פרסומות מיניות

אהובה.א

New member
פרסומות מיניות

אני לא אוהבת כל כך פרסומות. למעשה, אני אפילו שונאת אותן. ================= השבוע התרגזתי במיוחד. אתמול קיבלתי ידיעות אחרונות. שם קיבלתי חוברת של TNT לאופנת קיץ 2003. האורגיות שהיו שם לא יביישו אפילו חוברות פורנוגרפיה. זה מתחיל מדחיפות ידיים לאיזורים אינטימיים , עד משגל , עישון סיגריה באופן שבו מעשנים גראס , שתיית אלכוהול , הורדות מכנסים ותחתונים לבן הזוג והשד יודע מה עוד. לעזאזל עם כל זה. הנוער היום נחשף בפרסומות לדברים נוראיים. אח"כ מתפלאים שילד בן 14 רוצח ילדה בת 5. וילד בן 15 אונס ילדות בנות 9. מי שקורא את הפרסומות הם בני נוער וילדים. לקבל פיטבק ועידוד אלכוהול ועישון זה דבר נוראי. השיא הגדול היה בפרסומת ב"מעריב לילדים". שלושת הזמרות של אטומיק קיטן בבגדים בארוטליים במיוחד. ילדים בני 6-10 קוראים את העיתון. בקיצור , הצנזורה לא פעלה כאן כיאות. אם בכלל... נשבר לי מפרסומות למה מחייבים אותי ואת ילדיי לצפות במשהו שאינני אוהבת? כבר מזה 4 שנים אני לא צופה בערוץ 2 בגלל הפרסומות הגרועות שלהם. ואם יש סרט טוב , ההעדפה שלי היא לצפות לאחר הקלטה לוידאו בכדי להעביר את הפרסומות מהר או לא לצפות בסרט בכלל. נכון שעם הפרסומות השידורים שמביאים לאותו ערוץ טובים יותר כי הם נרכשים ע"י מימון הפרסומות , אולם למה אני או ילדיי צריכים לצפות בערוץ פורנוגרפי? זה כבר עבר את גבול הטעם הטוב

מסכים איתך, אבל...

הקטלוג של TNT באמת עבר את הגבול בעיני וגם על פי תגובות ששמעתי מחברים במהלך סוף השבוע, שחשבו שזה כבר מוגזם. (ולא מדובר באנשים בני 40 פלוס). השאלה שנשאלת כמובן היא, היכן עובר הגבול ומי מחליט איפה להעביר אותו. מה שמוגזם לאחד, נראה סביר למישהו אחר, ובזה אני בטח לא מחדש לך כלום. בטלוויזיה, יש את הרשות השנייה אשר בסמכותה להגביל פרסומות, לצנזר אותן ולפסול אותן לשידור, וגם ההחלטות שלה מלוות בהרבה חילוקי דעות שמגיעות לא פעם לכותרות. פרסומים בעיתון, באינטרנט ובאמצעים אחרים כמעט שאינם מפוקחים ולכאורה כל אחד יכול לעשות כרצונו, אם הוא חושב שזה משרת את המסר השיווקי שלו. לכן, השאלה שאני מחזיר אליך היא, מה את חושבת שאפשר לעשות בנושא. לצנזר יותר? ואם כן, מי לדעתך צריך להיות זה שמחליט מה מותר ומה אסור ומה צריכים להיות השיקולים שלו? עד אז, תמשיכי כמו הורים אחרים לעשות צנזורה פרטית לילדים שלך ואולי גם להחרים חברות או מוצרים שהמסר הפרסומי שלהם מוגזם בעיניך. לפעמים זה מביא לתוצאות.

כנראה הפרסום

בארץ מנסה להתאים את עצמו לתרבות ההיפ-הופ העולמית, שהולכת ומידרדרת משעה לשעה. ראבבק, הילדים שלנו ילכו ערומים ברובות... וזה ייחשב כ"נורמה" ....הכל בגלל כסף, הכל בגלל שמישהו מרוויח על זה בגדול. התרבות האישית נפגשת עם כסף, והכסף מנצח. חרא אנשים, חרא עולם בו אני חי.

