"פרץ רוצח ילדים"

ערב רב

New member
"פרץ רוצח ילדים"

"עמיר פרץ, שר הביטחון, כמה ילדים רצחת היום?" אלה היו מקצת הקריאות בהפגנה של סהר ודרור. ואלה עוד הפעילים הלוחמניים בנוער, להבדיל מאלה שברחו מהארץ מיד עם תחילת הקרבות. האמת, קורע מצחוק.

חבל..

כנראה שגם ברגעים כאלו אתה לא מסוגל להניח לרגע את החרבות שלך.מפלגת מרצ התייצבה מאחורי אהוד אולמרט ועמיר פרץ והביעה תמיכה במהלך הצבאי.חברי התנועה כתבו פה כי ההפגנה היא לא בתמיכת מרצ ואפשר להגיע אליה כבודדים-דרור וסהר בחרו להגיע אליה כבודדים-הם מיצגים את רק עצמם.חבל מאוד שאתה כ"כ עיוור שאתה מפספס הודעות שכתבו פה פעילי התנועה בגין תמיכה בצה"ל.

ערב רב

New member
ההודעה נכתבה בהומור

בכלל, אני לוקח את כל ההתפתחויות האחרונות בהומור. בכל אופן, את לא חושבת שיש בעיה כשבכירים בתנועה פוליטית משתתפים בפעילויות המנוגדות לרוח התנועה, למשל, האם היית נוהגת בשוויון נפש אילו יוסי ביילין היה משתתף בהפגנה הזו "לא כיו"ר מרצ"?

יש בכירים במרצ שלפחות ברוחם היו

בהפגנה הזאת (אין עדיין פרטים לגבי נוכחות פיזית) כמו שהם היו בכל מיני ארועים אחרים של השמאל הקיצוני ו/או של המפלגות הערביות תומכות הטרור - כ'אינדיווידואלים': שולמית אלוני, נעמי חזן, לטיף דורי, ח"כ לשעבר רומן ברונפמן ועוד 'רבים וטובים'. למותר לציין שאף אחד לא נקט נגדם צעד כלשהו. אבל הייתי רוצה לראות אם חברי מרצ היו משתתפים נגיד בפעולות של הימין הקיצוני, איזו סערה היתה פורצת אז במרצ.

שתי שאלות

א. באילו אירועים השתתפו הבכירים שנקבת בשמותיהם, שמנוגדים לרוח התנועה? (הבא סימוכין!) ב. מה הבעיה בהשתתפות בכל מהאירועים שציינת? (הבעיה מבחינת מרצ, לא הבעיה מבחינתך)

דוגמאות (רשימה חלקית):

-- עצרות תמיכה בעברייני גיוס שבהן קראו לחיילים לסרב לשרת; -- הפגנות נגד המלחמה של בעלות הברית בסדאם חוסיין יחד עם חד"ש, בל"ד, יש גבול ואירגונים דומים של השמאל הקיצוני; -- 'עליות לרגל' יחד עם אנשי גוש שלום וחד"ש ו'ביקורי סולידריות' אצל ערפאת במוקטעה בזמן שמחבליו רצחו את ילדינו ברחובות.

זה לא נקרא סימוכין.

רציתי קישורים, או הכוונות מדויקות. לפחות שמות - מי השתתף איפה. לא נורא. אגיב בכל זאת. סרבנות גיוס - מרצ בעד חופש מצפון. רבים בצמרת המפלגה מעריכים את האומץ שמגלים אנשים שמסרבים לפעול בניגוד לצו מצפונם. שים לב שהמפלגה לא יצאה כנגד סרבני שירות מהימין בעת ביצוע תכנית ההתנתקות, מתוך הבנה שלכל אדם קיימים גבולות שהוא לא מסוגל לחצות. יחד עם זאת, המפלגה מתנגדת באופן חד משמעי לכל צורה של סרבנות מאורגנת, ועל כן גם מעולם לא קראה לסרבנות שירות. הפגנות נגד המלחמה של בוש בעיראק - אני לא זוכר קיום הפגנות כאלה בישראל, ולכן גם לא זוכר השתתפות של אנשי מרצ בהן. יחד עם זאת, אני לא מבין מה הבעיה כאן. אלפי חיילים "מערביים" ועשרות אלפי אזרחים עיראקים כבר מתו כדי שלמר בוש יהיה עוד קצת נפט. למרצ אין עמדה רשמית בעניין המלחמה בעיראק (עד כמה שידוע לי), ולכן כל חבר מרצ רשאי לפעול על פי שיקול דעתו בעניין זה. הביקור במוקטעה בזמנו לא היה ביקור הזדהות, זה היה ביקור שמטרתו להתחיל הידברות. יש הבדל משמעותי. מטרתה של ההידברות הייתה אמורה להיות (אילו המהלך היה מצליח) הפסקת מעגל האלימות, מהלך שממנו שני הצדדים היו יוצאים נשכרים, תסכים איתי.

