פרקט במטבח

ליילה9

New member
פרקט במטבח

אנחנו מדביקים פרקט בסלון. הדילמה היא האם לרצף פרקט גם במטבח?

המטבח פתוח לסלון ויש אי במרכזו. אנחנו משפחה עם שני ילדים בני 14 ו-9 וכלבה. אוהבים לבשל וילדים לא הכי מסודרים...

החשש הוא לא משריטות (זה פחות מפריע לי) אלא מרטיבויות שלא ינוגבו, שטפונות למיניהם וכו'

האם יש למישהו נסיון אישי או מכיר מישהו עם נסיון אישי של פרקט במטבח?

וכמו כן, מה דעתכם על החיבור בין פרקט לטרוורטין במטבח או גרניט פורצלן דומה לאבן או לבטון?

אשמח לשמוע דעות של בעלי ידע ונסיון

מרי פופ

New member
וואו, זו שאלת מליון הדולר...

האם מדובר בפרקט עץ אמיתי או בלמינציה?
יש לי לקוחות רבים שבביתם התקינו למינציות גם במטבח ולא שמעתי תגובות לא מרוצות גם אחרי שנים, אם מקפידים על פרקט באיכות טובה. עם עץ אמיתי לעומת זאת בכלל אין בעיה של רטיבויות, רק של שריטות, כי זה חומר טבעי ורך.
חיברתי בפרוייקט (מעלה תמונה) בין פורצלן דמוי טוורטין לבין למינציה במטבח, יצא חביב מאוד, או לפחות לא צורם ולא פוגם... עץ ואבן (או דמוי עץ ודמוי אבן
) משתלבים יפה מאוד, בעיקר אם יש קו חיתוך הגיוני (יותר מאשר בתמונה שהעליתי ששם לא היה ממש קו, אז המצאנו...).

orlyeran

New member
מטבח מקסים , מרי פופ! נעים וחכם...

ואני מסכימה אתך שזו שאלה קשה...
אבל אני חושבת שדווקא בפרקט אמיתי בעיית הרטיבות יכולה להיות קריטית. הפתרון בכל אופן - לשמור על הפרקט. מי שמוכן לחיות עם זה - יהנה מהיופי והחום של עץ.
הנה שילוב של גרניט פורצלן במטבח עם פרקט עץ (אמיתי) בסלון, שאני עיצבתי..
וגם מטבח עם פרקט אמיתי, שקיים כבר 15 שנה וכולם מבסוטים ממנו, עד היום.

אמרלדה

Active member
לא חושבת שראיתי את המטבח הזה שלך קודם

הייתי זוכרת אותו.
מפעים את לבי. לא פחות.

בניהו2000

New member
מרי פופ, אפשר שאלה על התמונה?

בהמשך לשאלות צבעים במטבח. אני מחפשת פורמייקה בגוון דומה למטבח אצלך (זה עץ? פולימר?).
האם את מכירה אולי גוון דומה בפורמייקה?
זוכרת שאמרת שאת בדרך כלל לא עובדת עם פורמייקה, אבל אולי בכל זאת את מכירה או אולי אחרות

תודה

בוטנלי

New member
מניסיון שלי עם לימינציה

אנחנו עם לימינציה בבית שהתקנו אחרי שיפוץ לפני שנתיים+. כולל מטבח פתוח לסלון וחדר שירות צמוד לו עם מכונת כביסה.
את יכולה לחפש הודעה מפורטת שלי עם הניק הקודם botenli .
כאמור הלימינציה הותקנה אחרי שיפוץ שכלל גם תשתיות אז בכלל לא חשבנו על בעיות... אבל מסתבר שתמיד יכולות להיות. עברנו כמה "אירועי מים" (המסקנה, אגב, היא שאין לנו מזל בעניין הזה) הגדול בהם- שחיקה של חיבור מים בצנרת של ברז המטבח שבאחד הלילות פשוט התפוצץ וגרם להצפה מטורפת.
כמו כן היתה לנו נזילה בחלק האחורי של המקרר בצינורית שהולכת ל'קיוסק' של המקרר- עד ששמנו לב שיש נזילה כל החלק התחתון של המקרר ספח מים.
אם זה לא מספיק היתה לנו תקלה חוזרת פעמיים עם מכונת הכביסה בחדרון הצמוד שפרקה את המים (הרותחים, ברור) לחלל החדר במקום לנקז נורמלי.
מה התוצאות:
הפרקט שלנו הוא לימינציה איכותי מאוד של קרונו עם ארבע פאזות, בהתחלה כל הפאזות 'עלו' (כמו שפיצים) עד לחדרים שיש בהם סף אלומיניום. אבל כנראה בגלל איכות הלימינציה חזר לעצמו ברוב הבית.
במטבח ש'ספג' הכי הרבה- יש קילופי ציפוי די מאסיביים, סדקים על הציפויי. עד עכשיו אני מסתירה את זה עם שטיח PVC אבל כבר חודשים שמדברים על להחליף את כל האזור של המטבח וחדר השירות. וזה כנראה יקרה בשבועות הקרובים. כמו כן רוב הפאנלים באזור הזה נתלשו מהקיר (הדבקנו מחדש אבל כנראה נחליף אותם גם).

