פרקט בחדר השינה

nicetry

New member
פרקט בחדר השינה

שלום לכולם!
אנחנו מעוניינים לעשות פרקט בחדר השינה.
החדר 14 מ״ר.
הדירה בסגנון כפרי וינטאג׳י הייתי אומרת.
אנחנו רוצים לשמר את זה גם בחדר השינה וחשוב שיהיה ״חמים״ ולכן הכיוון הוא צבעי עץ בהירים (אם כי אנו פתוחים).

אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ מניסיון גם על פרקט מסוים וגם על איפה לעשות כדי שייצא טוב ולא יקר.
עד כה ניסינו את ביתילי ואת כרמל שטיחים שעובדים בעיקר עם פרקטים של חברת אגר הגרמנית. המחירים נעים סביב 2000 שקל לפרקט למינציה לא כולל פאזות עבור חדר בגודל 14 מ׳ כמו שלנו, 8 מ״מ עובי עם התקנה, ספוג בסיס, ספים ופאנלים.

אני חושבת בכל זאת להשקיע קצת יותר בשביל פאזות ותוהה האם העובי אכן משנה והאם יש נתונים נוספים חשובים (שכבת ציפוי שמגינה מפני שריטות ושחיקה וכד׳).

מה דעתכם?
תודה מראש!

המלצה על פרקט שיכול להתאים..

היי לך
אני יכולה להמליץ לך על הפרקט שאנו עשינו,
מזכיר לי ברעיון את מה שאת מחפשת

ראינו אותו ב״נגב קרמיקה״, אבל מחירו היה גבוה מדי עבורינו, אז הזמנו מ״איציק ורועי״ (חפשי בגוגל).. בדיוק ב 20% פחות. עשינו אותו ב 4 חדרי שינה ובחדר משפחה

תוצרת קרונו, שוויץ. דגם 2413 עם פאזה. דרגת שחיקה ac4 , עובי 8 ממ.
השארנו את. הפאנל הלבן שהם נותנים בסטנדרט.. יצא מאד יפה ועדין.
(יש אותו בלא מעט חנויות, מלבד נגב)

יש לחברה הנ״ל גם גוון יותר בהיר ויפה.

אצל רועי -ההתקנה וההובלה וכל העבודה הרבה יותר זולות .. ממליצה בחום

ולעניין הפאזות,

בחדר שינה, ובייחוד חדר שינה הורים לא חייבים ..
מאחר וממילא יש לך מיטה בגודל 1.5 על 1.9 מינימום שמכסה.. ועוד ארון...
בקיצור, זה יכול להוזיל לכם עלויות, ללא ספק

יש לקרונו אותו הדגם גם בלי פאזות

מרי פופ

New member
המחירים שציינת אינם גבוהים עבור פרקט איכותי

מדובר בחדר אחד לא קטן בכלל, כמה תחסכי? 100-200 ש"ח?
בכל מקרה ממליצה מאוד על חברת קרונו או בלטריו, יש אינספור דגמים שיכולים להשתלב עם הסגנון.
אני ממליצה לא לוותר על הפאזה היא משנה לגמרי את המראה של הפרקט לכיוון הטיבעי יותר, בעיקר בחדר גדול שרואים בו הרבה רצפה.
אינני יודעת מאיפה אתם בארץ, אבל ממליצה לכם לבדוק ב"בית השטיחים והפרקט" בגבעת ברנר.

