פרספקטיבה

zoti

New member
הפרספקטיבה שלך לא נכונה

פעם אחרונה שבדקתי הטורקים, איראנים, פאקיסטנים, אפגאנים, קזאחסטאנים, טרוקמנסטנים אוזבקים וקירג'ים לא היו ערבים. לעומת זאת שכחו פה מדינות כמו מרוקו וטוניס ובטח עוד כמה שאני לא זוכר. גם אם הכוונה הייתה למדינות בהן הרוב הוא מוסלמי יש פה חוסרים וטעויות.

zoti

New member
אם רובם מוסלמים אז איפה

טוניס, אלג'יריה, ומרוקו ?

מה זה?

האיזור המסומן בצהוב זה פארק לאומי או איזור תעשיה? לא כל כך ברור. אה, רגע לפי הדגל...נראה שזה האתר ההיסטורי שהקימו לכבוד התישבות שהיתה שם פעם.נדמה לי שקראו לה יזריאל או משהו כזה.(אגב הם גובים 5 דינרים לכניסה).

ליאתA2

New member
אם זה מדינות מוסלמיות

אז איפה המדינה המוסלמית הגדולה בעולם? למה היא לא על המפה הזאת?

stardustit

New member
הודו? וליאת, ברשותך, עוד שאלה קטנה

על אורחות ההודים: האם אצל ההודים לקיחת אוכל מאדם אחר מהווה מעין סימן לידידות? מעין "מה ששלי - שלך"?

ליאתA2

New member
אכן אינדונזיה...

מה לעשות סטארדאסטית, לפעמים גם אז מה צודק... ולגבי השאלה שלך, אני לא ראיתי את זה בשום מקום שאני ביקרתי. לעומת זאת ראיתי גם במסעדות שהודים אוכלים עם הידיים (לא כולם כמובן) ואני לא מדברת על עוף אלא דברים כמו אורז ויוגורט. דרך אגב, כשאת שואלת על "הודים" את חייבת להבין שמדובר על מעל מיליארד איש, עשרות עמים שונים לחלוטין אחד מהשני בצבע, במראה, בדת, במנהגים, בשפות (יש משהו כמו 17-18 שפות רשמיות בהודו ולמעשה מדברים שם עשרות שפות. אז פשוט אי אפשר להגיד שום דבר על "הודים" שיהיה נכון לכולם. לאדקי מלאדק (שבמדינת ג'אמו-קשמיר) הינדי מניו דלהי, נוצרי מגואה ונזיר בודהיסטי מדארמסלה שונים אחד מהשני יותר מאשר גרמני, רומני ורוסי.

stardustit

New member
תודה, ובזאת אני ממנה אותך לאחראית

הודו בפורום.. חשבתי שמדובר במנהג, כי נתקלתי בשני מקרים משעשעים עם 2 הודים; אחד ראה שאני אוכלת צימוקים מהקופסאות הפיצקלך, והתחיל לדבר איך רמת הסוכר אצלו בדם נמוכה. שאלתי אם הוא רוצה קצת צימוקים, ובשמחה הוא לקח את כל הקופסה וחיסל... ופתאום מספר ימים אחר כך, הודי אחר רואה אותי אוכלת חצי בייגל שהבאתי מהבית לצהריים... מתחיל להסתובב סביבי ולשאול אם הכנתי את הבייגל בעצמי, ומה יש שם. ראיתי הוא באמת מתעניין בבייגל, בסוף שאלתי אם הוא רוצה את החצי השני. הוא רצה. לי זה היה קצת מוזר, כי אני לא הייתי לוקחת למישהו את ארוחת הצהריים שלו. חשבתי או שהם דואגים לי לדיאטה, או שמדובר במן מנהג שתמיד מתחלקים באוכל, כי זה נראה לי קצת מוזר..

zoti

New member
אני יכול להעיד

שבתאילנד מאד מקובל להתחלק באוכל. גם בהכנה וגם באכילה כי זה מקרב בין האנשים. מי יודע, אולי מצאת חן בעיני ההודים.

ליאתA2

New member
אני תמיד "משנוררת"

מצלחות של אחרים ואני לא הודית... אני סתם אוהבת לבדוק מה אני מפסידה. אני יודעת שלפחות כששותים מבקבוק מים בהודו אז ההודים אף פעם לא נוגעים עם השפתיים בפיה של הבקבוק. נסענו פעם יומיים בג'יפ והנהג שלנו אף פעם לא רצה לקחת לגימה כשהצענו לו. בסוף קלטנו מה קורה ותמיד הצענו לו ראשון לפני שאנחנו שתינו. הוא תמיד לקח לגימה בלי לגעת, כמו שהבדואים עושים.

stardustit

New member
אנ י לא מדברת על כשהולכים למסעדה

ורוצים לנסות מאכלים שונים.. צימוקים - כל אחד יודע מה הוא "מפסיד" ולשבת במשרד בעוד אני מכרסמת את הבייגל העלוב שלי, ובא מישהו ורומז רמזים עבים שהוא מעוניין בבייגל גם, ובשמחה מקבל לעצמו חצי מהבייגל כשהוא יודע שזה כל הצהריים שלי... נראה לי מוזר. אז החלטתי שאולי מדובר במשהו שמסמל משהו. או שלא.

stardustit

New member
לא יודעת אם מצאתי חן או לא, אבל

חשבתי לעצמי שיתכן ומדובר כפי שאתה אומר, בקירוב בין אנשים, כי זה נראה לי קצת מוזר סתם לרמוז שרוצים את האוכל שלי...

az ma

New member
מה זה העניין הזה עם "לפעמים"../images/Emo35.gif

"מה לעשות סטארדאסטית, לפעמים גם אז מה צודק..."

az ma

New member
עם האמת אני מסתדר טוב, אבל יש לי

בעיה עם הכפשת שם שקרית וזדונית

למעלה