פרקטיקום

nureli

New member
פרקטיקום

שלום לכולם, אני בתחילת דרכי בתחום הגישור (סיימתי קורס בסיסי ומעוניינת להשתלב בתחום). רציתי להציף את שאלה הנוגעת לפרקטיקום, האם לדעתכם הוא חיוני, חשוב ובלעדיו בלתי אפשרי לעבוד בגישור? בנוסף- התחלתי להתעניין במספר מכונים והגעתי בעיקר ל: גבים, גומא וסילפר. הם יש מקום מועדף בעינכם? האם יש המלצות ספצפיות? מה ההבדלים העיקריים בין המכונים השונים? לצערי אני לא מכירה מגשרים שעברו הכשרה בפרקטיקום שיכולים לייעץ לי ולכן הגעתי לפורום זה... המון תודה מראש והמשך יום מעולה.

פרקטיקום

פרקטיקום בגישור חשוב למי שרוצה לעסוק בגישור בפועל. בקורס גישור מלמדים את התאוריה ויש גם סימולציות, שדרכן כמובן לומדים יותר. אולם בפרקטיקום מגשרים בפועל! מקבלים תיקים אמיתיים מבית משפט לתביעות קטנים ומגשרים ממש. מה גם שאם בעתיד תרצי להתמודד למכרז,אז הגישורים האלו יחשבו לך כחלק מהרזומה שלך. בפרקטיקום לומדים המון. ומי שרוצה לעסוק בגישור - מאוד מומלץ לו שיקח את הקורס הזה. לגבי מקומות לימוד. לגבי גבים - גבים שם דגש על הגישור הטרנספורמטיבי, שמדבר יותר על ההליך עצמו ועל השלבים הרגשיים שהצדדים עובדים במהלך הגישור. יש שני מדריכים, כל אחד מגשר בכ 6 - תיקים וצופה בשאר. צריך להכין עבודה רפלקטיבית - נושא מסויים על גישורים שגישרת או צפית. וכל זוג צריך להכין הרצאה על נושא מסויים. בסילפר, עד כמה שאני יודעת יש פרטיקום אישי, מנחה אותו ד"ר דוד סילורה. גם שם כל אחד מגשר ב - 6 גישורים וצופה בשאר, כאשר לא מוסרים עבודה בסיום הקורס. הפרטיקום הזה, האישי, הוא קצר יותר, חצי מהשעות והמחיר שלו גם נמוך יותר. השאלה מה את מחפשת. גומא, עד כמה שאני יודעת גם כן מעביר פרטיקום מלא, של כ - 100 שעות (תקנו אותי הגולשים אם אני טועה) אולם אני פחות מכירה אותו באופן אישי, אבל גומא הוא בהחלט בי"ס מוכר וידוע. בקיצור - גבים וגומא - פרטקטיקום ארוך יותר, כאשר גבים שם דגש על הגישור הטרספורמטיבי סיפור - פרקטיקום מקוצר, פרקטיקום אישי.

יהל887

New member
על הסברה המלא והמנומק של איריס אין כמעט מה

להוסיף, אך אזהרה, שהועלתה גם בפורום זה בעבר: על הקורה אחרי הפרקטיקום. - ראשית - שוק המגשרים מוצף. התיקים מבתי המשפט, עוברים, זה זמן רב לידיים מאוד מסוימות ובהתאם לאמות מידה, שסימן שאלה ענקי מרחף מעליהם. (אולי עו"ד לוי תוכל להאיר עיננו בסוגיה בעייתית זו). שנית, מגשר חדש הנכנס לתחום, נאלץ לצאת למסע חתחתים לעיתים, לרכוש לעצמו שם, ולבנות לעצמו פרקטיקה; ובשונה מתחומים רבים נוספים, תחום הגישור בארץ רחוק מלהיות מסודר או מוסדר. אפנה אותך רק לבג"ץ מתחילת שנה זו נגד הב"ה, ומה שהב"ה עשתה בהנחיות שקיבלה מבג"ץ, ומה שקורה בתחום הפרוץ ששמו גישור - בנושא זה עד עצם היום הזה. הצעתי כבר לא פעם ולא פעמיים להעמיד דמות סמכותית כמאיר שמגר או אהרן ברק למען יעשו סדר בתחום הכה יפה תיאורטית של גישור בארץ. בינתיים: לשכת המגשרים נגד מגשרי הקהילה ונגד הב"ה, מגשרי הקהילה נגד לשכת המגשרים - והפוליטיקאים שבמגשרים חוגגים. המגשרים, שבגישור ענינם ולא בפוליטיקה - פחות. זהו העולם אליו נכנס היום כל מגשר ומגשרת חדשים; עולם הגישור נפלא הוא לכל אידיאליסט באשר הוא - אך בישראל כבישראל. ואני מסופק אם את זאת מישהו יאמר לך או יזהיר. מכל מקום - הצלחה מלאה.

