פרץ של מתכונים

הכנתי שוב את פאי התפוחים של אלון

ועשיתי ניסוי שיצא מוצלח: הכנתי כמות כפולה של בצק ובמה שלא השתמשתי לפאי הכנתי מעמולים. הבצק קצת מתוק מדי אבל עדיין זה יצא שווה מאוד, בפעם הבאה אני אפחית את כמות הסוכר. יש למישהו רעיונות נוספים לעוגיות ממולאות שאפשר לעשות עם הבצק הזה?

r1 המקורי

New member
עוגת מוס תמרים ברוטב שוקולד

http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=107&ArticleID=6685&

limim

New member
../images/Emo91.gif עוגת הגבינה של אמנון

אתם חייבים לנסות את העוגה הזו. לא מרגישים בכלל שהיא נ"ג וגם אלו שאינם צליאקים יכולים להנות. אני טעמתי בכלל את הגירסה הדיאטטית - עם ממתיק וגבינות דלות שומן והיא היתה נפלאה, אז בטוח שעם סוכר עוד יותר... מתכון: עוגת הגבינה של אמנון רכיבים: שכבה 1 - קלתית: 1 כוס קמח סויה 1 ביצה 1/2 חבילת מרגרינה בערך 1 כפית אבקת אפיה שכבה 2: 1 ק"ג גבינה לבנה 1 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 4 ביצים אפשר מעט תמצית וניל שכבה 3: 3 גביעי שמנת חמוצה 3 כפות סוכר אפשר תמצית רום או ליקר. אופן הכנה: שכבה 1: במעבד מזון לעבד את חומרי הקלתית לבצק אחיד. עם הידיים לשטח בתבנית - בקרקעית ועל הדפנות. לאפות 10 דקות ב-150 מעלות. שכבה 2: מערבבים את החומרים ומורחים מעל הבצק. ואופים ב-150 מעלות בערך 45 דקות - עד להזהבה. (מניחים תבנית נוספת בתחתית התנור עם קוביות קרח או מים - ע"מ שעוגת הגבינה תיאפה לאט ובאופן אחיד). שכבה 3: מערבבים ושמים על השכבה השנייה. לנער את התבנית בעדינות, כדי שהתערות תתפזר בצורה אחידה. אופים 5 דקות עד להשחמה. אם עדיין לא השחים - לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית בתוך התנור המכובה. הערות: מקור המתכון: אמנון גיסי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

r1 המקורי

New member
גלילות תמרים ,אגוזים ושקדים בציפוי

http://www.hashulch.co.il שומשוםhttp://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=107&ArticleID=8664&

בעקבות פניות במסרים. הנה מתכון אחד

עוגת תפוחי עץ הפוכה 3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות (לא חשוב איזה סוג; לא צריך לקלף) 50 גר' מרגרינה או חמאה 5 כפות סוכר חום חצי כפית קינמון 250 גר' שקדים או אגוזים (אפשר טחונים) 3 ביצים 1 כפית תמצית וניל רבע כוס שמן רבע כוס דבש רבע כוס סירופ מייפל 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח ללא גלוטן עם שקיק אבקת אפיה) אופן ההכנה: 1. מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות). 2. משמנים קלות תבנית עגולה. 3. מטגנים את התפוחים בחמאה/מרגרינה, סוכר וקינמון עד שהם מתרככים קצת. 4. מוסיפים אח"כ את האגוזים/שקדים וממשיכים לטגן; מוסיפים את הדבש ואת סירופ המייפל והוניל – ממשיכים לטגן. 5. משטחים את התערובת על התבנית. 6. מערבבים את שאר חומרי הבצק (קמח, שמן, ביצים, אפשר להוסיף עוד קינמון). 7. משטחים מעל תערובת התפוחים שבתבנית. 8. אופים 25 דקות. 9. הופכים על צלחת ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. מדהים עם כדורון גלידה ליד או מעל…

והמתכון השני עם בסיס הפאי

עוגת בצק פריך במילוי תפו"ע: מצרכים לבצק: חצי כוס גרם סוכר 180 גר' חמאה 1 ביצה 2 כוסות + 2 כפות קמח מרמולייט מצרכים למילוי: 4 תפוחי עץ מהחמוצים האלה [לא זוכר את שמם], לא קלופים, מגוררים. חצי כוס סוכר 100 גר' צימוקים 1 כף קינמון שליש צנצנת דבש אופן ההכנה: א. הכנת הבצק: 1. מערבבים יחדיו את הסוכר, החמאה והביצה. 2. כאשר החומרים מתאחדים, מוסיפים את הקמח עד לקבלת בצק. 3. מניחים במקרר לכחצי שעה לפני שמתחילים לעבוד אתו. 4. מוציאים מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים. 5. חצי אחד מרדדים עם מערוך מקומח (אפשר גם ישר לרדד אותו בעזרת כפות הידיים והאצבעות בתבנית משומנת בינונית; את העלה הזה מניחים על תבנית משומנת. 6. את החצי השני מרדדים וחתכים לרצועות ארוכות (או יוצרים בתנועות מגלגלות של שתי כפות הידיים "נחשי-בצק") ב. הכנת המילוי 1. מגררים את תפוחי העץ, סוחטים את המיץ היטב (שותים אותו, טעים לאללה), ומפזרים מעל העלה המרודד המונח לו בתבנית. 2. בוזקים קינמון, זוכר וצימוקים. ג. פינוש: 1. מפזרים ממעל בצורת שתי וערב את "נחשי-הבצק"/רצועות הבצק שהכנו מראש (או כעת). 2. אופים בחום בינוני-גבוה (איזה ריח....) 3. כמה דקות לפני שהרצועות משחימות מעט - מחממים במיקרו את הדבש ויוצקים אותו מעל לרצועות הבצק. (כזהעוגה מוכנה ובימים שלאחר מכן - יש אפקט של "גבישי סוכר/דבש" על הרצועות. בקיצור, אם להיות גס נורא לרגע, [כבר אמרתי "אכן תמונות קשות"?], הטעם הנפלא של העוגה הזו איננו דומה לאורגזמה (חוץ מאפצ'י טוב שום דבר לא דומה לה כמובן), אבל זה בהחלט מתקרב....

רות ש

New member
רב תודות לך אלון......./images/Emo140.gif

1. על ששלחת לנו שוב את המתכונים...... 2. על שהינך חולק עמנו כל דבר טוב אליו אתה מגיע.....

פרץ של מתכונים

פתאום כולם התעוררו בבת אחת עם מתכונים, וגורמים לי לרייר על המקלדת

r1 המקורי

New member
מרנג שקדים ורודים עם קרם לימון

http://www.hashulchan.co.il/_Recipes/Recipe.asp?CategoryID=107&ArticleID=8002&

יש דברים פלצניים שמעצבנים אותי

כמו למשל הקטע של הגרמים. ועוד עם דיוק של 5 גרמים... כל מה שמאלץ אותי להתחיל לפתוח קבצים של המרת מידות, או להתחיל להרכיב ת'משקפיים שלי ולהתחיל לדקדק שם בגרמים... נראה לי שפרסמו שם את המתכון דווקא כדי שלא נעשה אותו. יכול להיות שזה פינוק לא סביר שלי, אבל בכל מקרה לגבי דידי - מדובר בשפה קולינרית לא ידידותית למשתמש הביתי הממוצע... וסליחה מראש עם מישהו נפגע מתקיפות המסר. התנצלותי הכנה מראש...

למעלה