פרצו למעו"ז בית"ר...

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
פרצו למעו"ז בית"ר...

אתמול קבוצה של מדריכים הגיעה למעו"ז בשביל לראות סרט ולהפתעתם הם גילו שפרצו למעו"ז. המקום היה הפוך לגמרי! שברי זכוכיות על הרצפה, בריסטולים קרועים, כל האורות דולקים, הטלוויזיה דולקת בפול ווליום, הכל היה הפוך ומבולגן... המדריכים מיד התקשרו אלי ובאתי לבדוק מה הנזק. להפתעתי הרבה כמעט שום דבר לא נגנב. חוץ מכמה טושים ובקבוק אקונומיקה כלום לא נגנב, משמע נכנסו למקום רק בשביל להרוס... עקב זאת ברור היה שאלו שנכנסו למקום היו ילדים מופרעים ומשועממים שהחליטו שבזמן החופשי שלהם הם יכולים להרוס מבנים של תנועות נוער. למעו"ז פרצו דרך אחד החלונות.אגב הילדים הללו גם שברו כמה כסאות... תענוג של ילדים. קשה לי להיכנס לראש של אנשים כאלה, אני בטוח שלא מדובר באנשים מתנועות נוער אחרות בגלל שהתנועות בבית שמש לא במצב שהם יכולים להרשות לעצמם ריבים סטייל הנוער העובד והצופים בשנות ה-90 או הנוער העובד יחד עם השומר הצעיר נגד בית"ר בשנות ה-80, היום התנועות בבית שמש במצב רע מאוד ומעטות מצליחות לפעול כמו שצריך. אנחנו ביניהם, ועצוב שאתה מתנדב ועוזר לקהילה והקהילה מחזירה לך בהרס טפשי...

charmillion

New member
ממש מעצבן

דבר נורא. אני שונא אנשים שבאים רק להרס, זה ממש נורא. אני אפילו לא יודע מה להמליץ לכם לעשות. אל תתבאס מהקהילה שמחזירה בהרס, אתה חייב להרגיש שאתה עושה את זה קודם כל לעצמך ורק אז לקהילה. הם גם לא מייצגים את הקהילה, אני מודה לכם על מה שאתם עושים. אם תרצו עזרה, בבקשה.

MS6

New member
ברור שזה מה שאנחנו מרגישים...

אבל כמו שאמרתי מבאס ולא מובן התנהגות כזאת אצל ילדים בבית שמש...

Dark faith

New member
עירבתם את המשטרה?

ברור שהם נכנסו לא למטרה לגנוב אלא להשחית ולהרוס. דברו עם המדריכים אם הם חושדים שאלו ילדים מהשכבה שלהם או משהו......יכול להיות ילדים שהתעבנו על מדריך מסויים ופשוט רצו לנקום.... אני יודעת כמה המעוז חשוב לכם, וזה ממש מגעיל ולא לעניין מה שאותם אנשים עשו!!! פשוט גועל נפש

MS6

New member
שמעי המשטרה לא תעזור...

מדובר בסה"כ כמה זאטוטים לא מחונכים, אני גם בטוח שהם ממש צעירים. דיברתי עם המדריכים שינסו לחקור קצת אצל חניכים יותר בעייתים, אם אני אתפוס את הילדים תהיי בטוחה שאני אדבר עם המשטרה.

rahli lev

New member
משה אתה צודק מאוד!!!!

משה אני מסכימה איתך לחלוטין...אני הופתעתי מאוד אתמול כשנכנסתי למעו"ז ויותר מזה הופתעתי לגלות שיכול להיות מצב שאלו ילדים שפרצו למקום כאילו שאין להם מה לעשות בזמן החופשי שלהם אז הם פורצים...אני מקווה שנימצא לכך פיתרון רחלי לבקו!!!!

אתה מקיר את הסיפור שלנו?

