פרסומת בTV

littlegem

New member
פרסומת בTV

סליחה על השאלה רדודה אבל בזמן האחרון יש פרסומת (די דוחה האמת) לסוג של סיגריה עם שני "חברים" ואחד מהם נראה בול כמו שחקן ישראלי.
אני יודעת שזה ממש טיפשי אבל בטח אנשים אחרים ראו אותה?
הייתי שואלת ב"טלויזיה בריטית" אבל נראה לי שרובם רואים רק ביביסי אנטרנטינמנט ולא את כל הערוצים הזבליים שיש לנו פה.

MayFebruar

New member
פתאום נראה לי ממש מוזר

שיש פרסומות לסיגריות בטלויזיה... כאן אין פרסומות לסיגריות ואלכוהול בכלל, לא בטלויזיה ולא בשלטי פרסומות.

אולי יש לך לינק לפרסומת ביו טיוב?
ויכול לעזור אם תספרי איפה את גרה ובאיזה ערוצים ראית את זה.

חוצמזה, איך היה החג? מה הכנת בסוף?

אספרסו2

New member
בגרמניה בערוצים הממלכתיים מפרסמים

תרופות.
יותר מוזר כי זה נראה לגיטימי לכל דיכפין,קח והחיים סוכריה.

MayFebruar

New member
כאן אין פירסומות בערוצים הממלכתיים

אבל כן, זה מזכיר את הפרסונות לתרופות פלא להרזיה. לאכול חטיף ולהראות כאילו הזעת בחד"כ כל יום שעתיים...

אנשים צריכים להיות יותר ביקורתיים כלפי פרסומות.

אספרסו2

New member
כשאת נכנסת לגרמניה ממדינה שכנה

לאחר שאת מתרגלת לכביש המשודרג ולאנשים שמחייכים רק כשמפלס האלכוהול בדמם עלה,
תופתעי מכמות בתי המרקחת,כולם פורחים ומשגשגים ,מוכרים אשליות ומניעים את
גלגלי תעשיית התרופות.

אספרסו2

New member
רפואה אלטרנטיבית

פורחת היכן שרמת הרפואה שווה ל...
בגרמניה הרמה גבוהה מאד.

Woking

New member
המושג "רפואה אלטרנטיבית"

הוא כמו לקרוא לתנ"ך "מדע אלטרנטיבי". אולי זאת אלטרנטיבה, אבל זה לא רפואה. עם זאת, אין הבדל בין פרסומת של תעשיית התרופות לזאת של תעשיית הטבק.

יעלי9

New member
how do u call alternative medicine that works

Medicine

טים מינצן מנסח יפה את דעתי בנושא

jonbaum

New member
כיום המונח הפוליטיקלי קורקט לרפואה אלטרנטיבית

היא complimentary medicine כלומר משהו שבא "בנוסף" ולא "במקום"

אספרסו2

New member
והיא מוסיפה

למינוס בכיס המאמינים.
שמעת בוודאי על התפוצצות בועת המולטי-ויטמינים.

MayFebruar

New member
אז מה הפלא שבתי המרקחת מלאים?

וד"א לא התכוונתי למכשפים ושרלטנים כרפואה אלטרנטיבית, יותר בכיוון של תזונה מסויימת. לפני כמה שנים קראתי שבתי יולדות טבעיים (כלומר בלי התערבויות רפואיות) יחסית פופולרים בגרמניה, לכן שאלתי.

אספרסו2

New member
זה בהולנד

תעמולה של רשויות הבריאות מעודדות לידה בייתית
חוסכות מיליונים בטווח הקצר ויוצרות סבל לטווח הארוך.

MayFebruar

New member
אני יודעת שבהולנד מקובל ללדת בבית

אבל אני מתכוונת לבתי היולדות הטבעיים בגרמניה.

אספרסו2

New member
בגרמניה מקובל בית-חולים

ועדיף אחד שמצויד במחלקת טיפול נמרץ ילדים.

Woking

New member
פה אתה דווקא טועה

יש הרבה מחקרים, כאלו מדעיים, והמסקנה היא שאין מסקנה. לא מצאו יתרון כזה או אחר בהשוואה בין לידה בבית חולים ובין לידה בבית. לכל סביבה היתרונות והחסרונות שלה. זה לא ממש חוסך כסף למדינה, או לפחות לא כסף גדול, כי לידה ללא סיבוכים זה לא עניין מאוד יקר, והלידות המסובכות ממילא מגיעות לבית חולים (או לפחות זה מה שאמור לקרות). בבריטניה, ואני מניח שגם בארצות אחרות, גם שולחים מיילדת לבית.

מה שכן גילו זה מתאם בין הזמן ביום לבין הסיכוי לניתוח קייסרי. כלומר אם הרופא במחלקה - הסיכוי גבוה, אבל אם הרופא בבית, או, רחמנא ליצלן, ישן, אז הסיכוי נמוך. כמובן שהכל משיקולים רפואיים.

רק בגלל שהרפואה "הקונבנציונלית" מבוססת על מדע, לא אומר שזה מה שתקבל בבית-חולים. רק בגלל שהתרופות הוכחו כיעילות, לא אומר שחברות התרופות לא ידחפו לך אותן בכל הזדמנות, אם צריך או לא. נכון שזאת לא סיבה לקנות מים מנוערים במחיר מופקע, אבל צריך להיות ערים שלמרות שהרפואה מבוססת על מדע מוכח, הישום שלה בהרבה מקרים לקוי. רופא הוא רק בן אדם, ולפעמים הוא יעדיף לישון מאשר לדאוג לכך שתשאר בחיים.

למעלה