זה לא נקרא סימוכין.
רציתי קישורים, או הכוונות מדויקות. לפחות שמות - מי השתתף איפה. לא נורא. אגיב בכל זאת. סרבנות גיוס - מרצ בעד חופש מצפון. רבים בצמרת המפלגה מעריכים את האומץ שמגלים אנשים שמסרבים לפעול בניגוד לצו מצפונם. שים לב שהמפלגה לא יצאה כנגד סרבני שירות מהימין בעת ביצוע תכנית ההתנתקות, מתוך הבנה שלכל אדם קיימים גבולות שהוא לא מסוגל לחצות. יחד עם זאת, המפלגה מתנגדת באופן חד משמעי לכל צורה של סרבנות מאורגנת, ועל כן גם מעולם לא קראה לסרבנות שירות. הפגנות נגד המלחמה של בוש בעיראק - אני לא זוכר קיום הפגנות כאלה בישראל, ולכן גם לא זוכר השתתפות של אנשי מרצ בהן. יחד עם זאת, אני לא מבין מה הבעיה כאן. אלפי חיילים "מערביים" ועשרות אלפי אזרחים עיראקים כבר מתו כדי שלמר בוש יהיה עוד קצת נפט. למרצ אין עמדה רשמית בעניין המלחמה בעיראק (עד כמה שידוע לי), ולכן כל חבר מרצ רשאי לפעול על פי שיקול דעתו בעניין זה. הביקור במוקטעה בזמנו לא היה ביקור הזדהות, זה היה ביקור שמטרתו להתחיל הידברות. יש הבדל משמעותי. מטרתה של ההידברות הייתה אמורה להיות (אילו המהלך היה מצליח) הפסקת מעגל האלימות, מהלך שממנו שני הצדדים היו יוצאים נשכרים, תסכים איתי.