פרסקו - מסעדה רומניה (ארוך!)

פרסקו - מסעדה רומניה (ארוך!)

מי שמכיר אותי יודע; שיין (וויסקי במקרה שלי) ישמח לב אנוש, אבל מסעדה רומנית תביא אותי תמיד לחיוך אמיתי.
בתור מישהו שמחייך לעיתים נדירות, כשאני יושב במסעדה רומנית, את החיוך קשה להוריד לי מהפרצוף. ביום שישי האחרון, בצהרים, אכלתי בפרסקו שברחובות.
את פרסקו (וכן את שאר המסעדות הרומניות בארץ) אני מכיר היטב וכבר אכלתי בה מספר רב של פעמים. אך הפעם, בשל מאורע מיוחד, יצא לי לאכול ארוחה ארוכה במיוחד, שבה פשוט "טעמתי" (במקרה שלי מנות שלמות- לא דגמתי) ממגוון רחב מאד של מה שהמטבח והגריל מוציאים.
נכנסתי למסעדה ב 13:00 בערך ויצאתי ב 16:30~.

המסעדה מעוצבת בפשטות יחסית אך נאה. היא בשום אופן לא נראית כמו מסעדת פועלים (כמו רב הרומניות בארץ), אך גם המחירים שלה כנראה הגבוהים בז'אנר.
יש חלל גדול במסעדה עצמה, עם שולחנות וכסאות עץ בגוון חום כהה, לצד בר ארוך מאד שמאחוריו הגריל, עמדת ה"ברמן" והסלטים. "בר סלטים" נוסף נמצא בסמוך לכניסה והוא מן "בופה" בשירות עצמי לבאי המסעדה. קונספט נחמד מאד, שעוד אדבר עליו.
כמו כן ישנה מן מרפסת שהורחבה והפכה להיות חלל שולחנות נוסף לצד חלונות אלומיניום וזכוכית שפונים לחנייה קטנה המשותפת למסעדה ולסופר שצמוד למסעדה הנקרא "קארל ברג" (מן חנות מפעל לא כשרה). החנייה בדרך כלל מספיקה, אבל גם אם היא מלאה, יש מקום לצד כל המבנה הזה בשפע.

המסעדה הזו יחסית לשאר מוסדות העדה הפזורים ברחבי הארץ, יחסית חדשה וכך היא גם נראית ומתומחרת. אך למרות המחירים "הגבוהים" (למה במרכאות, תכף תבינו) האוכל ברמה גבוה, הכמויות אדירות בממדיהן והשירות מעולה – ד"א לא פעם דיברתי עם אנשים שמבינים ומכירים על פרסקו ולא תמיד דעתי זו הייתה דעתי וגם הם שינו את דעתם מפעם לפעם. רוצה להגיד שפרסקו למרות הפעמים האחרונות שהיו טובים מאד מבחינתי, כנראה מזגזגת בימי השבוע\סופי שבוע. אך לצערי אין לי איך לסדר את הדפוס הזה שלא "יפלו" על ימים פחות טובים. אתכם הסליחה.

אוכל -
כאמור, במסעדה "בר סלטים" המונה כ 30 סוגים give or take שאותם אורחי המסעדה מקבלים ללא הגבלה בהזמנת מנה עיקרית. זה למה המרכאות קודם.

הסלטים שטעמתי מבר הסלטים וכן גם בהזמנה מתפריט המנות הראשונות היו –
סלט חצילים רומני\חצילים קלויים על האש עם שום ובצל קצוץ\סלט תירס\איקרה\חמוצים ביתיים\גמבות קלויות מוחמצות\חומוס וטחינה (לא כזה רומני אבל יש)\וולדוף\חצילים מטוגנים מוחמצים עם שום ורוטב על בסיס דבש\דגים מלוחים – מטיאס והרינג\סלט ירקות חי\סלט כרוב לבן\סלט כרוב אדום וכנראה עוד כמה דברים שבטוח שכחתי עד כה (בעצם עוד הרבה דברים).

