פרקינסון

שחר מיה

New member
פרקינסון

העמותה לחולי פרקינסון מציינת בקמפיין פרסומי את חודש אפריל כחודש המודעות למחלה בה חולים 20000 איש בישראל.
בשלטי החוצות כמו גם באינטרנט נראים כתבי יד שונים של חולים במחלה. הקמפיין מראה עד כמה חזקה ההכרה הציבורית בגרפולוגיה כמשקפת בעיות בריאות ובמקרה זה את המחלה העצבית.

ההכרה בגרפולוגיה .

נכון שהקמפיין עמוס בכתבי יד של חולי פרקינסון אבל לא מפאת ההכרה הציבורית בגרפולוגיה .
פשוט כתב ידם של חולי פרקינסון מראה בצורה ברורה את עיוות המחלה ללא שום קישור לגרפולוגיה מפאת הקמפיין .
הכרה ציבורית חזקה בגרפולוגיה כמשקפת בעיות בריאות ?
עדין לא נתקלתי בבית חולים שמחזיק גרפולוג במקום רנטגן , או גרפולוג במקום mri .

שחר מיה

New member
הכרה

הקמפיין לא בא לפרסם גרפולוגיה אבל כפי שאמרת,הוא מראה שכתב היד זועק את המחלה. אי אפשר לנתק מחשבה על גרפולוגיה משרואים כתב יד. קרובים וחברים של חולים, כמו גם גרפולוגים יכולים לשים לב לבעיות נוירולוגיות עוד לפני שמישהו יגיע לבדיקה ויקבל חותמת רפואית. אני חושבת שהשימוש שעשיתי במונח הכרה ציבורית בגרפולוגיה לא נכון. יתכן שההגדרה היותר מדויקת היא הכרה מוסכמת שאינה גלויה. כי אז כמובן אם היו אומרים משהו על גרפולוגיה בבירור היה מתחיל הויכוח האם זה מדע? לא, כן.. בלה בלה בלה. אבל תמונה של כתב יד אחד שווה יותר מהרבה ויכוחים וספרים מרדימים.
על גרפולוג במקום רנטגן לא שמעתי... רק על רב כזה בדרום הארץ

לא חושב שזאת המטרה .

הקמפיין אכן משתמש בכתבי יד של חולי פרקינסון כדי להעביר מסר על המחלה לא על הגרפולוגיה .
הכתב המעוות והשבור מעביר היטב את המסר לגבי המחלה , אולם מכאן ועד מחשבה על גרפולוגיה המרחק רב .
נכון שגרפולוגים יעשו אוטומטית את הקישור המתבקש אבל לא הקהל הרחב .
יכולים לשיים לב לבעיות נירולוגיות עוד לפני שמישהו יגיע לבדיקה ויקבל חותמת רפואית ?
במקרה הספציפי של הכתב הנוכחי אבוי אם נצטרך כתב כדי לראות שהאדם סובל מפרקינסון .
במידה והכתב הספציפי לא היה משוייך לקמפיין של חולי פרקינסון ,האם ניתן היה לשייך אותו ספציפית ככתב של חולה פרקינסון או ההתיחסות היתה
לכתב המצביע בברור על לקות מסוימת אבל לא בהכרח פרקינסון .

שחר מיה

New member
כלי אבחוני

אנחנו יודעים שגרפולוגיה היא כלי אבחוני, שלא בא להוות תחליף לרפואה, או לאבחון רפואי מדוייק יותר,אלא כלי שיכול לשמש כתמרור אזהרה כאשר ישנה התפתחות של מחלה כרונית.
קרובים וחברים, שאינם גרפולוגים, סיפרו לי כיצד ראו כתב יד של אדם קרוב ויכלו להגיד שמשהו לא תקין או שיש מחלה גם כאשר עוד לא קיבלו את הדיאגנוזה הרפואית. כמו שגננת או מורה יכולות לחוש בדרגת ההתפתחות המוטורית של ילד מהצורה שבה הוא כותב או אוחז בעט.
אני חושבת שכן יש קשר אסוציאטיבי בין הגרפולוגיה לקמפיין, או לפחות בהיבט של שידור פקודות מהמוח ליד הכותבת, שעל כך התורה מבוססת. אבל אתה חולק עלי וזה בסדר גמור. אולי זו רק דעה שלי.

תמרור אזהרה ?

מסכים עימך לחלוטין שהגרפולוגיה יכולה לשמש כתמרור אזהרה ,אולם בהתפתחות מחלה היא רחוקה מלהיות מזור .
מה שווה לראות בעיה כאשר לא יודעים מהי הבעיה .
לא חושב שזה חוכמה לראות אדם קטוע רגל ולהגיד לו שרואים את הקטיעה דרך הכתב .
משהו לא תקין היא הכללה רחבה למדי ,משהו לא תקין היא כמו ירית צרור בתת מקלע מספר כדורים תמיד יפגעו .
הכתב של חולה הפרקינסון הוא ההוכחה לכך ,נגיד שלא ידענו שמדובר בכתב של חולה פרקינסון האם יכלנו להגיד בביטחה שהכותב סובל
מפרקינסון ?
מובן שהינו רואים שהכתב לא תקין והכותב סובל מבעיה כלשהי ,אבל לא בהכרח פרקינסון ,גם בעיות נפשיות קשות יכולות להראות כך ,גם דיסגראפיה
חמורה ,גם חולים שעברו טיפולי כימותרפיה קשים והרשימה עוד ארוכה .
מסכים לחלוטין שניתן לראות בעיה ,אבל מה שווה שאני לא יכול להצביע בברור על מקור הבעיה .

