פרצתי לדלת פתוחה

eilanit1

New member
פרצתי לדלת פתוחה

אין טעם להטיף למכורים שבינינו- או לפי האימרה: "על תתפרץ לדלת פתוחה." אז מה לי להלין ולדרוש מבני עמי הישראלים שבלאו הכי דעתם שונה מדעתי. ולמרות זאת לפרקים אני חש צורך להסיט את אור הזרקורים לעבר פנים אחרות בתחום הגסטרונומי. נשמתנו שבעה מסיפורי מסעדות ומתכוני אוכל- אך מעטים שבייננו מתעכבים לפרק זמן קצר וכותבים דברי חוכמה בכל הקשור לאומנות המטבח המרתקת עד מאד.גדולים ממני משווים את אומנות המטבח, ללא ייסורי מצפון, לאומניות הקלאסיות מקטגוריה- הפיסול, הציור, ועוד. ועד היום לא קם אדם ואמר תיגר, וכפר בזכותם של האומניות שהזכור לעיל. יתרה מכך ואני מוסיף- הבישול הוא לא רק אומנות היא מעבר לכך ורחוק יותר – היום הבישול הוא תואר אקדמאי לכל דבר. תורת הבישול עומדת באותה קטגוריה של "כל פעילות מחקר" רבים הישראליים ילעיזו ויאמרו בריש גלי, כי מה זה בסך הכל!!!!! המבין יבין. אני טוען שכל האומנויות ובכללם הבישול- כולן מרתקות, נפלאות, ומשלימות זו את זו.ראה כמה שעולמנו מוזר, זה מובן מאילו שצייר מתחיל ילך לביקורים במוזיאונים, ילמד ויחקור את ההיסטוריה של הציור, ישקיע את כל מרצו בנושא, ירכוש ספרי לימוד, וכן ינסה לשרבט משהו משל עצמו.בדרך יהיו כישלונות, לא כל המלאכות תצלחנה באותה מידה, אך הוא ישתדל ויתמיד כי זו איפת נפשו, לבני תרבות זה נשמע תרבותי והוגן.גם במקרה דנן כל מה שנאמר על תרבות הציור שהוא אחד הדוגמאות בו אני משתמש, מקבל משנה תוקף כאשר אנו משיחים אותו לאומנות המטבח.המכורים למקצוע זה בכל אמות אבריו- מבקר במסעדות של עמיתיו למקצוע,לומדים וכקוראים ספרי בישול, וכך העלאה.וזאת מאהבת והטירוף למקצוע, ובדרך להביט במעשי יצירה נשגבים.הם אינם תולים את יצירותיהם על הקיר וזאת מפאת הצחנה (עם בנושא צחנה מדובר- אזי זה מוביל אותי לפן נוסף על זו הפלסטית והיא הניחוחות).מי מאיתנו אינו אוהב ריח של לחם שזה עתה יצא מן התנור- או תבשיל של אמא. אני מלין מאחר ואנו רק בתחילת הדרך- קיים פיגור בהתחשב מה שקורה מסביבונו- אירופה למשל. המצב אינו משביע רצון, עדין רחוק משלמות. לא מדובר שלא יכולים להינות מאוכל פשוט, נהפוך הוא.מי לא אוהב מאכלים אתניים, או חומוס עם פול חם ובצידה ביצת חמינאדוס. זה לא הנושא, הייתי רוצה לראות שיפור משמעותי בכל הקשור שקודם לכן השוואתי אותם למוזיאונים- כלומר למטבח העילי אליהן אתה נכנס בחרדת קודש, לפסגת השן הגסטרונומי. מסעדות כאלה אין בנמצא בארצנו וזה חבל הם מהליגה נמוכה. ומאחר ואני משתמש ממושגים של עולם הכדורגל- קשה להם מאד לעלות ליגה. אז מה נותר!לבשל בבית או להפליג/ לטוס מעבר לים בכל הזדמנות שניתנת , לסעוד במסעדות מופלאות, או להתרווח בכורסה בסלון לצפות בתוכניות הקשורות לנושא- אך לצערי גם הם לא על רמה.

cookie13

New member
טיסה נעימה!!