סלטי החצילים היו מעולים וניכר שעשו אותם טריים מהבוקר.
האיקרה הייתה קצת אנמית מבחינתי וקיוויתי ליותר פיצוחי ביצים בין השיניים, אבל גם בהעדר הפריכות הזו, היא הייתה סבירה.
הדגים המלוחים נטעמו בסדר, בערך ברמה שמוכרים במעדניות הסופר סל, אך עם טאצ' מהודק יותר.
החמוצים היו טובים מאד עד שהגעתי לפלחי הכרוב הגדולים שהיה בהם טעם מתוק. כנראה השפעות פולניות\רוסיות על העניין וזה קצת ביאס. אבל המלפפונים וכן גם הפלפלים הקלויים\כבושים היו מעולים.
הסלטים הירוקים\ירקות, היו טריים וטעימים ולא היה ספק שהמטבח עבד ממוקדם בבוקר להכין את הכבודה ולא הוציא לבר מקופסאות מקוררות מראש.
סה"כ פלטת סלטים מכובדת הרבה יותר מכל מזרחית ששופכת מאזות על השולחן. כל הסלטים מגיעים ונלקחים בצלחות עגולות ולא ב"קמצניות" וכאמור ניתן לקחת כמה שרוצים לכל אורך הארוחה (גם לחם – לבן\שחור\ מצוינים!, פיתות).

כמה מהמנות הראשונות שנאכלו בנוסף –
* ממרח שעועית עם שום (סלייטה) – סלט רומני עתיק יומין (החומוס של הרומנים) שעשוי משעועית לבנה מבושלת, שום ושמן. מעוטר בבצל מטוגן מעל. היה מעולה, רך וחמים. טרי ויחד עם הלחם הלבן המעולה של המקום נאכל כמעט לכל אורך השהייה שלי בארוחה.
* פטה כבד עם ריבת דובדבנים ופלפל שחור – במקום כבד קצוץ בפרסקו יש פטה כבד מודרני יותר, אך עם טעם מחוספס למרות המרקם החלק. סה"כ פטה לא רע בכלל שמוגש בכמות אדירה! יחד עם ריבה טעימה והמון פלפל שחור גרוס מסביב. – מנה טחונה, אבל שעושה את העבודה. אכלתי ממנה פרוסה אחת מתוך 2 ענקיות!
* רגל קרושה – אולי אחת המנות הקונספטואליות ביותר שאני מכיר וכזו שאו שאוהבים או ששונאים. אני מאלו שתמיד אוכל, אבל לא תמיד מזמין שיש. הפעם אכלתי. מנות אישיות שנעשות כנראה בקופסאות פלסטיק קטנות (על פי השבלונה שנראתה שהפכו לצלחת). הרגל הקרושה של פרסקו לא רעה בכלל למרות העדרו של טעם השום הדומיננטי שאני מכיר בדרך כלל. הבשר שהוצק לתוך הג'לטין הרב הוא של חזיר ולא עגל\בקר מה שנתן טעם הרבה יותר עדין. יחד עם פרוסת גזר מבושלת ולא מעט תיבלון, זוהי הייתה מנה לא רעה בכלל יחד עם חזרת (קנויה) ופרוסת לימון שמוגשים יחד בצלחת.
* נקניקיות פטריצ'ן – נקניקיות שמנמנות וארוכות עם מרקם גס של בשר לבן ושומן. מתובלות פיקס וצלויות בדיוק למידה. מבחינתי מסעדה יכולה ליפול ולקום על 2 דברים בז'אנר, על המטיטיי ועל הפטריצ'ן. הנקניקיות שמוגשות בפרסקו טובות מאד, מזכירות מעט את הפטריצ'ן הדקות של מזרע למי שמכיר, אך בעובי פי 2-3 מאלו הקנויות מה שעושה אותן עסיסיות פי כמה.

