פרצו לי למחשב...

Johnny the Doe

New member
פרצו לי למחשב...

שלום לכולם. בצער רב וביגון קודר אני כותב הודעה זו. כמה דקות לפני שאני כותב הודעה זו מישהו פרץ למחשב שלי והתחיל לשלוח מסרים בשמי בחלונות פתוחים באייסיקיו. התנתקתי והתחברתי שוב ושוב קרה אותו דבר. כעת אני כותב לאחר ששוב התנתקתי והתחברתי. אציין שאין לי תוכנת הגנה כלשהי. מישהו יכול לעזור לי?

Yellow Hacker

New member
אני אתן לך עזרה וכמה טיפים

קודם כל חשוב לי להבהיר לך שההאקר פרץ לך לאי סי קיו ולא למחשב (!). ההאקר כנראה גילה את הסיסמא שלך עקב 2 פעולות: 1. הייתה סיסמא פשוטה כמו 1234 . . . 2. גילה את הסיסמא של האי מייל ודרכה השיג את הסיסמא של האי סי קיו 3.תוכנות (הסיכויים הכי קלושים כי הן ברוב המקרים לא עובדות!). מה שעליך לעשות כעת זה: 1. ישר להכנס להגדרות של האי סי קיו ולשנות את הסיסמא ולעשות אבטחה ברמה הכי גבוהה שכדי להתחבר עוד פעם יצטרך ההאקר להכניס את הסיסמא אשר הוא לא ידע אותה ! :) 2. להסתיר את האי מייל בהגדרות (אם הוא לא מוסתר כבר). 3.לשנות את הסיסמא של האי מייל וגם את שאלת הביטחון. אם תעשה את כל המטלות שרשמתי ולא תפסוח אפילו על אחת אז אתה מוגן ! זכור(!): אל תדלג על אף אחת !

Johnny the Doe

New member
תודה רבה!

ועוד משהו - כדאי לי להשיג תוכנת פיירוול? אם כן, מה אתה אומר על הפיירוול המובנה של ה-XP?

Yellow Hacker

New member
פייר וול (XP)

אני מצטער להגיד לך אבל הפייר וול של XP הוא הפייר וול הכי פשוט והכי פרוץ...! הפייר וול הזה (אם ניתן בכלל לקרוא לו כך...) לא מגן בפני האקרים בצורה מלאה ולא הייתי מסתמך עליו כשהאקר "מגיע" למחשב שלי. לרענון זכרונך הנני רוצה להזכיר לך כי התפרסמו הרבה כתבות בנושא ווינדוס XP , אותן כתבות הראו בבירור כמה ה-XP פרוץ בפני האקרים. אני ממליץ לך להשתמש בפייר וול של חברת sygate כי תפקידו הוא בעצם ל"העלים" אותך מהרשת...כך שכשאתה גולש אז אתה לא משאיר "עקבות" וכך האקרים לא יכולים להעלות עליך. את הגירסא של הפייר וול הזה ניתן להשיג כאן,בגופ, והיא חינם ולא דמו, שזה בעצם הכי חשוב!