הו היתממות קדושה וצבועה !

לגבי עברייני הגיוס - דוגמא אקראית: http://www.nfc.co.il/archive/001-D-28115-00.html?tag=2-00-48 ניסיון הידברות עם ערפאת? עם הנפת יד לניצחון לצד ערפאת, אורי אבנרי ועיסאם מח'ול בחלון המוקטעה כשאספסוף של רוצחים למטה מריע? לגבי מלחמת עיראק אתה נוטה לקבל את פרשנות השמאל הקיצוני ואל קעידה. יש לך איזשהן הוכחות לטענתך על כך שהמלחמה נערכה 'כדי שלמר בוש יהיה עוד קצת נפט' - חוץ מתעמולת השמאל הקיצוני ואל-קעידה ותומכיהם? לגבי ההפגנה שאתה 'לא זוכר': היא נערכה ב-15 בפברואר 2003 בתל אביב ואורגנה ע"י חד"ש, בל"ד, אבנאא אל בלד, גוש שלום, יש גבול ועוד 'אוהבי ישראל' ידועים. מרצ לא השתתפה בהפגנה כמפלגה, אבל בכירים במרצ כן. לדוגמא: נעמי חזן. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=294&msgid=12188185&archive=1

תודה לך.

הקישורים שהבאת מחזקים את טענותיי: באירוע הראשון השתתפו כמה אנשים המזוהים עם מרצ, וכמה שאינם מזוהים עם מרצ. מרצ כמפלגה לא השתתפה שם, וגם אם כן, אין סתירה כלפי העמדה הרשמית שהצגתי קודם: תמיכה בסרבנים אינדיבדואלים, התנגדות לתופעת הסרבנות. ברשימת המשתתפים יש כמה וכמה שמות שמזוהים עם מרצ, אבל אני מקווה שברור - רק למען הסדר הטוב - שרומן ברונפמן אינו איש מרצ (לצערי. הייתי מקבל אותו בשמחה למפלגה). הקישור השני: גולש מעורפל שטוען שהוא חושב שראה את נעמי במקום כזה או אחר, זאת לא הוכחה שהיא הייתה שם. וגם אילו הייתה, אני חוזר ומדגיש - למרצ אין עמדה רשמית (עד כמה שידוע לי) בעניין המלחמה בעיראק, ולכן כל נציג יכול לעשות מה שמתחשק לו בסוגייה זו. עסאם מח'ול ואורי אבנרי אינם אנשי מרצ ואינם מזוהים איתה. מח'ול גם לא מופיע בתמונה הזאת. לגבי מלחמת עיראק - אתה פותח כאן דיון של דעות. אין "הוכחה" לדעה. אני מוכן להמשיך לפרט מה היו השיקולים הכלכליים מאחורי ההתקפה לדעתי, אבל כבר שרשור אחר. אל תסטה מנושא הדיון הזה. אם אתה מעוניין לנהל דיון הגיוני, אני ממליץ להימנע מקביעת עובדות לא נכונה ותעמולתית ("אספסוף של רוצחים")

האיש המצדיע בתמונה הוא לטיף דורי

ראש 'הדסק הערבי' של מרצ. מה לעשות, אנשיו של ערפאת שהריעו למופע שבתמונה הם בשבילי אספסוף של רוצחים. זה היה בשיאה של האינתיפאדה כשמאות מאזרחינו נטבחו וה'משלחת' בהשתתפות הבכיר ממרצ באה עם חבורה גדולה של שמאלנים למוקטעה כדי להיות 'מגינים אנושיים' לערפאת מפני חיסולו ע"י ישראל. צריך לראות את זה בעיניים כדי להאמין. אף אחד מהאנשים האלה לא נסע באוטובוס ישראלי כדי להיות 'מגן אנושי' לנוסעיו כמו שהם רצו להגן על ערפאת. 'הגולש המעורפל' הוא מי שמכונה 'ישגבול' (זהותו ידועה) שהיה דובר האירגון הזה בכל הפורומים של תפוז במשך תקופה ארוכה. היו גם עדויות אחרות על השתתפות אנשי מרצ בהפגנה ההיא אבל אין לי זמן לחפש אותן.

רק לשם הדיוק

בהפגנה שממנה התחיל השרשור לא צעקו סתם "עמיר פרץ רוצח ילדים" אלא סממא יותר מדויקת "עמיר פרץ שר הבטחון - שבעה ילדים רצחת היום!". באותו יום (יום חמישי שעבר) מספר הילדים הרצוחים היה ידוע בדיוק. מאז פרץ רצח עוד כמה וכמה.

ערב רב

New member
לא נכון, הם צעקו

"כמה ילדים רצחת היום"? ולא הבנתי האם השתתפות של ביילין למשל בהפגנה מקובלת או לא?

למעלה