פרפור פרוזדורי

ferbit

New member
פרפור פרוזדורי

שלום, אני בן 30 ואני סובל מפרפור פרוזדורי. לאחר 2 מקרים בהפרש של חודש בהם אושפזתי וטופלתי ע"י ריטמקס ( 600 מ"ג) הרופאים המליצו לי לקחת 3 פעמים ביום 150 מ"ג באופן קבוע על מנת למנוע את המקרה הבא. בדקתי באינטרנט ויש טיפול שנקרא אבלציה, האם מישהו מכם עבר אותו? האם הוא מומלץ? לא נראה לי לקחת כדורים 3 פעמים ביום לכל החיים. יש לי תור אצל פרופ' בלאסן בעוד חודש, עד אז נראה לי מיותר לקחת כדורים. האם טופלתם על ידו? יש המלצות? תודה מראש, אני מאוד מודאג...

פרפור פרוזדורי

פרפור פרוזדורים אכן ניתן לטיפול שנקרא "אבלציה" שהכוונה שלו זה סוג של צינתור שבו אלקטרודה מוכנסת דרך עורק ללב, מבצעים מיפוי חשמלי של הלב כדי לזהות את המקור לפרפור ואז ניתן לצרוב את האזור ברמת הצלחה בינונית-גבוהה. בכל מקרה עד להתייעצות שלך אל תפסיק את התרופה כי זה עלול להיות מסוכן (אין בידי פרטים על סוג וקצב הפרפור). בהצלחה.

ferbit

New member
שאלה נוספת

הי, תודה על תשובתך הקודמת, יש לי עוד כמה שאלות, ברשותך... בכל ימי חיי זה קרה לי 4 פעמים רק שלאחרונה זה קרה לי בתכיפות של חודש כשבפעמים הקודמות זה היה בהפרש של שנה / שנתיים. בהמשך לתשובתך, אני חושש שאם אני אקח את הריטמקס באופן קבוע , מה אני אצטרך לקחת במקרה שיהיה לי שוב פרפור? סוג הפרפור : PAF התהפכות סינוס וקצב לב לא סדיר. התבטא בדופק מאוד מהיר (180) ועם הריטמקס עד 5 שעות זה פתאום הסתדר (בכל הפעמים). אם אני אקח ריטמקס באופן קבוע זה לא כמו לקחת אופטלגין כל יום למקרה שיכאב לי הראש, אולי אני סתם מסתכן בתופעות לוואי? או שהגוף יסתגל וכשאני אפסיק ליטול את התרופה יהיה לי סיכון גבוה יותר למקרה נוסף? שוב, תודה (-:

שאלה נוספת

הריתמקס לא ממכר וגם לא פוגע ביעילותו הלבבית בשימושים חוזרים. אתה מפחד מתופעות לוואי של הריתמקס (שאכן קיימות כי אין תרופה ללא תופעות לוואי) אך תופעות הלוואי של פרפור מאוד מהיר עלולות להיות מסוכנות יותר - וכמו כל דבר ברפואה עושים את השיקול מה פחות מסוכן. לכן כדאי שתמשיך בטיפול שנתנו לך עד לבירור טיפול עתידי. בהצלחה.

למעלה