שחר מיה

New member
ספקולציות

כפי שאתה רואה סממן מסוים אחד בכתב והוא יכול להעיד על כמה דברים כך גם בעיות רפואיות שצצות. למשל תראה כתב גדול זה יכול להיות מישהו שיש לו בעיית ראייה, או פטפטן או אחד דרמטי. בגלל זה מסתכלים על כמה פרמטרים ומסיקים מסקנות על סמך המיומנות והניסיון. לפעמים נטעה.
הכתב הוא מכלול שלם של גוף ונפש. בעיות רפואיות צצות בעקבות בעיות נפשיות וגם הפוך. למשל דיכאון מגיע לאחר שבץ, להרבה חולים במחלות נפשיות יש בעיות לבביות. אני לא חושבת שניתן להפריד בין הגוף והנפש והם שלובים במערכת סבוכה כמו קורי עכביש.
לעיתים נראה מה המקור של הבעיות אבל לעיתים לא נצליח. בדיוק כמו רופאים. הרפואה מתבססת על ספקולציות. לסבא שלי שנפטר לפני חצי שנה, רופא אחד אמר שיש לו פרקינסון, והאחר אמר אלצהיימר. אז זה לא מבטל את המדע אבל לא תמיד יודעים מה המקור וגם אם יודעים מה המקור, לדוגמא סכרת, לא יכולים לעשות הרבה. הרפואה מחולקת להתמחויות, הרבה מאד טועים באבחנה ושולחים לרופא אוזניים ובכלל צריך רופא שיניים. לכן אבחון דורש מיומנות רבה וכישרון. ראיית על כמו גם ראיית הדקויות. חלק מהגרפולוגים מתמחים בזה על סמך ניסיונם, לתת תרופות הם בטח שלא יכולים, רק המלצות ללכת לבדיקות. אם כגרפולוגים אנחנו לא יודעים איך לאבחן או לעזור למישהו, צריך לפחות להיזהר לא להזיק לו.

חלק מהגרפולוגים מתמחים בזה ???

יש אומנם גרפולוגים הטוענים לכך , גם יותר מחצי ממאושפזי אברבאנל טוענים שהם שפויים אני נוטה יותר להאמין למאושפזי אברבאנל .
מצטער אבל עד היום לא ניתקלתי בשום גרפולוג המאבחן מחלות דרך כתב היד בהצלחה ,יתרה מכך ערכנו פעם ניסוי בפורום בו הועלו מספר כתבי יד
שונים שלכל אחד מכותבהם בעיה רפואית ספציפית שונה ,התוצאה היתה אפס מאופס כל אחד זרק את מסקנותיו שלל אבחנות רפואיות אבל גילוי כלום .
מצטער מיה , אבל להיתלות על חוסר הצלחת הרופאים באיבחונהם כמקור נחמה לטעויותנו זה לא נחמה .
לא יודע מה זה כישרון " ראית על " כהגדרתך , אני יודע שכל עוד עוסקים ומתעסקים בגרפולוגיה נטו ונשארים בתחומי יכולותה התוצאות גבוהות ואמינות
אולם שמיחסים לגרפולוגיה תכונות שמעולם לא היו לה אל יצפו לתוצאות .
גרפולוגיה לא יכולה לאתר מחלות , ואף לא להתריע על שום התפתחות מחלה .
לירות באויר רגישויות ותסמינים שכל אדם סובל מהם זה מגוחך ,לבוא ולומר לאדם שרואים מכתב ידו רגישות באזור הגב זה אכן הישג מרשים
לאור העובדה שכולנו סובלים מכך .

אשמח כמובן לגלות שמה שכתבתי זה מזמן בלל שטויות ואכן יש גרפולוגי על שמאבחנים מחלות ,נערוך את הניסוי שנית ואולי הפעם התוצאות
יהיו שונות .
במידה ואכן יקרה הדבר המופלא ,אני מתחייב אישית מעל הפורום לטוס לשוודיה ובאופן אישי להמליץ על הגרפולוג ,גרפולוגית לקבלת פרס נובל לרפואה .
הגילוי הנ"ל לא נופל בחשיבותו לאנושות מגילוי הפנצילין .
עד אז אשאר סקפטי לחלוטין בהתיחסותי לגרפולוגיה כשיטה לאיבחון מחלות .

שחר מיה

New member
טיסה לשוודיה

סקפטי זה טבעי. חלק מהגרפולוגים חושבים ככה וחלק אחרת. גם לגבי גרפותרפיה חלוקים.
מי שחושב אחרת או כמוך מוזמן להגיב פה.
טיסה לשוודיה זה רעיון טוב, בלי קשר לגרפולוגים או לפניצילין.
שיהיה חג עצמאות שמח והרבה בריאות

חג עצמאות שמח .

בריאות ומנגלים לא הולכים כל כך טוב ביחד .
לגבי שוודיה לוקח המלצתך אטוס לשם בלי קשר לגרפולוגיה .
גרפותרפיה חלוקת הדעים נובעת מיעילותה לא באמינותה כך שההשוואה לא במקומה .

חג עצמאות שמח אושר ובריאות .

מיה שחר בבית חולים איכילוב .

בית חולים איכילוב החליט למכור את מכישר הסי טי שלו ובמקומו להעסיק את מיה שחר .
מיה שחר גרפולוגית בעלת ראית על מסוגלת לאבחן ולגלות כל מחלה ומחלה דרך כתב היד .
גילוי נאות .
את מחלתו של סבה היא לא הצליחה לגלות והוא התפגר !
מאז מקדישה מיה שחר את כל מרצה וזמנה להפוך לרנטגן אנושי .

למעלה