגיש בנוח לספר לך הכל, כי זה לא בריא שהם ישמרו בבטן. אני יכולה להגיד שאצלינו זה הצליח.

נורית30

New member
אין לי

כל כך עצות לתת. כי בסיפור שלי, הבנות שלי יחסית קטנות ועברו כמעט מיד למצב של מגורים עם החדשה והילדים שלה. בכל אופן לא יכולתי יותר לשבת בשקט בצד. הייתי חייבת לתת לך
לחיזוק.

עוף כנף

New member
איך מכינים ילדים למגורים משותפים?

אז, קודם כל, תודה לכולכם! ושאלה למי שבפרק ב', במגורים משותפים, או מי ששוקל: האם הכנתם את הילדים לשינוי? האם הם הסתייגו ? אם כן, איך הגבתם? עד כמה ההתנגדות של הילדים השפיעה עליכם, אם בכלל?

*יערית

New member
שאלו אותנו אתמול

בפגישה אינטימית יותר חברה מהפורום השני איך חשבו על לגור יחד?איך שוחחנו על כך..... ואמרנו פה אחד.....זה היה טבעי בלי שיחה מיוחדת עם הזמן תיק קטן הפך לתיק גדול יותר...ואז המעבר הגדול יותר לדירה ששנינו רצינו גדולה יותר.... כך היה עם הילדים..הם שאלו כאשר ראו אותו ונקשרו אליו יותר האם הוא יגור איתנו....ואז הבינו שכן
לא היתה התנגדות וזה באמת אולי תלוי בגילם של הילדים....הילדים שלי מתחברים עם כל דבר כמעט{טוב חוץ מהביבי סיטר שלהם}הם אוהבים אנשים הם מאוד פתוחים לקבל אנשים בביתנו...ועם היו טענות זה בא דווקא אחרי זמן רב וזה לדעתי לבחון את מקומם בחיי והאם זה בא אחד על חשבון השני{הילד שלי חכמולוג בשאלותיו} גם האקס שלי לאחרונה חי עם מישהי וישנם מפגשים משותפים עם כולם אני כבר מכינה את הילדים למגורים של אבא עם החברה החדשה והם...רואים הכל בעיניים טבעיות....כרגע אולי שוב בגלל גילם הכל נראה להם תמים מידיי ונעים מידיי

*יערית

New member
ועוד משהו קטן וחשוב....

השידור שלנו אל מול הילדים כ"כ חשוב וקריטי! ילדים סופגים התנהגות של הורים עם נרצה או לא נרצה בכך.... חששות..חוסר ביטחון..אהבה..פתיחות...וכו'....

מסתבר....

שגם אם יש קשר טוב עם אבי הילדים וגם אם הוא סופר אחראי ותמיד מגיע לפגוש אותם (וכאן אני מדברת מהעולם שלי עוף...) גם אז..האחריות לילדים שלנו, ובעיקר למצבם הרגשי....היא עלינו. זה נכון..שהוא...היה צריך לשבת ולדבר איתם וזה נכון...שהיה צריך לשתף אותם בהחלטה זה נכון...שהוא צריך לשים לב למה שעובר עליהם...ולתת את דעתו לעניין אבל... בשורה התחתונה, הוא עושה מה שהוא רוצה ואיך שהוא רואה את החיים כנראה לא סתם התגרשתם וכנראה שכמה ערוצי תקשורת ביניכם היו חסומים אם הגעתם למדרגות הרבנות אז עכשיו, נותר לקבל אותו כמו שהוא לנסות לעתים להאיר את עיניו בעיקר לגבי ההכנה... אבל אם זה לא הולך לוותר ורק להיות שם בשביל הילדים בדיוק כמו שאת היית לשוחח, ללבן, להבהיר, לתהות, להקשיב להם המווווון ו..עדיין לפרגן לאבא, כמה שאפשר לא מסכימה עם המתלהמים, שמשאירים את הכל עליו,...נו...את יודעת...בעיה שלו.... בשורה התחתונה, מה שמעניין אותנו לדעתי, זה הילדים, והקשר שלהם עם האבא והמטרה שלנו, היא לדאוג שאכן כך זה יהיה... חוץ מזה עוף.. האם יתכן שגם אם היה משוחח איתם, ומכין אותם מראש...היו מתמרמרים וחשים מקופחים? זה לא פשוט השלב הזה, לא לך ולא להם בניית פרק ב' אצלו ולא משנה איך היה מבצע את ההכנה, גם אם היה האדם המכיל והקשוב ביותר,,,עדיין זה היה קשה מבטיחה לך אז בינתיים אישה נפלאה אני קולטת שאת חשה את ילדייך, וקשובה להם ובדרך אגב, קבלי חיבוק עבור עצמך חיבוק גדול של אהבה כן...את עוברת עוד שלב... זה לא פשוט זה גם כואב מעלה מחשבות זכרונות אולי מעורר שדים רדומים אבל...זה עובר... מבטיחה (וזה גם מהחיים שלי...)

ophra

New member
טלטלה לא תמיד עוזרת... ../images/Emo4.gif

למרות שאני לגמרי מבינה את הצורך לקחת אותו לתפוס אותו בכתפיים ולנער ולנער ולנער עד שהשטויות יצאו לגמרי מהראש...
הבעיה עם גישה כזו שהיא יוצרת אנטגוניזם בצד השני אם נמשיך עם הדימוי הפיזי - הצד השני מכווץ את כל השרירים ולא נותן שיטלטלו אותו באמת שיחה יותר "פוזיטיבית" עשויה כן לעזור לפעמים.... עשיתי כמה כאלה היה קשה ומעיק אבל הופתעתי לגלות שדברים כן השתנו גם אם במנות קטנות - זה עדיין משהו.... התחלתי בחיזוקים ("אני יודעת שאתה אבא טוב ואוהב" "אני יודעת שאכפת לך וחשוב לך" "אני יודעת שהם אוהבים אותך ושמחים לבוא אליך") ואז בא ה"אבל".... ככה וככה קרה, כך וכך אמר לי הילד וכך הוא מרגיש ואז: "מה אתה חושב על זה? איך אתה חושב שכדאי לפתור את זה?" ורק אחר כך, להגיד את דעתך שוב, בעדינות ובגישה חיובית ככל האפשר. מנסיון, זו הדרך היחידה שעובדת שמאפשרת פתיחות בצד השני, הקשבה אמיתית ואולי אפילו שינוי. חוץ מזה - מצטרפת בחום לדבריה של חופשיה היקרה: אף על פי כן ולמרות הכל האחריות האמיתית על הילדים וזה כולל אחריות על מצבם הנפשי היא עלינו! אין לנו שותף בעניין הזה אלא רק גורם נוסף שאין ברירה, וחייבים לפעמים להתייחס לקיומו. זה קשה ואפילו מעצבן בטירוף לפעמים אבל יש לזה גם יתרונות, לא?
עפ
(חדורית גמכן)

עוף כנף

New member
טובת הילדים

ושוב, תודה על התגובות! טובת הילדים בהחלט קודמת לכל, והיא שמנחה אותי גם בתקשורת עם ה- X. בעקבות השיחה עם הבן, דברתי עם גרושי. לא העלתי בפניו את דברי הבן, כדי למנוע משוב של כעס כלפי הילד. אמרתי שהילד בתקופה קשה, שהקשרים האישיים שלנו משפיעים על הילדים. בקשתי שאם יש שנויים בסטטוס בקשרים האשיים, שישתף את הילדים בקשתי שישוחח איתם יותר. ועכשיו, מקווה לשינוי.. כמובן עם יד על הדופק.

למעלה