פרעה מלשון פה רע

פרעה מלשון פה רע

כשכולם היו חטאים בפיהם ועושים לשון הרע
אז מטבע הדברים קם מלך כפרעה(פה רע)
הרי אין דבר כזה טעות או מקרה, מה שאתה זורע זה מה שתיקצור
זרעת לשון הרע תקצור מושל רע

ומה מנגד פרעה ?
פסח או פה סח, שהפה לא מדבר לשון הרע ולא מדבר דיברי הבל ובטלה
ואז מגיע משיח או מה שיח, שדבריו דיברי קודש ואמת, צדק ומשפט

וכמו שיש בעולם ממשל חיצוני/פיזי (ממשלה/צבא/משטר וכו')
כך יש לאדם ממשל פנימי
כך שגם בליבו מעמיד עליו מלך רע כפרעה (ושם הוא קם ראשון)
וגם ככלל העם מקימים על עצמם מלך רשע (הוא תוצאה של הממשל הפנימי, יש שיגידו התממשות הממשל הפנימי על החומר החיצוני, כצייר המצייר את עולמו

כולכם ציירים, העמידו בתוככם מלך טוב וציירו לנו עולם מרהיב
וכולנו בני חורין

חג שמח לכולם !

והמצרים נתנו בנו עבודה קשה

ויקצץ ביבי בקצבאות ויעלה מיסים ונעבוד ונעבוד ונעבוד כמו עבדים ויישבר לנו הגב.

אני רואה שאתה מבין את התמונה הגדולה

אז פשוט תחשוב שהיהדות מגלה אלך את הסוד/התבנית שהעולם מתנהל על פיו

סתם דוגמא אלף אלפי הבדלות
כמו שהמדע בא לתת לך את החוקים שהעולם מתנהל על פיו (שאנחנו מסתובבים סביב השמש וכוח המשיכה וכו')
כך היהדות באה ומתרגמת לך בסוד/ברמז (כי אי אפשר לחלק את החוכמה הזו לכל העמים) כיצד טבע האדם פועל/עובד
ובכך מוציאה אותך מלינפול לתבנית/דפוס הזה

תקרא קצת על מצרים ותראה שזה אותו דבר כמו היום

היום אני יושב עם אמא שלי ואחותי לאכול
ודיברנו על מצרים, ואני אומר שאנחנו במצרים, ואז אמא שלי אומרת לי אבל אנחנו בישראל
אז אני אומר לה : וואלה אמא, בשיא הכנות אני במקום שאני כבר לא יכול להיות בטוח בזה,אני אומר לך תאמת
אני כבר לא בטוח באמת הזו כל כך, מבחינתי גם יש מצב שהם בנו לנו משהו דומה לישראל ואנחנו בעצם באמצע אפריקה בכלל,
אני באמת לא יכול להתחייב על "כן אנחנו בארץ ישראל"

זה היה מצחיק

בחיי היקר לי אתה גאון.

אולי אנחנו בכלל לא בישראל. אולי הרצל עבד עלינו ואנחנו בכלל באוגנדה. איך אתה יודע שאתה לא באפריקה? אתה ראית מלמעלה? אתה יודע בכלל איך אפריקה נראית?

אני איך אני יודע שאני בן אדם ולא חמור? אני עובד כמו חמור. סוחב כמו חמור. אני חושב שאני חמור.

בדיוק !

על מי באמת אנחנו מסתמכים ?
על מקורות אמינים ?
בינתיים לפי איך הנראה העם , הוא מסתמך על עיתונים ותוכניות טלויזיה וכו'
שאלו דברים בלתי אמינים בעליל
ככה שדעת הרוב המקרה הזה היא לאו דווקא לחיוב, אולי יותר לבוז

ככה שמצאתי את עצמי מאמין אך ורק לאבותי הקדמונים ולמנהגים שנשתרשו לדורי דורות
אלו ששימרו ושמרו בפועל עם שלם , כאשר אימפריות לאין קץ קמו ונפלו ונעלמו מן העולם, ואנחנו לעולם עומדים

אין לי מישהו אחר לסמוך עליו
פשוט אין
מי תגיד לי?
אינציקלופדיה?
שעורי היסטוריה? (היסטורי, היז-סטורי)
זה אמין זה ?

וסתם שאלת ביניים
איך אפשר להסתמך באמת שהמציאות היא אמיתית, אולי אנחנו בכלל לא יצאנו מהמיטה מעולם ?
וכל זה זה דימיונות ?