botenli

New member
פרקטים

אנחנו התקנו פרקט לימינציה בכל הדירה, חוץ מחדרים רטובים (110מטר פלוס מינוס של פרקט).
פרקט קינדל, 8 מ"מ, עם 4 פאזות. מצרפת תמונה. אני אוהבת מאוד את הגוון, מן חום אפרפר והשארנו פנלים לבנים, לטעמי יותר מודרני ו"פתוח".
בכל מקרה אני ממליצה על יוריסטה סנטר בנתניה- מאוד, השירות שלהם מאוד מאוד מקצועי, יש מגוון עצום של פירמות וסוגים, מוכרים מהמלאי בלי לחכות. אנחנו התקנו לבד בליויי שלהם כולל כלי עבודה, לא מפסיקה להתלהב ולפרגן להם אפילו שאוטוטו גרים בבית שנה...
לגבי פאזות, אכן בחדר שינה זה פחות אקוטי, לא שמים לב לזה כי המיטה תופסת הרבה מקום. אצלנו כל הבית התקנו 4 פאזות אז המשכנו לחדרי שינה.
לגבי סוג- בכל חנות יסבירו לך לקחת פירמה אירופאית מוכרת, עובי 8 מ"מ לחות AC4 וכו'. בתכלס המחירים נעים סביב אותו תחום בכל החנויות שראינו, 90 ש"ח למטר כולל הפרקט עצמו, פאנלים, ספי אלומיניום וספוג (כלומר הכל חוץ מהתקנה). ה4 פאזות עלו באזור ה 100 וטיפה.
פרקט קוויק סטפ יצא קרוב יותר ל130 ש"ח למטר (שנחשבים פירמה הכי איכותית בלימינציה ויש להם הרבה יותר חזרות על הדוגמא כך שהם נראים יותר אותנטיים).
התקנה עולה 40-45 ש"ח למטר. **כל המחירים נכונים ללפני שנה.
בקיצור- תבחרו לפי מקום שהוא אמין, שאתם בוטחים בו, שיש לו מלאים טובים. קחו פירמה טובה ומוכרת בלבד. ואז תבחרו את הדוגמא שנראית לכם... בגלל שהמחירים דומים בכל מקום ויש לכם מטראז' קטן לא הייתי "מבזבזת" הרבה זמן על חיפושים.
הדבר היחיד שהייתי עושה שונה- עם כל העסקאות האלו מספקים ספוג פשוט מאוד שחור. זה ספוג בעובי מילימטר בקושי ולתחושתי הוא לא מבודד מספיק.במקרה לקחנו ספוג שנראה כמו שעם לחדר ארונות בלבד (בגלל הרצפה הלא מושלמת) הספוג שעם הזה היה עבה הרבה יותר (2-3 מ"מ בקלות) ובחדר ארונות הכי נעים לדרוך כי התחושה מאוד מבודדת. לזכרוני הוא עלה כמה שקלים בודדים. בדיעבד הייתי משקיעה בכל הבית בסוג הזה. אגב גם ההתקנה איתו משמעותית נוחה יותר אם אתם מתקינים לבד.

זהו, סיימתי לקשקש.

murfy

New member
מה הכוונה לחות AC4? הבנתי ש-AC זה

דרגת שחיקה.

murfy

New member
אההה

פרקט למינציה מחירים..

אז אכן לא ברור איפה החבר׳ה גרים..
בכל מקרה
אנחנו אצל איציק ורועי - רמת גן.. ( אפילו ךא הגענו לחנות..אלא דרך הכל דרך הטלפון)..שילמנו ללמינציה שכתבתי 95 ₪ כולל התקנה!! מחיר משובח לדעתי..
אולי כי קניינו ממנו עוד מוצרים לבית.

בכל מקרה,
אין ספק שפרקט אמיתי זה נפלא, אבל יש להתחשב בעלויות, ובזה שזה חדר שינה הורים, שמימלא מכוסה במיטה גדולה וארונות..

להתראות ובהצלחה..

murfy

New member
באמת נשמע מחיר טוב

הפרקט הוא עם פאזות או בלי?
הייתם מרוצים מההתקנה?
כמה זמן יש לכם את הפרקט?
תודה!

botenli

New member
מחירים

בזמנו (אוטוטו שנה) המחיר התחיל באזור ה60 בלי התקנה ביוריסטה (כלומר אותו סדר גודל) אבל לסוגים הפחות טובים שלא מתוצרת אירופאית.
ללימינציה טובה אירופאי החל מסביבות ה90 שח/מטר והאמת שלא שמעתי על פחות, כך שאם באיציק ורועי נתנו פירמה נחשבת בכזה מחיר כולל התקנה אי אפשר להתחרות בזה...
הבהרה- אם לא הייתי ברורה- 4 פאזות אבל עדיין לימינציה, אין לנו עץ אמיתי וזה כבר מחירים אחרים לגמרי.
בכל מקרה
בשביל חדר שינה בלבד לא הייתי משקיעה בפאזות אלא בפרקט לימינציה איכותי וסטנדרטי, עם כמה שפחות "חזרות" על ההדפסים (החברות הסטנדרטיות עושות לפחות 8 דוגמאות שונות שחוזרות על עצמן) וזה עוזר למראה יותר טבעי. מה שכן, זה סה"כ חדר אחד והוצאה לא גבוהה בכל מקרה אז אין הרבה מה לחשוב :)

nicetry

New member
את יכולה אולי להסביר

למה הכוונה במשפט "עם כמה שפחות "חזרות" על ההדפסים (החברות הסטנדרטיות עושות לפחות 8 דוגמאות שונות שחוזרות על עצמן) וזה עוזר למראה יותר טבעי"?

botenli

New member
בטח

למרות שאני לא חושבת שזה אמור להיות דרמטי כל כך אצלך, כי המטראז' לא גדול.