קודם כל, אני מודה: היה קשה לקרוא אותך בנשימה אחת. קצת מרווחים בין השורות - לא היה מזיק. (גם זה סוג של אמנות...) דבר שני, קל מאוד להכפיש את התרבות הגסטרונומית בארץ, ובכלל, להכפיש את המדינה המזערית הזאת - זה התחביב האהוב על הישראלים הגאים (ראה את החתימה שלך) תראה לי מדינה (ובוא לשניה נשים את לונדון בצד) שהתרבות הגסטרונומית התפתחה כל כך בפרק זמן כל כך קצר! רוצה להשוות את אירופה עם גילה המופלג, ומסורת עתיקת ימים לארץ ישראל הקטנטנה??? תראה מה קרה במדינה הזאתי ב-5 השנים האחרונות!!! שים לשניה את המסעדות בצד, ותראה מה קרה לקהל בחמש שנים האחרונות! תראה את כמות החנויות גורמה שהתפזרו במחוזינו בזמן הזה! מי ידע לפני כמה שנים מה זה פסטו אמיתי? כמהין? גבינות בוטיק ועולש?? זמן. הכל זה עיניין של זמן.................. בינתיים, נהנים פה, נהנים שם, ומפסיקים להשוות!

והגרסא לעלצנים ../images/Emo6.gif

(ניסיתי לרווח תוך כדי קריאה מהירה.. מקווה שיצא בסדר) אין טעם להטיף למכורים שבינינו- או לפי האימרה: "על תתפרץ לדלת פתוחה." אז מה לי להלין ולדרוש מבני עמי הישראלים שבלאו הכי דעתם שונה מדעתי. ולמרות זאת לפרקים אני חש צורך להסיט את אור הזרקורים לעבר פנים אחרות בתחום הגסטרונומי. נשמתנו שבעה מסיפורי מסעדות ומתכוני אוכל- אך מעטים שבייננו מתעכבים לפרק זמן קצר וכותבים דברי חוכמה בכל הקשור לאומנות המטבח המרתקת עד מאד. גדולים ממני משווים את אומנות המטבח, ללא ייסורי מצפון, לאומניות הקלאסיות מקטגוריה- הפיסול, הציור, ועוד. ועד היום לא קם אדם ואמר תיגר, וכפר בזכותם של האומניות שהזכור לעיל. יתרה מכך ואני מוסיף- הבישול הוא לא רק אומנות היא מעבר לכך ורחוק יותר – היום הבישול הוא תואר אקדמאי לכל דבר. תורת הבישול עומדת באותה קטגוריה של "כל פעילות מחקר" רבים הישראליים ילעיזו ויאמרו בריש גלי, כי מה זה בסך הכל!!!!! המבין יבין. אני טוען שכל האומנויות ובכללם הבישול- כולן מרתקות, נפלאות, ומשלימות זו את זו.ראה כמה שעולמנו מוזר, זה מובן מאילו שצייר מתחיל ילך לביקורים במוזיאונים, ילמד ויחקור את ההיסטוריה של הציור, ישקיע את כל מרצו בנושא, ירכוש ספרי לימוד, וכן ינסה לשרבט משהו משל עצמו.בדרך יהיו כישלונות, לא כל המלאכות תצלחנה באותה מידה, אך הוא ישתדל ויתמיד כי זו איפת נפשו, לבני תרבות זה נשמע תרבותי והוגן. גם במקרה דנן כל מה שנאמר על תרבות הציור שהוא אחד הדוגמאות בו אני משתמש, מקבל משנה תוקף כאשר אנו משיחים אותו לאומנות המטבח.המכורים למקצוע זה בכל אמות אבריו- מבקר במסעדות של עמיתיו למקצוע,לומדים וכקוראים ספרי בישול, וכך העלאה.וזאת מאהבת והטירוף למקצוע, ובדרך להביט במעשי יצירה נשגבים.הם אינם תולים את יצירותיהם על הקיר וזאת מפאת הצחנה (עם בנושא צחנה מדובר- אזי זה מוביל אותי לפן נוסף על זו הפלסטית והיא הניחוחות). מי מאיתנו אינו אוהב ריח של לחם שזה עתה יצא מן התנור- או תבשיל של אמא. אני מלין מאחר ואנו רק בתחילת הדרך- קיים פיגור בהתחשב מה שקורה מסביבונו- אירופה למשל. המצב אינו משביע רצון, עדין רחוק משלמות. לא מדובר שלא יכולים להינות מאוכל פשוט, נהפוך הוא.מי לא אוהב מאכלים אתניים, או חומוס עם פול חם ובצידה ביצת חמינאדוס. זה לא הנושא, הייתי רוצה לראות שיפור משמעותי בכל הקשור שקודם לכן השוואתי אותם למוזיאונים- כלומר למטבח העילי אליהן אתה נכנס בחרדת קודש, לפסגת השן הגסטרונומי. מסעדות כאלה אין בנמצא בארצנו וזה חבל הם מהליגה נמוכה. ומאחר ואני משתמש ממושגים של עולם הכדורגל- קשה להם מאד לעלות ליגה. אז מה נותר!לבשל בבית או להפליג/ לטוס מעבר לים בכל הזדמנות שניתנת , לסעוד במסעדות מופלאות, או להתרווח בכורסה בסלון לצפות בתוכניות הקשורות לנושא- אך לצערי גם הם לא על רמה.