שגיעות קתיב

ברחובות. .... אמרתי כבר שפרסום _חייב_ לשנות את העולם... (או שאני אלך למצוא עבודה בתחום אחר, כמו תסריטאות למשל)

haddar

New member
ועל זה נאמר

כסף רק גורם לסבל. היות ואני חברה טובה, תן לי את כל הכסף שלך, ואני אסבול במקומך.

הייתי מעדיף לקבל אופציות מאשר כסף.

מחר יום אחרון שלי ב-צהל.... אני משתחרר.................................................................................................................................................................................................................................................................................. אני בא לשנות את העולם שלא מוכן להשתנות בלעדיי

אהובה.א

New member
מאי יקרה

תודה על תגובתך השאלה היא אם זה יעזור? לדעתי , יש להחרים את TNT לכל הדעות. שילכו לעזאזל ויישרפו להם החנויות אם הם נתנו יד לפרסומת כזאת. אני מאחלת להם גם שנה של הפסדים וחובות מכל עבר. שנה שבו הנוער ימצא לנכון לא להיכנס אליהם בכלל ולא לחשוב עליהם בפרט. אני כל כך כועסת , מאי. אין לך מושג. החוברת עדיין נמצאת אצלי ואני עדיין בהלם מקיומה. שלחתי היום פקס לידיעות אחרונות למדור של סוף השבוע ובו התרעמתי על החוברת. מקווה שזה יעזור. תראי מה קורה בערוץ 2. בכדי לפרסם אופנה אני צריכה לשמוע איך בחורה משדלת גבר לסקס? שיתביישו להם. אח"כ הנוער מגיע למצבים שלא יכול לצאת מהם ואנחנו שואלים למה. אז הנה כאן מתחילה הבעיה. והתשובה אחריה.

MayRosen

New member
אני מניחה כי מעשים כמו שלנו

הם אלו שיכולים להשפיע. אני לא מאמינה שמחר בבוקר נקום לעולם נקי וטהור. אבל אם נתרעם מספיק אולי המפרסמים יתחילו להבין כי הם מפסידים לקוחות פוטנציאלים ובכך מפספסים את מטרתם האמיתית - למכור!

MayRosen

New member
היום במילה האחרונה - דיברו על הנושא

גם כי אני שלחתי את הכתבה שלי לאברי גלעד אז הנה את רואה -מחאה חברתית !

haddar

New member
מאי יקרה

ראשית, גילוי נאות - לא ראיתי את הקטלוג. שנית, מן הראוי שתדרשי תשלום או כל סוג שכר בעבור עבודת היח"צ היסודית שאת מבצעת. לפעמים, כשמוציאים פרסומת פרובוקטיבית ורוצים שידברו עליה, לא מסתפקים רק בפרובוקציה אלא לפעמים "עוזרים" עם עוד דחיפה קטנה והלהטה, כמו שעשו כאן קרוקר. זה בדיוק מה שאת עושה. כתבת את דעתך, הפצת את הטקסט באינספור פורומים ברחבי תפוז (וזה עוד רק למיטב גבולות ידיעתי) ועוד הגדלת ושלחת את החומר לאמצעי התקשורת. מי יתן וכל העוסקים ביחסי ציבור יהיו חדורי מוטיבציה כמוך, מאי רוזן. לפעמים, כשרוצים למחות באמת, הדרך היא מחאה שקטה: להכנס בשקט לחנות של המתחרים, ולהרגיש מצויין עם עצמך. סלחו לי מאי ואהובה, אבל אולי כדאי שתדעו שצעקניות יתר, "תעמולה" זולה ובעיקר איחולים ילדותיים בלתי רלוונטים ממעיטים מרצינות טיעוניכן ואפילו מעוררים גיחוך של ממש. וזכרו, עד כמה שאתן נהנות לנהוג ככה (עוד עניין מגוחך כשלעצמו) אינכן מתערמות כנגד "ממסד" או מגה-קונצרן מפלצתי. כולה TNT. כולה אנשים. אולי במקום לבעוט לכל עבר ולקמץ אגרופים כנגד אף-אחד, תכתבו מכתב לחברה המפרסמת? תנו דעתכן שוב על המטרה שלכן, ועל הדרך בה עד עכשיו פעלתן כדי להשיג אותה. אתן עתידות להגיע למסקנות מעניינות.