דוגמאת העץ שאת רואה על הלימינציה הן למעשה הדפסות (שלא כמו בפרקט מעץ אמיתי שזו הדוגמא של העץ עצמו).
כדי ליצור מראה טבעי היצרנים מדפיסים מספר דוגמאות, כלומר אם בקרטון של פרקט יש נאמר 8-10 מלבני פרקט (לא זוכרת כמה בדיוק) יהיו כמה הדפסות, כולם כביכול מאותה הדוגמא הכללית אבל טיפה שונות. כך מתקבל מראה יחסית ריאלי ולא של טפט.
ככל שיש יותר הדפסות הסיכוי שיעמדו שתי הדפסות זהות אחת ליד השניה נמוך יותר.
את יכולה להסתכל על התמונה שצירפתי- תוכלי לראות שלא כל יחידה זהה בדיוק לזו שלצידה וגם להסתכל באתרים של קדונו, קינדל או קוויק סטפ.
החברות הטובות האירופאיות, לידיעתי, עושות 8 הדפסות שונות.
בזמנו התלבטנו בין הקינדל (שקנינו) לבין קוויק סטפ (שהיה יקר יותר אבל יפה יותר ואיכותי יותר עם איזה 1 חזרות)

אצלנו כל הדירה בפרקט וזה יותר מורגש.

nicetry

New member
תודה על התשובה המפורטת

התמונה לא צורפה ואני סקרנית...

אנחנו מאזור השרון (נתניה).
יש בחדר השינה מיטה זוגית ושידה אבל אין ארון כך שרואים לא מעט רצפה.
אנחנו לא נתקין לבד אלא עם מתקין ונמסר לנו שעלות המתקין היא כ-35 ש"ח למטר (סה"כ כ- 500 ש"ח).
לא ידעתי שעובי הספוג מתחת חשוב. אבדוק במה מדובר.

botenli

New member
אויש..התמונה...

ועכשיו כשאמרת שאת מנתניה לכי ליוריסטה סנטר (זה באז"ת של נתניה...אנחנו בכלל חיפאים והגענו לשם כל פעם במיוחד)
יש שם מגוון עצום, בטוח תמצאי כמה דוגמאות שאת אוהבת והם מקצוענים מאוד כך שיענו על כל השאלות שיש לך.

בקשר לספוג
בתכלס זה לא אקוטי בכלל והסטנדרט בכל מקום זה הספוג הפשוט השחור.
וכנראה לא היתי שמה לב לזה אם לא היתי מתקינה לבד
אבל בחדר שבו שמנו את הספוג שעם העבה יותר יש בידוד טוב יותר.
חוץ מזה שאני כנראה פרנואידית אבל הספוג השחור נורא דליק וסופג נוזלים- למה לשים כזה דבר מתחת לפרקט? אני היום הייתי (בהנחה שזה מחיר מזערי) רק את השעם. אבל לא יודעת אם בחנויות יסכימו איתי.

בהצלחה

שלום

קודם כל תודה לך ההסברים .
בקרוב אני מתחילה שיפוצון בבית , תוכלי להסביר לי קצת ובקצרה על ההבדלים בין כל הפרקטים ? פשוט הלכתי לאיבוד , והתמונה של הפרקט זה פרט עם 4 או 2 פאזות , תודה רבה .
פשוט כשאני מגיעה לחנויות אני לא בטוחה אם האינטרסים שלהם הם כמו שלי .

botenli

New member
תעשי חיפוש, יש מלא מידע כאן בפורום

ואם יש לך שאלות- אשמח לעזור.
לגביי פאזות- הפרקט שלנו הוא 4 פאזות, כלומר יש מעין מגרעת מסביב לכל מלבן מארבעת צדדיו.
פרקט עם 2 פאזות נותן תחושה של קורות עץ וזה נותן מראה מאורך.
או פרקט בלי פאזותב בכלל ואז המראה הוא יותר שטוח, כמו ריצפה רגילה.

nicetry

New member
הפרקט מאוד יפה!

גם הנוף מהחלון...

נלך בהמלצתך לבקר ביוריסטה סנטר.
כתבת שאת ההתקנה עשיתם לבדכם בעזרת הדרכה, הכוונה וסיוע שלהם. זה לא מסובך? זה לא כאב ראש? זה לא מועד לפורענות? לא עדיף בשביל 500 ש"ח לתת לאיש מקצוע לעשות את זה "כמו שצריך" ועם אחריות? מה דעתך?

botenli

New member
קחי התקנה, לא שווה את המאמץ והזמן

אנחנו אמרנו שזה יהיה ה DIY שלנו
וגם מטעמי חיסכון היה עולה לנו 5000 ש"ח לכל הבית, ולא 500...
לקח לנו חצי יום רק להבין מה לעשות ושלושה ימים וחצי להתקנה.
אבל עד היום כל צעד או לכלוך אני מאוד מוקירה את הרצפה שעליה אני דורכת

nicetry

New member
ועוד שאלה

את זוכרת אולי מה הדגם המדויק של הפרקטמהזה שעשיתם וכמה הוא עלה למטר?

למעלה