פרעושים וחמוסים

פרעושים וחמוסים

יש תרסיס שניתן לרסס על חמוסים נגד פרעושים ועם כן האם מותר לרסס אותו על חמוס בן חודשיים?

Sweet Fantasy

New member
בשום אופן לא ריסוס

ניתן לקנות אמפולות של אדוונטג' ולטפטף את יכולה לקנות אמפולות לחתולים מתחת ל4 ק"ג ואת יכולה לקנות אמפולות לכלבים מעל 24 ק"ג שבגדול זה אותו חומר רק באמפולה גדולה יותר ולכן יותר משתלם, אם קונים את הגדולות צריך לשאוב עם מזרק את הכמות המתאימה (נראה לי ש0.4 מ"מ = 1-2 טיפות)

WTR

New member
כן, רוולושן ואדוונטג' הכי מומלצים

שימי טיפונת על צמר גפן ותמרחי עליו לאורך הגב והזנב. תסתכלי שהוא לא מלקק את עצמו כל עוד זה לא התייבש.

WTR

New member
שכחתי לציין,

יש לו כבר פרעושים או שאת עושה את זה על מנת למנוע? אם זה כדי למנוע, מומלץ לשים אמפולה (לאו דווקא שלמה, תלוי במשקל
) פעם בחודש. אם כבר יש לו, צריך לרסס את הסביבה שלו. 80-90% מהפרעושים נמצאים בסביבה שלו, ולא עליו.

פרעושים:

הם נמצאים על הכלבה שלי היום עשיתי לה טיפול נגד פרעושים וגם לבולי (מצאתי לו שם) גם עליו כבר היו פרעושים לקחתי אותו לרופא היום לבדיקה כללית אחרי כל מה שאמרו לי "משהו לא מסתדר בגוף" "בן 5 שבועות" אין לא חודשיים" הלחיצו אותי יותר מדי, בקיצור הוא בן חודשיים באמת והוא בסדר גמור עם כל מה שצריך להיות לו עוד חודש אני עושה לו חיסון ראשון.... אני גם יעשה ריסוס בבית למקרה חירום... תודה על כל המידע והתמיכה...

WTR

New member
בטח זווית התמונות "זייפו" את גודלו

במציאות. הוא באמת נראה בתמונות פחות מחודשיים. אבל אין מה להתבאס עם זה שהלכת לויטרינר, זה תמיד טוב. לבדוק שהכל תקין ושהחמוס בריא. תבדקי כשאת עושה ריסוס בבית שזה לא רעיל לחמוסים (זה תלוי באיזה חומר את מרססת) ואם זה רעיל, צריך להרחיק אותם מאזור למס' שעות/ימים. נסי להתייעץ בפורום "רפואת בעלי חיים" בנוגע לתרסיס ידידותי לבע"ח שמרחיק פרעושים.

WTR

New member
../images/Emo207.gif טיפוח וחמוסים

אני מעוניינת מדי פעם לנקות לחמוסים שלי את האוזניים כי יש להם הצטברות של לכלוך מדי פעם. אז קניתי טיפות אוזניים.. עכשיו לשאלות: 1. כל עוד אין לכלוך, לא לשים טיפות? או שטיפות גם מונעות לכלוך? 2. נאמר ואני צריכה לשים טיפות פעם בX זמן, האם יש סכנה בזה שהן ייכנסו עמוק מדי? 3. האם זה מספיק לשים טיפות או שצריך גם לנקות עם מקל אוזניים? אין להם נטייה לדלקות
אז נראה לי מיותר. ואם אני כבר בבומרנג של שאלות.. מישהו כאן התנסה עם שלשולים למשך תקופה ארוכה אצל החמוסים שלהם? אם אני רואה שהצואה חזרה לעצמה, ואין יותר שלשולים, כדאי לראות ויטרינר שוב (אני מניחה שכן, אבל אשאל בכל זאת.. כי אין לי ממש זמן פנוי) או שאני יכולה פשוט לעבור בהדרגתיות לאוכל הרגיל? אה ושאלה אחרונה ולנטי לא מחוסן הוא היה צריך לעבור חיסון ב11/8 ובגלל השלשולים זה נדחה עד היום עדיין לא חיסנתי אותו מסיבה ברורה מתי זה מסוכן להוציא אותו החוצה? כלומר כמה זמן הכלבלבת באמת אפקטיבית והוא לא נחשף למחלות?

אין

לי ממש תשובה. אבל עם אני לא טועה מיקי כתב מאמר על טיפוח החמוס את יכולה להסתכל שם. ואם הצואה חזר לעצמה אני חושב שכדי וטרינר כדי שיבדוק שהכל שוב תקין.

WTR

New member
טוב אז שאלתי את הויטרינר

ואנחנו נשארים עם הרפואי לעוד כחודש.

mikonww

New member
הייי אולי זה יאזור לך קצת

יש שם קטע שנוגע בטיפול וניקוי אוזנים. מיכל תרגישי חופשי לאוסיף את זה למאמרים

WTR

New member
טוב אז קראתי, תודה רבה ../images/Emo13.gif

אפילו גיליתי שיש לי עוד מה ללמוד
(כי אף פעם לא הברשתי את החמוסים או ניקיתי להם את השיניים.) אבל זה לא ממש מסביר איך באמת לנקות את האוזן עצמה. לא הבנתי למה צריך גם טיפות, גם מים פושרים, גם צמר גפן וגם מקל אוזניים. אה, וגזה אפשר למצוא בסופר-פארם? או שעדיף להשקיע יותר כסף ולקנות מברשת+משחה?

mikonww

New member
בוקר טוב ../images/Emo13.gif

יאפ גזה אפשר למצוא בסופר פארם ולדעתי עדיף מאשר מברשת שינים. משחת שניים את יכולה לקנות לא מיוחד לבעלי חיים אילה לילדים קטנים בטעם תות או משהו כזה. דבר שני למה צריך כל כך הרבה כילים לניקוי אוזנים ? לא צריך את כולם, עם מה שהכי נוח לך לעבוד
בגדול הניקוי יבוצע חצוני ב ל ב ד ובעדינות ! אסור ליכנס לעומק האוזן של החמוס מחשש לפגוע בה. אני לא פרטטי כי לדעתי עדיף במקרה קזה לגשת לווטרינר אחד למספר חודשים או על פי הצורך. גם בקשר לניקוי שיניים יותר קל אחד לחצי שנה כזה לגשת אילב וניקוי יסודי
ושוב בוקר טוב

WTR

New member
אתה בטוח? זה לא כלב..

אחת לחצי שנה זה בד"כ לכלבים, אפילו אחת לשנה. לא שמעתי על הרבה מקרים בהם חתולים הלכו לניקוי שיניים, שלא לדבר על חמוסים.

mikonww

New member
אני מציג את האופטימלי

גם אני לא אולך כל חצי שנה לווטרינר בשביל ניקוי אבן שן לחמוסים שלי. אבל שוב זהוא הדבר הכי אופטימלי לניקוי השיניים.

למעלה