* ממליגה עם שמנת חמוצה וגבינה בולגרית. מנה אותנטית נוספת של המטבח, הממליגה הייתה רכה ואמיתית (לא מקמח תירס אינסטנט). אני טעמתי רק אותה ולא בשילוב עם הגבינות, אך מהצד השני התענגו על כל מזלג\כפית\כף וחיסלו את הצלחת.
מלבד "הניצחון" באשקלון, אני לא זוכר שיש מסעדות שמגישות את המנה הזו בארץ, אבל זו גם מנה שאני אישית פחות מחפש.
* מרק צ'ורבה – האמת שפה אני קצת מרמה, כי זו לא מנה שאני הזמנתי, אך כן טעמתי ממנה כמה כפות וכופתה אחת של עגל. אני קצת פחות מתחבר לטעמה החמצמץ של המנה המסורתית הזו ועל אף שגדלתי בבית שאכלו את המרק הזה פעם בשבוע לפחות.. לא הצלחתי לפתח אליה חיבה.
המרק של פרסקו היה טעים עם טעם הרבה פחות דומיננטי של חמוץ. הבשר היה מצוין וסה"כ זו מנה מוצלחת בעיני, אך שלא בטוח תתחבר למה שהרומנים מכירים מהבית.

עוברים לעיקריות שלטעמי הם גולת הכותרת של פרסקו ומבחינתי היהלום שבכתר בכל מסעדה בז'אנר – או כזה שאני אישית מחפש לפחות.
רק כדי להבהיר, המנות העיקריות בפרסקו ענקיות! לדעתי הגדולות ביותר שאני מכיר משאר המסעדות בתחום (אולי מנת הקבב במסעדת "אברום" (may him RIP ) ביפו הייתה גדולה יותר מזו של פרסקו אבל זו רק אחת שאני מסוגל להיזכר בעניין – היא גם עלתה הון!) והמחירים למרות גובהם היחסי, סבירים ואף הרבה יותר לתמורה אם בגודל ואם בטיב (גם אם לא היו נותנים את בר הסלטים ב COMP).

התפריט לעיקריות במסעדה רחב יריעה וכולל סטייק לבן ממגוון סוגים, צלע, צוואר, פרפר פילה, ספריבס ועוג וכמו כן, סטייק אנטרקוט, דגים על האש ומטוגנים, פירות ים, חלקי פנים, עוף, נתחי פרגית על האש, קבב רומני כמובן וגם לאלו שרוצים טעמים יותר מזרחיים קבב מכבש.
ישנם גם מנות קצת יותר מסורתיות כמו לשון ברוטב שזיפים, סרמלה (כרוב ממולא), שניצל פנה (כלומר מטוגן) ועוד.

אני כהרגלי הזמנתי מנה המשלבת שניים מאהבות חיי,
סטייק לבן צוואר (70) + מנת מטיטיי (56) (קבב רומני)- אבי כבר שהייתי קטן מאד והייתי מתלבט, לימד אותי שברב המסעדות הרומניות (אלו שבדרך כלל פקדנו כהרגל) ניתן להזמין קבב ביחידות ולא מנה שלמה, כך שאין מקום להתלבטות. מזמינים סטייק וקבב או שניים בשביל "הטעם".
לימים המשכתי את המגמה, רק שהיום אני מזמין פשוט מנה מזה ומנה מזה (בדרך כלל).
סטייק הצוואר היה נתח עבה, רך מאד עם כמות שומן סבירה וטעימה. מעליו כמובן שנערמה גבעה קטנה של שום (שום כתוש בתחמיץ) והוא נאכל עד תום! סטייק מעולה לעניות דעתי.
הקבבים שהגיעו היו 4 במספר, ארוכים ושמנים שנצלו לדרגת צלייה שעברה אולי 10 שניות מהמרקם שאני רגיל אליו. אך זה לא העיב על טעמם. הקבבים של פרסקו שונים מכל הקבבים האחרים כמו שכל קבב בכל מסעדה כזו שונה מאחיו. אלו של פרסקו ידועים בטעם שום כבד מאד על גבול ההתעללות. קחו בחשבון.
לי זה לא מפריע ואני די אוהב, אבל גם אני חייב להודות שהאיזון כאן הוא לצד ההארד קור בתחום.