MayRosen

New member
נמאס מהקלישאות!

כל פעם שמפרסם יוצא בקמפיין סנסציוני ומישהו מדבר עליו לרעה מזכירים לו כי הוא משחק לידי המפרסם לא קונה את זה ולא מאמינה בזה לטעמי אם אנשים רבים יקראו את הדברים שכתבתי, ייתכן והם באמת יחרימו את החנות ומפרסמים יחרימו את משרד הפרסום. את מדברת אלי כמו אל ילדה שילד הקניט אותה ואימא שלה ממליצה לה לא להגיב כי זו הדרך בה הוא הכי יתרגז להזכירך איני ילדה והמקרה הוא שונה לחלוטין אני מאמינה במחאה אינטליגנטית לסיום מי שמשתייכת לארגוני הפרסום הללו היא את בעצמך

קהל היעד של TNT

הם ילדים. (אני אשתוק עם גילאים הפעם) אני ראיתי את הקלטוג היום. הוא מעניין בהתחלה, הבחור עם התחת שמוציא בירה מהמקרר, קונספט של הבחור לא רע, או הבחורה שבודקת את השיניים שלה. אבל בדפים האחרונים שלו הוא נגמר ממש כמו טריפ רע, כמו סרט, שאחרי שהוא נגמר - אני מרגיש שסתם בזבזתי עליו את הזמני ותשומת ליבי, אם ישנה כזאת. שוב הם מדברים על סקס פרוע, על מסיבות, זיונים ועל יחסים הלא ממושכים שלהם. תרבות של סתם צומחת מול עינינו. צרכן TNT לא חושב הרבה. הוא מתלהב, הוא עומד לקנות TNT כי זה קולי. הוא לא מקשיב לעצמו. המוח שלו משותק. על - ידינו. רייב-או-לושן בעוד כמה שנים. לשתוק זהו לא פתרון במצב כזה. החרמה אישית - אני בטוח (אני גם לא קהל היעד, אם כבר). יח"צ - זה יהיה די מעניין לראות משרד פרסום אחר (שלי אולי) יוצא במלחמה חברתית ותרבותית נגד משרד של הTNT והקו הפרימיטיבי שלהם. לא מדובר כאן בTNT. מדובר בילדים שלנו.

כל הקטע שמלחמת הנגד- זה

פרסום בחינם בשביל הTNT. זה בדיוק מה שהם מחפשים, שידברו עליהם סוף סוף. שיתחילו להתעניין בהם. יש לצאת לא נגד הTNT. יש לצאת נגד מה שקורה באופק התרבותי שלנו.

MayRosen

New member
../images/Emo45.gif

אין טעם להיות שקטים אבל מנגד אולי הם הועלו לתודעה החברתית מכיוון שהם עיצבנו זה עדיין לא אומר שאם מחר מישהו קרא את הביקורת על TNT הוא בכוונת תחילה יקנה אותם כי עכשיו הוא מכיר אותם ואם כן אז קטונתי אני מאמינה שהצרכנים הם לא טיפשים ומסוגלים לעמוד על עקרונותיהם ואם הם מרגישים שמנצלים את תמימות ילדיהם ייתכן והם לא יאפשרו להם לרכוש דווקא שם. תקרא לי אופטימית אבל השתיקה במקרה הזה לא נראית לי אפקטיבית!

יקירתי, הפרובוקציה.

יש לך מושג עד כמה טנט נהנית מההשמצות עליה? הרי דבר ראשון שילד שיראה את ההשמצות אודות החוברת הבוטה והמינית יעשה, זה לרוץ לחפש אחרי החוברת. יקנה או לא יקנה את הג'ינס, זה עניין אחר. אבל ברוב המקרים, תאמיני לי, הוא יקרה. זו לא אשמתם של טנט. הפרסומת לימדה אותנו שכמה שהפרובוקציה גדולה יותר, יש יותר סיכוי שיגלגלו את שם החברה על השפתיים. וכיום, תמונות של בחורות מעורטלות זה כבר לא פרובוקציה, אלא פרסומת נורמלית למוצרי חשמל. משנה לשנה עולה סף הפקובוקציה. אני מאמינה שבעוד כמה שנים נראה סרטון סקס עם בעלי חיים המשכנע אותנו לקנות אפודות של קאסטרו ואונס קטינים שיספר לנו כמה מוצלחת ההונדה סיוויק. משנה לשנה הגבולות נפרצים. גבול שנפרץ נחשב לכבוש, וחייבים למצוא סף חדש. זה עצוב, אבל זו המציאות.

