פרקט: ACE/הום-סנטר או חנות ייעודית?

ZeImHaShpits

New member
פרקט: ACE/הום-סנטר או חנות ייעודית?

אני מעוניין לבנות רצפת פרקט אצלי בחדר (כ-13 מ"ר). את ההתקנה אני מתכנן לבצע בעצמי. עשיתי סקר שוק קטן ונראה שב-ACE/הום-סנטר הפרקטים יותר זולים ממקומות אחרים, במיוחד מקומות שמיועדים למכירת רצפות פרקט (לפחות בשלושת החנויות שבדקתי ברחבי ירושלים). זה בעצם מראה על איכותם הירודה? שווה לקנות ב-ACE/הום-סנטר? במילים אחרות... מאיפה יותר כדאי לקנות את הפרקט? מחנות ייעודית או מ-ACE/הום-סנטר? ו... יש לכם אולי חנות שכזו להמליץ עליה? איזושהי רשת אולי? משהו באזור השפלה/דרום? (בדגש על מחירים טובים בהתחשב בזה שההתקנה היא עצמית...) תודה הרבה מראש לכל העונים...

עקרבים1

New member
פרקט

שלום לך ירושלמי אני גם חיפשתי ועדיין מחפש פרקט בירושלים (כלומר מצאתי אבל אין לי תקציב) אומנם באייס הם זולים אבל האכות של המוצר לא גבוה מצאתי בתלפיות חנות יעודית שיותר איכותית והמחירים בסדר במיוחד בעזרים נלווים ויש להם אחלה מגוון .החנות נמצאת מסביב לקניון הדר מצד שמאלו אם אתה מביט מקדימה שלו ,ברגע שאני אתקין אעלה תמונות להשוויץ

עקרבים1

New member
פרקט

לא מבין הכי גדול אבל מימה שאני מבין שיטת החיבור בין הלוחות שונה בין הפשוט ליקר יותר, והחומר עצמו עמיד יותר להתעללות של חומרים שנשפכו עליו ,אני מסייג את דבריי כי חבר שלי קנה את אותו פרקט זול ב35 למטר מאייס והיה לו נזילת מיים חזקה מהמזגן איזה חודש עד שבאתי לסדר לו והפרקט עמד בזה בהצלחה . לפי חשבוני כל ההוצאה על פרקט ל12 מטר הגעתי לאיזה 850 שח אז זה לא בשמיים גם אם יחזיק שנתיים בצורה טובה ועוד שנתיים בצורה פחות טובה אבל כל אחד יעשה את ההחלטות שלו

ku harel

New member
אין הבדל בין פרקט לימינציה

בחנות יעודית לחנות סנטר. גם שיטת הקליק לא משנה הרבה. הדבר החשוב הוא עובי הפרקט 8-10 מ"מ שזה למעשה הHDF (חומר דחוס יותר מMDF) שעליו מודבקת הדוגמא בלימינציה. הפרט השני שיש לבדוק הוא רמת השחיקה וזה נקרא AC3 או רמת שחיקה גבוהה יותר AC4 וזה פונקציה של המיקום של הפרקט בבית. חדר עבודה למשל עם כסא על גלגלים שזז על הלימינציה דורש רמת שחיקה גבוהה יותר מחדר שינה שאין בו כמעט תנועה (התנועה מתבצעת לרוב על המיטה :)) לפני שנתיים עשיתי בחדר ילדים לימינציה AC3 שרכשתי בהום סנטר ואני יכול לאמר שאין איתו בעיות כלל והמחיר היה זול משמעותית מחנויות יעודיות.

3תיתי

New member
קו, רציתי לדעת איך התחזוקה

של הפרקט. מה קורה אם נשפכת כוס מים? ומה עושים אם הבלטות שאמורות להיות מתחת לפרקט אינן מפולסות (כלומר שקעו בשל רטיבות שכבר תוקנה מזמן)

ku harel

New member
נתחיל מלמטה...

הפרקט מונח על מצע של ספוג בעובי 1-2 מ"מ ולא ישירות על הרצפה. גם אצלנו הרצף לא עשה עבודה מי יודע מה ויש הבדלי גבהים בין בלטות אבל זה לא משמעותי ללימינציה ולכן גם מניחים את הספוג. במקום אחד שמתי שתי שכבות ספוג להיות בטוח בגודל הבלטה השקועה אבל לא יודע אם זה מואיל או לא. כוס שנשפכת (היתה לנו על הפרקט תקופה פחות נעימה של גמילה מחיתולים....) מנוגבת מייד ולא קורה כלום (בינתיים...). לתחזוקה שוטפת אנחנו קנינו חומר מיוחד לפרקט וסמרטוט רצפה מיוחד ושוטפים עם הסמרטוט כשהוא לח.

ירוN

New member
פרקט בת"א

אומנם לא בדיוק קולע לשרשור בשל המיקום הג"ג, אבל בחודש האחרון אני בודק ומשווה פרקטים (מחיר/איכות), בינתיים מי שהכי הרשים אותי הוא "שוק הפרקטים" בת"א. יש למישהו ניסיון איתם? תודה

למעלה