מולי הזמינו מנת לבן צלע, הגיעו זוג צלעות שמנמנות וטעימות על עצם שנאכלו גם כן עד לפיסתן האחרונה (אני לקחתי את השנייה שלא היו מסוגלים לאכול). משהו שהפריע לי קצת כאשר ראיתי צלחת זהה עם אותה מנת צלעות מוגשת לשולחן אחר, רק עם צליה הרבה פחות מוקפדת עד כמעט חריכה של הסטייק. קצת התבאסתי בשבילם והתביישתי בשביל פרסקו.

המנות הגיעו עם תוספת, צ'יפס ותפוחי אדמה אפויים, שהיו בסדר שניהם והוגשו ברוחב לב.

שתינו 1X בירה מהחבית 1X קולה זירו ו בקבוק יין מורפטלאר – פינו נואר.

לקינוח הזמנו עוגת מוס שוקולד – מן מרקיז כבד של מגוון שוקולדים במרקמים שונים, היה נחמד.
ופפאנש שנאכל מולי ונאמר שהיה מעולה! מנה ענקית של פפנאש ענק עם המון ריבה ושמנת במיטב המסורת.
קיבלנו גם לטעום את ה

המשך שנקטע

לקינוח הזמנו עוגת מוס שוקולד – מן מרקיז כבד של מגוון שוקולדים במרקמים שונים, היה נחמד.
ופפאנש שנאכל מולי ונאמר שהיה מעולה! מנה ענקית של פפנאש ענק עם המון ריבה ושמנת במיטב המסורת.
קיבלנו גם לטעום את הטרמיסו והמלבי של המקום, שהיו נחמדים גם כן, בעיקר הטרמיסו שנטעם שנעשה במקום. המלבי היה מהסוג הקורנפלורי והאנמי ולא נגענו מעבר לחצי כפית טעימה.

חתמתי באספרסו כפול ובסיגר דלוק ביציאה לחנייה.
החיים הטובים.

(מצטער על ההמשך התלוש ועל הדבל שאני מקווה שימחקו מנהלי הפורום).

תודה

bruno01

New member
גם לנו אין דרך לערוך הודעות

אלא רק למחוק או לשרשר אותן.

לפעמים הודעות ארוכות נקטעות (ותפוז הפסיק להודיע על זה. פעם הוא לא היה נותן לכתוב אחרי אורך מסוים) ואיך הרבה מה לעשות חוץ מלשים לב אחרי ששולחים ולהדביק שוב את הסוף כמו שעשית.

ברונו יקר

התכוונתי לדבל שפורסם על לא עוול בכפי

הסקירה המקורית פורסמה פעמיים בטעות, אפשר לראות אותה (את השנייה) מזדחלת אט אט במורד הדף..

תודה.

pofta buna

שמע מבולבל שלם, אשכרה עשית לי תיאבון וגירית לי את האם-אמא של רירית הקיבה.
מאיפה יש לך כזו קיבולת ענקית?
הלוואי עלי.