לפני בערך שלוש שנים פרצו לנו לקן (שהיה חדש אז) המחסן עם הכסף היה פתוח, גנבו לנו את כל הכסף לסיבסודים (רק בערך 150 ש"ח) לקחו ספרי מהמחסן, ריססו כתובות על כל הקן ("אשר הבוס"), אבל הכי מעצבן, השתינו על הספה וחירבנו לנו בקן!!!

tamar brandy

New member
עכשיו...../images/Emo163.gif|בוב|

אתם יכולים להבין את הנוע"ל=\ רק שאלינו ילדים נכנסים <כבר לא כי סגרנו> שאנחנו בקן ומשחיטים ויורקים... אנחנו יודעים מי הילדים ודיברנו עם ההורים המסריחים שלהם ולא הזיז להם בגרוש

הדבר מוכר וכאוב !

תשמע משה, אני חושב שמצבם של כל התנועות נוער בארץ בכלל בכי מר ! ואתה צודק אין מקום לריבים שהיו בין התנועות שלנו בשנים קודמות ! מה גם שאני לא הייתי בשנים האלה כדי לשנות את הריבים המפגרים האלה ! לפי דעתי בכלל תנועות הנוער צריכות לעזור אחת לשניה, ולא לריב בינהן ! בקשר לפריצה שלכם, כמו שאמרת זה כ"כ חבל שאנשים לא מבינים עד כמה תנועות הנוער הם בשבילן, הבריסטולים שהם הרסו, (אני מניח) נועדו בשביל פעולות בשבילהם ! אין לי ממש הרבה מה להגיד ! רק שאני מאחל לכם שיהיה לכם הרבה נחת, וסבלנות לנוער של היום !

MS6

New member
גם אני אישית שיניתי את היחס שלי

לפני שנה היה לי מאוד קשה לקבל תנועה כמו הנוער העובד בבית שמש, בעיקר בגלל האפליה שעד היום קיימת בין הקיבוצים לעיירות הפיתוח שהנוער העובד הוא חלק ממנה. אבל היום אין לנו את הפריבילגיה שהייתה לנו להתווכח ולהיות תנועות יריבות, משום שהיום יש לנו יריב הרבה יותר חזק וגדול: הנוער שלא שייך לאף תנועה, ולצערי הרב מדובר ברוב הגדול מאוד של הנוער (החילוני.. אצל הדתיים דווקא זה לא כך). וזאת הסיבה שהצעתי לאחת מהש"ש של הנוער העובד לקיים פרוייקטים משותפים ולנצל את העובדה שאנחנו תנועות בעלות דעות מנוגדות...

אַמִיר

New member
משה אחי תאמין לי שאני מבין אותך...

לנו גם היו פורצים הרבה... השבט שלנו ממוקדם בשכונה עם הרבה ילדים "עבריינים" שהיו נכנסים הרבה פעמים וגם משחיטים וגם גונבים... אחד הפעמים שהכי עיצבנו אותי זה שבנינו קיר גבס חדש בשביל להקים מרכז הדרכה, ושבוע אחרי שסיימנו לבנןות את הקיר ולצבוע אותו וכל זה נכנסו הילדים וקשקשו עם ספרי על הקיר(ילדים מפגרים רשמו את השמות שלהם) והרסו.... הזמנו משטרה אבל היא לא עשתה יותר מידי.... באה איזה שוטרת פרחה ועוד שוטר אהבל שלא הייתי מתפלא אם הם גם היו עושים דברים כאלה שהיו קטנים... והכי מרגיז שהילדים האלה היו באים הרבה בזמן פעולות ועושים בלאגן ומפחיים את החניכים שלנו... וגם במצסים כאלה היינו מזמינים משטרה... זאת המציאות כיום בבית שמש, ואי אפשר להפטר ממנה, אבל אפשר לנסות למצוא דרכים לצמצם אותה כמה שאפשר...

Dark faith

New member
אם אני אשתוק....

אני אנצח אותך, ואתה תהיה מפסידן- זה שווה לך?

רייצל87

New member
בדיוק מה שרציתי לרשום...

גם לנו זה קרה המון פעמים.. הנוער בבית שמש ממש הרוס וההורים לא משמ עוזרים בזה.. פעם נכנסו הרסו דברים רססו על הריקות וכל זה ואפילו גנבו לנו דברים כמו וידיאו וכל מיני מכשירים חשמליים והמשטרה לא עשתה עם זה כלום.. למרות שהשמות שלהם היו רשומים על הקירות..

למעלה