פרק ב´: של הדשא..

כלואה

New member
פרק ב´: של הדשא..

סיפרתם על הצד שלכם לגבי הדשא של השכן. מהצד של נשואים. מה הייתם אומרים לחברה רווקה שרוצה להכנס לתוך מערכת יחסים כזאת? דגש:חברהרווקה.

כלואה

New member
מחויבות.

היא לא רוצה מחויבות. קשר ללא הסברים לגבי כל מה שהיא עושה במהלך היום. מישהו שבא, נותן מעצמו את הקצפת והולך לבית שלו. לא אהבה חונקת.

האלי

New member
מספרים על חווג´ה נאסר א דין

שיום אחד נכנס למטבח של מסעדה אחת. הוציא פרוסת לחם ושם אותה מעל לסיר הבשר שתספוג את אדי התבשיל. אחרי שאכל לתאבון וביקש לצאת דרש ממנו בעל המסעדה שישלם. אמר לו נאסר א דין, לא נתת לי דבר ולא אשלם דבר. גרר אותו בעל המסעדה אל השופט. אמר לו השופט לנאסר א דין תן לי את כל כספך! הפך נאסר א דין את כיסיו והוציא כמה מעות. לקח אותן השופט ואמר לבעל המסעדה: קרב הנה. וכשהתקרב בעל המסעדה צלצל השופט במטבעות באוזניו. הנה, אמר השופט, הוא הריח את תבשיליך, אתה שמעת את צליל מעותיו ואיש אינו חייב דבר עוד לרעהו. אז אם מספיקים לה ריחות התבשיל וצליל המעות... מה כבר יכול להיות רע? (אם את לא יודעת, תשאלי אותי...
) שלך, האלי.

כלואה

New member
העניין הוא

שהיא מהבחורות שהחלום שלהן הוא חתונה. היא אולי לא רוצה מחויבות כרגע כמו שהיא טוענת, אני גם לא בטוחה שהיא כנה עם עצמה. אז זה יכול להיות רע. היא לא בחורה פשוטה, היא קצת אובססיבית. אני לא בטוחה שהיא שבעתיד הלא ממש רחוק היא לא תרצה יותר ממה שיש לה. היא טוענת שנמאס לה להיות לבד ושהיא מצאה את האדם שעושה לה טוב, לפי הסיפורים שלה, כך זה נשמע. אך אני אולי מריחה את ריח תבשילי המסעדה עד אלי ולא נראה לי שהיא תרצה את האי מחויבות, שנמצאת כרגע לטווח הרחוק- ומה אז? לא רוצה להתחיל לחשוב.. חייבת לציין שנהנית לקרא את התגובות שלך.תודה.

גלית34

New member
גם לי היתה חברה כזו ../images/Emo20.gif

שהחלום שלה היה להיות כלה בלבן. אבל היתה בקשר עם נשוי... והסברתי לה אלף פעם שעד שהיא לא תפיל את החומות שבנתה סביב ליבה,לא יהיה מקום לבן זוג אמיתי אצלה. זה נוח, זה אחלה תרוץ למי שמפחדת ממחויבות ולא מוכנה להודות בזה,ביוחד בפני עצמה.

אלי.מ

New member
אז מה הבעיה

יש הרבה דשאים כאלה ירוקים יותר וירוקים פחות, וכולם ישמחו להיות הדשא שלה מצע לגופה היגע.

כלואה

New member
../images/Emo13.gif

אומנם גרמת לי לחייך, אבל ציפיתי לתגובה יותר מושקעת. נסה שוב. קצת בהירות לגבי השאלה. ישבנו שלוש חברות לשיחת בנות, מסוג השיחות שמדברים בהם על כל הסודות הכמוסים ביותר. אחת החברות סיפרה שהיא בקשר עם גבר נשוי. אני שתקתי רוב השיחה, לא היה לי הרבה מה לאמר, לעומת זאת החברה השניה מאוד עודדה אותה וטענה שהיא חושבת שמערכת יחסים עם גבר נשוי יכולה להיות מרתקת, סוחפת וטובה עבורה בתקופה הזאת. אני מצאתי את עצמי מהמהמת(אמממ, אהממ, ממ ממ וכאלו) רוב השיחה.

את אולי לא צריכה לעודד...

