פרסות

• פותח הנושא spsf
  • פורסם בתאריך

spsf

New member
פרסות

היי לכולם. יש לי בעיה וניראה לי שזה נושא שלא מרבים לדבר עליו פה (או שכן...). לחבר טוב שלי יש סייחה בת שנה וחצי - חצי הנובר- ורואים עליה שהיא הנובר - אבל זה לא העניין... הפרסות שלה על הפנים - כל הזמן נסדקות ונשברות,ולמרות שהיא מטולפת כל 4-6 שבועות זה לא משתפר.לאחרונה היא התחילה ממש ללכת בזהירות על אדמה קשה ובטרוט היא צולעת (בעיקר על הקדמיות). חשוב לציין שהיא ממש גדולה לגילה (בעצם - אין לי נסיון עם סייחים הנוברים אז אולי זה בעצם נורמלי...). השאלה היא - מה עושים??? יש כל כך הרבה דעות שזה מטריף... חלק אומרים לעזוב אותה ולא לעשות כלום ועם הזמן הטלף יתחזק,אחרים אומרים לפרזל שניי פירזולים כדי לעזור לטלף לצמוח בלי להיסדק ואז שוב להוריד את הפרסות,אחרים אומרים שצריך לפרזל מעכשיו for ever והחבר הזה שלי מבולבל מכל העיצות ולא יודע מה לעשות - מה יהיה הכי טוב לסייחה. אז קדימה - כל המומחים למינהם פה שכן (!!!) יש להם נסיון עם סייחים וורמבלדים,וכל אלה שנמצאים עכשיו בחו"ל ויכולים להתייעץ שם עם מגדלי סייחים,או אם יש פה מפרזל שקורא לפעמים,או ווטרינר - בקיצור - כל תשובה תתקבל בברכה - בתקווה שמכל התשובות לא נתבלבל עוד יותר

shirli0811

New member
ממליצה לך להסתכל בקישור....

פה ואם יש לסייחה את אחד מהתסמינים בפרסות של המחלות שמצויינות ליצור קשר עם וטרינר. בכל מקרה, האם התא שבו הסייחה נמצאת יבש? לפעמים מקרים כאלו נובעים מרטיבות בתא ו/או בפרסה.

spsf

New member
אז ככה

התא של הסייחה מאוד (...!) יבש הריפוד הוא קש עם נסורת ומנקים כל יום,מעבר לזה שבמשך היום היא נמצאת במירעה - לא ירוק בעונה זו של השנה,ולכן גם הקרקע שם מאוד קשה.אם עושים לה טרוט במסדרון היא לא צולעת,אבל ברגע שהיא יוצאת מהמסדרון היא ממש הולכת על ביצים.....

spsf

New member
אבל זאת בדיוק הבעיה....

האחד ממליץ לפרזל מספר פירזולים,והשני אומר בתוקף שלא - שזה רק יחליש עוד יותר את הפרסה,והשלישי (שרק נתן יעוץ בלי לראות את הסייחה - פשוט כי זה חבר טוב) אמר שאם מצב הפרסות הוא לא טוב אז צריך לפרזל וזהו - גם אם זה מהיום לתמיד.... איך אפשר להחליט בצורה כזאת מה הכי טוב????

תםטםOHIO

New member
לפנות לוטרינר או למפרזל שאמין עליך

אבל עם דילמה כזאת בין אנשי מקצוע שאתה מכיר, איזה ערך להחלטה שלך תיתן לתשובה ברשת?

spsf

New member
ובכל זאת....

מה ההתנגדות הנחרצת לעזור....? אולי יש פה קוראים שהיתה להם בעיה כזאת ויש להם נסיון או לא יודעת מה... אם זאת היתה סייחה שלך - איך את היית מקבלת את ההחלטה? אני מנסה לקבל כמה שיותר אינפורמציה בנושא כדי להבין יותר ולהחליט.

תםטםOHIO

New member
אני מבינה,

ולכן אני מנסה לעזור לך הכי הרבה עפ"י הבנתי - פנו לוטרינר. והנה אני אסביר לך למה- זה יכול להיות קשור למזון ולגדילה, לאופן הטיפול וגם אפילו שטווח הטילופים ארוך מדי עבורה, זה יכול להיות הרבה מאד דברים ומצריך אבחנה מדויקת, הכרות עם דרך הטיפול היומיומית בסייחה, אופן האחזקה שלה וכד'. יתכן וצריך רנטגן יתכן אפילו תמיכה במצב הרעלה. זה כ"כ תלוי בפרטים שאת נותנת ובמצב הסוסה בפועל, שאדם מקצועי מולך שרוצה מאד לעזור ואת טובת הסייחה, לא ייעץ לך ברשת. איך אני הייתי מקבלת את ההחלטה? אני אישית לא שמה פרסות ברזל לעולם, ומוצאת שהן מיותרות תמיד. אבל זה לא רק זה עבורם, כל הממשק אחזקה של הסוסים וההתיחסות שלי אליהם קשורים בזה שהם מטולפים. זה הרבה יותר מורכב. כך שההחלטה שלי תעבור דרך איש מקצוע וטרינרי שאמין עלי. מאחלת לך רק טוב.

dixie chick

New member
../images/Emo45.gif מסכימה במובן של

אין פה פתרון קסם קטן טריק ובצ'יק הכל נעלם סביר להניח שיש להסתכל פה על מכלול אורח החיים של הסייחה, המבנה האישי שלה, העצמות הספציפיות שלה, האוכל שהיא אוכלת ועוד שאר מליון דברים כדי לאתר לה את הטיפול המדוייק גם עיצות כמו "כן תפרזלי" או "אל תפרזלי" הן אינן נכונות וחד משמעיות לכל המצבים ואינן פתרון קסם אלא בעזרת טיפול נלווה ושוטף (ויטמינים אולי, אולי שמירה על בריאות הפרסה עם כל מיני תוספים, אולי פעילות גופנית מסויימת לסייחה, הכל תלוי בתמונה כמכלול...)

תםטםOHIO

New member
רק אחרי שיהיה אבחון אפשר יהיה לייעץ

ואני מדגישה את זה כי מתפספס פה הכלי שבאמצעותו הפורום/האינטרנט יכול לסייע לאנשים שמגיעים. שיגיעו עם אבחון, ואז יתייעצו לגבי הטיפול. אבחון יכול להיעשות בראייה וטרינרית או משלימה וגם בראיה משולבת וכך גם הטיפול. בוקר טוב :)

spsf

New member
אוקי

הבנתי את הנימוקים - שלך ושל אלה שמתחת... תודה בכל אופן.

תםטםOHIO

New member
אוקיי

בבקשה, אדרבא, גם אם מישהו שמכיר מקרה דומה, אני אשמח מאד אם ייעץ לך ואם זה יעזור לך. מאחר ומדובר במצב בריאותי שעלול להחמיר לא הייתי מחכה עם זה.

ToryMaster

New member
זו לא התנגדות נחרצת לעזור

זה פשוט שזו הרבה אחריות, אם מישהו פה אומר לך מה לעשות, ואת הולכת ומבצעת, והסוסה נפגעת מזה, כי אי אפשר לאבחן כראוי דרך האינטרנט.

dixie chick

New member
אם אינך מצליחה לסמוך על אנשי מקצוע שאת מכירה

נשמח לספר לך על אחרים במסרים אבל קחי בחשבון שבסוף צריך יהיה לסמוך על אחד מהם ולעשות כדבריו... אי אפשר לדלג על השלב הזה

למעלה