BaM BaM

New member
אתם אובססיבים מידי על TNT../images/Emo70.gifתקראו

אני לא מבין אותכם....
ילדים הם לא יצורים חסרי מוח מוחלטים שרואים פרסומות וישר רצים למקום ...נגיד אתם ילדים ורואים את הפרסומת של TNT..אוקי, אתם הולכים לחנות, למה? כי נראה לכם שיעניין אותכם שמה משהו ואז אתם גם חושבים שזה חנות אופנה ולא |דגש|חנות זיונים!! אני הייתי לדוגמא בקניון ואחרי שראיתי את הפרסומת של פוקס שלדעתי הרבה יותר יפה משל TNT גם מאותם סיבות כמו שלכם, הלכתי קודם כל לחנות של FOX כדי לראות את הבגדים והג'ינסים שיש להם שמה, ונחשו מה? למרות שנורא אהבתי את הפרסומת, לא קניתי! למה? כי זה לא נראה לי משהו, אז מה אם בפרסומת הכל מושלם, אתם יודעים, אתם לא קונים בעיניים עצומות אתם גם מודדים את הבגדים שאתם קונים ורואים איך זה נראה לכם..אוקיי.אז הלכתי לTNT ורציתי לראות מה יש להם שמה. מדדתי שמה גם ג'ינס והוא היה הרבה יותר טוב משל FOX, והוא התלבש עליי בול. אז אני לא יקנה רק כי הפרסומת של פוקס יותר טובה..? לא...! אני קונה את של TNT כי |דגש|המוצר עצמו הוא מה שחשוב...
אז כמו שאומרים, וככו את זה לתשומת לבכם..|דגש|אל תסתכל בקנקן אלה במה שיש בתוכו
(ולמי שלא הבין למה אני מתכוון
הפרסומות לא עושות את המוצר יפה יותר ממה שהוא באמת, תלוי על מי מלבישים אותו)

BaM BaM

New member
אתם אובססיבים מידי לגבי פרסום ../images/Emo70.gif

אתם אובססיבים מידי רק לגבי הפרסום ולא לגבי המוצר (כאילו הבגדים עצמם בחנויות!!) אני לא מבין אותכם....
ילדים הם לא יצורים חסרי מוח מוחלטים שרואים פרסומות וישר רצים למקום ...נגיד אתם ילדים ורואים את הפרסומת של TNT..אוקי, אתם הולכים לחנות, למה? כי נראה לכם שיעניין אותכם שמה משהו ואז אתם גם חושבים שזה חנות אופנה ולא |דגש|חנות זיונים!! אני הייתי לדוגמא בקניון ואחרי שראיתי את הפרסומת של פוקס שלדעתי הרבה יותר יפה משל TNT גם מאותם סיבות כמו שלכם, הלכתי קודם כל לחנות של FOX כדי לראות את הבגדים והג'ינסים שיש להם שמה, ונחשו מה? למרות שנורא אהבתי את הפרסומת, לא קניתי! למה? כי זה לא נראה לי משהו, אז מה אם בפרסומת הכל מושלם, אתם יודעים, אתם לא קונים בעיניים עצומות אתם גם מודדים את הבגדים שאתם קונים ורואים איך זה נראה לכם..אוקיי.אז הלכתי לTNT ורציתי לראות מה יש להם שמה. מדדתי שמה גם ג'ינס והוא היה הרבה יותר טוב משל FOX, והוא התלבש עליי בול. אז אני לא יקנה רק כי הפרסומת של פוקס יותר טובה..? לא...! אני קונה את של TNT כי |דגש|המוצר עצמו הוא מה שחשוב...
אז כמו שאומרים, וככו את זה לתשומת לבכם..|דגש|אל תסתכל בקנקן אלה במה שיש בתוכו
(ולמי שלא הבין למה אני מתכוון
הפרסומות לא עושות את המוצר יפה יותר ממה שהוא באמת, תלוי על מי מלבישים אותו)

למעלה