אהבתי את הביקורת ש'ך, ממש ניתן היה להריח את האובייקטיביות שלך לכל אורך הפוסט... הארוך בפני עצמו:)

אני בקטע של השתייה גם דומה לך ודוגל באימרה שיין טוב ישמח כל לבב אנוש.
ברשותך אתייחס לכמה דברים שצדו אותי בתיאור ש'ך:

נתחיל בשתייה דווקא-כשקראתי ששתית יין מורפלטלאר חיוך מפה לאוזן התפשט על פניי, אתה התכוונת לבקבוק השמנמן הזה עם האיורים שכל פעם מתחלפים?
זה יין שולחני פשוט אבל גם אותי הוא משמח לעיתים, ברומניה הוא פחות פופלארי, זה יין נראה לי שנועד יותר לייצור, ברומניה תעשיית היין התקדמה לאחרונה בצעדי ענק, אולם עדיין הרבה רומנים בעיקר מהפרובינציה והכפרים נוהגים להכין יין לעצמם, בכל בית כפרי רומני שמכבד את עצמו קיים מין מרתף להכנת יין עם כל הצנרת והדוד המיוחד, בית בכפר רומני מאופיין במרתף להכנת יין ובחוץ בדרך כלל רואים קלחי תירס שמשמשים להאכלת החזיר המשפחתי.

ממרח השעועית הלבנה-אני לא שמעתי מעודי על השם הזה סלייטה?
\אתה בטח התכוונת ל-fasole batuta
יענו שעועית מוכה, שעועית שהיכו אותה, או במונחי המטבח שעועית מעוכה שמעכו אותה,
אכן זה מאכל רומני ידוע ופופולארי וזול שמנחם לא מעט רומנים שם ברומניה,
רוב הרומנים והרומניות שהכרתי מקרוב גם אהבו מאוד את החומוס שלנו.

מרק הצ'ורבה-ישנם כמה סוגים של צ'ורבה רומנית, המרק שאתה אכלת נקרא:ciorbe de perisoare
אני אוהב את הכופתאות שמוכנות מתערובת בשר טחון חצי חצי, דהיינו חצי מבשר עוף בהיר וחצי מבשר בקר אדמדם,
כמובן שמוסיפים למרק לאושאטאן וגם צרור של שמיר,
לאושטאן ניתן לרכוש בחיפה בשוק התלפיות, יש שם למעלה ברחבה מעל הבניין הנודע של השוק איזה תימני עם רכב מסחרי שמחזיק גם את הירק הזה בין השאר.

ממליגה-המאכל הרומני של רומניה?
אני אישית לא אוהב אותו וגם לא את המירקם שלו, בילדותי לא סבלתי דייסה וגם לא את הקרום(הקליפה)של החלב שמתקרר, מאז אני לא מסוגל להתחבר לממליגה, אם כי לפני כמה שנים התארחתי בבית כפרי בכפר ליד העיר בוז'או, בית עץ פשוט שהיה בנוי ממש על שפת הנחל, בלילה היה קשה לי להירדם מרוב הפסטרוליה של פכפוך הנחל,
בערב הבת של המשפחה הזמינה אותי לממליגה , הטקס מסביב גרם לי להתאמץ ולנסות לגבור על הרתיעה שלי ואיכשהו טעמתי קצת,
שם זה גם היה עם שמנת אולם מעל כל הערימה הונח דג גדול ומטוגן,
הממליגה נחתכה במין חוט חד כזה,מין שיטה שלהם לבצוע את הממליגה.

הקבב-תיארת קבב שמנמן וארוך, ברומניה הקבב גם שמנמן אולם קצר, קצר מאוד מאוד מאוד,
ההבדל בין הקבב הרומני לקבב כאן זה בערך ההבדל בין רב אלוף גנץ לרב אלוף בדימוס אהוד ברק,
חבל שהפרסקו הזו נמצאת כה רחוק ממני, זכרתי שבזמנו קראתי דיווח חיובי על המקום(נראה לי של רוזינר אילן) עכשיו יותר מתמיד שמתי אותה על הזרקור הקולינארי שלי.