אני חושב כך מורי ורבי

יצא לי לחשוב על זה שאין בכלל עולם והכל המצאה שלי אבל אז אני אומר, אני יעקב, שמש, גבר בן 43 לא חכם. לא סיימתי בגרות. חי עם אמא שלי אף פעם לא היתה לי הצלחה עם נשים. איך אני קטן כמוני יכול להמציא במוח הקטן שלו דברים כמו התורה הנפלאה. כמו הסוד. כמו העולם הזה שרק גאון מומחה כמו הקדוש ברוך הוא יודע להרכיב אותו בגאונות מושלמת מהשמיים והארץ ועד לג'וק הכי קטן. מהפיל ועד לדג. לא נראה לי שאני יכול להמציא כזה דבר.

אין על מי לסמוך מורי אין על מי לסמוך. העיתונים פעם אומרים ככה ופעם אומרים ככה. כל פעם גרסא שונה לפי מי שמממן אותם. הטלוויזיה אותו דבר. מעוותת את המציאות צובעת אותה בצבעים לא אמיתיים רק כדי להביא רייטינג. למשוך צופים. זה לא אמת זה זיוף של אמת. אנציקלופדיה ומדע כל שני וחמישי יוצא מחקר חדש שאומר אל תאמינו למחקר הישן. רק התנ"ך 5000 שנה אותו דבר לא משתנה. אני מאמין רק בו.

קודם כל....

כשאנחנו מדברים על דיברי חוכמה ומלכות ותכסיסי מלכות ודעות מלכים
אנחנו מדברים בשפה גבוה, שפה שגנוזה רק למקורבים
משמע כל השפה עם בורא עולם היא בסוד/הסתר
עולם מלשון העלם/הסתר

ולמה אני כותב לך את זה
לאו דווקא מטעמי דת
אני כותב לך את זה ככלי להבין שכל דבר בעולם הוא רמז
רמז מאת החוכמה הגדולה
סתם לדוגמא חלומות
כמו שהתת מודע מטפטף לך חיבורים מתמטים שלמים שנוצרו ממידע מבוגן שנכנס אליו, ובכך צופן בכולם רמז גדול, התת מודע לא חיבר זה עם זה סתם, יש משמעות לחיבור מבחינתו
אז נכון שלפעמים זה דברים בטלים, אבל גם לפעמים אלו רמזים אדירים (נבואות איף יו מיי)

בקיצור כך זה כל מקרה ומקרה בחיים שלך
תתחיל להתבונן ולשאול את עצמך למה פלוני אמר לך כך וכך, או למה קרה לך מקרה כזה וכזה, ומה אתה צריך ללמוד ממנו
מה מיצד כל דבר, למשל אם רבת עם מישהו בגלל שמישהו אז אולי זה לשון הרע שעשית עליו חוזר לנשוך את בעליו
ומזה אתה למד כמה גדול כל תנועה שאתה עושה עם השפתיים, ובכל לרכוש גם כלי מלחמה עצומים לאין קץ

ובינתיים כל אלו ששולטים בתפישות חוכמות האלו , גם שולטים על העולם ועל ממון רב וכוח ומעמד לאין קץ
כך שגם אם בגשמי אתה רוצה להיות מליונר, אתה חייב להיות בקיא בתכסיסי מלכות כמו כן בנימוסי מלכות

וכל שאלה יש לשאול בפרוש את בורא עולם, ומומלץ אפילו בקול, ולשבת ולחכות לרמז שיגיע
ואז להבין דבר מתוך דבר ומשם כבר להיות בהכרה מלאה ומודעות מתפקדת

זה אפילו לא קשור לדת כמו שזה נשמע, זו דרך חוכמה שכל אחד יכול להשתמש, פשוט מי שמקדש עצמו יותר אז גם מבין יותר ולומד יותר ואף שולט יותר על הבריאה
כמו כל אחד שמשקיע בעסק שלו

תודה מלך כתבת הרבה דברים חכמים

לא הבנתי הכל מיד אבל אני יישב לי כמה שעות וינסה לעכל. תודה תודה.

רבנו סוקרטס היא מנסה לפתות אותי

אני מנסה להתחזק ויצר הרע רוצה לפתות אותי מה לעשות?

חג שמח אח יקר!

סוקרטס.

מלשון סוקר-טס.
שזה גם סוקר וגם טס.
ושמישהו יסביר לי מה אמרתי.
כי בטח יש על זה גם מדרש.

תודה וחג שמח וכשר.

הבעיה איתי היא ....

שאחרי לא תוכלי להתפשר על פחות
ואז את תמצאי את עצמך בבעיה יותר גדולה

לפעמים עדיף לא לטעום
או כמו שאומרים : דונט דו ד-קריים איף יו קאנט דו ד-טיים !

wish2

New member
אני רוצה לטעום סוקי

תן לי קצת מהמים הגנובים שלך

למעלה