בכל מקרה- זה הניסיון שלי עם לימינציה, לא יודעת איך זה עם פרקט אמיתי. ואין לי ניסיון עם הרבה בתים כמו למעצבות כאן.
בדיעבד ברור שלא הייתי שמה לימינציה אלא מרצפת את כל האזור הציבורי ומשאירה פרקט רק בחדרים. וגם- משקיעה בברז מטבח לא סיני... דווקא בקטנות נפלנו...

בהצלחה במה שתחליטי

ליילה9

New member
תודה לכולם על התגובות ושאלה למרי פופ

מרי פופ - הפרקט אצלנו הוא עץ שיודבק ע"ג המרצפות הקיימות.

החשש הוא שכפי שהוסבר לי ההחלפה כרוכה בשבירת הריצוף כולו, כולל התחתון.

נראה לי שנרצף הריצוף אבן/גרניט פורצלן.

מרי פופ - את המטבח הזמנו בצבע מס' 2115 ממניפת גוונים. אם נרצף בגרניט פורצלן בצבע בטון, איזה שיש יתאים? האם לא יצא מטבח קר מדי? הכיוון של הבית הוא כפרי. הפרקט בשאר הבית הוא אלון.

תודה

מרי פופ

New member
אני לא אוהבת הדבקה של פרקט בגלל המחוייבות

אבל אם אין ברירה, אז אין ברירה.
בדקתם אם ניתן להניח בהצפה ולא בהדבקה?
מאיזה מניפה זה הצבע 2112 שציינת?
יש כל מיני קיסרים בצבע אפור חם שיכול להתאים, יש אגב קיסר חדש במראה בטון שנקרא משטח קוורץ אפור לא כהה ולא בהיר שיכול להתאים. יש לו מראה מט מיוחד.
העניין הוא שהמראה של הדמוי בטון מתאים קצת יותר למראה אורבני תעשייתי ופחות לכפרי.

Iris Design

New member
אני משתמשת הרבה פעמים בפרקט למינציה במטבח

אין שום בעיה עם זה. כמו ריצוף, צריך לשמור יחידות נוספות במחסן למקרה חירום וזהו.

גלמיש1

New member
כן. בבית בו גרנו בארה"ב יש פרקט במטבח

למרות שזה בית שגרים בו זוג מבוגר (בני 60-70) ואין בו ילדים או בעלי חיים - הפרקט במטבח היה נפוח ומעוקםם בכמה וכמה מקומות. מדובר בפרקט עץ משובח, שברוב הבית נראה נפלא. במטבח ראו עליו היטב את סימני הרטיבות בעיקר בסביבת הכיור והמקרר. לא מדובר על מקרי הצפה או נזילות (שתמיד קורות בכל מטבח, בטח בבית עם ילדים) אלא סתם טפטופים רגילים ליד הכיור או השפרצת מים.
לעשות פרקט במטבח זו טעות.

אני פחדתי להמשיך את הפרקט למטבח (עץ אלון תלת שכבתי)

יש לי גם מדיח ומקרר וגם מכונת כביסה במטבח- כולם מועדים ליצור שטפונות ביום מן הימים, זה לא דבר מופרך או נדיר מאוד.

עשינו ריצוף גרניט פורצלן במראה של אריחי בטון צבעוניים, ובסופו של דבר אני לא מרגישה שזו פשרה מבחינת המראה הסופי אז שמחה על ההחלטה.

למעלה