פרק א~ פרק ב ושאלה

פרק א~ פרק ב ושאלה

"בחירת בן הזוג נעשית באופן לא מודע מתוך פנטזיה ילדותית למילוי וסיפוק צרכים ולריפוי כאבי העבר מהילדות. לפיכך, בחירת בן הזוג בנישואין הראשונים וגם בפרק ב` הינה בעיקרה לא מודעת ונובעת כתוצאה מתהליך פיסיולוגי של משיכה והתאהבות שמתרחש בגוף." ה א מ נ ם ???! מי עוד חושב כך? הכל פסיולוגי???!!!?פנטזיה? ריפויי כאבים??!!!??? לי לא מסתדר...

קראתי פעם ושמעתי לא פעם

שבחירת בן הזוג שלנו נעשית מתוך רצון לדמות אותו לדמות חשובה בחיינו, כמו אבא או אמא. ואז אנחנו מחפשים בני זוג שיש בהם את מה שהיה באב או באם. כמובן שזה התת מודע שלנו שגורם לנו לחפש ולהשלים את החסר, ואחר כך ברוב המקרים אנחנו משלמים את המחיר, כי לעולם דמות של אב או אם יכולים להשלים אצלנו את בן הזוג.

שמעתי על כך גמני

אז אני ילדה של אבא !והיחסים עם אמא "משוגעים" למדי... זה אולי יניח את דעתי אם אקטלג את זה כך: הנישואים הראשונים דמו ליחסים המשוגעים(אמא)
הזוגיות השניה ~דומה לאבא?!

אני הגעתי למסקנה

אחרי שבחשתי ובחשתי בזוגיות שהיתה לי והבנתי שיש מן האמת במחקרים האלה. שאף אחד לא ידמה או יכול להשלים את אבי ז"ל, למרות שעדיין יש משהו שאני כן מעדיפה שיהיה בבן זוג שלי ושמזכיר את אבא שלי (אבל את זה משאירה לעצמי

d a n i e l s 5

New member
לא ממש מבינה....

אבל חושבת שבחירת בן זוג מגיעה מהצורך שלנו להיות בשניים , מהצורך שלנו להתחלק עם עוד אחד ב"מטלות החיים". הצורך הזה מורכב מהרבה חלקים שחלק מהם הוא גם הצורך הפיזי. אבל הוא לא רק....שהרי אנחנו בחיינו פוגשים הרבה אנשים שיש לנו משיכה פיזית אליהם ותו לא.....אנחנו יודעים שהזוגיות לא יכולה להתבסס רק על המשיכה הזאת. מכלול שלם ובעיקר צורך. ושוב לא מבינה בזוגיות, לכן רק מניחה , חושבת, מנסה להבין.

למה להתעסק מהיכן זה בא...

טוב לך - את נישארת לא טוב - את ממשיכה הלאה לא ברורה לי כל טחינת נושא אהבה הזו... הרי ברור שכל אחד חושב ומרגיש אחרת... אוהב ונמשך לדברים שונים... אצל כל אחד הדרישות והסיפוקים שונים וכבר למדנו שאין מתכון מדוייק לחיים בכלל ובטח לא לזוגיות ואהבה. בהצלחה

תשובתך(הפעם) נמהרת למדי בעיניי

מסבירה שלא קראת בשימת לב ולו בכדי לראות את הגרשיים ,שכן הובא לכאן ציטוט עי מנהלת מכון לטיפול בזוגיות אישה מיוחדת בפני עצמה...ומרצה נהדרת. טחינה אני אוהבת בעיקר בפלפל שלי, והשאלה היא לאוו דווקא דרישות וסיפוקים אלא האם הבחירות נעשות "מהגוף" מהחשקים וכיו"ב. רק אהבה.
מ ק

הגבתי לשאלות שנשאלו על הציטוט

וזו דעתי. שורה תחתונה - רובנו מתחתנים... חלקנו מתרגשים... חווים אהבות, אכזבות... אושר, חיוך... לצד כאב, געגוע... הרי אין מתכון - אין לך שטנצ' של מה טוב או לא... לכל אחד/ת זה אחרת. לפעמים ישמה לי שמרוב התעסקות תיאורטית באהבה - אנו שוכחים את הביצוע. וכבר נכתב לא אחת... שרוב האכזבות שלנו בזוגיות נובעות מכך שהן לא תואמות לפנטזיה שלנו... אז?

למעלה