uzi2

Active member
קודם כל, אני מסכים עם

קודם כל, אני מסכים עם Yallow hacker, שכפי שזה נראה, כנראה פרצו לך לחשבון ה- ICQ ולא למחשב, וממליץ לשנות את הסיסמאות כמה שיותר מהר (כי כמו שאתה יכול לשנות ככה גם הפורץ יכול לשנות לפני שתספיק לשנות). שנית, עלינו לזכור כי אפשרות הפריצה למחשב שלך לא נפסלה, היא רק פחות מסתברת. מה בדיוק ראית ב- ICQ? זה יתן לנו מושג האם מדובר במשהו שקורה רק בחשבון שלך או משהו שקורה במחשב שלך. לגבי הגנות, הרבה יותר חשוב מפיירוול, זה אנטיוירוס. אם אין לך הגנות, תחשוב על אנטיוירוס בעדיפות ראשונה. גם אם זה יעלה קצת כסף. יש תוכנות טובות של Norman, Norton, McAfee, PC-Cillin, EZ-Antivirus, Command, Eset ועוד. יש גם חינמית שנקראת AVG. היא קצת פחות טובה מהאחרות שברשימה הזאת, אבל עדיין הרבה יותר טובה מאשר ללא אנטיוירוס. לגבי פיירוול, צריך להבין: מחשב יכול להיות מוגן טוב מאוד גם ללא פיירוול, ויכול להיות לא מוגן גם עם פיירוול. ככלל, אם אתה מעדכן באופן קבוע עדכוני אבטחה לתוכנות שלך (למשל דרך Windows Update וכדומה), ומקפיד לא להריץ שרתים או שרותים מיותרים (כמו File and print sharing), ויודע להזהר מספיק כדי לא להדבק בסוסים טרויאנים, ובוירוסים, אז רמת ההגנה של המחשב שלך גבוהה מאוד גם ללא פיירוול. הפיירוול של XP הוא פיירוול מאוד בסיסי, שעוסק רק בתקשורות שיזומות מבחוץ. זה גם יתרון, שכן קל יותר לקנפג אותו. יחד עם זה תלוי בסוג התקשורת שלך ובשאלה האם אתה מחובר ברשת פנימית גם אותו צריך לדעת לקנפג נכון. אם תרצה להתקין פיירוול, אז יש פיירוולים חינמיים טובים מאוד, כגון Kerio, Sygate, Outpost (אם כי Outpost מומלץ רק לאלו שקצת מבינים בתחום). גם ככה רצוי שתקרא קצת את קבצי העזרה.

alfalf

New member
שאלה לגבי הפעלת 2 פיירוול במקביל

עוזי שלום, בהמשך לתשובה שלך רציתי לשאול האם הפעלת פיירוול נוסף (למשל Kreio) במקביל לפיירוול של XP מפריעה? הרי שניהם יושבים על כניסת התקשורת למחשב. האם הם לא מפריעים האחד לשני? אם לא אז בעצם למה לא להפעיל את שניהם (הרי הפיירוול של ה- XP מובנה במערהכת (XP Pro). אם כן מפריעים אז מי עדיף? תודה

uzi2

Active member
ככלל ובאופן ספציפי

ככלל יכולות להיות בעיה במקרה של התקנת שני פיירוולים במקביל, ולפעמים לא כזאת שרואים מייד. במקרה הספציפי, הפיירוול של XP יכול לעבוד בלי להתנגש, עם פיירוולים אישיים, אבל אין בזה שום יתרון, שכן כל הפונקציות שהוא ימלא ממילא ממולאות ע"י Kerio, ולכן עדיף לא להריץ פיירוול של ה- XP אם עובדים עם פיירוול נוסף.

uzi2

Active member
באופן אישי יש לי Kerio

ואני מאוד מרוצה, אבל זה גם עניין של טעם אישי, של ידע, ושל צרכים - לא רק של איכות. ומה שיש לי לא תמיד יהיה העדיף ביותר גם לכל השאר.

Johnny the Doe

New member
עשיתי מה שאמרת

אבל גם לאחותי יש משתמש ב-ICQ ולא אני ולא היא זוכרים את הסיסמה שלה, כך שאני לא יכול לשנות את הסיסמה שלה ב-ICQ. ניסיתי את האפשרות של retrieve password אבל אחרי שהכנסתי את מספר ה-ICQ וניסיתי את כל כתובות האימייל שיש לי (לאחותי אין אימייל משלה) עדיין מודיעים לי על טעות ושכתובת האימייל היא שגוייה.

Yellow Hacker

New member
שמע שניה

עזוב כבר..פתח אי סי קיו חדש וזהו..הסתבכת יותר מדי עם העניין הזה!

פIלי

New member
מר האקר

אני אוהב ניקים עם המילה האקר בשם שלהם... אכפת לך לקשר אותי לכמה מהמאמרים המופלאים שלך שטוענים ש XP הוא מאוד פריץ? (בקשר לפיירוול אין וויכוח, סתם רוצה ללמוד קצת)

Johnny the Doe

New member
אבל מה עם כל ה-contacts שלי?

איך אני אשמור אותם? ואיך אנשים ידעו שאני במספר החדש?