נ.ב
מבולבלשלם,
לא שכחתי שקבענו באחד מימי ו לסעוד יחד בעיר התחתית, אני קצת לא בפורמה כרגע, אולם בי נשבעתי שבהזדמנות הראשונה אקבע איתך במעיין הבירה ומשם נמשיך מי יודע לאן(אולי נצעד שלובי יד לעבר השקיעה?חחחחחחחחחח

תודה לך על הפוסט המושקע

vă mulțumesc

שמע, אם גיריתי דרך טקסט בלי תמונה, אזי כנראה עשיתי משהו טוב

אני בטוח שרק אלו שמכירים את האוכל הזה מקרוב ואוהבים, זה עשה להם נעים מספיק כדי להתגרות.. אבל בכיף!

להתיחסויות:

1 - אכן התכוונתי לבקבוק השמנמן עם האיורים המתחלפים. ללא ספק יין שולחן שזורם ומחליק ועם האוכל הזה, הולך טוב.
לא בכוסות יין מהודרות, אלא בכוסות דורלקס רגילות
.
יחד עם הבירה שפתחה לי את הארוחה, הבקבוק שליווה אותי, גם סיימתי בכוסית וויסקי בסופה (כאמור, השמטתי כמה דברים בדרך
)

2 - לממרח השעועית קוראים במונח המסורתי - "פלוקואיטה" (fasaole flocaita) או כפי שאתה אמרת: fasole batuta
סלייטה זה שם "סלנגי" כזה (כאילו קיצור) לממרח הזה.. אתה בטח יודע שבכל חור ברומניה יש שמות ומונחים אחרים ללא מעט דברים די דומים.
אני למדתי לאכול את המאכל הזה די מאוחר יחסית והיום אני פשוט מאוהב בו ומכין בבית פעם בחודש לפחות איזה פיירקס

3 - מרק הצ'ורבה הוא ללא ספק זה עם הירקות והבשר ואכן גם היה לאושטן במרק.. אך כפי שאמרתי, הוא היה קצת פחות חמוץ ממה שאני מכיר ולכן גם אהבתי קצת יותר.
אני אפילו מכיר את הואן של ההוא עם הירק בשוק.. פעם קניתי ממנו לאושטן לעשות מרק להורי שהיגעו לבקר. היה להם כיף להזכר בטעם הנכון של המרק הזה.

4 - ממליגה - פה אני די דומה לך, למרות שאני מכין המון פולנטה רכה ומהבילה (שזה כמו ממליגה, רק שאני מגיע למרקם הרבה יותר רח ומנחם ולא כזה שצריך לחתוך עם חוט)
ועורם עלייה המון דברים עם רוטב, צלי בקר, גולש, שרימפס עם רטבים, ראגו ועוד.

5 - לגבי קבב, אין מנוס ולכל אחד יש את זה שהוא מחובר, אוהב, יודע, מכיר ורוצה לאכול.
פה בארץ בכל מסעדה רומנית, מגישים קבב רומני אחר, מדהים כמה גרסאות ניתן לטעום מקצת בשר טחון וסודה
.... גם את שלי, אני עושה שמנמנים וקצרים, אני גם אוהב ככה יותר.
של אברום ביפו היו ענקיים, אבל הם לדעתי היו גם הטעימים ביותר בארץ.

לגבי שילוב זרועותינו לעבר השקיעה, אני מניח שאחרי פגישה של כמה שעות בתחתית העיר, לא ממש נוכל להפרד - בעיקר כדי לא ליפול

תודה לך על התגובה המושקעת.

אפרופו קבב רומני

פרסמתי כאן מזמן פוסט על איש זקן שמכין קבב אליפות בבוקרשט ברומניה,
לצערי מאז נכתב הפוסט הבנאדם הלך לעולם שכולו טוב.
אני אצרף הנה את הלינק לפוסט ההוא שלי,
אחד ההבדלים בין הקבב של שם לקבב של כאן זה מן הסתם הבשר עצמו.