אבל בתור חברה, רצוי שתבדקי איתה אם היא אכן מודעת לכל המשמעויות של קשר כזה. אי אפשר רק להנות מהדברים הטובים בקשר כזה, מתמודדים גם עם המגבלות שלו, שעל פניו נראים פשוטים, אך בחורה צעירה, שטרם חוותה נשואין וזוגיות במלוא משמעותה, לא מודעת באמת לדברים ומדרך הטבע, יתכן ויבוא רגע שבו היא תרצה יותר, והוא לא יוכל לספק את הצרכים שלה. זה רגע שמביא איתו מפץ גדול. אני אישית חושבת שבחורה רווקה, לא צריכה להכנס למערכת יחסים עם גבר נשוי. היא יכולה, כיום, להיות בקשר עם מישהו פנוי שגם לו לא מתאים קשר מחייב, ויש כאלה רבים. אני כותבת את הדברים כאחת שמנהלת רומן עם גבר נשוי, אך אני הגעתי לזה ממקום אחר לחלוטין.

כלואה

New member
אני חושבת כמוך

לגבי זה שהיא לא צריכה את הקשר הזה. נראה לי שזו תקופה שנמאס לה. החשש שלי זה שהיא תתאהב ואז יהיה לה מאוד קשה לצאת ממערכת יחסים כזאת. לגבי רווקים, אני יכולה להסכים איתה שהם פחות עמוקים, פחות מרתקים. לא יודעת..פשוט מוצאת את עצמי מסכימה איתה. יקשה עליה למצוא מישהו רווק שיתאים לה, הם לא יודעים להעניק.(מבלי להכליל).

תגידי לדיאבולו שלנו...

שרווקים הם פחות מרתקים ופחות עמוקים... נראה מה יהיה לו להגיד על זה.

תשובה מושקעת

אין לי נוסחא לפיה "צריך" לנהוג בענינים שברגש. קראתי את התגובות לשאלתך עד כאן והן משקפות הבטים ופנים שונות של יחסים כאלו. אני מטיל ספק בהכללה לגבי נשוי שיודע להעניק ורוק שלא יודע. תלוי בגיל, בבשלות האישית וביושר של האדם עם עצמו. אבל אם חברתך מצאה איש שמעניק לה וטוב לה איתו כעת והיא יכולה לבנות בו את היכולת שלה להעניק ולקבל, הקשר כנראה טוב עבורה כעת. אבל כמו כל דבר בחיים, גם כאן אין ארוחות חינם. רווקה, שתרצה להקים משפחה ביום מן הימים, תמצא את עצמה במאבקים רגשיים עזים עם עצמה ועם אהובה או מעורבת כצלע שלילשית במאבקיו עם אשתו הנוכחית. מכל מקום, יתכן תמיד שאם היא תתפתח ותגדל בקשר זה הוא יגיע אל קיצו והיא תוכל לבנות קשר אחר באופן בריא מזה שהיא מסוגלת לו היום. לכן, אילו הייתי אביה שרוצה להגן עליה ממשבר רגשי, הייתי מיעץ לה להמנע מהקשר. לעומת זאת כידידה הייתי מציע לך להקשיב לה ולעודד אותה להבין מה חסר לה היום ומה היא מפיקה מהקשר הזה כעת (אפשרות נוספת שאני חושב עליה היא חוסר ביטחון ופחד שלה עצמה ממחויבות להתמסד, שבקשר זה היא לא נדרשת לה). היי שם בשבילה לתמיכה כעת ובכל עת, לאן שלא תגיע עם עצמה.

אטיוד5

Active member
אני נשוי

כל העסק נשמע נפלא. היא מממלאת לו חוסר. היא ממלאת לעצמה חוסר. והוא אותו דבר. ולא נשכח שהוא מצא פרגית עסיסית. איזה כף. מהצד שלה הכל נראה נפלא, והשאלה כמובן עד מתי. מה שקצת קשה לי להבין זה את הבחור. הוא יודע שהוא מונע ממנה בעצם צ´אנסים לקשר משמעותי. נכון שכרגע היא לא רוצה, ולא בנויה לזה ממש עכשיו. אבל בכל זאת - נניח שהיא תיתקל מחר במיכסה האידיאלי. מה אז? שאלה נוספת - מה עיניין המחוייבות הזאת? הרי אם היתה ביחסים עם רווק שרוצה להשאר כזה בינתיים, גם אין מחויבות. בקיצור, אני בעד נשוי עם נשואה, רווק עם רווקה, גרוש עם גרושה. כמו אצל נוח בתיבה.
כבר שאלו, אז לא מבקש את הטלפון שלה. חחחחחחחחח

למעלה