פרעושים

hectorz

New member
פרעושים

שלום,

לאחרונה הכלב שלנו התחיל לסבול מפרעושים, הוא לא מתגרד בטירוף אבל אפשר לראות שיש עליו פרעושים.

יש לו קולר סרסטו כבר ארבעה חודשים, עד היום לא ראיתי על הכלב פרעושים, יכול להיות שבעקבות הקיץ והחום הם פשוט באים בכמויות גדולות או שהקימו מושבה אצלי בבית.

אני הולך לנקות את הבית והסביבה של הכלב ניקוי יסודי, לגבי הסרסטו - אני לא בטוח שהוא עובד כמו שצריך.

האם יש המלצה מה אפשר לעשות בינתיים על מנת להקל על הכלב? הוא לא מתגרד בטירוף אבל אפשר לראות שלא נוח לו.

אפשר לשים עליו גם אמפולה

מהסוג רוולושיין או פרונטליין בלבד. אמפולות אחרות עלולות להוביל למנת יתר של חומרי הדברה ולהרעלה.
וכן, בהחלט מומלץ לעשות ניקוי והדברה סביבתית.

ד"ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.

hectorz

New member
Effipro

קניתי אמפלוה מסוג Effipro, האם אפשר להשתמש בה בנוסף לקולר או שהיא תגרום להרעלה?

הדברת פרעושים

שלום
לעיתים קרובות הרצועות והאמפולות אכן עובדות ולמרות זאת רואים על הכלב פרעושים והסיבה לכך היא שבד"כ כלבים אלו נמצאים באזור מלא בפרעושים או קרציות וברגע שהכלב עובר במקום כזה הפרעושים פשוט קופצים עליו נפגעים מהאמפולה לאחר שמנסים לקחת מדמו של הכלב או מהשפעת הרצועה ומתים זמן מה לאחר מכן(נע בין עשר דקות למספר שעות) תלוי בסוג הטיפול וטריותו.במקרים כאלו יש צורך לזהות את המקום הנגוע ולטפל בו.
אלעד אורי- אגרונום ומדביר

לגבי הסרסטו

בשנה שעברה שמתי על הכלב סרסטו וזה היה ממש נפלא. כמה חודשים לא ראיתי פרעוש על הכלב או בביתי.
השנה קניתי שוב, ומאוד התאכזבתי. גם אני, אחרי קצת יותר מחודשיים, התחלתי לראות שהוא מתגרד בטירוף והיו עליו הרבה פרעושים.

למעלה