פרץ או ברק

jewjew1

New member
פרץ או ברק

קודם כל אני מברך על הפורום שמראה שיש שמאל שפוי שאכפת לו. אני מעדיף את ברק בגלל שהוציא אותנו מלבנון, ובגלל שעוד ילמד לרסן את המפלגה החוצפנית כמו רבין בנסיון השני. אני לא חובב גנרלים והייתי מעדיף מישהו רחב אופקים וחכם כמו שלמה בן עמי, אבל באמת שכחנו עם איזה עם אנו מתעסקים. לברק יש ראש מבריק ומומחה בתחום של ניתוח מערכות. העם יבחר בו כי הוא חושב שהוא מנהיג חזק, ובגלל שהראיה המפוכחת שלו לגבי הפלשתנים, בניית הגדר, פירוק רוב התנחלויות וסיפוח ההתנחלויות הקרובות הוא הקנזנזוס של רוב העם. בנושא הכלכלי ברק ראה בילדותו מה זה הסוציאליזם הנפלא הזה שהוותיקים המחורבנים שהגיעו חמש שנים לפני החדשים שכבר חדשים חמישים שנה, מחליטים הכל בשביל כולם. פרץ מייצג את האיגודים המרושעים שאחראים על כך שחשמל והמים יקרים, שהעמלות בבנקים בשמים, שסחורות בנמל תקועות, שמורה אחד גרוע מתוך 10 מקלקל לכולם את השם הטוב כי יו"ר ועד טוב הוא כזה שאף אחד אצלו לא מפטרים, וכך העובדים הטובים סובלים. ובמה מפלגת העבודה טובה יותר מהליכוד בכך שהיא תשתדל להגיע לסיכומים כללים בין העובדים-העסקים-הממשלה כמו שנעשה באירלנד.

shay or eli

New member
צר לי לשבור את התיזה

אבל רוב הבנקים בישראל מופרטים. אולי אריסון אחראית לעמלות הגבוהות, לא פרץ. סחורות בנמל נתקעו כי הממשלה ניסתה להפריט את הנמלים ולהחליף את העובדים המאוגדים ובעלי הזכויות שם ב: א) עובדי קבלן כמו במפעלי ים המלח. ב) עובדים זרים כמו בחברת הספנות "צים". ג) 900 עובדים מפוטרים וכל השאר ששכרם מקוצץ כמו בבנק הפועלים. ההפרטה היא אסון, טוב שהעובדים בנמלים נלחמו בה, חבל שעמיר פרץ לא נתן יותר גב למאבק הזה. ועדי ואיגודי מורים הם אולי לא מושלמים, אבל האלטרנטיבה היא שכל פעם שמשרד האוצר יקצץ בתקציב החינוך יתחילו לעוף מורים בלי חשבון - כמות התלמידים בכיתה תעלה, שכר המורים יקוצץ, אנשים פחות ראויים יגיעו להוראה וכולנו נידפק. עדיף לי לסבול מורה רע פה ושם מאשר איכות הוראה גרועה באופן עקבי.

jewjew1

New member
אתה טועה

רוב עובדי הבנק איפה שאני נמצא לא סיימו תיכון, הייתי בשוק כאשר הלכתי בפעם הראשונה עם אימי לבנק לשמוע שהפקידה סיימה רק עכשיו בגרויות באנגלית ובמתמטיקה. יש לנו ידידים שהאישה ואחיותיה עובדות בבנק בתפקידים זוטרים, והם מטיילים כל הזמן סביב העולם כמו איזה מנכלים.אני מסכים איתך שצורת הפרטת הבנקים היא שערוריתית אבל למדינה יש את בנק לאומי שבעזרתו היא יכולה להתחרות בשאר הבנקים הפרטים שעשו יד אחת נגד התחרות. הגיע הזמן לצמצם את מספר העובדים הזרים, ולהכניס לכלא כמה קבלני כח אדם חצופים כדי שכולם יזהרו. המורים צריכים לקבל יותר כסף ע"י קיצוץ בביוקרטיה, והמורים יקבלו את שכרם לפי התוצאות של התלימידים והשיפור בהשגיהם לפי נתונים כלל ארצים. בנמלים יש לייצור רציפים שיתחרו זה בזה. ולסיום, אתה צודק לגבי מפעלי ים המלח אין שום סיבה בעולם לתת במתנה אוצר טבע לכמה בעלי הון חמדנים.

למעלה