כמו שאמרה קוקי..

בשנים האחרונות הרמת הקולינרית בארץ עלתה פלאים, ההוכחה לכך הם לא רק המסעדות שף / גורמה שנפתחות כמו פטריות אחרי הגשם אלא גם חנויות מתמחות שמופנות לקהל הרחב שהחל ליישם את הבישול העילי בביתו.. אם לפני כמה שנים תחום הבישול / קונדיטוריה היה ניתן ללמוד בתדמור (ועוד כמה בתי ספר של מלונות כמו הולידיי אין ודן גורמה) היום ניתן לראות שיש עשרות בתי ספר לבישול חובבני או מקצועי וכתוצאה מכך (וכן זו לא מחמאה) כל בוגר קורס של 10 מפגשים מרשה לעצמו לקרוא לעצמו שף.. וכתוצאה מכך יש המון מבשלים ביתיים שמוכרים תוצרת עצמית טובה, ניתן לראות הרבה שפים עד הבית ועסקים מהבית לממכר עוגיות, עוגות וכו'.. לדעתי פנינו קדימה ויבוא יום ועוד נהיה גאים בתרבות האוכל שנולדה כאן.. אבל גם את עזריאלי לא בנו ביום אחד.. לאט לאט, לא לרוץ.. שעושים דברים במהירות כך גם התוצאה..

cookie13

New member
דווקא את עזריאלי הבאת???

אותו בנו לאט לאט והתוצאה מזעזעת בהתאם! יאלה יאלה! דוגמא אחרת........!!! רומא!!! רומא!!! את רומא לא בנו ביום אחד. יותר עדיף ככה, לא?

כתבתי שלא בנו אותו ביום אחד..../images/Emo3.gif

גם את מגדלי התאומים לא בנו ביום אחד אבל הם נהרסו בכמה דקות.. הכוונה הובנה

lavendula

New member
אני דווקא כבר גאה בתרבות האוכל

שנולדה או השתרשה שם. מודה ומתוודה שלא אכלתי גם בחו"ל במסעדות עילית (מעדיפה להשקיע את הכסף בעוד דברים), ולא מזמן אמרתי לצמוד שיותר טעים לי מה שאני אוכלת פה מאשר מה שיצא לי לאכול בפריז בביקור האחרון.

Forum User

New member
do you have a point?

וואלה, עייפת אותי, וגם לא ממש הבנתי מה אתה רוצה להגיד, ולמה דווקא פה. ומי פתח את הדלת?

Nרב

New member
גם אני לא כ"כ הבנתי את הפואנטה,

טכמו שאמרו פה, אנחנו לא צריכים לשאוף להיות אירופה, טוב לנו עם מה שפה - גם אני נהנית הרבה יותר מהאוכל פה מאשר בחו"ל (ואני בהחלט מנסה, למרות שלא ארוחות ב- 100 אירו לאדם...

בולרו2

New member
הבלוג שלך מעניין מאוד

נראה שיש לך הרבה מה להגיד ולהביע גם שם, אבל קשה לקרוא לקרוא ולהבין, זה עמוס מדי. אולי בגלל זה אין גם תגובות בבלוג.

החתולית

New member
טוב שיש מעיין, חסוך שלא יחסר

שכן לולא היא, לא הייתי מתאמצת לקרוא את הפוסט שלך, שאינו מתחשב בקוראים. אני מצטרפת לשואלים - and your point is ? אני גם מצטרפת לחושבים שהרמה הקולינרית בישראל ממשיכה לטפס כל הזמן, ואין לנו על מה להלין כלל וכלל. יש לי כמה וכמה חברים שאינם ישראלים, שנהנו מאד במסעדות בארץ.

בולרו2

New member
תקראי בבלוג שלו

תביני מה כוונתו, ונראה שבסופו של דבר הכוונה טובה, רק הדרך קצת קשה.

למעלה