פרסומת?

efratn

New member
פרסומת?

הבוקר, ממש לפני כמה דקות, בתוך מקבץ פרסומות של אחת התחנות ברדיו, פתאום שמעתי את אביתר שר - יש לי סיכוי להנצל אני חושב אווווו....אווווו....ואז נכנס לתוך השירה קריין שדיבר על לתרום לנוער בסיכון או משהו כזה. נותרתי מבולבלת. המטרה טובה אבל ההרגשה - פרסומת. מה דעתכם?

TEENAGER1

New member
זה גם בטלוויזיה

אני חייבת לציין שמשום מה זה לא כ"כ מפריע לי, אולי בגלל שזה "יש לי סיכוי" שגם ככה הופקע מזמן לרשות הרבים, ואני משתדלת לסגל לעצמי את היכולת לשמור אותו אצלי בפנים, שונה, כאילו זה לא אותו שיר מוכר ו"חרוש".. נראה לי שאחרת לא הייתי יכולה לשמוע אותו יותר. אני מניחה שכמעט עם כל שיר אחר זה היה הרבה יותר מפריע לי, או סתם פשוט מוזר.

SnapDragon

New member
במילה אחת :

תמלוגים. ואם כי אני מבינה את מיכל (למרות שאצלי דווקא זה חיובי, ע"ע "שותפות גורל קוסמת"), עשו את זה קודם. עם "אבא" ו"עד מחר". המח כרגע לא מאפשר לי להזכר בדיוק בפואנטה, הגם שאני מתה להפרד מהמשרד לשבוע הנוכחי..

SnapDragon

New member
אם כי, במחשבה שניה,

אם להסתכל מהכיוון של מיכל - גם הם די חרושים (ונחלת הקהל הרחב?)
.

TEENAGER1

New member
יש חרושים ויש "יש לי סיכוי"...

(איזה משפט טיפשי יצא
) לא, באמת, זה לא רק השמעות ברדיו, זה גם שימוש בו בכל טקס אפשרי, או אפילו סתם כששרים עם החבר'ה (וזה אחד השירים היחידים של אביתר שבאמת מאפשרים את זה, מניסיון), גם לפרסומות ותשדירים למיניהם כבר השתמשו בו לא פעם, אין הופעה בלעדיו, הוא כאילו השיר שלו.. נו. ונראה לי שאפרת יותר כיוונה לשאול על ההרגשה שלנו עם זה, ברור שזה למטרה טובה ואני מניחה שאביתר מקבל על זה משהו (או שלא? לא יודעת), אבל זה עדיין.. אוף, אני לא מצליחה לסיים משפטים היום. פחות מדי שעות שינה. נורא בא לי להאשים אותך

SnapDragon

New member
יש בזה משהו

(אגב-אפרת היא "בעצם בחור" ?!
(עזבו, גמני עייפה וחצי חולה)) כן, הבנתי. אכן "יש לי" הוא חרוש ברמה אחרת לגמרי. ההרגשה שלי עם זה? שוב - זו המילה שעלתה לי לראש: תמלוגים. ואם יש מאחורי אביתר צוות טוב, ויש כזה (הופס, תראי. אני כבר במוד ההתחנפותי...), אז הוא בטוח מקבל על זה. אבל מה זה חשוב..
אולי זה בגלל השיר הספציפי הזה האדישות הזאת, כנראה שכן, ושלא תעזי להאשים אותי, אחרת תקבלי כתב אישום שכנגד. והקלדתי מספיק כאלה בחיים שלי
.

efratn

New member
אני מנסה לחשוב מה בדיוק הפריע לי

וקצת קשה לי להגדיר. למשל, הרגשתי רע יותר כשהוא שר "אווווו.....אוווו......", מאשר לפני כן כשהוא שר "יש לי סיכוי להנצל". לא יודעת למה, אולי כי זו מין צעקה כזו מתוך הלב, יותר מאשר המילים עצמן, ומרגיש מוזר ש"מוכרים" אותה, או שמשתמשים בה בשביל למכור משהו. נראה לי שזו הנקודה - לא כל כך העניין של הפקעת השיר, כמו בשירה בציבור או בטקסים, אלא העניין שמשתמשים בו בשביל משהו אחר. שעושים איתו סוג של מניפולציה רגשית בשביל כסף. נניח אם היו משתמשים ב "עד מחר" לפרסם מרפאת פוריות או משהו כזה... ומה שבאמת התכוונתי לשאול אתכם זה אם העובדה שהשתמשו בשיר בשביל לקדם מטרה טובה (תרומות) מרגיש לכם שונה (יותר טוב, יותר קל) מאשר שימוש מסחרי ממש (לקדם מוצר כלשהו), או שעצם השימוש בשיר ככלי מניפולטיבי, לא משנה מה המטרה, היה מפריע לכם. ודרקונית - לא ירדתי לסוף דעתך בעניין התמלוגים. ואני בת :)

SnapDragon

New member
אממ

מניפולציה ריגשית בשביל כסף לא הולך לי במשפט אחד עם אביתר. וכן, יש משהו שונה ("יותר קל, יותר טוב") בצורך לקידום מטרה טובה. אני יודעת שאת בת, חלילה לא התכוונתי לרמוז אחרת, אבל מסתבר שתפוז לא ממש יודע (הקליקי על הניק שלך ותביני). ואת יכולה לקרוא לי פשוט מעיין
.

efratn

New member
לא לא

לא התכוונתי לאביתר!! התכוונתי למפרסםץ לזה שמשתמש בשיר של אביתר כדי לגרום לאנשים...(לתרום / לקנות) מעיין זה שם יפה :) ואויש עם התפוז הזה, אסור להאמין לו. נראה לי שסתם השארתי שם את הדיפולט. אני גם לא ממש בת 17...

efratn

New member
מניפולציה רגשית בשביל כסף

עכשיו הבנתי מה לא היה ברור - הכוונה היא לכסף של התרומות, לא לכסף שאביתר כן או לא מקבל מזה.

SnapDragon

New member
יש מבין../images/Emo13.gif

אף מפרסם לא יעשה שימוש בקניין רוחני ללא רשות. ואין חיה כזאת, יוצר שלא מקבל תמלוגים. לא שזו מילה גסה, ההפך הוא הנכון. וכל זה בלי להכנס שוב לקטע של דעתנו על זה.. נו, אז אחרי שסיכמנו שמעיין זה שם יפה, שאת באמת בחורה וזהו סוף עונת התפוזים - הכל בא על מיקומו בשלום
.

למעלה