Johnny the Doe

New member
עוד משהו

משום מה ב-ICQ שלי יש שוב את הקטע של המסרים שנשלחים באופן עצמאי, זאת למרות שעשיתי כל מה שאמרתי לי - שיניתי את הסיסמה, מחקתי את האימייל מהפרטים, התקנתי את הפיירוול של sygate. מה הבעיה? בנוסף לכך האנטי-וירוס (נורטון) גילה אצלי וירוס ולא יכול היה לטפל בו. יכול להיות שהווירוס גורם לכך שכל פעם שאני פותח חלון חדש ב-ICQ נשלחת ההודעה עם אותו צירוף מספרים?

Yellow Hacker

New member
תגובות

קודם כל לפולי: אני לא מחפש כתבות...הכתבות היו ממזמן כשה-XP רק יצא לשוק אז תחפש אותן בכוחות עצמך. לזה שביקש עזרה: אחי תקשיב לי, לפי מה שאתה מתאר עכשיו שזה בעיות עם מספרים והכל זה סימן שיש לך וירוס שקשור לאי סי קיו...! העצה שלי: תחפש בחיפוש את המילה ICQ ותמחוק כל מה שקשור בה במחשב שלך ואחרי זה תתקין את האי סי קיו מחדש וזכור: אסור לשכוח את המספר והסיסמא ! ! !

Yellow Hacker

New member
אה...ו...

את רשימות האנשים שלך תוכל לשמור אם יש לך אי סי קיו 2001B או 2002A. תוכל לשמור כך: כנס ל-My ICQ בתפריט הזה תחפש את האפשרות Save/Load contact list. עכשיו כל שעליך לעשות זה לשמור את הרשימה ולפתוח אותה באי סי קיו אם תיצור אותו. להזכירך - - - אין את האופציה הזאת בגירסאת ה-2000 לפי הידוע לי! יום טוב!

Johnny the Doe

New member
אוקיי, תודה

אני אעשה זאת ברגע שאגיע הביתה. זה בסדר, יש לי את גירסת 2001A. רק שאלה אחת: האנטי-וירוס אמר לי שהווירוס מצוי בקובץ c:\windows\system32\explorer.exe - אני לא חושב שזה קשור לאייסיקיו. מה אני עושה לגבי זה?

Yellow Hacker

New member
אני לא ממש בטוח...

הקובץ הזה לא אמור להיות וירוס...כנראה הקובץ הוחלף בוירוס הנקרא באותו שם...מה האנטי וירוס אומר לך לעשות כשאתה פותח אותו? לפי דעתי הכי פשוט זה שתעשה בעזרת האנטי וירוס שלך repiar (מצטער אם אני רושם את זה לא נכון...:) )

פIלי

New member
אוי מאיפה זה מוכר לי ?

איך לא, בטח יש לך סאב7 על המחשב... סאב7 אוהב להתלבש על ה explorer.exe (פעם הנורטון אמר לי על זה, מחקתי את הקובץ, ואז כמובן הייתי חייב לפרמט). שאתה מחובר לאינטרנט, תנסה לפתוח חלון דוס ולכתוב
netstat -an​
ואם אתה רואה באחד העמודות כתובת אייפי צמודה למספר 27374 (זה הפורט של סאב7 אם אני זוכר נכון), אחלת אותה... ושוב, תתקין פיירוול.

uzi2

Active member
זה אכן נראה כמו ה- SubSeven

אם כי יכול להיות שהאנטיוירוס שלך יקרא לזה backdoor-G (שם אחר ל- SubSeven). תוריד את גירסת ה- evaluation של TheCleaner מ- http://www.moosoft.com תתנתק מהאינטרנט, תתקין, תריץ, ותן לתוכנה לנקות את הסוס, תתחבר, תעדכן את קובץ הנתונים עבור התוכנה (עושים את זה מתוך התוכנה), תתנתק, תריץ שוב. עד אז, תשתדל להיות כמה שפחות מחובר לאינטרנט. אח"כ חזור הנה, וננסה לוודא שלא פתחו לך בינתיים דלתות אחוריות אחרות במחשב (בד"כ לא עושים את זה, אבל חשוב לבדוק).

למעלה