אגב, עדיין לא יצא לי לאכול בשיפודייה של גנאם אם כי אני בטוח שטעים שם,
אני לקוח קבוע שלהם בשאוורמיה הקטנה והמקסימה שלהם באלנבי, השאוורמה שלהם מאוד עסיסית ויש שם רטבים מדהימים,
יש להם קשר משפחתי לבמבינו מהאטליז ומהשאוורמה, כך שהכל נכנס לאותו הכיס,
אם כי לאחרונה הם עשו שיפוץ בשאוורמה והשקיעו בפלזמות ועשו צבע וכו,
אולי חל שינוי שם בשותפות.

הנה הקישור לקבב ברומניה:

כמובן שהבשר שונה, גם היד
.

ד"א סיפור אמיתי;
סבא שלי עליו השלום עסק בהכנת מטיטיי לפרנסתו BACK IN ROMANIA..
היה לו מן בית מרזח של שיכר (יין שהכין לבד וגם בירה שהביא מהעיר על גבי עגלה עם פרדות), קבבים וחמוצים.
זהו.
את המעות שהרוויח באותו היום חילק בין המשפחה (נתן לסבתא שלי עלייה השלום שתאכיל את שני בניו אבא שלי ודוד שלי) לבין שוחד שעזר להוציא יהודים מהכלא הקומוניסטי.

אדם צדיק שידע להכין קבב וחמוצים כמו שאף אחד לא יודע

גם אצלנו בבית קוראים לזה סלאיטה

אני בכלל תמיד מתבלבלת עם יחניאה - שזה שעעוית אחרת בכלל
ותודה על הביקורת

יויו13

New member
אין ממליגה במסעדות רומניות ? ברובן יש

תודה על הדיווח המגרה.

ממממ..

מלבד "הניצחון" באשקלון, אני לא זוכר שיש מסעדות שמגישות את המנה הזו בארץ, אבל זו גם מנה שאני אישית פחות מחפש.
לא אמרתי שאין.

בבקשה.

מכיר היטב

כאמור, את כל המסעדות של העדה בארץ באופן אישי לוחצת.

שוב, לגבי הממילגה, זה משהו שאני פחות מחפש במסעדות שאני אוכל בהן, אני יותר איש של בשר
את הממליגה\פולנטה - אני משאיר לבית.

bruno01

New member
נשמע כיף אמיתי

וממש מעורר חשק לנסות לאכול שם.

רק שאני אבין, אכלת שתי מנות עיקריות+צלע ממנת הצלעות אחרי כל הראשונות והסלטים? אם כן, באמת כל הכבוד! אני בדרך כלל בארוחות כאלה מגיע כבר לעיקרית עם לשון בחוץ...

האמת..

שאכלתי אף יותר ממה שכתבתי, אבל החלטתי להוריד מפאת שאחשב לשחצן או לגרגרן מידי

אני לא נראה, אבל הספקי הקולינאריים די על טבעיים. לא יודע להסביר.

המשפחה הקרובה תמיד תצחק עלי שיש לי קיבה מנירוסטה ושרפרפים (של בר) סביב הכבד.
ואם חסר יין לקידוש, ניתן להקיז ממני דם, זה מסדר את זה.

bruno01

New member
כיף לך! אצלי זה ההיפך.

אני שובע יחסית מהר (ותעיד על כך הצלחת היחידה על השולחן שנשארה עוד עם קצת אוכל ביום שישי בשוק נתניה, כי כבר לא יכולתי), אבל רואים עליי כל ביס וביס

המסעדה עברה אוטומטית לראש הרשימה

וואו איזה ביקורת
סרמאלה? פפאנאש? ממליגה שמנת חמוצה? יא אללה. חגיגה.

תודה!!! בשמי, בשם הרומני ותודה מראש מאמא שלו שבטוח תודה לך.

חן חן.

לא בטוח שהייתי מציע לנסוע לשם באופן מיוחד מהצפון הרחוק, אבל אם בסביבה, גם אם זה מצריך איזה זווית חדה מהדרך, זה ללא ספק מקום מכובד לאכול בו את המאכלים הללו.
לא לכולם ולא בכל פעם לצערי (ככתוב בסקירתי).
אבל כן.

למעלה