פרעושים

שושקה39

New member
פרעושים

אשמח לדעת מפי הד"ר האם טיפות נגד פרעושים (רוולושן, אדונטג' וכו") נספגים דרך העור וחודרים למחזור הדם ואם כן האם זה לא מסוכן ? הרי בסופו של דבר זה חומר הדברה (שמטרתו להרוג את הפרעושים) ואני לא מכירה אף אדם שהיה רוצה שחומר הדברה יסתובב לו בגוף אז למה לחיות שלנו כן ?

anat281

New member
לדעתי

זה כן נספג לדם כי אחרת איך זה מתפשט בעור אם שמים רק בנקודה אחת בעורף ?

טיפות נגד פרעושים

התשובה משתנה מסוג אחד לאחר של טיפות.
רוב החומרים אינם נספגים לדם אלא מתפשטים בעור דרך השומן העורי - אדוונטג' ופרונטליין הם דוגמא לכך.
רוולושין לעומת זאת הוא תרופה הנספגת בדם וכך מגיעה לעור כל הגוף, וגם לשאר הרקמות. לכן, אגב, היא יעילה נגד כמה סוגים של תולעים.

האם להילחץ מזה שהחומר נכנס לגוף ? השאלה בהחלט במקום, אבל אני חושב שהחרדה מוגזמת.
רוולושין הוא נגזרת של תרופות מוכרות וידועות שאנחנו נותנים באופן רציף לחיות שלנו - כך שנכון לשאול את השאלה על כל תרופה שאנחנו נותנים.
אכן - לכל תרופה יש מטרות ויש תופעות לוואי. לכן לא נותנים סתם כך תרופות, אלא על סמך אבחנה וידע מקצועי ספיציפי.
השאלה הנשאלת תמיד היא איזון של היתרונות מול החסרונות.

במקרה של חומרי ההדברה האחרים - ההגיון הוא אותו הגיון כמובן. רובם חומרים מתקדמים יותר מהרעלים הקלאסיים שאנחנו מכירים, והם הרבה יותר ספיציפיים לביולוגיה של החרקים, ולכן מידת הרעילות שלהם ליונקים זניחה. אני אפילו מכיר אנשים שמטפלים בפרונטליין נגד כינים לילדים שלהם בטענה להצלחה מרשימה (לא ניסיתי בעצמי...)
אסף

למעלה