שילה1

New member
אין מה להסתיר:תיקי גישור מגיעים למקורבים,

על פי אמות מידה לא ברורות לחלוטין. כך שאם אינך בין אלו-צפויה לך עבודה אוד,שלקשה מאוד,ולא בטוח שתצלח. ועוד משהו:במצב הנוכחי הגישור הינו עיסוק,ולא מקצוע,וחבל מאוד שכך.

יהל887

New member
תהיה הזדמנות מצוינת להעלות הנושא

בפני אורחת הפורום, אם כן, ב-19/09 ולשמוע הסבריה

שילה1

New member
מקווה שכך,אלא שסביר שנקבל כל מיני

התפתלויות,במקום הסבר מניח את הדעת.

shaio

New member
אני ממליץ בחום על גבים

כאיש צוות בגבים וכמי שהכשרתו היתה שם (ולא מקבל אחוזים מהמלצות...
). מי המנחים הפעם?

nureli

New member
תודה רבה לכולם!

את העובדה שתחום הגישור פרוץ, לא מוסדר ומאוד בעייתי כבר הצלחתי להבין, כך גם את העובדה שסבירות גבוהה שחובת ההוכחה תהיה עליי והיא לא תהיה פשוטה... עם זאת, תודה על הכנות... תודה רבה על הפירוט, הבנתי באמת שבסילפר התכנית יותר קצרה ופחות יקרה, אך האם אתם חושבים שהיחס האישי (3-4 אנשים בקבוצה בסילפר לעומת 8 בגבים) הוא קריטי? אני כן נוטה להתחבר לגבים ולו רק מפני שנראה שהם מתמקצעים ביותר תחומי עניין (כמו גם בתחום העסקי שאליו אני יותר נמשכת) אבל עדיין מתלבטת בין שני המקומות. לגבי המנחים בקורס של נובמבר את האמת אני לא יודעת, אבל מבטיחה לברר : ) שוב תודה ושבת שלום, דניאל נ.ב אני מניחה שמפני שאני חדשה בעולם הפורום יוצא שאני מגיבה רק לבן אחד, מטרתי היא להגיב לכולם רק שלא כל כך הצלחתי להבין איך.. אתכם הסליחה : )

יהל887

New member
מדובר בקיצור או ראשי תיבות

שאולי אינם במקומם, ואין זו כלל בורות: הנהלת בתי המשפט = הב"ה כולנו נסחפים כנראה שלא בטובתנו, ביחוד יוצאי צבא - לקיצורים די אוויליים

מספר אנשים בפרקטיקום

אני לא חושבת שזה הגורם שהכי קריטי. מה שחשוב הוא התועלות שאת מקבלת מהפרקטיקום, באיזה מקום תצאי טוב יותר, וזה קשור בעיקר למנחים ולשיטה. פחות חשוב גם אם מרכז הגישור מתמחה בתחום זה או אחר, כי במילא מדובר במקרים שמגיעים באותו הזמן מתביעות קטנות. ברוכה הבאה לפורום. נשמח לראותך כאן גם בהמשך.

rawda910

New member
היי nureli

שלום לך, אני חווה בדיוק את המצב שתואר על ידך...גם אני לאחר קורס בסיסי בגישור...גם מעוניינת לעסוק בו וגם מתלבטת לגבי פרקטיקום... אבל חייבת להודות שהתגובות שקראתי פה עזרו לי...במיחוד ואם איריס המליצה אז סבבה ..אני הולכת על זה..מה אתך? אגב למדתי את הבסיס בגומא ואני מרוצה מאד מהם ורוצה לעשות את הפרקטיקום אצלם גם :)

nureli

New member
גם אני נרשמתי...

בסוף נרשמתי לגבים ומתחילה בנובמבר.. אני לא תולה תקוות גדולות שלאחר הפרקטיקום אני פתאום אכניס תוספת משמעותית לשכר החודשי שלי אבל אני מניחה שגם זו התחלה, בטח ובטח אם הנושא מעניין אותי וחשוב לי... שיהיה המון בהצלחה : ) דניאל

rawda910

New member
יופי, בהצלחה

נכון מאד, גם לי עוברות אותן מחשבות :) אבל אני מאד רוצה לכנס לתחום וכנראה שהפרקטיקום זה הצעד השני ;)

rawda910

New member
?

אגב, כמה עולה הקורס בגבים?? בגומא זה בערך 7000 ש"ח מחיר כזה הוגן?

nureli

New member
המחיר בערך אותו מחיר

בגבים הם לוקחים באזור 6500+500 דמי רישום...ויש הנחה על תשלום אחד (במזומן או אשראי..) לדעתי ממש מוגזם, אבל, כנראה כמו בכל דבר כשאין תחרות החברות מרשות לעצמן.....

למעלה